Yukarı
69108

Efsane başkana veda!

15 Ağustos 2014 16:37

Süleyman Seba'nın cenazesi, sabah saatlerinde Amerikan Hastanesi'nden alınarak Beşiktaş'taki evine getirildi. Seba'nın evinin önünde bekleyen grupta Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları olması dikkatlerden kaçmadı.

Evin önünde toplanan kalabalık Süleyman Seba için dua etti. Seba için edilen dualar sırasında gözyaşları adeta sel oldu.

KULÜP BİNASI ÖNÜNDE KALABALIK


Seba'nın cenazesi evinin önünde edilen duaların ardından Beşiktaş kulüp binasına getirildi. Binlerce kişi burada dakikalarca Süleyman Seba'yı alkışlarıyla uğurladı, cenaze aracına karanfiller bıraktı.

BEŞİKTAŞ'IN ONURSAL BAŞKANI SÜLEYMAN SEBA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın naaşı saat 10.00'da hastaneden çıkarılarak evinin önüne getirildi.
Hastane önüne büyük ebatta bir Süleyman Seba posteri ve bir Beşiktaş Bayrağı asıldı.
Seba'nın naaşı çıkarken hastanede eski talebelerinin yanında olduğu görüldü. Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin gibi efsane kadronun efsane isimleri Seba'yı son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Beşiktaş Belediyesi Eski Başkanı İsmail Ünal ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedaroğlu da hastaneye gelen isimler arasında yer aldı.



HELALLİK ALINDI

Hastaneden çıkarılan Seba'nın naaşı önce evinin önüne getirildi. Burada dualar okundu, helallik alındı. Daha sonra Akaretler'deki kulüp binasına getirilen Seba, buradaki kısa bir törenle anıldı. Yine dualar okundu helallik alındı. Seba'nın cenazesi kulüpten çıkıp stada giderken dakikalarca alkışlandı. Seba'nın tabutuna karanfiller atıldı.

TARAFTARLAR BEŞİKTAŞ'TAN STADA YÜRÜDÜ

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı son yolculuğuna uğurlamak isteyen binlerce taraftar sabah Beşiktaş'taki Kartal heykeli önünde toplandı. Trabzon, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının da formalarıyla katıldığı görüldü. Bazı ailelerin çocuklarını da yanlarında getirdiği yürüyüş saat 10.30'da başladı. Süleyman Seba yazılı atkı ve tişörtleri bulunan taraftarlar Dolmabahçe Caddesi'nden Vodafone Arena'ya doğru yürüdü. Taraftarlar yol boyunca marş söyleyip slogan attı. Yoldan geçen sürücüler de gerek el sallayarak gerekse klakson çalarak taraftarlara destek verdi. Yarım saat süren yürüyüşün ardından stada giren taraftarlar inşaat halindeki tribünlere çıkıp yerini aldı. Slogan ve marşlara burada devam eden grup cenaze arabasının stadyuma girmesiyle bir süre tekbir getirdi.



SEBA'NIN NAAŞI STADA GETİRİLDİ
Seba'nın naaşı stada getirilmesiyle beraber taraftarlar büyük bir heyecan ile "Seba ölmedi kalbimizde yaşıyor", "Büyük başkan" ve "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" şeklinde yüksek sesle sloganlar attı. Taraftarlar ayrıca şu marşı da dile getirdiler:

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni
Üstünde çubuklu formalar vardı
O anda tutuldum aşık oldum ben
Hayatın anlamı siyah beyazdı...

Ölümle yaşamı ayıran çizgi
Siyahla beyazı ayıramaz ki
Her yolun sonunda ölüm olsa da
Sevenleri kimse ayıramaz ki



BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN FİKRET ORMAN'A "STADIN ADINI SEBA YAPSANA" TEPKİSİ

Vodafone Arena'da Süleyman Seba için düzenlenen tören sırasında taraftarlar stadın ismi için düşüncelerini toplu halde ve tezahürat yaparak dile getirdiler. Başkan Fikret Orman'ın konuşması sırasında yükselen tezahüratta "Seba yapsana Seba yapsana, Stadın adını Seba yapsana" diye tempo tutan taraftarlar, Fikret Orman'ın konuşmasının kesilmesine de sebep oldular.
Bilindiği gibi Beşiktaş Yönetimi inşaası devam eden İnönü Stadı'nın isim hakkı için Vodafone ile sözleşme yapmış ve stadın ismi Vodafone Arena olarak belirlenmişti. Stadın inşaat halindeki tribünlerini dolduran taraftarların bu tepkisinden sonra Başkan Fikret Orman konuşmasını kısa keserek tüm caimaya başsağlığı diledi.


SEBA'NIN CENAZESİ DOLMABAHÇE'YE GETİRİLDİ

Vodafone Arena'da gerçekleştirilen törenin ardından Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın naaşı Dolmabahçe'ye getirildi.
Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından; Seba'nın naaşı, Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.
Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'ndeki törene UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, CHP Eski Lideri Deniz Baykal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal , Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen, TMOK Başkanı Hasan Arat , Beşiktaşlı eski ve yeni futbolcular, Beşiktaşlı eski ve yeni yöneticiler, Beşiktaş'ın eski İngiliz Teknik Direktörü Gordon Milne, Seba'nın yakınları, çok sayıda futbolsever, Beşiktaşlı'nın yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u tutan taraftarlar katıldı.



GORDON MILNE, SEBA'YI UNUTMADI

Süleyman Seba'nın 16 yıllık iktidarında 6.5 yıl teknik direktörlük yapan Gordon Milne, Onursal Başkan'ın cenazesinde bulunmak üzere Birmingham'dan atlayıp İstanbul'a geldi.
Önceki gece geç saatlerde İstanbul'a gelen İngiliz çalıştırıcı bu sabah dönemin yöneticisi Erhan Solu tarafından otelden alındı ve Seba'nın evinin önündeki hayatının bir bölümünü geçirdiği cafeteryaya getirildi. Eski günleri yad eden ve Seba'yı rahmetle anan Milne, burada kendisinin eski yöneticilerden Dr. Cengiz Eltutar, Mesut Arda, Metin Keçeli, Ali Balkaner, TFF Eski Başkanvekili Ufuk Özertem, Dr. Naci Karaağaç ve Seba'nın yeğeni Erol Girişken tarafından karşılandı. Söz konusu kişilerle bir hatıra fotoğraf çektiren Milne, yeniden üzüntüsünü dile getirdi. İngiliz teknik adam daha sonra Valide Çeşme'den yürüyerek cenaze kortejinin arkasına takıldı, önce Vodafone Arena Stadı daha sonra da Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camii'ye gitti.
Gordon Milne yarın sabah İstanbul'dan ayrılıp ülkesine dönecek.



SÜLEYMAN SEBA'NIN CENAZESİ FERİKÖY MEZARLIĞI'NA GETİRİLDİ

Seba'nın naaşı vasiyeti üzerine annesi Nazlı Seba'nın mezarına defnedilecek. Anne Nazlı Seba 1986 yılında vefat etmişti.

dha



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ve Erdoğan ilçe ilçe mitinglere başlıyor...

Rüzgarı bir türlü Kurum'dan yana döndüremeyen iktidar, durumu değiştirmek için bütün bakanları İstanbul'da sahaya sürdü. Ancak yarışın son virajına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İ...

CHP'nin seçim gecesi stratejisini açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sandık güvenliği ve veri akışı çalışmalarını anlattı. Sonuçlara dört farklı veri akışından ulaşacaklarını belirten Çelik "Seçim karargâhımızın bütün b...


Ahmet Türk: Kürtlerin bu seçimde mesaj vermesi gerekiyor

Ahmet Türk, yerel seçimler kapsamında Mardin ve köylerine gezdi. Türk, "İlk önceliğimiz bu topraklara barışın gelmesi" dedi. Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı ve Kürt siyasetinin ...

20 ilde FETÖ operasyonu: 70 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Kıskaç-11 operasyonunda 70 FETÖ şüphelisinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonda çok sayıda dijital materyal de ele geçi...


Bu illerde yaşayanlar dikkat... Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Antalya, Kastamonu ve...

Murat Kurum, DEM Parti seçmenine seslendi

Murat Kurum, Yeniden Refah seçmenin ardından DEM Parti seçmenine de seslendi. DEM Partililerin oy tercihi hakkında "Ya iş yapana verecektir ya da kendi ideolojisi, tabanı üzerinde tercihi...


Kırmızı bültenle aranan 2 kişi daha İstanbul’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol tarafından kırmızı bültenle “yasadışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık” suçundan aranan Talgat Baisaov ve “dolandırıcılık” suçundan uluslararası se...

Özgür Özel'den TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, Özel, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’...


Seçim öncesi İmamoğlu ve Yavaş'tan seçmene çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerle ilgili seçmene çağrı geldi. Sosyal medya hesa...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR