Yukarı
24930

Selçuk’un 2013 faaliyet raporu onaylandı

16 Nisan 2014 14:07

Selçuk Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturumu yine geniş katılımla yapıldı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Divan Başkatip üyeliğine seçilen meclis üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel’i, Kültür ve Turizm Komisyon üyeliğine seçilen Veli Keskin ile Tüketici Koruma Komisyon üyeliğine seçilen Osman Başterzi’yi tebrik etti.

Selçuk Belediyesi Nisan ayı Meclisi ikinci oturumunda 2013 yılı Denetim Komisyonu raporu ve faaliyet raporunun görüşülmeleri yapıldı. Faaliyet raporu görüşmelerine usulen Başkanvekili Osman Başteri başkanlık yaptı. 2013 yılı faaliyet raporu görüşmeleri için söz alan AK Parti meclis üyesi Burhan Becer faaliyet raporunu “Selçuk Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporuna imza attığımızda kitabın kalınlığı bizde içinin dolu olduğu kanaati oluşturdu ve sevindik.

Kitapçığın sayfalarını çevirdiğimizde bu faaliyet raporunun Selçuk halkına yönelik görsel bir şov niteliği taşıdığını gördük. Bir yılın ilçe için boşa geçtiği üzülerek görülmüştür” sözleri ile eleştirdi. Selçuk Belediyesi’nin personel giderlerinin fazlalığını eleştiren, belediye işletmelerinin zarar ettiğini söyleyen Becer konuşmasında 2013 yılında yapılan yatırımların ve kültürel çalışmalar yerindeliğini de sorguladı ve tüm bu nedenlerle AK Parti grubu olarak red oyu vereceklerini ifade etti.

MHP adına konuşan İbrahim Soğutmaz da belediye işletmelerinin zarar ettiği ve otogar gibi zorunlu belediye hizmetlerinin yerine getirilmemiş olması gibi sebeplerle MHP grubu olarak 2013 yılı faaliyet raporuna red oyu vereceklerini söyledi. Soğutmaz “idarenin her türlü eylem ve işlemi yargısal denetime tabidir. Dolayısıyla ileride olabilecek yargılamalar açısından biz bu rapora red oyu veriyoruz” dedi.

CHP Gruba adına söz alan Filiz Ceritoğlu Sengel ise “yeni belediye işletmeleri sosyal devlet anlayışı ve tarihimize sahip çıkma gerekçesi ile açılmıştır. Belediye işletmelerinin fiyat ve personel ücretlendirme politikaları yine sosyal devlet anlayışı içinde şekillendirildiği için zarar ediyor görünüyor.  Ancak tüm bu uygulamalar uygun görülmüyorsa gereğini yapma yetkisi yürütme organı olan başkanlık makamınındır” diye konuştu. Selçuk Belediyesinin personel alımlarının yasal sınırlar içerisinde olduğunu ifade eden Sengel “Hizmet alımları hizmetlerin en iyi şekilde yapılması içindir. Yürütme organı tarafından bundan sonra nasıl uygun görülürse o şekilde yapılır. Şayet alınan personelin fazla olduğu düşünülüyorsa onun da gereği başkanlık makamı tarafından yapılabilir. Yapılan her şey yasal mevzuata uygundur. Selçuk Belediyesi bu güne kadar müfettiş denetimlerinden alnı ak çıkmıştır. Yasal denetime de he zaman açıktır” dedi.

AK Parti ve MHP meclis grubu red, CHP Grubu kabul oyu verdiği Selçuk Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporu 5393 Sayılı Belediye Yasasına göre kabul ve red oylarının eşitliği ile meclisten geçti.

Başkan Bakıcı denetim ve faaliyet raporunun şeffaf belediyecilik anlayışı ile Selçuk Belediyesi internet sitesinden yayınlanacağını söyledi.

Başkan Bakıcı “biz işçi alacağız”

Bütçe ve personel durumu ile ilgili bilgi aktaran Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı “5393 sayılı belediye kanunda “memur ve işçi sayısı tahakkuk eden gelirlerin yüzde 30’unu aşamaz” deniyor. Verilen rapora göre bizdeki sayı bunun üstündedir. 15 milyon 860 bin TL borcumuz var. Diğer yandan bütçemiz 56 milyon filan değil. 34-35 milyon. Aradaki fark yüzde 30’lara takılmamak için tahakkukun baz alınmasından kaynaklı. Tahakkukla tahsilat arasında muazzam bir fark var ve önemli olan tahsilattır.  Biz de bu durumda mali bir disiplin içinde hareket etmek, ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız” dedi.

Personel fazlasına da açıklık getiren Başkan Bakıcı “Hizmet alımı ile çalıştırdığımız 254 işçimiz var. Bunlardan 125’inin Mart ayında alındığını görüyoruz. 31 Mart öncesi yani son on günde alınan işçi sayısı ise 76’dır. 26.3.2014’e kadar hizmet alımı yapılmıştır. Son 11 kişi SEGAŞ üzerinden alınarak bir aylık sözleşme yapılmış.  30 Nisanda bu insanların sözleşmesi bitecek. Bu 11 kişiyi ne yapacağız?” dedi.

CHP Grubu adına yeniden söz alan Filiz Ceritoğlu Sengel “Hükümetin çözmesi gereken işsizlik sorunu belediyelere kaldı. İşçi alıp almama ya da bütçe, mali durumla ilgili öngörüden kaynaklıdır. Yeni yürütme erkinin CHP’de olması halinde Tarımsal Sanayi Alanı ve benzeri yatırımlarımızla istihdama devam edecektik. Ancak siz mevcut işçileri çalıştırmak isterseniz o şekilde devam edecek. Ama yeni işçi alıp almamanıza bunu gerekçe gösterecekseniz bir şey diyemeyeceğim. Yeni işletmelerin açılış tarihi belli. Bu nedenle o dönemlerde işçi alınma nedeni de belli” dedi.

Başkan Bakıcı da “Bu sözünüzü unutmayın Sayın Sengel. Biz işçi alacağız. Hep birlikte burada oylayacağız, yetki isteyeceğiz ” şeklinde konuştu.

Meclis’te ayrıca 6360 sayılı kanun gereği Selçuk Belediyesi’ne devreden personelin boş kadrolara atanması ve memur personele ilişkin yetkili sendika TÜMBEL-SEN ile toplu iş sözleşmesi imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’ya yetki verilmesi konuları oy birliği ile kabul edildi.

İzleyici sıralarından gelen müdahalelerle zaman zaman gergin anların yaşandığı mecliste düzeni Başkan Dr. Zeynel Bakıcı’nın ve Meclis grup başkan ve üyelerinin uyarılarıyla sağlandı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR