Yukarı
105809

Kassam Tugayları intihar saldırılarına başladı

20 Temmuz 2014 16:39

İsrail'in Gazze saldırılarına direnen Kassam Tugayları, bugün gerçekleştirdiği intihar saldırısında bir İsrail tankını kullanılmaz hale getirdi.- Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şecaiyye’de katliam yapan İsrail güçlerine karşı direniyor. Gazze'de, patlayıcı taşıyan bir Filistinlinin İsrail'e ait bir tankını kullanılamaz hale getirdiği bildirildi. 

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentin doğusundaki Şucaiyye mahallesine girmeye çalışan bir İsrail tankının, "Şuvaz 4" (alev) tipi güçlü patlayıcı taşıyan Kassam mensubu tarafından kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. 

Açıklamada, direnişçinin eylemde hayatını kaybettiği ifade edilirken, Tel Aviv'e 3 M75 tipi, Beer Şeva'ya (Biru's-Seba) 8, Aşkelon'a (Askalan) 5 Grad tipi füze atıldığı denildi. 

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde 3, Şecaiyye mahallesinde 1 olmak üzere 4 ana muharebe tankının (Merkava), patlayıcı ve tanksavarlarla imha edildiği kaydedilmişti. 

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonuna başlamıştı. 

İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 370'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı belirtilmişti. 

radikal



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İran-İsrail gerilimi: Orta Doğu'da uçaklar rota değiştiriyor

İsrail'in İran'ın İsfahan kentine hava saldırısı düzenlediği haberlerinin ardından birçok havayolu şirketi uçuş rotalarını değiştirme kararı aldı. İsrail saldırısı iddiasını reddeden İran...

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...


İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Stavropol Krayı’nda bir Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağının teknik arıza yüzünden düştüğünü duyurdu.


Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi.

Rusya Karabağ'dan çekiliyor! Bölgesel gerilim tırmanacak mı?

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Karabağ'daki Rus barış gücü askerleri hakkında açıklamada bulundu. Peskov'a, Rus birliklerinin Karabağ'dan çekilmeye başladığına dair haberler soruldu. Pesk...


Magnum dondurmaları iki ülkede toplatılıyor

İngiltere merkezli hızlı tüketim devi Unilever, Magnum'un bademli dondurmasını geri çağırdı. 100 gramlık ve 3'lü paketler şeklinde satılan ürünlerde, olası plastik ve metal parça bulunma ...

Kırgızistan’dan Tik Tok kararı

Kırgızistan Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına yönelik alınan kararın uygulamaya konulduğunu duyurdu.


ABD basını: İsrail, İran'a misilleme planlarını iptal etti

Orta Doğu, İsrail'in İran'ın saldırılarına yanıtını diken üstünde beklerken ABD basınında, İsrail'in bu hafta İran'a karşı yapmayı planladığı 2 misilleme saldırısını iptal ettiği öne sürü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'60 günde 20 kilo verdi' dendi, ünlü oyuncu isyan etti

Oyuncu Ezgi Mola'nın 60 günde 20 kilo verdiği iddia edildi. Mola hakkında çıkan habere tepki gösterdi. Ezgi Mola işletmeci Mustafa Aksallı ile 8 Mayıs 2023'te sade bir törenle dünyaevine ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR