Yukarı
96881

Beşiktaş turu rövanşa bıraktı

20 Ağustos 2014 11:01

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda Beşiktaş ile İngiliz temsilcisi Arsenal arasında oynanan ilk maç 0-0 berabere tamamlandı.UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda Beşiktaş ile İngiliz temsilcisi Arsenal arasında oynanan ilk maç 0-0 berabere tamamlandı.

Oyuna istekli başlayan Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte Demba Ba ile ilk pozisyonunu buldu. Savunmada Motta ile hata yapan siyah-beyazlı ekibin oyun düzeni bozuldu. Rakibin etkin olduğu alanı genişletmesiyle kaleden uzak kalan ev sahibi ekip, ilk dakikalardaki gibi pozisyon üretmekte zorlandı. Topun kontrolünü tekrar eline alan Beşiktaş, uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklamasına rağmen istediği golü bulamadı.

Arsenal, topu ayağında tutarak Beşiktaş'ın baskı kurmasını engellemeye çalıştı. Rakibini kendi yarı alanından geriye doğru iten İngiliz temsilcisi, kurduğu baskıyla siyah-beyazlıları hataya zorladı. Bunda başarılı olan konuk ekip, özellikle sağ kanatta Wilshere ile etkili oldu. 

İlk yarının son dakikasında iki takım da soyunma odasına üstünlükle gidebileceği net pozisyonu buldu. 44. dakikada rakip savunmanın hatasından topu kapıp ceza alanına giren Demba Ba, aynı başarıyı vuruşunda yapamayınca Beşiktaş, üstünlük şansını değerlendiremedi. 45. dakikada ise bu sefer Arsenal, önemli bir şans yakaladı. Alexis Sanchez'in pasıyla savunmanın arkasında pozisyon alan Giroud'un dokunamadığı top, kaleci Tolga'da kaldı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

1. dakikada Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte gole çok yaklaştı. Mustafa'nın dokunuşuyla başlayan maçta topu ayağına alan Demba Ba, kalecinin kalesinden uzak olmasını değerlendirmeye çalıştı ve uzun bir vuruş yaptı. Ancak kalecinin dokunduğu meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü ve Arsenaltopu kontrol etti.

9. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanatta uzak mesafeden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın gelişine vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

10. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Wilshere, son çizgiye inmeden altıpasta Giroud'u gördü. Bu futbolcu, Ersan'ın müdahalesine rağmen vuruşunu yaparken kaleci Tolga, meşin yuvarlağa sahip oldu.

13. dakikada Motta'nın hatası sonrası Beşiktaş kalesinde tehlike yaşandı. Bu oyuncudan topu kapan Cazorla, süratle ceza sahası içine girdiği anda yerden bir vuruş yaptı ancak kaleye paralel giden meşin yuvarlağı Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

32. dakikada Veli'nin ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci Szczesny topu kontrol etti.

38. dakikada Wilshere, Beşiktaş savunmasının arasından şut şansı buldu. İngiliz oyuncunun, plase vuruşunda kaleci Tolga uzanarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

44. dakikada, maçın ilk pozisyonunu bulan Demba Ba, takımına üstünlük golünü kazandıracak pozisyona girdi ancak sonuca gidemedi. Sol çaprazda Chambers'dan topu kapan Senegalli oyuncu, ceza alanına girmeden önce rakibini geçip önünü boşalttı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti. 

45. dakikada bu sefer aynı şansı Arsenal yakaladı. Alexis Sanchez'in savunmanın arkasına kaçırdığı Giroud'un dokunamadığı topu kaleci Tolga aldı ve maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İkinci Yarı

Her iki ekip de ilk yarıda hücumda yakaladıkları tempoyu soyunma odasından sahaya taşıdı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Arsenal, Ramsey ile pozisyon buldu. Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş, Olcay Şahan ile yakaladığı net pozisyonu değerlendiremedi. Temponun düşmediği ikinci yarıda iki takım da hücumda gol ararken, savunmada dengesiz yakalandı. Beşiktaş, zaman zaman savunmadaki top kayıplarıyla kalesinde tehlike yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, maçın bitimine 10 dakika kala Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla büyük bir avantaj yakalamasına rağmen savunmada yine dağınık bir görüntü verdi. Beşiktaş, 88. dakikada Veli'nin hatası sonrası kalesindeki en net pozisyonu yaşadı. Topu kapan Chamberlain'in şutunda meşin yuvarlak yan direkten dönünce Beşiktaş, geriye düşmekten kurtuldu. Siyah-beyazlı takım, hücumda çaprazda rakip ceza alanına yakın yerlerde hatalı paslar yapınca meşin yuvarlağı ceza alanına taşıyamadı ve rakibiyle yaptığı ilk maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Arsenal, deplasmanda atacağı golün ve alacağı galibiyetin bilinciyle sürekli atak oynadı. İngiliz temsilcisi, 80. dakikada Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla son bölümleri eksik oynamak zorunda kaldı. Ramsey'in oyun dışı kalmasıyla geriye yaslanması beklenen konuk ekip, aksine etkili oyununu sürdürdü ve 88. dakikada Chamberlain ile gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun şutunda topun direkten dönmesiyle Arsenal, öne geçme şansını yitirdi. İngiliz ekibi, mücadeleden 0-0 beraberlikle ayrılarak tur umutlarını ülkesine taşıdı.

47. dakikada sol kanatta Oğuzhan'ın pasıyla topla buluşan Olcay, ceza alanına girdiği anda Koscielny'yi şık çalımla geçti. Bu oyuncunun plase vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

68. dakikada Debuchy, ceza alanı içinde sağda son çizgiye inmeden topu altıpasın önüne bıraktı. Giroud'un istediği gibi vuramadığı ve Franco'ya çarpan top, ceza alanı dışına çıktı.

80. dakikada Cazorla'nın ceza alanı önünde kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolga iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.

Aynı dakika içinde Beşiktaş, rakibin eksik kalmasıyla büyük bir avantaj yakaladı. Arsenal'de ilk sarı kartını 54. dakikada gören Ramsey, ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

88. dakikada Veli'nin hatalı pasında sağ çaprazda topu alan Chambarlein, rakiplerini geçerek ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Kaleci Tolga'nın dokunduğu meşin yuvarlak yan direğe çarpıp, oyun alanına döndü. Arsenalli oyuncular, tehlike yaratmaya çalışırken, Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

Tempolu ve pozisyonun çok olduğu karşılaşma, 0-0 beraberlikle son erdi.

f5 haber



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Sokol Cikalleshi, Konyaspor tarihinin en iyi yabancı golcüsü

Konyaspor'un Süper Lig'deki performansını yükselten yabancı santrfor Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı takımda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını kazandı. Takımının ligdeki 15. sıradak...

İbrahim Akdağ, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı konuştu!

EMS Yapı Sivasspor'un değerli orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile kendi sahalarında yapacakları karşılaşmayı kazanma arzularını ve bu galibiyetle ...


Kayserispor'da Julian Jeanvier ameliyat oldu

Kayserispor'un, Jeanvier'in ameliyatıyla kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "17.04.2024 tarihinde Kayseri Acıbadem Hastanesi'nde Prof. Dr. Sinan Karaoğlu tarafın...

Süper Lig'de 33. Hafta: Beşiktaş-MKE Ankaragücü ile başlıyor

Trendyol Süper Lig'e 33. hafta heyecanı Beşiktaş ve MKE Ankaragücü karşılaşmasıyla start alıyor. 20 Nisan'da gerçekleşecek haftanın diğer önemli maçları için detaylar... Haftanın açılış m...


Bayern Münih yarı final biletinin sahibi oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Arsenal'ı sahasında 1-0 mağlup eden Bayern Münih yarı final biletinin sahibi oldu.

Trabzonspor'da eskiler, yenileri geride bıraktı! Gol yollarında...

Trendyol Süper Lig'de son iki sezondur sportif istikrarın yanı sıra kadro istikrarı da arayan Trabzonspor'da, sezon başında kadroya dahil edilen oyuncular gol yollarında eskileri geçemedi...


Dursun Özbek, Fenerbahçe'ye sataştı: Pis bir oyun oynanıyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Bankalar Birliği borcunun kapatılması ve Kemerburgaz Tesisleri'ne taşınma planları hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, Süper Kupa maçıyla ilgili Fener...

Altay'da camia kurtuluş planı için toplanıyor

1'inci Lig'de küme düşmesi kesinleşen Altay'da camianın önemli isimleri yarın bir araya gelip kulübün kurtuluşu için yol haritası çizecek. TFF 2'nci Lig'e son kongrede 664 milyon 918 bin ...


Doruk Erolçevik'ten tarihi başarı!

Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası’nda mücadele eden Doruk Erolçevik, yıldız erkekler epe kategorisinde altın madalya kazandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR