Yukarı
24960

Karabağlar’da Yeni Bir Kriz Kapıda Mı?

17 Nisan 2014 19:58

Ege’nin Sesi-Ayten BODUR/ Yerel seçimlerin ardından Selvitopu’nun başkanlık koltuğuna oturduğu Karabağlar Belediyesi’nde yeni bir krizin kapıda olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre belediyede çalışan onlarca personel yaklaşık iki aydır parasını alamadığı, eğer yakın bir zamanda ödeme yapılmazsa iş bırakma eyleminin gündeme geleceği iddia edildi.

Geçtiğimiz dönem Sıtkı Kürüm’ün başkanlık görevini sürdürdüğü Karabağlar Belediyesi’nde maaş krizi yaşandığı öne sürüldü. 30 Mart’ın ardından başkanlık görevine gelen Muhittin Selvitopu’nun mali hesaplarda derin bir inceleme başlattığı ifade edilirken çok sayıda personelin yaklaşık 2 aydır ücretlerini alamadıkları iddia edildi.

BAŞKAN SELVİTOPU ÇÖZÜM ARIYOR

Karabağlar Belediyesi çalışanlarının maaşlarını alamamasından dolayı sıkıntılı günler geçirdiği öğrenilirken, Başkan Selvitopu’nun da sorunun bir an önce çözülmesi için bir çıkış yolu aradığı öğrenildi.

EYLEM KARARI HENÜZ ASKIDA

Öte yandan belediye personellerinin gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenilirken, iş bırakma eylemi için henüz alınmış kesin bir karar olmadığı ancak önümüzdeki günlerde gidişata göre konunun görüşüleceği ifade edildi. 



Yorumlar

  • Ben anlamıyorum arkadaşlar sizleri. pardon ama bu neyin kavgasıdır. Birileri birilerinin sözcülüğünü yapıyor belliki. Ama farkındamısınız bilmiyorum bunu yaparken hepimize ve örgütümüze zarar veriyorsunuz. Eleştirirken yapıcı olun biraz, kişisel meselelerinizi muhattaplarıyla konuşun bir zahmet. İZMİRLY arkadaş kimsin nesin bilmiyorum ama birilerinin sözclüğünü yaptığın kesin. Ama şunu bilki biz emekçiler senin gibi provakatörlerin gazıyla hareket etmez. hepimizin aklı var fikri var. sen çok istiyorsan git yandaş olan türkiş e hakiş e üye olda, oturduğun yerden ahkam kestiğin çamur attığın örgütünün kıymetini bil. Laf üreteceğine katkı sun bence...
    neyin kavgasıdır bu!!!
    20 Ekim 2016 04:33
  • EREN VE İZMİRLİ sizler belli ki karın ağrıları olan neyi niçin savunduğunuzu bilmeyen sözcülük yapan insanlarsınız.Böyle durumlar var ise bu olaylar olunca neden ve niçin suçu suçluyu örgütlü olduğunuz yerde ararsınız beğenmiyosanız görevlere talip olur değiştirme hakkını kullanırsınız.Muhalefet yapacaksanız sendika içi işyeri içi iktidarla değil işçilerle bu süreci örersiniz.Demokratik hakkınızı kullanır ve kafanızdaki sorulara cevap ararsınız.Gelelim siyasi propagandaya SİYASET VE DEVRİM işine birisini eleştirirken onun hangi yapı da siyaset yaptığını araştırın.Tanırım kendisini hayatı devrimcidir.Bildiğim kadarıyla da eleştiremiyeceğin kadar da cezası var onu eleştireceğine kadar BURDA marketi sorgula Eren bey bu insanlar parmak kaldırmadı.Bu insanlar işyerlerinde uyumadı kendi siyasi görüşlerinide ön plana koymadılar.Sizler siyasetçisiniz bunlara gelesiye kadar AKP belasını nasıl götüreceğinizi tartışın tartıştırın.Örgütünüzü tartışmayın sosyal medyada bana göre ucuz siyaset bunlar.
    KAVGA BELLİDİR
    20 Ekim 2016 04:33
  • MECLİSTE PANKART AÇMAYA BENZEMEZ ARKADAŞLARININ HAKKINI BAŞKANA KARŞI ÇIKIP SAVUNMAK..UCUZ SİYASET UCUZ İNSANLAR.AZAD FAZLAYA AÇILAN PANKARTIN AYNISI ŞBİRKAÇ HAFTAYA KADAR BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK AKP KURUCULARINDANKEN CHP MECLİS ÜYESİ OLAN ARKADAŞIMIZA DA AÇILSIN MADEM DELİKANLIYIZ..YERSE..
    HAKAN FİLİZ
    20 Ekim 2016 04:33
  • SELVİTOPU DUY SESİMİZİ.SENDİKA ÇALIŞ İŞÇİNİN SIRTINDAN AVANTA PARA ALIP UYUMA GREVSE GREV 78 GÜNDÜR ÇALIŞIYOR PARA ALMIYORUZ. KÜRÜM SENDE SÜRÜN
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • TANIDIKLARA KADRO YADA 657 BİZEDE 3,SINIF İNSAN MUAMELESİ IRKÇI MEZHEPÇİ AŞİRETÇİ ZİHNİYET GİTTİ DEDİK AMA HALA ONUN ADAMLARI BURDA OĞULLARINA KIZLARINA AKRABALARINA KADRO MAKAM VERENLER ÖBÜR TARAFTA İKİ ELİM YAKANIZDA BU DÜNYA KİMSEYE KALMAZ
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • benim anlamadığım sendika ne zaman randevu istedi de alamadı. Sendika yönetimi 2 defa belediyeye geldi, başkan 2 defa makamında bizzat kendisi görüştü. Sıtkı Kürüm ihale tarihini bilmiyormuydu da şirketi ihaleye giremeyecek durumda borç içinde bıraktı. Muhittin başkan laf değil iş üretme peşinde, işcinin karşısına çıkıp boş vaatler verme değil yatmamış maaşlar için ödenek bulmakla uğraşıyor.
    gmn sn
    20 Ekim 2016 04:33
  • YAZIKLAR OLSUN BÖYLE HALKÇILIK BÖYLE SOSYAL DEMOKRAT BÖYLE ANLAYIŞ EVDE ÇOLUK ÇOCUK AÇ LAN AÇÇÇÇÇÇÇÇ İKİNCİ AY GELDİ MAAŞ YOK
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • NASIL İÇİNİZ RAHATMI EY KARBELİ YİYENLER EY KÜRÜM VE KÜRÜMCÜLER BİR DE TEKRAR İLÇEYİ ELE GEÇİRMEK İÇİN OYUN YAPIYOLARMIŞ İMZA TOPLUYOLARMIŞ.GÖRÜRSÜNÜZ RÜYENIZDA OYUDA BELEDİYEYİDE YEDİNİZ BİTİRDİNİZ BELEDİYEYİDE BİZİDE HİÇMİ DUYAN YOK SESİMİZİ VE SENDİKACILAR SİZ NE PEŞİNDESİNİZ UYUYUN DAHA 1 MAYISTA TOPLANTI YAPIP GÖVDE GÖSTERECEKSİNİZ SIRTIMIZDAN GEÇİNİN KAPİTALİST ZİHNİYETLİLER SİZİ NE YAPTINIZ BİZİM İÇİN MAAŞ ALAMIYORUZ KARDEŞİM NE BEKLİYORSUNUZ AÇIZ LAN AÇ AÇ AÇ EV SAHİBİ KİRA ÇOLUK ÇOCUK EKMEK BEKLİYO SİZLER NE YAPIYOSUNUZ?
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • MİLLET BAŞKA YERİYLE GÜLÜYO HALİMİZE SENDİKALIYMIŞIZ NASIL SENDİKA TÜM KARBELCİLERİ SENDİKADAN İSTİFAYA VE BAŞKA SENDİKAYA GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUM.
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • SENDİKA 1 MAYIIS DERDİNDE BİZ EKMEK İŞTE SİZE SOSYAL DEMOKRAT VE HALKÇI ANLAYIŞ
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • DİSK GENEL İŞ 5 NOLU ŞUBE UYUMA İŞÇİNE SAHİP ÇIK
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • HABERİNİZ OLSUN MAAŞLAR YATTI SALI GÜNÜ ÇEKİLİYO ....VEEE MAYISTA İKİ MAAŞ....
    İŞÇİ
    20 Ekim 2016 04:33
  • MAYISA KADAR KREDİ BORÇLARININ FAİZİ NE OLACAK.
    İZMİRLY
    20 Ekim 2016 04:33
  • Kardeşim,sendika yeni başkandan randevu istiyor.İşçi 3. sınıf muamelesi gorduğu için,randevu verilmiyor.Madem işçiyi adam yerine koymayacaksın,neden gelip kocaoğlunun emri ile oturdun o koltuğa.Kaçtane işçinin kredi borcundan dolayı sıkıntı çektiğini bilemezsiniz.En basitinden bankadaki eksi hesaplarını kullanan işçilerin bankaya ödedikleri faizler ve gecikmiş kredi borçları yüzünden çektikleri zararı hesap edebilirmisiniz.Sayın başkan bu işi hafta sonu girmeden çözdü çözdü,çözmedi büyük bir sıkıntı baş gösterecek gibi.Rezalet aldı başını gidiyor.Yandaşlarını koltuklara oturtacağına öncelikle işçinin maaşlarını alabilmesi için uğraşın.ne demek sendika başkana ulaşamıyor.bu gün sendikaya randevu vermeyen başkan,yarın işçisine neler yapmaz.yazık ellerim kırılsaydıda bunlara oy vermeseydim.
    karbel işçisi
    20 Ekim 2016 04:33
  • Başkan Selvitopu’nun da sorunun bir an önce çözülmesi için bir çıkış yolu aradığı haberi yalandır.Sendikaya bile randevu vermiyor.zannedersin cumhur başkanı.İsteyen işçi bile istediği zaman Sıtkı başkan ile görüşebiliyordu.Tabikide birilerinin emri ile geldi,Sıtkı Kürümün işe aldığı personele eziyet çektirmeden iş yapmayacak.Daha kötü günler görmeyiz inşallah.
    karbel işçisi
    20 Ekim 2016 04:33
  • Bu is oyle kendini bas temsilci sannedip sitki kurumle kafakol iliskisine giren kendini bas temsilci zanneden zavalli bu isciyi bu duruma dusuren senin agana karsi bi eylem karari alamazkem simdi eylem kararimi alacaksin hadi ordan seni gidi isveren yanlisi hadi tabiki sitkiya karsi eylem yapmazsin herkesten once maasi alan sen herkesten once sozlesme farkini alan gene sen isci senden utanc duyuyo o isim sana hic yakismiyo bunu bil biraz omurgali ol
    ismin gibi ol cunki o isim harbi adama yakisiyor sana deyi
    20 Ekim 2016 04:33
  • ah sıtkı başkan ah biyerlere getirdiğin adamların şuan da birilerinin uşağı olmuş... bi masa için bi tepsi için yalakalık üstüne yalakalık gel bi başkanlığa da gör allahın aşkına..
    karbel işçisi
    20 Ekim 2016 04:33
  • Maaşların yatmamasının sebebi önceki başkandır. Sıtkı Kürüm zamanında eylem kararı alamayan baş temsilci efendiye sorarım; Hiçbir işci geriye dönüklerini alamazken sen nasıl aldın ? Kimse maaş alamamışken sen nasıl avans çektin ? Muhittin başkan geleli 2 hafta olmuş sen ortaya çıkııp eylem kararından bahsediyorsun ! Sıtkı başkan zamanında da buraları Mısıra, Tunusa cevirmekten bahsediyordun. Senin en büyük eylemin RAKI masasında gercekleştirdigin devrimlerdir ULAŞ BEY. İşci maaşını bugün alıyor hoş gerci senin ihtiyacın yoktur. Çok degil 3 ay sonra maaşlar 15 inde yatar 16 sında cekmeye başlarsınız. Belediye düzene girdikten sonra kimsenin sıkıntısı kalmaz. Sahte isimlerle yorum yapmaya gerek yok. Omurgalı olun yeter.
    Eren POLAT
    20 Ekim 2016 04:33
  • syn karbel işçisi sıtkı kürüm zamanında niye çözemediniz.şimdide diyorsun ki randevu alamıyoruz diyorsun.sayın başkandan.kaçtane işçinin kredi borcu oldugunu yazıyorsun.3 ay öncede nerdeydi.karbel işçisi kardeşim.önce hatalarına bak sonra muhittin selvitopuna laf söyle
    t.vatandaş
    20 Ekim 2016 04:33
  • CHP kalesini vermedi. AÇKALE olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan önceki başkan 120 milyonla start verdiği Belediyeyi 140 milyon borçla devretti. gayri resmi işlerden kazandıkları yetmedi içerden böyle bir hortum ben hayatım boyunca görmedim. Seçime bir hafta kala yandaş çalışanlarına 5 yıl çalışma karşılığı 80 bin tl tazminat verip işten çıkaran biri, mali hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısının adını ve geçmişini bir araştırın bu insanlar neden maaş alamıyor anlayın. At izi İt izine karşımış altta ezilen bizler. Burası karabağlar belediyesi değil burası AÇKALE
    açkale
    20 Ekim 2016 04:33

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kasapoğlu’ndan Karşıyaka stadı açıklaması

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu katıldığı canlı yayınlarda seçim süreci ve İzmir’i yakından ilgilendiren konularla ilgili soruları cevapladı.

Çiftçioğlu: Karşıyaka kültür ve sanat yatırımları ile öne çıkacak

Projeleri ve saha çalışmaları ile Karşıyakalıların kalbini kazanan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin yeni dönemde daha fazla kültür-sanat yatırımları ve destekleri...


İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Ümit Özlale’den taahhüt

İzmir, Türkiye'nin en dinamik kentlerinden biri olarak, genç nüfusunun enerjisini ve potansiyelini şehrin gelişimi için kullanma yolunda önemli bir adım attı. İzmir Kent Konseyi Gençlik M...

Başkan Adayı Bakıcı: ‘’Sözde değil özde Atatürkçüyüz’’

Selçuk, tarihi günlerden birisini daha yaşadı. Kent merkezinde düzenlenen mitingde konuşan Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Biz, sözde değil özde Atat...


İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı

Türk Kızılay Kadın İzmir'in katkılarıyla, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu tarafı...

CHP'li Ednan Arslan: Hamza Dağ ile Bakan Bayraktar ayrı telden çalıyor

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’e termik santral konusunda AKP’li isimlerin birbirini yalanladığını dikkat çekerek, “Termik santral konusunda AKP’nin logosuz takiyeci adayı Ham...


Menemen'de Başkan Pehlivan'dan Gövde Gösterisi

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçime günler kala ilçe merkezinde dev bir kortej yürüyüşü ve ardından miting düzenledi. On bini aşkın vatandaşın katılımıyla ve büyük bir coşkuyl...

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...


AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR