Yukarı
24855

Kocaoğlu Önümüzdeki 5 Yılı Değerlendirdi

11 Nisan 2014 16:37

 Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimleri ve sonrasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Seçimlerde yolsuzluk, hırsızlık ve ideolojinin değil ekonominin etkisinin görüldüğünü, CHP’nin oy oranının yüzde 60’ın üzerine çıkmasının süpriz olmayacağını belirten Kocaoğlu, ancak seçimlerde Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ın “Hizmet konuşalım” sözlerine rağmen ortamı genel siyasete ittiğini, bu nedenle kendisinin de projeleri bırakıp genel siyasete girmek zorunda kaldığını söyledi. Kocaoğlu, İzmir’deki yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olup ancak aday olamayınca DSP’den veya bağımsız aday olanların yüzdelik olarak aldıkları 2-3 puanın yanısıra psikolojik anlamda etkileri olduğunu söyledi.

ÖRGÜT BAŞARILI, ELEŞTİRİLER DOĞRU DEĞİL; KOZLAR KONGREDE PAYLAŞILIR

Kocaoğlu, yerel seçimlerin ardından CHP içinde başlayan örgütün başarılı olup olmadığı yönündeki tartışmalar, bazı partililerin sert eleştirilerini de değerlendirdi. CHP’nin seçimlerden başarısız çıkmadığına dikkat çeken Kocaoğlu, beklentinin çok yüksek olduğunu, bu beklentinin altında kalan artışın bu şekilde bir algı yarattığını belirtti. Kocaoğlu “AKP oyunu düşürüyor. Ama ’Başarılıyım’ diye çıkıyor. Biz oyumuzu arttırıyoruz. Ancak ’Başarılıyız’ diyemiyoruz. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Ondan sonra tanıdığımız, nasıl il başkanlığı yaptığını, siyaset anlayışını, bilgi birikimini bildiğimiz bizim arkadaşlarımız eleştirilerde bulunuyor. Aleyhlerine konuşmam doğru olmaz. Ama bunlar haksız eleştirilerdir. Örgüt 2004, 2009 ve 2104 seçimleri karşılaştırıldığında benim açımdan en iyi bu seçimde çalışmıştır. Hatalar, eksikliklar vardır. Gözden geçirilmesi gerekir. Çarelerini örgüt arayacaktır. Biz de görüşümüzü söyleriz. Ancak örgütte geriye gidiş yok. Tam tersi ileriye gidiş var” dedi.

CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanaları ve yöneticilerin iyi niyetle çalıştıklarını dile getiren Kocaoğlu, her seçimden sonra “Kongre, kurultaya çağrı” söyemelerinin artık son bulması gerekteğini söyledi. Kocaoğlu, “Kongre süreci zaten geliyor. Herkes çıkar kozunu paylaşır. Bunları tartışmak bile yanlıştır. Zarar verir”dedi.

SİYASETE MÜDEHALEM OLMAZ

Aziz Kocaoğlu, seçimler sonrasında ve 5 yıllık süreçte siyasete müdahalesi olmayacağını ve belediye başkanlığı yapacağını açıkladı. Son 10 yıllık kendisine göre çok hayati gördüğü ve haklı gerekçeleri olduğunu belirttiği Bornova ve son İl Kongresi’nde siyasete müdahil olduğunu belirten Kocaoğlu “Yoksa benim siyasetle işim olmaz. Siyasette İl Başkanı ve örgüt işini yapacak, ben de belediye başkanlığımı yapacağım. Ben öyle belediye başkanlığı yapmalıyım ki partinin oyunu arttırmalıyım. Partinin oyunu getirdiğim nokta da bellidir. İlk seçime girdiğimde 34.5’du. Bugün 46’dır. Kademe kademe artıyor. Aziz Kocaoğlu’nun oyunun artması önemli değil. Ben böyle bir siyasetçi değilim. Bize bu olanağı kurum, yani CHP verdi. Kurumu, CHP’yi yükseltirsek başarılı oluruz. Başarı Aziz Kocaoğlu’nun oyunun yükselmesinde değildir” dedi. Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Ankara’da kendisini yaptıkları ziyarette örgütün toparlanması gerektiğini, gençlik ve kadın kollarından başlayarak eğitim ve çalışmaların başlamasını söylediğini aktardı.

KADRO DEĞİŞİMİ PEK YAKINDA OLACAK

Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi yönetici kadrolarında kan değişiminin çok kısa zamanda yapılacağını söyledi. Kocaoğlu bürokratlar ve belediyede çalışan personeli kastederek “10 yıldır adam satmadık, yarı yolda bırakmadık. Değiştirdiğimiz arkadaşların hepsi özlük haklarını almışlardır. İstisnasız şu andaki tüm daire başkanı, genel müdür yardımcıları, gene müdür, genel sekreter yardımcılarının kadrosunda benim imzam vardır” dedi. Belediye ve bağlı şirketlerideki 100’e yakın yöneticinin istifa dilekçesini, kadro değişimlerinde önünü açmak için alan Kocaoğlu, hem belediyedeki mevcut yöneticilerin yer değişimi şeklinde hem de özellikle belediye şirketlerinde dışarıdan gelecek bazı isimlere görev verilmesi şekilnde olabileceğini söyledi. 

KADRO VERİLDİ AMA YENİ ELEMAN ALIMI YOK

Kocaoğlu, belediye memur ve işçi kadro sayısının yönetmelik değişikliğiyle arttırıldığını ancak belediyeye kısa süreçte yeni personel alımı yapmayacağını açıkladı. Buna karşın, Daire Başkanlıkları kadrosunun 21’den 37’ye çıkartılmasından yararlanacaklarını belirten Kocaoğlu, birkaç işlevi üstlenen daire başkanlıklarını bölebileceklerini, böylece daha verimli bir iş ortamı yaratacaklarını dile getirdi. 

YENİ DÖNEM ŞANTİYELERDE OLACAĞIM

Aziz Kocaoğlu, seçim sonrası süreçte şantiyelerde olacağını, 2015 Haziran’a kadar yapmayı planladıkları projelerin ihalelerine çıkılmış olacağını açıkladı. Devam eden ve etap etap yapılacak olan kıyı tasarımının 2 yıl süreceğini belirten Kocaoğlu, Büyük Körfez Projesi’nin ÇED onayından sonra hızlanacağını dile getirdi. Tramvay, Alsancak Gar önü altgeçit, tarihi bölgenin canlanması, Kadifekale antik tiyatro, açık hava müzesi, kültür merkezi gibi projeleri de hızlandıracaklarını söyledi. Kocaoğlu, Kültürpark’taki mevcut fuar hollerinin sökülerek Yeni Fuar Alanı’na taşınmasının sözkonusu olduğunu, Kültüpark’taki 25 dönümlük alanın altına 2 katlı otopark, üstüne ise kongre merkeze ve sergi sarayı yapmayı planlandıklarını açıkladı.

KOCAOĞLU’NUN GELECEK BEŞ YILINDA BUNLAR VAR
BÜYÜK KÖRFEZ PROJESİ 


Bostanlı vapur iskelesinnden Tuzla açıklarına kadar 250 metre genişliğinde 8 metre derinliğinde 13,5 kilometre uzunluğunda bir kanal açarak su sirkülasyonu sağlanacak. 



İZMİR DENİZ PROJESİ 

100 mimar ve tasarımcı tarafından tasarlanan kıyıda proje imalatları başladı. Üçkuyular-Mavişehir arası 40 km sahilde gezinti yolu, bisiklet yolu, kafeler, servis birimleri, çocuk oyun alanları, spor alanları ve özel peysajlarla düzenlenecek. 

YENİ METRO, TRAMVAY HATLARI 

Fahrettin Altay-Narlıdere İstahkam metro hattı, Narlıdere İstihkam-Urla İYTE, Üçyol-Buca Tınaztepe Kampüsü, Halkapınar-Otogar metro hattı, Ege Üniversitesi-Evka 3 Metro hattı 1 km derin tünelle Bornova Merkezi bağlanacak. İZBAN hattı kuzeyde Bergama’ya, güneyde Selçuk’a uzayacak. Tramvay hatları ise Fahrettin Altay-Halkapınar, Alaybey-Mavişehir, Bornova Merkez-Bayraklı Adliye, Şirinyer-Tınaztepe, Fevzipaşa Bulvarı-Yenişehir Hastaneler-Gatih Caddesi-Halkapınar Aktarma Merkezi, Alsancak TMO siloları ile Cumhuriyet Meydanı arasında, Kordon’da tek hat üzerinden ring seferi yapan nostaljik tramvay olacak.

ALSANCAK TÜNELİ 

Kent merkezinde trafiğin en çok sıkıştığı Alsancak Gar önünde, Vahap Özaltay Meydanı’nda yol yeraltına alınacak. 

TARİH PROJELERİ

Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışımış Antik Roma Tiyatrosu günışığına çıkarılacak. Kale’nin sur duvarları restorasyonu bu yıl içide bitecek. Bölgede Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi kurulacak. Namazgah hamamı restore edilecek. 

FUARDAN KALE’YE TELEFERİK 

Kültüpark fuar hollerini kongre ve sergi sarayına dönüşecek. Kültürpark’tan Kadifekale’ye teleferik yapılacak. 

YENİ FUAR 

Gaziemir’de inşaatı süren yeni fuar alanı tamamlanacak ve burada 365 gün fuarcılık yapılacak. 

(Utku Bolulu / DHA)



Yorumlar

  • aziz başkan meclisde dikensiz gül bahçesi yaptın artık meclisde kimse kaşının üstünde gözün var diyemezler ve sende rahat rahat 5 yıl boyunca yatarak rahat edersin.iş kim sen kim 10 yılda bi metroyu yapıp bitiremedin.bornovaya bir park yaptın dünya para kamulaştırma ödemek zorunda kaldın belediyeyi zarara soktun.adamın lafına bakmazlar yaptığı işe bakarlar sen işde yapamadın izmirli sana oy vermedi akp gelmesin diye partiye verdi
    menderesli
    20 Ekim 2016 04:31
  • Siz nasıl birisiniz sayın Kocaoğlu, hala kendinizi başarılı görebiliyorsunuz. Buna rağmen başarınızı söyliyemediğinize üzülüyorsunuz. Bundan sonra siyasete müdahil olmıyacağınızı söylerken vijdanen neler hissediyorsunuz. İzmirde CHP'yi bu hale getirdin karışmıyorum diyebiliyorsunuz. İl Başkanını başarılı buluyorsun. Kongrede hesaplaşalım diyorsun. Bunu anlatan kişide demokratik bir davranışı olursa olur. Siz genel başkanı dahi tehdit ediyorsunuz. Despoluk sizin hayat tarzınız. Koltuğunuz olmasa sokağa çıkamazsınız.
    gürbüz gemecik
    20 Ekim 2016 04:31
  • Yav başkan hani bürokratların istifalarını vermişti. Kadro gelince bazıları vazgeçti galiba. Daze daze bu gadrola daze, dütüyo...
    lombak
    20 Ekim 2016 04:31
  • belediye iş gücü olmasa o zaman kozlar daha net ortaya çıkar ama insanlar ne yapsın emek içinde sizen ekibinize oy veriyor gerçek bu
    derin su
    20 Ekim 2016 04:31

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Başkan Mutlu’dan çocuklara lunapark sürprizi

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun davetlisi olarak lunaparka giden Konaklı çocuklar 23 Nisan neşesini doyasıya yaşadı. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Mutlu, “Bizler, ...

Küçük başkandan Filistin mesajı

Bornova’da 23 Nisan kutlamaları coşkuyla başladı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 23 Nisan geleneğini, makamını 9 yaşındaki Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu öğrencisi Hakan Efe Arıkan’a dev...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR