Yukarı
109265

Kılıçdaroğlu Esnafın Sorunlarını Masaya Yatıracak

04 Haziran 2013 14:04

Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK/Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve esnaf teşkilatının onursal başkanı Mehmet Ali Susam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Haziran’daki İzmir programını anlattı, Türkiye’nin güncel durumu hakkında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 6-7 Haziran’da İzmir’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Esnafla bütünleşerek sorunları dinleyecek olan Kılıçdaroğlu, Perşembe sabahı 10:50’de İzmir’e inecek. Kılıçdaroğlu ilk olarak İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine bağlı 129 oda başkanı ile görüşecek, ardından Gıda Çarşısı ile İnşaatçılar Çarşısı, 2, 3 ve 4. Sanayi Sitelerini gezecek, burada esnafın sorun sıkıntılarını görüşecek. Sanayi sitelerindeki temasların ardından STK başkanları ve temsilcileriyle Hilton’da yemekte buluşacak.

Kılıçdaroğlu Cuma günü ise Seferihisar'da 27 ülkeden 167 sakin şehir temsilcisinin katılacağı Uluslararası Cittaslow Genel Kurulu'nun açılış konuşmasını yapacak, ardından saat 13.00'te Karşıyaka'da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'ni açacak. Kılıçdaroğlu saat 16.30'da uçakla kentten ayrılacak.

‘’CHP Esnaf ve Sanatkarların Yanında Olacak’’

CHP Genel Merkezi bünyesinde İş Dünyası ve Dayanışma Birimi tarafından ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile esnafı buluşturan toplantıların İzmir ayağının geniş kapsamlı olacağını belirten Susam, “Bu birim iş dünyasıyla CHP’nin bağlarını güçlendirmeye yönelik önemli çalışmalar yapıyor. Daha önce Gaziantep, Kayseri, Malatya, Adana, Bursa, İstanbul ve Tekirdağ’da toplantı yaptık. Organize sanayi bölgelerinde sanayicilerle bir araya geldik. İzmir’de tüm günü esnafa ayıracağız. Türkiye’de giderek son dönemde sıkıntıların yoğunlukla hissedildiği yerler esnaf… Uygulanan AVM politikalarıyla, sıcak para politikalarıyla, teşvik politikalarıyla küçük işletmeleri kendini yalnız hissetmektedir. CHP esnaf ve sanatkarın yanında olacak bu kesimin sorunlarını ülke gündemine taşıyacak. İzmir programı bu doğrultuda sorunların konuşulacağı çözüm yollarının aranacağı bir aşamada olacak” açıklamalarında bulunarak İzmir birliği ve sanayi sitelerinde hem genel de hem yerelde esnafın beklentilerinin yer aldığı raporlar sunulacağını belirtti.

‘’Esnaf Şiddet Görenlere Kapısını Açtı’’

Gezi Parkı’nda yaşanan sorunların sorulması üzerine Susam, ‘’Gezi Parkı’na giden çok önemli bir kesim Türkiye’de artık yeterinin üzerinde AVM olduğunu dile getirdi.  Ranta dayalı AVM anlayışı yerine sokaklarda esnafın yaşamasını söylemişlerdir meydanlarda vatandaş… Esnaf, şiddet görenlere kapılarını açmış onlarla dayanışma içinde olmuştur. Gezi Parkı birçok kişiyi kaynaştırdı. Türkiye’de ‘esnaflara sahip çıkın’ sloganı Gezi Parkı eylemlerinde ortaya çıkmıştır’’ şeklinde konuştu.

‘’Esnafı Tek Tek Ziyaret Ettim’’

Yakıp yıkılma olaylarını ve esnafın yağmalamalara karşı tavrını açıklayan Susam konuşmasında şunları kaydetti: ‘’Esnafı ziyaret ettim, Vali’ye rapor ettim. Esnaf barışçıl gösterilerden mutlu ancak provokatörlere ise tepkili.  Esnafın işyerini kapatsa da dükkanının başında beklediğini gördüm. Esnaf yaşanan bazı kötü olayların eylemi yapanlardan değil bir kaç provokatörden kaynaklandığının altını çizdiler. Bu anlamda polisin eylemi sonlandırmak için kullandığı şiddetin gereksiz olduğunu dile getirdiler. Vali’yle bunları paylaştım. Valilik de çeşitli bütçeler var. Sigortası olmayanların zararlarının karşılanması konusunda gerekli adımların atılması konusunda konuştum’’ dedi ve esnafın mağdur edilmeyeceğine dair Vali Toprak’ın garanti verdiğini yineledi.

‘’Yakıp Yıkmaları Tasvip Etmiyoruz’’

‘İçerisinde bulunduğumuz durumun ne kadar önemli ve kritik olduğunu belirtmek istiyorum’ diyerek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ‘’Maalesef yıllardan beri partimizin ve sağduyu bütün kesimleri uyarısına rağmen özellikle başbakanın tahrik edici konuşmaları tutumları, hükümetin icraatları maalesef önemli bir kesimi isyan eder hale getirmiştir. Özellikle gençlerimizin bu konuda çok küçük yaşta bu konulara duyarlı olması ve refleks vermesi umut vericidir. Son günlerde kentimizde de olan bu yangınlarla ilgili bizim de tasvip etmediğimiz, kimin yaptığı belli olmayan, emniyetin de bu durumları aydınlatmasını istediğimiz olayların hiçbir şekilde partimiz tarafından tasvip edilmeyeceğini hatırlatmak isterim’’ şeklinde konuştu. 


Kılıçdaroğlu Esnafın Sorunlarını Masaya Yatıracak



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Denizlispor, Kubilay Aktaş'ı kadrosuna kattı

Daha önce Kasımpaşa, Boluspor ve İstanbulspor'da da oynayan, Süper Lig'de 18 maçta görev yapan Kubilay Aktaş, bu sezon 5 lig karşılaşmasında formasını giydiği Gaziantep FK ile sözleşmesin...

İzmir'de Dün Gece Bunlar Yaşandı!

Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi.


İzmir Yine Toz Duman

Ege'nin Sesi-Ali Arda PERK/ Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldı...

Gündoğdu'da Karnaval Havası

Taksim’de başlayan Gezi Parkı olaylarına İzmir’de direniş tam gaz devam ediyor.


İzmir’deki olaylar: AKP ilçe binası ateşe verildi

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için İzmir'de üç gündür devam eden gösteriler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı eylemciler tarafından ateşe verildi.

Alsancak Savaş Alanı!

İzmir'de Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto eden grup, Konak yönüne yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü kesip gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Daha sonra B...


Taksim'in Ateşi İzmir’e Sıçradı

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gün önce başlayan direniş ateşi, bugün tüm Türkiye’ye birlikte İzmir’e de sıçradı.

Gezi Parkı eylemcilerine sınır ötesi destek

New York’taki Bryant Park’tan Taksim Gezi Parkı eylemcilerine öyle bir destek geldi ki… Bryant Park’ta çekilen videoda bakın neler söylüyorlar…


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Aşkın Nur Yengi: Bu maaşla emekli olamam

"10 bin TL ile yaşamak zorunda kalırsam emekli olamam" diyen şarkıcı Aşkın Nur Yengi, mesleğini yapmaya devam edeceğini söyledi. Bir zamanlar vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu'nun son dön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ağız kanseri teşhisinde lolipop yöntemi

Araştırmacılar lolipopun ağız kanseri teşhisini hızlandırabileceğini, hatta sigara içen veya çok miktarda alkol tüketen kişiler gibi en fazla risk altında olan kişilerde tümör taraması için kullanılabileceğini umuyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR