Yukarı
135711

Erdoğan ''Birileri Haşhaşı Fazla Kaçırmış Olabilir''

15 Nisan 2014 13:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında konuşuyor:

İstanbul büyükşehir tarafından yapımı tamamlanan Ambarlı ileri biyolojik arıtma tesisi hizmete girdi. İstanbul'un 5 ilçesinin atık sularını arıtacak. Görevi devraldığımızda sadece 2 tane arıtma tesisi vardı, o da ileri biyolojik değildi.

Biz 53 tane daha kazandırdık. Göreve geldiğimizde Haliç'te yüzmek mümkün değildi, ama şimdi 47 çeşit balık bulunabiliyor. 

Geçmişin sorunlarını çözerken bir yandan büyüyen İstanbul'un ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Durmak yok yola devam dedik ve devam ediyoruz.

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde belediyelerimizi çok daha yakından mercek altında tutulacağını buradan söylüyorum. Hata yaptıklarında kendilerine uyarılarımızı ileteceğiz.

Suriye'de rejimin sürdürdüğü mezalim devam ediyor, Mısır'da darbenin arkasında binlerce cansız beden yetmezmiş gibi 529 idam kararıyla gündemdeki sıcak yerini koruyor. Bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 

İçeride huzura çözüm sürecine saldırı yapılırken dışarıda planlı ve art niyetli kampanya başlatıldı. Tırları durduranlar, MİT mensuplarını tartaklayanlar, tamamen hukuksuz bir biçimde o tırlarda arama yapanlar, bunu sadece ve sadece Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar. İnanın düşman gelse böyle namertçe davranmazlardı.

Suriye'deki kimyasal saldırı ile kimyasal bağ varmış gibi asılsız iddia yayıldı.

ABD'de aynı şekilde kara propaganda yapıldı, yapılıyor. Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisinin temsilcileriyle işbirliği yapılarak. hatta onlara parasal destek verilerek Türkiye'ye karşı çok çirkin, çok alçakça karalama kampanyaları yürütülüyor.

Bu girişimlerin tamamı acziyetin ifadesinden başka bir şey değildir.

Türkiye gazete haberleriyle ısmarlama köşe yazılarıyla imajı zedelenecek ülke hiç değildir.

Biz imajla değil, aktif, ön alıcı, samimi, barışçı dış politikamızla dünyada varız ve bu şekilde varolmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi terörle ve terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışan her rapor, her haber ve yorum sahiplerinin itibarını sarsacak ama Türkiye'ye ve Türkiye'nin itibarına en küçük bir zarar veremeyecektir.

Adana'da bir vatansever savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. Bazı zanlılar, gözaltına alındı ve tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden o parelel çetenin mensupları devreye girdiler. Soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının medyası manşet atıyor, paralel yapının yargıdaki uzantıları adeta talimat almışcasına zanlıları serbest bırakıyor.

Ortada ihanet varken, haklarında güçlü delilller bulunan zanlılar serbest bırakılması düşündürücüdür.

Adana'da çok acık casuluk ihanet var. Çete mensupları eliyle karar alabiliyor. Mesele sadece benim meselem misidir? bu mesele Türkiye meselesi değil de nedir?

CHP MHP, BDP hukuksuzluk karşısında konuştular mı? Daha ne kadar susacaklar? Yargı içindeki paralel çeteye cesaret vere tavırlar daha de kadar devam edecet.  Tek başına kalsak da hukuka inanmış yargı mesnuplarıyla sonuna kadar devam edeceğiz.

Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri tehditlerle sindirilmiş olabilir, birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir... Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, yılmadan, vazgeçmeden, asla boyun eğmeden ve geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz

Ama akşamdan sabaha dersenez o kadar kolay değil, 35 yılık temzilik yapacaksınız.

Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz.

CHP seçimlere hile karıştırdığı iddiasını gündeme getirerek kendi tabanını oyaladı. BDP'nin aynı şekilde seçim yenilgisini örtmeye çalıştığını görüyoruz. CHP'de sorgulamanın başladıını görüyoruz.

Biz hiçbir zaman gerilim siyasetinin tarafı olmadık. Siz o sesi çok çıkanlara aldırmayın. Biz 12 yıldır eser siyasetinin temsilcisi olduk, onlar gerilim siyasetinin temsilcisi olduk. Biz elimizi uzattık onlar yumruklarıyla karşılık verdiler ve kaçtılar.

Şunu soracaksınız ne yaptınız? Hangi eseriniz var? bu sorun yeter. Biz eser ürettik onlar gerilim ürettik. 

Bizden balkon konuşması yapmamızı istediler, biz de büyüklük yaptık. 2011'de balkona çıktık ve hellaleşme istedik. Biz bu olgunluğu gösteriken onlardan aynı karşılığı göremedik. 

MHP 'ye üç kez talebimiz olmuştur. Kardeşin gerilimin tarafı kim oldu? Üç kez talebimiz olmasına rağmen hayır dediler. İnsani ilişkiler noktasında böyle bir şey beklemeyin. 

Bir yanağına tokat atılırken öbür yanağını uzatanlardan değiliz. Bizim kültürümüzde bu yok. biz uysal koyun değiliz.

Gerilim siyasetini kim üretiyorsa gerilimi düşürecek olan da odur. Kendi üsluplarını gözden geçirsinler. Üretilen yapay gündemler, AK Parti için kurulmuş tuzaktır. Biz bu tuzağa düşmeyeecğiz.

Önümüzde sadece 4 ay var. İlkeli duruşumuzu, omurgalı duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Sisayet omurgalı duruş gerektirir.

Seçimlere 4 ay kala çirkin senaryo yazdılar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı oldu. İnşallah cumhurbaşkanı halkın oylarıyla ilk kez seçilecek.

Seçim yılında ekonomi altüst olurdu, sağa sola herşeyi saçarlardı. İki seçim olacak ekonomi tırmanışta. Niye sağlam basyoruz. Bazı eksiklerimiz yok mu var. Onları faiz lobisine  sömürtmeyeceğiz.

Muhalefetin Türkiye'yi kucakayacak siyaseti devreye almasını sammiyiet bekliyoruz.Bir il hariç yüzde 20'nin altında oy aldığımız il yok. 

Biz milletimizi Allah için sevdik bağrımıza bastık. 12 yıl önce hayali kurulamayan hedefleri gercekleştirdik. Türkiye'de var olan sorunları da aşacağız.

Biz her zaman böyle dua ettik. Allahım bizi değil Türkiye'yi zaferle buluştur. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. Zafer Türkiye'nin olacaksa biz mağlubiyete razıyız.

İnternet Haber



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

Mansur Yavaş'tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye artık sadece göçmenler için bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp, bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursu...


İmamoğlu ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı ilçeye yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden sonra ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı Beyoğlu Belediyesi’ne yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’i makamında ziyaret eden İmamoğlu...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Çorlu tren katliamında karar çıktı

2018'de 7'si çocuk 25 kişinin can verdiği Çorlu'daki tren kazasına ilişkin davada karar duruşması bugün gerçekleşti. Dava sonucu Mümin Karasu 17 yıl 6 ay, Nihat Aslan 15 yıl, Levent Muamm...

Çöl tozu hava kalitesini bozdu

Meteoroloji'nin Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısının ardından birçok şehirde görüş mesafesi düştü, hava kalitesi azaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ...


Ali Erbaş’a Kuran’ın Türkçe mealini gönderdiler

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı Irak ziyareti sırasında muhabirin sorduğu Arapça soruyu anlamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini gönderdi. AKP’li...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR