Yukarı
135913

CHP’nin Yıldız Başkanı Ege’nin Sesi’ne Konuştu

21 Nisan 2014 11:55

Ege’nin Sesi-Ulaş ÜSTÜNAĞ, Sinem TAŞ/ 19. düzenlenen İzmir Kitap Fuar’ında Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV)  tarafından “Gençliğin Siyasete Katılımı ve Siyasi Partilerde Gençlik Kolları” konulu bir panel düzenlendi.  Düzenlenen panele CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Yusuf Can Gökmen katıldı.  Paneli ise Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Ahmet Ümit Serçe yönetti. Düzenlenen panelden sonra CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız Ege’nin Sesi’ne konuştu. CHP’nin Yıldız Başkanıyla İzmir’deki yerel seçim sonuçları, #OCCUPY CHP ve gezi direnişi süreci hakkında konuştuk.

İZMİR’DE 8 İLÇENİN KAYBEDİLMESİNİ BEKLEMİYORDUK

Ulaş Üstündağ:  30 Mart’ta gerçekleşen yerel seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İzmir özelinde konuşacak olursak 8 tane ilçenin kaybedildiği görüyoruz. İzmir CHP İl yönetimindeki bazı yöneticiler bu sonuçları başarı olarak değerlendirdiler. Gençlik açısından bu durum başarı mıdır?

İrfan İnanç Yıldız: Her şeyden önce 8 ilçenin kaybedilmesini beklemiyorduk.  CHP genel merkezi de beklemiyordu.  Artık bu süreçten sonra nasıl tekrar kazanılacağına dair tahlillerin yapılması gerekir. Neden kaybedildi, niçin kaybedildi, yanlış adaylardan dolayı mı kaybedildi? Oradaki toplum dokusunun okunamamasından dolayı mı kaybedildi? Bunların hepsinin tahlillerinin derinlemesine yapılması gerekir.  Zaten şuanda biz bu tahlilleri yapıyoruz.  Burada cambaza bak diyerek de bütün sonuçların başarısız olduğunu da varsaymak yanlıştır.  Ortada parti için emek dökmüş kişiler var bu insanlarında emeğine saygı göstermek gerekir.  İzmir’de kaybedilme riski olan birçok ilçeyi de aldık. Bu işte sadece cambaza dek dersek haksızlık etmiş oluruz.

#OCCUPYCHP YENİ BİR HEYECANIN HABERCİSİ

Ulaş Üstündağ:  #OCCUPYCHP hareketi nasıl gelişti? Ankara genel merkezde gençler nasıl bir atmosfer oluşturdu? Bu hareket CHP içerisinde bir ağırlık oluşturabilecek mi?

#OCCUPYCHP hareketi twitter ve sosyal medya üzerinden kendiliğinden gelişmiş bir harekettir.  Bir toplumsal reflekstir.  Benim açımdan gelişen bu hareket çok değerlidir.  Bu hareketin yapısal eleştirici bir dilinin olduğuna inanıyorum.  Bu hareketin ev sahipliğini bizzat ben üstlendim.  Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile birlikte bu hareketi başından sonuna kadar beraber izledik.  Gençlere genel merkez içerisinde forum ve panel alanları açtık.  En büyük salonlarımızı o gün gençlere ayırdık.  Bende onlar gibi bağdaş kurdum onlar gibi parti içi eleştirilerimi yönelttim.  Savunmam gereken yerleri de onlarla paylaştım.  Bu hareketten yeni bir enerjinin çıkacağını düşünüyorum. O gençlerin bize büyük destek olacağını düşünüyorum.

GENÇLİK OLARAK HER ZAMAN GEZİ’NİN İÇERİSİNDE YER ALDIK

Ulaş Üstündağ: Gezi sürecinde CHP’li gençler nasıl bir rol üstlendi. Gezi’nin içerisinde yer alabildiler mi?  İzmir’deki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

İrfan İnanç Yıldız: Türkiye genelinde CHP gençlik kolları gezinin içerisinde yer aldı. İl il değerlendirecek olursak onu farklı farklı yorumlamam lazım.  Ama dediğim gibi biz bu sürecin her alanında yer aldık.   Eksik olduğumuz yerleri fazlalık gösterdiğimiz yerlerle tamamladık.  CHP içerisinde bu süreci en erkenden hissedip sürece hemen eklenebilen birim gençlik kolları oldu.  Eksik kaldığımız yerler olmuştur.  Fakat 81 il birbirini tetikleyerek bu süreci tamamlamıştır.  Gezi sürecinde gözaltına alınan birçok arkadaşımız oldu. Halende soruşturmaları devam etmektedir.  Benim kendi merkez yönetim üyem gözaltına alındı.  Ben oraya kendi bayraklarıyla çıkan siyasi oluşumları da hoş karşılamadım.  CHP’li gençler parti flamaları olmadan sürece katıldılar.  Önemli olan yeni bir Türkiye isteyen bu toplumsal sürece destek olmaktı.

Ulaş Üstündağ:  Parti içi demokrasi açısından bir soru sormak istiyorum. İl ve İlçe gençlik kolları başkanları atamayla mı seçiliyor yoksa gençler kendileri gidip oy vererek mi seçiyor? Atamayla yapılması demokrasinin evrensel ilkelerine uyar mı ?

İrfan İnanç Yıldız: Merkez olarak dikkat ettiğimiz önemli hususlar bulunmakta. Bugünden bir pay biçelim önümüzde bir cumhurbaşkanlığı süreci var birde genel seçim süreci var.  Bu süreçlerde bana ve gençlik yönetimine düşen en önemli görev donanımlı ve örgüt kabiliyeti yüksek olan bir örgütsel yapıyla bu süreci halletmektir. Biz totalde bunun hepsini yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçlerin darlığı ve uzunluğu sizi kongreden alıp atamaya yöneltebiliyor. Aynı şekilde atamadan alıp kongreye de yöneltebiliyor. Sandık yeni yapısal süreçlere çözüm bulacağı takdirde il ve ilçelerde geçerli olur. Yeni bir heyecan doğurmayacak olan sandık anlayışı ortaya çıkıyorsa oradan bir hayır gelmez. Zaman zaman kongreler yaptığımız da oluyor zaman zaman da atamalar yaptığımızda oluyor.

SAĞLIKLI BİR SÜREÇ DEĞİLDİ

Ulaş Üstündağ:  İzmir’de Birgün Ayman Güler  DSP’nin Konak Adayı Hakan Tartan’a açıktan destek oldu. Bu süreci nasıl değerlendirdiniz?

İrfan İnanç Yıldız: Sağlıklı bir süreç değildi kesinlikle. Kişisel bir dostluğunuz olabilir. Görüşebilirsiniz. Fakat partinin tüzük ve programına göre eğer parti bir aday göstermişse istemeseniz de o adayı desteklemelisiniz.

Makine Mühendisleri Odası’nın yönetim kurulunun genç  üyesi Ahmet Ümit Serçe’de önümüzdeki günlerde Eskişehir’de polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anısına bir film gösterimi yapacaklarını ve Barış Atay’ı konuk olarak getirmeyi planladıklarını söyledi. TMMOB olarak da 1 Mayıs’a tüm İzmirlileri davet etti.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR