Yukarı
135829

Yandaş medyada 17 Aralık sonrasında kovulan ve istifa eden gazeteciler

17 Nisan 2014 20:17

17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında iyice açığa çıkan AK Parti ile cemaat arasındaki kavga en çok da gazetecileri vurdu. Yandaş ve cemaat medyasından çok sayıda gazeteci bu süreçte işinden oldu.

Yaklaşık 4 aydır devam eden süreç içinde Başbakan Erdoğan'ın yaptığı sert konuşmalar sonrasında toplum iyice ayrışırken, bu durumdan gazeteciler de nasibini aldı. Yandaş medyada AK Parti'yi eleştiren çok sayıda gazeteci ve yazar kovuldu. Hatta bazı yazarların işine de "Cemaati eleştirmediği gerekçesiyle son verildi. Yandaş medyada gazeteci kıyımı öyle bir noktaya geldi ki, eşi Gülen ile röportaj yaptı diye kovulan gazeteci dahi oldu.

Bunların dışında vicdanlarını susturamayarak istifa eden yazarlar da oldu. Fikri Akyüz, çalıştığı yandaş gazetenin attığı manşetin 28 Şubat'tan beter olduğunu belirterek istifa etti.

Büyük paralarla yandaş medyaya transfer edilen bazı yazarlar ise, Erdoğan'a yönelik küçük eleştiriler içeren yazıları yayınlanmayınca gazeteleri ile yollarını ayırdı. Yaşadıkları bu durumu dahi haklı nedenlerle gizlemek zorunda kaldılar.

Medyaya yönelik baskı öyle bir noktaya geldi ki, Erdoğan'ı twitterdan eleştiren yazar sınırdışı dahi edildi.

İŞTE 17 ARALIK'TAN BU YANA YANDAŞ MEDYADA KOVULAN VE İSTİFA EDEN O GAZETECİ VE YAZARLAR

NAZLI ILICAK SABAH'TAN KOVULDU

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, dershane kavgasıyla başlayan AK Parti - Cemaat savaşında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren yazılar kaleme almıştı. Ilıcak son olarak çocukları hakkında rüşvet iddiaları bulunan bakanlarla ilgili de “istifa etmeliler” demişti. Bu eleştirel yazıları Nazlı Ilıcak'ın Sabah gazetesinden kovulmasına neden oldu.

CEMAATİ ELEŞTİRMEYEN SÜLEYMAN YAŞAR KOVULDU

Kovulan gazeteciler arasında en ilginç olanı da Sabah gazetesinin ünlü ekonomi yazarı Süleyman Yaşar'ın işine son verilmesi oldu. Yaşar, hükümet-cemaat kavgasında "Neden cemaatin ekonomiyi çökerttiğine dair yazılar yazmıyorsun" denilerek kovuldu.

"DEVLET ÇÖKTÜ"  DİYEN MURAT AKSOY YENİ ŞAFAK'TAN KOVULDU

Aksoy, Cüneyt Özdemir'in sunduğu ve yargıdaki kriz ile bakan istifalarının konuşulduğu 5n1k programında, devletin çöktüğünü ve hükümetin siyasi krizi yönetemediğini belirtmişti. Bu sözlerinin ardından Murat Aksoy'un Yeni Şafak'taki işin son verildi.

MELİHA OKUR KOVULDU

Sabah Gazetesi'nin bir başka deneyimli ekonomi yazarı Meliha OKur da  AK Parti'ye destek vermediği gerekçesiyle kovuldu.

EŞİ GÜLEN İLE RÖPORTAJ YAPAN TAŞKIN KOVULDU

Sabah gazetesi Roma Temslcisi Yasemin Taşkın, eşi Fethullah Gülen ile röportaj yaptığı gerekçesiyle  kovuldu.

NUR BATUR "YAZIK OLDU SABAHA" DEYİP AYRILDI

Sabah gazetesi yazarı Nur Batur, Sabah'ın, son dönemde gazetecilik anlayışıyla birlikte saygınlığını ve etkisini de kaybettiğini belirterek, ayrıldı.

Sabah'ın özellikle son bir yılda propaganda aracına dönüşüp çıkmaz sokağa girdiğini belirten Batur, "Farklı görüşlerin sesi kesildikçe de marka değeri yok oldu. Artık Sabah gazetesinin uluslararası saygınlığı ve etkisi de kalmadı. Sabah’a veda ederken “yazık oldu Türk basınına!! Yazık oldu Sabah’a“diyorum." diyerek yazılarına son vrdi.

TURGAY NORAN İSTİFA ETTİ

Sabah Gazetesi’nde yaşananlar Sabah gazetesinin denizcilik editörü ve Yeni Asır İstanbul Temsilcisi Turgay Noyan'ın da görevlerinden ayrılmasına neden oldu.

YENİ TÜRKİYE'NİN GAZETESİ OLAMAYINCA İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

Türkiye Gazetesi “Yeni Türkiye’nin yeni Türkiye’si” sloganıyla süreç öncesinde tasarımını yenileyerek kadrosuna önemli yazarları katan Türkiye gazetesinde değişikliğin sadece logodan ibaret olduğu ortaya  çıkınca yaprak dökümü de başladı.

17 Aralık sürecinde tamamen AK Parti'nin yayın organına dönüşen Türkiye gazetesine büyük umutlarla giden muhabir ve yazarlar bir bir istifa etti. Bazı istifaların yazıların sansürlenmesi nedeniyle yaşandığı iddiaları ortaya atıldı.

ARIBOĞAN İSTİFA ETTİ

Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye gazetesinde yazılarına başladıktan bir süre sonra sessiz sedasız yazılarını sonlandırarak, Türkiye gazetesi ile yollarını ayırdığını duyurdu.

ARZU YILDIZ 'BURADA GAZETECİLİK YAPAMIYORUM" DEYİP İSTİFA ETTİ

Yenilenen Türkiye gazetesini daha ilk gün “İran böcekleri” haberi ile Türkiye'nin gündemine oturtan  Arzu Yıldız, gazetenin AK Parti yörüngesinde seyretmesi nedeniyle bir süre sonra gazetecilik yapamadığı gerekçesiyle gazeteden ayrıldı.

ALPER GÖRMÜŞ DE VEDA ETTİ

Türkiye gazetesine büyük umutlarla giden Alper Görmüş de yaşadığı hayal kırıklığı sonrasında gazete ile yollarını ayırdı.

BALÇİÇEK İLTER DE DAYANAMADI

Türkiye gazetesinin Berkin Elvan haberinin ardından gazete yazarlarından Balçiçek İlter de istifa etti.

Başta Alper Görmüş olmak üzere Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Arzu Yıldız ve Deniz Ülke Arıboğan gibi isimleri transfer eden Türkiye gazetesinde Arıboğan ve Yıldız'dan sonra Alper Görmüş'le de yollar ayrıldı.

ERDOĞAN İSTEMİŞ TUKSAL KOVULMUŞ

İlahiyatçı yazar ve insan hakları aktivisti Hidayet Şefkatli Tuksal'ın, kendisini eleştiren yazısı üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gazeteye telefon açarak kovulduğu, internete düşen ses kaydıyla ortaya çıktı.

FİKRET AYDEMİR AKŞAM'DAN KOVULDU

Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapan Fikret Aydemir gazete yönetimi ile görüş ayrılığı yaşayınca kovuldu.

Aydemir ayrılığını twitter'daki hesabından "Akşam gazetesi, bundan sonraki süreçte 'aynı dildeki yazarlarla devam edeceklerini' belirterek, yazılarıma son verdi. Nedense mutluyum..." diyerek duyurdu.

FİKRİ AKYÜZ "28 ŞUBAT'TAN BETER" DEYİP İSTİFA ETTİ

Akşam gazetesi yazarı Fikri Akyüz,  gazete ile yollarını ayırdığını Twitter hesabından duyurdu. Akyüz istifa gerekçesi olarak gazetenin "Paralelin silahlı örgütü: Ötüken" manşetini gösterdi ve Akşam gazetesinin '28 Şubat medyasından daha beter bir çizgide olduğunu' belirtti.

NEBAHAT KOÇ AKŞAM'A DAYANAMADI

İstanbul Belediyesi ve CHP ile ilgili haberleriyle tanınan deneyimli muhabir Nebahat Koç, Akşam gazetesi ile yollarını ayırdı.

OSMAN ÖZSOY YENİ ŞAFAK'TAN KOVULDU

AK Parti'yi eleştiren Osman Özsoy, yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak yazdığı Yeni Şafak tarafından yazılarına son verildi.

KAZIM CANLAN YENİ ŞAFAK'TAN AYRILDI

Ankara'da yaptığı haberlerle dikkat çeken isimlerinden biri olan Yeni Şafak Gazetesinin Ankara Haber Müdürü Kazım Canlan görevinden Ayrıldı.

KOVULAMAYINCA SINIRDIŞI EDİLDİ

AK Parti'yi ve Başbakan Erdoğan'a yönelik sert eleştirileriyle bilinen Today’s Zaman gazetesi muhabiri Mahir Zeynalov'un gazetesinden kovulamayınca sınır dışı edildi. Zeynalaov'un hükümeti eleştiren tweetlerin ardından sınır dışı edildiği iddia edildi.

BUNLAR DA CEMAAT MEDYASINDAN AYRILAN GAZETECİLER
 
Yandaş medyada olduğu gibi yaşanan süreçte AK Parti'yi haklı görüp istifa eden gazeteciler de bulunuyor.
 
İşte ogazeteciler;
 
Fethullah Gülen'e yakın olan Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren,
 
Zaman gazetesi yazarı Leyla İpekçi,
 
Bugün Gazetesi yazarı Erhan Afyoncu,
 
Zaman gazetesi yazarı İskender Pala,
 
Zaman gazetesi yazarı Beşir Ayvazoğlu,
 
Zaman gazetesi yazarı Mustafa Ulusoy,
 
Zaman ve Aksiyon yazarı H. Salih Zengin,
 
Zaman gazetesi çizeri Osman Turhan,

KAYNAK: ROTAHABER/AHMET MEMİŞ

 


Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...


''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...

Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.


Erbakan'dan Erdoğan'a: Sadaka ekonomisini bırakın

Erbakan, eski ortağına yönelik eleştirilerini sürdürüyor. YRP lideri, son olarak Erdoğan'a "Sadaka ekonomisini artık bırakın. Biraz da 'önce imtiyazlılar' demek yerine 'önce millet' deyin...

Jahrein'e kötü haber: Kılıçdaroğlu'na 20 bin TL tazminat ödeyecek

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik söylemleri nedeniyle sosyal medyada 'Jahrein' olarak bilinen fenomen Ahmet Sonuç'a açtığı tazminat davasını kazandı. Davaya Kılıç...


TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Sol yancılıktan vazgeçmeli

 Sosyal demokrasinin ve düzen siyasetinin solu yedeklemeye çalıştığını belirten Okuyan "Burada ortaya çıkan fırsatı siyasal alanda değerlendirmeye çalışırsak hapı yutarız, figüran oluruz"...