Yukarı
136090

İzmir'de 23 Nisan Rüzgarı Esti

24 Nisan 2014 19:15

Bayraklı'nın çocukları çok şanslı

Bayraklı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklerin başrolünde ise Bayraklı'nın yetenekli çocukları vardı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği sabah saatlerinde Sevgi Yolu sonunda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Garnizon Komutanı ve Bayraklı Kaymakamı ile birlikte törene katıldı. Başkan Hasan Karabağ resmi törenin ardından tekrar Atatürk Anıtı önüne gelerek belediye çelengini sundu.

Karabağ ve beraberindekiler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ömer Özkan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen resmi törenlere katıldı. Başkan Karabağ'a burada öğrenci ve velilerin yoğun ilgisi oldu. Karabağ özellikle çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocukların birbirinden güzel ve özenle hazırladıkları oyunları alkışlarıyla destek vererek takip eden Karabağ akşam da Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün hazırladığı çocuk şenliğine katıldı.

Karabağ yoğun programına ilk olarak resim sergisini ziyaret ederek başladı. Çocuklardan resimler hakkında bilgi alan Karabağ daha sonra tamamını Bayraklı'nın yetenekli çocukları tarafından hazırlanan gösterileri izlemek üzere salona geçti. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda ilk olarak Başkan Hasan Karabağ söz aldı.

Gurur duyuyorum”

Karabağ, “Sevgili Atatürk, bundan yıllar önce yargı konusunda “yargısı bağımsız olmayan bir milletin devlet tarihinde varlığı kabul edilemez” demiştir. Silahlı kuvvetler için “orduyu imha etmek için subayını aşağılamak lazım” demiş. Özgürlükler için ise, “iktidarın düşündüğü gibi düşünmeye kimsenin mecburiyeti yoktur. Gerçek özgürlüğün olmadığı bir yerde vicdani özgürlük vardır herkes istediğini söyleyebilir” demiş. Meclis ile ilgili de “şahıslar gibi meclisler de dikdatör olur” ve “meclisin dikdatörlüğü şahısların dikdatörlüğünden daha tehlikelidir. Milletler meclislere dahi fazla güvenmemelidir. Hükümetlerin icraatı kötü olup, millet onu düşürmezse; bütün kabahata katılmış demektir. Böyle bir milltte baskı altına alınmaya müstahak olur” diyor sevgili Atatürk. Onun emaneti Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu yıl kuruluşunun 94'üncü yılını kutluyoruz. Dünyada çocuk bayramı olan tek ülkeyiz. Bununla da gurur duyuyorum” diye konuştu.

Daha sonra program eğitmen Fikret Bayram'ın minik balerin öğrencileri Tchaikovsky'nin Kuğu Gölü, Antonio Vivaldi ve W. Amadeus Mozart'ın Türk Marşı eserleriyle düzenlenen gösterileriyle geceye damgasını vurdu. Hünerleriyle göz dolduran minikleri salonu dolduran aileleri ve vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Bale gösterilerinin ardından sahneye eğitmen Şahika Türkkan'ın Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu ekibi çıktı. Çocuklar söyledikleri Türkçe ve yabancı şarkılarla salonu coşturdu. Eğitmen Barış Gür'ün gitar gurubu ise koro ile coşan salona dinletileriyle eşlik etti.

Gösterileriyle göz dolduran ve tamamının Bayraklı'da yaşayan ve okuyan öğrencilerden oluşan çocuk şenliği programının sonunda bu kez çocuklar oturdu ve pop müziği sanatçısı Esra Göndeş söylediği şarkılarla geceye renk kattı. Başkan Karabağ programın sonunda sanatçı Göndeş ve tüm eğitmenlere çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Çocuklar sordu Karabağ yanıtladı

Öte yandan başkan Karabağ, kendisini makamında ziyaret eden Petkim ilkokulu öğrencilerinin de sorularını yanıtlayarak, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramlarını kutladı. Akıllarına gelen tüm soruları başkana yönelten çocuklar, kendilerine yönelik projeleri merak ederken, başkan Karabağ da, çocuklara, gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını ve bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada Bayraklı'ya parklar, gençlik merkezleri, spor alanları, tesisler, kültürel, sosyal faaliyetler ile yeni tesisler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

 

ULUSLARARASI BERGAMA ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE GÖRKEMLİ KAPANIŞ

Bergama Belediyesi’nin 18. yıldır düzenlediği Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği, 23 Nisan günü yapılan kapanış gösterileri ile sona erdi.

Kapanış etkinlikleri, Kortej yürüyüşü ile başladı.

Tıpkı açılış kortejinde olduğu gibi kapanışta da ekipler, önde Bergama Belediye Bandosu, arkada Türk bayrakları ve konuk ülke bayraklarını taşıyan öğrenciler eşliğinde yürüdüler.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Eşi Meltem Gönenç ile Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri kortejdeki yerlerini alırken yürüyüşe çok sayıda vatandaş da katıldı.

Endüstri Meslek Lisesi’nin önünden başlayan kapanış korteji, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Kapanış etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen veda gösterileri ile devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Gönenç kürsüye geldi.

Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği’nin önemli bir dostluk ve barış projesi olduğunu söyleyen Bergama Belediye Başkanı, “Bir 23 Nisan kutlamasının daha sonuna geldik. Bu güzel günler için, bu güzel bayramı bizlere yaşattıkları için başta yabancı konuklarımızı evlerinde misafir eden tüm hemşerilerimize ve uzun yollardan, kilometrelerce öteden buraya gelen dostlarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu gerçekten çok önemli bir dostluk ve barış projesi. Biraz önce meydana girerken hep birlikte söylediğimiz gibi ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa!’ Bize bugünleri armağan ettiğin için. Bu ülkede tüm dünya çocuklarıyla barış ve kardeşlik içinde bu bayramları kutlayan çocuklara ve gençlere, bu Cumhuriyeti armağan ettiğin için. Bu topraklar üzerinde ulusal kimliğimizi ve benliğimizi yitirmeden yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal Paşa’ya ve de ülkesi için canlarını feda eden o kutsal insanlara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir dileğim var. Artık çocukların ölmediği, öldürülmediği, çocukların ucuz işçi olarak çalıştırılmadığı, çocukların eğitim hakkının engellenmediği, özellikle kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilmediği bir ülke dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Mehmet Gönenç’in konuşması sonrasında Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Moldova ve Bosna Hersek’ten gelen ekipler ülkelerine ait geleneksel halk danslarını sergilediler.

Bergamalı öğrencilerden oluşan Halk Oyunları Ekipleri de Bergama yöresine ait halk danslarıyla sahne aldılar.

Gösterilerin sonunda önce Alman Şef ClemensKönig yönetimindeki Böblingen Çocuk Korosu, ardından da Şef Derya Çakı yönetimindeki Bergama Belediyesi Konservatuarı Çocuk Korosu konser verdi.

Kapanış ise Bergama Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu ile Böblingen Çocuk Korosu’nun birlikte söylediği Türkçe ve Almanca şarkılarla yapıldı.

Yeniden sahneye gelen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, koro şeflerine çiçek vererek teşekkür etti.

Gecenin sonunda Başkan Gönenç, konuk öğrenciler ve Bergamalı çocuklarla tek tek fotoğraf çekildi.

Karabağlar’da 23 Nisan’a renkli kutlama

Karabağlar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli geçti. Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlediği, organizasyonunda çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Rüzgar Gülü Anaokulu ve Hüseyin Akdağ İlkokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Ulu Önder Atatürk’ün bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirtti. Başkan Selvitopu, “İlk etkinliğimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle çok mutluyum. Çocuklarla birlikte renkli bir bayram geçirdik. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun” dedi.

Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde çocuklar yüz boyamadan, resim atölyesine, müzikli gösterilerinden şiir dinletilerine kadar çok sayıda renkli etkinliğe, katılarak bayram tadında bir gün geçirdiler. Etkinliğe Karabağlar CHP İlçe Başkanı Polat Manduz ve meclis üyeleri de katıldı.

Başkan Selvitopu, Tahir Merzeci İlkokulu’nda düzenlenen törende de çocukların bayramını kutlarken, düzenlenen şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren çocuklara da hediyeler verdi.

ŞARKILARLA VEDA ETTİLER

Dünya çocukları “kaf kaf “ çekti

Karşıyaka Belediyesi tarafından 22’nci kez düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği renkli görüntülerle sona erdi. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen final gösterilerinde, 7 ülkeden gelen yabancı öğrenciler yöresel oyunlarını sergiledi. Kapanış resepsiyonu ise Gondol Kafe’de yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Kaymakam Sadettin Yücel, çocuklarla birlikte ‘kaf- kaf’ çekti. Başkan Akpınar “Karşıyaka’dan dünyaya önemli bir mesaj verdik” dedi.

ŞARKILAR SÖYLEYİP DANS ETTİLER

Kapanış gösterileri Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı. Sırayla sahneye çıkan öğrenciler, kendi ülkelerinin gösterilerini sundu. Etkinlik sonunda Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da sahneye çıktı, ‘           Hayat bayram olsa’ şarkısı eşliğinde çocuklarla dans etti. Akpınar “Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, artık kocaman bir aile gibi oldu. Bizler, burada, sadece bir bayramı kutlamadık. Aynı zamanda, evrensel bir amaca da katkı koyduk. Burada yakılan dostluk, barış ve kardeşlik ateşi, geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da dünyanın her bir köşesine ulaşacak”  dedi.

KAF KAF ÇEKTİLER

Kapanış resepsiyonu ise Gondol Kafe’de yapıldı. Başkan Akpınar’ın yanı sıra, Kaymakam Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin de resepsiyonda yer aldı. Yabancı çocuklar ve Karşıyakalılar da kapanış coşkusuna ortak oldu. Konuk öğrenciler, üzerinde Karşıyaka yazan formalarla sahneye çıktı ve hep bir ağızdan Kaf- Kaf çekti. Katılımcılara ve sponsor kuruluşlara plaketler sunuldu. Öğrenciler  (Perşembe) öğle saatlerinde Karşıyaka’dan ayrıldı.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR