Yukarı
26659

Şok İddia: O proje Çalıntı Mı?

22 Temmuz 2014 13:32

Neşe Yavuz/ Ege'nin Sesi-  Engelsiz İzmir Projesi'nin kendisine ait olduğunu ve bunun   Aziz Kocaoğlu, Adnan Akyarlı, Levent Köstem ve Murat Bakan tarafından çalındığını söyleyen, bir çok STK'da aktif görev alan ortopedik engelli Murat Pekdilber, "2009 yılında ben bu projeyi Aziz Bey'e anlattım. Ondan sonraki süreçte benim projemi kendilerine mal ettiler ve uzun zamandır beni seçimler bitsin diyerek oyalıyorlardı" dedi.



2009 yılında Aziz Kocaoğlu'nun odasına giderek Engelsiz İzmir projesini 40 dakika boyunca anlattığını söyleyen Pekdilber, o sırada odada Reşat Yörük'ün de bulunduğunu ve onun da bu sunumu kayda aldığını söyledi.  Daha sonra 30 ilçe boyunca gezerek her belediyede bu projeleri ilçelere entegre ederek anlattığını ifade eden Murat Pekdilber, "Bir çok belediyede bunu Engelsiz Karabağlar, Engelsiz Buca isimleri ile anlattım. Hepsi benim için ayrı projelerdir hepsi için çok uğraştım" dedi.



2014 yılına girildiği zaman Büyükşehir Belediyesi bu projeyi kendisinden izin almadan başlattığını söyleyen Pekdilber, "Bir gün bir röportajdaydım o sırada bir baktım engellilerden oluşan bir kalabalık geliyor, bunun ne için olduğunu sorduğum zaman Engelsiz İzmir Projesinin tanıtımı olduğunu söylediler. O an çok şaşırdım. Ali Poyrazoğlu da programın moderatörüydü. Provoke etmek istedim tanıtımı ama şimdi olmaz seçimlerden sonra halledeceğiz diyerek beni konuşturmadılar. Daha sonra olay uluslararası bir hal almaya başladı buna rağmen hala benim ismim hiçbir yerde geçmemekteydi" ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Aziz Kocaoğlu ile seçimlerden önce bir yemekte karşılaştığını ifade eden MuratPekdilber, "Kendisine beni ve projemi hatırlayıp hatırlamadığını sordum. Hatırlıyorum dedi. O zaman neden projemin çalınmasına göz yumdunuz dediğim zaman ise, benim haberim yok arkadaşlar yapmış dedi. Ben itibarımı geri istiyorum dediğim zaman da tamam halledeceğiz ama bunun yeri burası değil dedi. Ben anlamıyorum projeyi biliyorsun bunu belediyeye mal edebiliyorsun ama ben unutuluyorum ve bu çalma mevzusundan haberinin olmadığını iddia ediyorsun. Beni yıllardır oyalıyorlar ben artık hakkımı istiyorum" diye konuştu.



NEDİR BU PROJE?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Engelsizmir, engellilerin yaşamlarını engelsiz bir hayata dönüştürmelerini sağlayacak olan bir proje olarak İzmir kenti ile beraber Türkiye'ye öncülük yapma amacında.  Bu proje yerel yönetimleri, engelli ve engelli ailelerini, ilgili akademisyenleri ve engellilere hizmet veren kurumları bir araya getirerek yenilikçi bir süreci başlattı.

Bu proje ile İzmir’de engellilerin kentsel yaşama daha etkin katılımına yönelik fırsatların ve yapıların oluşturulması, ilgili bilim insanlarını, uluslararası, ulusal ve yerel ölçekteki örgütlerin bir araya getirilmesi, birbirlerinin tecrübelerinden yararlanarak yeni çözüm yollarının tartışmaya açılmasını sağlanması amacı güdülüyor. 



 



Yorumlar

  • Engelli bir birey olarak,eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.Diyor ve engelli bir arkadaşımıza yapılan bu haksızlığı kınıyorum.
    GÜLNAZ PAŞAOĞLU.
    20 Ekim 2016 04:47
  • iNSANIN EMEĞİNİ ÇALIYORLARSA, YAZIK ONLARA.DÜRÜSTLÜK BÖYLE OLURMU? PROJENİN KARŞILIĞINI VERSİNLER.İNSANI MAĞDUR ETMESİNLER.SÖZE İNANIP PROJESİNİ AÇIKLADI DİYE KARDEŞİMİZ MAĞDUR EDİLMESİN
    Erdal
    20 Ekim 2016 04:47
  • Sevgili Murad Abim, ne alakası var 1 Mayıs kutlamayla benim yazdığım şeyin? Neden bukadar agresifsiniz ayrıca? Varsa birşey hukuksal boyutta hakkınızı arayın tabi. Ama bence tek amaç tüm engelli arkadaşlarımızın normal insanlar gibi zorluk çekmeden yaşamını sürdürmesi olmalı. Bunun içinde onun adı geçmiş bunun adı geçmiş çokta önemli değil. Zaten Aziz Başkan yada saydığınız diğer kişiler ben yaptım ben ettim demiyorki. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı etti diyor.
    Atilla Mert
    20 Ekim 2016 04:47
  • Haberi okudum. Yanıt veriyorum ama yayınlanır mı bilemem. Bu arkadaşı ben ilk kez 2012 yılında tanıdım. Daha sonra yapılan arama konferansında gördüm. Hatırımda kalan kokteyle konulan tüm kuru pastaları alıp torbaya dolduran, ortaya konulan kişilerin not almasını sağlayan küçük defterlerin kalemlerin tümünü toplayıp torbalara koyan toplantıya bir kez bile katılmadan bunları alıp giden kişi olarak hatırlıyorum. Otelin kamera kayıtları varsa görülebilir. Bu tip projeler evrenseldir. Çünkü tüm engellilerin sorunları evrensel olduğu için çözüm yolları da benzerdir. Bunu bizim gibi düşünen insanlar olduğu gibi daha bir çok insanda eş zamanlı düşünmüştür. Kendisi bu sorunları yaşadığı için mutlaka bunları istemiştir ve diğer tüm engelliler gibi. Önemli olan bunun yapılmasıdır. Ben 2.5 yıl her hafta bir gün muayanehanemi kapatarak bu projeye emek verdim. Teşekkür beklerken, ruh sağlığı şüpheli olan bir kişinin bu türlü saçmalıkları ile uğraşacak vaktimiz yoktur. Engellilerin hakları için uğraşacak daha çok işimiz mevcuttur. Üstelik ben 36 yıldır engellilerin sorunları ile uğraşan biriyim. Bu ülke böyledir. İyilik yap, iyi niyetle emek harca karşılığında mutlaka bir kötülük bulursun.Sağlık olsun.
    Doç.Dr.Levent Köstem
    20 Ekim 2016 04:47
  • Murad Pekbidilber. Konuyu saptırma, belgeler çıksın diyoruz zaten. O da varsa... Gerisi fasa fiso. Şov.
    lombak
    20 Ekim 2016 04:47
  • Kişinin üretiği bir projenin hayata geçmesi gerçekten çok haz verici bir durumdur.Murad beyin üretiği projenin hayata geçirilmesi sürecinde kendisi dahil edilmedende tabiki yürütülebilir bu idarenin kararıdır fakat kendisine konuyla ilgili bir onurlandırılma yapılması gereklidir ve bu konuda bence hakkı yenilmiştir . Amaç engelsiz izmir ise inşallah bu hedefe ulaşılınabilinir sen ben kavgasına girilmeden emeği geçenler unutulmadan .
    murat demircioğlu
    20 Ekim 2016 04:47
  • Lombak senin paçalar tutuşmuş, Show senin işin ve yüreğin varsa ismini saklama.Fikir hırsızları foyaları ortaya çıkınca şaşırmış anlaşılan. Levent,Murat ve Adnan'ın proje yapacak kapasiteleri yok mu acaba? Yazdıkça batıyorsunuz...
    Murad Pekdilber
    20 Ekim 2016 04:47
  • Sayın Levent Köstem; Torbalara kuru pasta doldurduğumu ve ortaya konulan küçük not defterleriyle kalemleri toparladığımı yazarak bir iddia da bulunmuşsunuz ve bunu kanıtlamak size düşer. Varsayalım ki bu yazdıklarınız doğru olsun; bir engelliyi ifşa ederek rezil etmeye çalışan bir insan nasıl olur da onların hayatlarını kolaylaştıracak projeler yapabilir? Otelin kameralarından pastaları nasıl götürdüğümü gösterebilir misiniz bilmiyorum ama, ben o gün orada yaptırdığım video kayıtlarıyla projemi nasıl çaldığınızı, belediye başkanlığı hayaliyle siyasi rant uğruna pastayı nasıl götürdüğünüzü hemen gösterebilirim. Ben ortopedik engelliyim, arkadaşlarımın arasında görme, işitme ve zihinsel engelliler de var ama; inanın bana tek bir tane bile sizler gibi "SAYGI ENGELLİ" bulamazsınız.
    Murad PEKDİLBER
    20 Ekim 2016 04:47
  • Bu projenin Adnan AKYARLI, Levent KÖSTEM ve saz arkadaşlarına ait olmadığını kendileri de biliyorlar. Levent bey elinize bir kalem alın ve yazın lütfen; engelliler için ne yaptınız da hayatları hangi kulvarlarda kolaylaştı. Haydi lütfen 1 tanesini yazın da kamuoyu bilgilensin. Uluslar arası yaptığınız gösteri de fiyasko oldu hiç mi utanmadınız. Adanan AKYARLI size soruyorum; şimdi kimin koltuğuna göz diktiniz. Saygı gösterin saygılı olun ki sizlere de saygı göstersinler.
    Merve ULUSOY
    20 Ekim 2016 04:47
  • İndirin şunların maskelerini. Bitirelim bu maskeli baloyu.
    Hadi Çakan
    20 Ekim 2016 04:47
  • Arkadaş sen zaten bu projeyi engelli kardeşlerimiz faydalansın diye üretmedin mi? Belediye de ne güzel yapmış işte. İnsanlar faydalanıyor. Şimdi ne diye her yerde provoke edicektim vs diyorsun. Amacın ne
    Atilla Mert
    20 Ekim 2016 04:47
  • Bu adnan akyarlı efendı DİKİLİ ile ilgili bol keseden yorum yapıyordu. Şimdi dıyoruz kı ey adnan akyarlı once kendı kapının onunu temızle :) :) :) :)
    derveceee
    20 Ekim 2016 04:47
  • Atilla Mert kardeşi sen hiç 1 Mayıs'ı kutladın mı?
    Murad Pekdilber
    20 Ekim 2016 04:47
  • Varsa tescilli bir fikri mülkiyet hakkı, çıkartsın belgesini. Gerisi fasa fiso. Kimse yemez bunları. Siyasi şov diye bakarlar. Böyle olmaz adam 5 sene başkan.
    lombak
    20 Ekim 2016 04:47
  • Lombak; sen in misin cin misin? Belgeler mahkeme de konuşacak. Senin tescilli bir ismin var mı yoksa sen de onlar gibi omurgasız misin?
    Murad Pekdilber
    20 Ekim 2016 04:47

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR