Yukarı
136118

Çakabey Yine Gündemde

25 Nisan 2014 11:09

Başkan Kocaoğlu'nun 10 yıldır yerinde sayan deniz taşımacığını ilerletmesi gerektiğini ifade eden Doğan, "Her yıl 1 gemi alsaydı bugün İzmir'in 11 yeni gemisi olacaktı. Kocaoğlu artık İzmirliyi denizle barıştırmalı" diye konuştu.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun seçim sürecinde adeta gövde gösterisi yaparak İzmirlilere tanıttığı "Çakabey" vapurunun aradan 2.5 ay geçmesine rağmen hala hizmete sokulamamasının büyük bir ayıp olduğunu dile getirdi. Bu geminin bu kadar süre neden yüzdürülemediği, neden vatandaşların hizmetine sunulmadığı konusunda Kocaoğlu'nun İzmirlileri tatmin edecek açıklamalar yapması gerektiğini dile getiren Doğan, "Son bir iki gündür, çok sayıda eksikle İzmir'e getirilen gemiyle ilgili sorunların aşıldığı yönünde belediye yetkililerinden basına bilgiler verilmeye başlandı. Bu doğru mu bilmiyoruz. Doğru olsa bile arada İzmir için kaybedilen bir 2.5 ay var. Neden bu gemi seçim öncesi bu haliyle İzmir'e getirildi? Neden bu güne kadar hizmete sokulamadı" dedi. 

Maliyeti daha düşük
Deniz yoluyla yolcu taşımacılığının lastikli kara yoluyla yolcu taşımacılığına göre daha az maliyetli olduğunu vurgulayan Doğan, Başkan Kocaoğlu'nun 10 yıldır yerinde sayan deniz taşımacığı hizmetlerini ilerletmesi gerektiğini, artık İzmirli'nin denizle barışma zamanının geldiğini dile getirdi. 
"Kocaoğlu başkan olduğu günden bu yana her yıl 1 yeni gemi almış olsaydı bugün İzmir'in 11 tane yeni gemisi olacaktı" diyen Doğan, İzmir'in körfeze kıyısı bulunan bütün ilçelerine deniz ulaşımının sağlanması gerektiğini vurguladı.

'Yapıcı olacağız'
Siyaset yaşamına bundan yaklaşık 19 yıl önce başladığı anlatan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'de evlendiğini ve çocuklarının da İzmir'de doğduğunu belirterek yıllardır yaşadığı kenti ve sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. 
2014 yerel seçimlerinde partisinden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili seçildiğini ve siyasi yaşamını partisini büyükşehir meclisinde temsil ederek sürdürdüğünü vurgulayan Doğan, ilk meclis toplantısında belirttikleri gibi yapıcı, yol gösterici olacaklarını, 
İzmir'in ve İzmirlinin lehine olan her sorunun çözümüne olumlu katkı koyacaklarını ifade etti. 
"Söylediklerimiz dikkate alınmaz, çözüm önerilerimize birileri kulak tıkarsa biz de bunları kamuoyuyla paylaşır, onların bilgisine sunarız" diyen Doğan şöyle devam etti: "Biz İzmir'i birlikte yönetmek istiyoruz. AK Parti Grubu olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent lehine olan her hareketini destekleyeceğimizi ifade ettik ve ifade etmeye devam ediyoruz." 

Süre hala 15 dakika 
1977 yılından beri vapur hattını kullandığını ve Karşıyaka ile Konak arasındaki yolculuk süresinin 15 dakika olduğuna dikkat çeken Doğan, o yıllardan bu yana bu sürenin hala değişmediğini söyledi. İstanbul'un bir yakasından diğerine çok hızlı ve konforlu ulaşım yapıldığını, deniz ulaşımındaki sorunun İDO'yla çözüldüğünü anlatan Doğan, içerisinde başarılı ve can siperane çalışan insanların bulunduğu İZDENİZ'in de İzmir'in başarılı kurumlarından biri olmasını istediklerini dile getirdi. 
İzmir'in körfeze kıyısı bulunan bütün ilçelerine deniz ulaşımının sağlanması gerektiğini ve bununla ilgili olarak ilk etapta Mavişehir, Çiğli, Menemen'e kıyısı bulunan yerler ile Foça, Narlıdere, Güzelbahçe hattına iskeleler kurulması gerektiğini söyleyen Doğan, buralarda hızlı gemiler çalıştırılarak deniz taşımacılığının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

'İZDENİZ'e de verilsin'
Kocaoğlu'nun İzmirliyi denizle barıştırmasını beklediklerini ifade eden Doğan, "Özellikle ESHOT, İZULAŞ ve İZELMAN gibi yoğun bir şekilde lastikli kara taşımacılığı yapan ve sorunlarla karşılaşan bu kurumların yükünü bir miktarda deniz ulaşımına aktarmasını istiyoruz. Biz İzmirliler konforlu, süratli bir körfez taşımacılığını sağlayacak imkanların İZDENİZ'e de verilmesini istiyoruz. Sayın Kocaoğlu göreve geldiğinden bu güne her yıl bir gemi almış olsaydı bugün İzmir'in 11 tane gemisi olmuş olacaktı" dedi. 

'Otopark konusunda bir adım atılmadı'
İzmir'in en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununa da dikkat çeken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Başkan Kocaoğlu'nun göreve geldiğinden bugüne İzmir Fuarı'ndaki yeraltı otoparkı ve Alsancak Camisi'nin karşısındaki katlı otopark dışında kentin bu sorununa yönelik bir adım atmadığını söyledi. Daraltılan yolların bir kısmının İZELMAN'a verilip açık otopark gibi çalıştırılmasının dışında, özel sektörün de otopark yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini, gerekirse imar düzenlemelerinde kolaylıklar sağlanmasının yerinde olabileceğini anlatan Doğan, belediyenin otopark adı altında topladığı paralar ile artık otopark yapması gerektiğini ifade etti. 

'Kocaoğlu başarımızı görmezden geliyor'
AK Parti'nin İzmir'de bir olan belediye başkanlığı sayısını 6'ya, 23 olan belediye meclis üye sayısını da 50'ye çıkarttığını ve nedense bu başarının Kocaoğlu tarafından görmezden gelinmek istediğini vurgulayan Doğan, "Biz 2009 seçimlerine göre şu an başarılı bir noktadayız. Biz kendisine seçimlerde başarısızsınız kelimesini ifade etmedik ama kendi CHP Genel Başkanı ve partisi Aziz Kocaoğlu'nu başarısız buldu. O zaman burada bir başarısız varken, bir de başarılı var demektir" dedi. Doğan şöyle devam etti: "Başarılı parti ne demek? Oy oranını, belediye başkanı sayısını ve belediye meclis üyeliğini artıran parti demektir. CHP Genel Merkezi de AK Parti'nin başarısını böylelikle tescil etmiştir ama nedense Sayın Kocaoğlu bu AK Parti'nin 2014 yılı seçimlerinin sonuçlarından da aşırı derecede rahatsız gözüküyor. Bu bilinen gerçeği kabul etmesini dileriz" 

'AK Parti'nin ayak sesleri şimdiden rahatsız ediyor'
2014 seçimlerinin AK Parti'nin İzmir'in çevresinden başlayıp kentin içlerine doğru ilerlediğini gösterdiğini ve 2019 seçimlerinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin artık AK Parti belediyeciliğiyle tanışacağını belirten Doğan, 2019 yılının AK Parti'nin belediyelerinin hizmet üreteceği bir yıl olacağını; partilerinin ayak seslerinin şimdiden birilerini rahatsız ettiğini vurguladı. 
Büyükşehir meclisinde MHP'li üyelerin CHP'nin getirdiği sorunlara yönelik sadece "katılıyoruz" veya "katılmıyoruz" şeklinde cevaplar verdiğini ancak neden lehte ya da aleyhte karar verdikleri yönünde görüş beyan etmediklerinin de altını çizen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP'den de büyükşehir yönetimine katkı koymalarını bekliyoruz. Mutlaka MHP'nin de kent ve kentin yönetimiyle ilgili görüşleri vardır. Sadece katılıyoruz, katılmıyoruz gibi görüşlerle yetinilmemeli. Sayın Murat Taşer'in İzmir ile ilgili seçim öncesi dile getirdiği sorunlar bu mecliste konuşulmalı. İnanıyorum ki, MHP grubunda da deneyimli bilgi birikimi yüksek, kenti çok yakından tanıyan, İzmirlinin yakından tanıdığı büyükşehir belediye meclis üyeleri var. Hem meclis üyeleri olarak hem de İzmirli olarak kentle ilgili kente yönelik sorunların çözümüne yönelik katkılarını bekliyoruz." 

BELEDİYEYE YÖNELTTİĞİ SORULAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından fahiş fiyatla alınan 15 yolcu gemisinden ilkinin 8 Şubat'ta kente getirilerek yaklaşık 2,5 aydır Üçkuyular Vapur İskelesi'nde bekletildiğine dikkat çeken Doğan, belediyeye şu soruları yöneltti: 
"Son bir iki gündür, çok sayıda eksikle İzmir'e getirilen gemiyle ilgili sorunların aşıldığı yönünde belediye yetkililerinden basına bilgiler verilmeye başlandı. Bu doğru mu bilmiyoruz. Doğru olsa bile arada İzmir için kayıp bir 2.5 ay var. 
* Neden bu gemi seçim öncesi bu haliyle İzmir'e getirildi? Neden bu güne kadar hizmete sokulamadı? 
* Belediye tarafından teslim alınmadıysa niçin seçim öncesinde alelacele getirilmiştir? Bunun için firmaya ek para ödenmiş midir? Teslim alınmadıysa ne sebeple teslim alınmamıştır? 
* Gemilerin sözleşmeye göre teslim edilmesi gereken tarihler nelerdir? Alınacak yeni gemilerin yanaşması için İzmir'deki mevcut iskeleler uygun mudur? 
* Burası çok önemli: gemiler karbon kompozit malzemeden inşa edilmiştir. Herhangi bir arıza, onarım gerektiğinde bu İzmir'de mümkün olabilecek midir? Ayrıca, gemi İzmir'e gelirken bir tehlike atlatmış mıdır? 
* Hangi yolla gelmiştir? Sayın başkan mecliste bize deniz yoluyla gelmedi dedi. Oysa firma sahibi bundan yaklaşık 2,5 ay önce yapmış olduğu bir açıklamada geminin kendi imkanlarıyla geldiğini söylemişti. Hangisi doğru? Bu konularla ilgili Sayın başkandan açıklama bekliyoruz."

METİN BURMALI (HABER MERKEZİ)



Yorumlar

  • Kardeşim bürokrat istifaları ne oldu?
    lombak
    20 Ekim 2016 04:34

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Adalet Bakanı Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatma davası' yanıtı

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Resepsiyonu'nda DEM Parti sorusuna yine "Terörle mesafe" yanıtı verdi. Tunç, "Kimse bir partinin kapatılmasını istemez. Durup dururken de bir partiye kapatma ...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Marmara için hem tsunami hem 7,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! 'Depremden 5 ile 30 dakika içinde...'

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanabilecek büyük bir depremin yaratabileceği tsunami dalgalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan "Büyük İstanbul deprem...


Fatih Erbakan'dan 'Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?' sorusuna yanıt

Partisinin yerel seçimlerde AKP'ye kaybettirip kaybettirmediğinin sorulması üzerine Fatih Erbakan, "Hiçbir ilde biz kaybettirmedik. Özellikle ben de baktım. Aradaki puan farkı bizim oyumu...

İstanbul'da FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün askeri yapılanmasına yönelik ankesö...


'Yerel seçimlerdeki sonuca saygı duyun'

Özel, “2023 seçimlerinde Meclis’te oluşan iradeye nasıl saygı duyuyorsak yerel seçimlerde oluşan iradeye de aynı saygıyı beklemekteyiz” dedi. TBMM Genel Kurulu’nda dün Meclis’in açılışını...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Haluk Levent ablası için saçlarını kazıttı

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent, Adana konserinde kanserle savaşan ablasını ağırladı. Levent "Ablamın beyin tümörü sonrası saçları da gitti. İkimizin de saçları kısacık...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR