Yukarı
27293

83. Fuar’a “Çifte açılış”

22 Ağustos 2014 14:13

Türkiye’nin fuarcılık çınarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos Cuma günü 83. kez kapılarını açıyor. İEF’nin bu yıl açılışı için ilk kez iki ayrı tören düzenlenecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki resmi törenin ardından Vasıf Çınar Caddesi ile  Kültürpark arasında düzenlenecek halk korteji yürüyüşü açılışa renk katacak.

Türkiye’nin ilk ve en eski fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı “Geçmişimiz, Bugünümüz ve Geleceğimiz” sloganıyla 83. kez dünyaya “merhaba” diyecek. 7 Eylül tarihine kadar açık kalacak İEF öncesinde Kültürpark’ta basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin en büyük fuarlarının İzmir’de İZFAŞ tarafından düzenlendiğini söyledi. TOBB’un 2013 yılı Fuar Raporu'na göre, Türkiye'de en çok katılımın geçtiğimiz yıl 1 milyon 635 bin 152 ziyaretçi ile  İzmir Fuarı'na olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, fuarlara katılımcı firma sayısı açısından bakıldığında ise birinciliği yine İzmir’de düzenlenen ve bin 182 firmanın katıldığı Marble 19. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın elde ettiğini kaydetti.

İzmir fuarcılığı 5 kat büyüyecek

Gaziemir’de inşaatı süren yeni fuar kompleksiyle birlikte İzmir fuarcılığının ciddi anlamda ivme kazanacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Şu anda İZFAŞ ile birlikte 30 civarında fuar düzenliyoruz. İlk etapta Gaziemir alanıyla bu sayısıyı 50’ye çıkarıp, uluslararası  firmalarla işbirliği yaparak İzmir’i daha ileriye taşımak için yürüyeceğiz. Kongre merkezi projelerimizle birlikte kentin hizmet sektöründe de ivme kazanması, bunun turizme sanayiye yansıması için desteklerimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmadan işletmesine varıncaya kadar tek başına yaptığı fuar yatırımı, 400 milyon lirayı aşmaktadır. Dünyada bir belediyenin yaptığı tek fuardır ve eşi benzeri yoktur. Daha büyükleri belki vardır ama onlar devletlerin, odaların, iş  dünyasının katkılarıyla yapılmıştır” diye konuştu.

İki açılış birden

7 Eylül’e kadar sürecek 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl bir yenilikle başladıklarını açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu,  ilk defa bu yıl iki ayrı açılış töreni yapacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu,  “Resmi açılış törenimiz, saat 15.00’te, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde. Saat 19.30’da ise Vasıf Çınar’dan başlayıp Kültürpark’a kadar yürüyeceğimiz çok renkli  ‘Açılış Korteji’ olacak. Korteje tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Yürüyüş sonunda Yeraltı Otoparkı üzerindeki çim alanda da konuk ülkelerin ve kentlerimizin dans gösterileri yer aldığı şölen, açılışa ayrı bir renk katacak” dedi.

Tema “lojistik”

İzmir’in sağlık sektöründe büyümesi ve gelişmesi için geçtiğimiz yıl fuar temasını “Sağlık” olarak seçtiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, lojistik sektörüne dikkat çekmek ve Türkiye’nin gündemine taşımak için bu yıl fuarın temasını  “Lojistik” olarak belirlediklerini söyledi.

829’u yerli, 303’ü yabancı  1132 firma katılıyor

Geçtiğimiz yıl 839’u yerli, 286’sı yabancı, toplam 1125 firmanın katıldığı fuarda bu yıl  829’u yerli, 303’ü yabancı olmak üzere 1132 katılımcının yer alacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Fuar süresince kentimizde 68 ülkeyi ağırlayacağız. 18’i Bakan, 5’i Bakan Yardımcısı düzeyinde olmak üzere, 45 ülkeden toplam 140’dan fazla ülke temsilcisi bekliyoruz. Ülkemizden de 43 vilayet katılıyor.  Bu yılki Partner ülkemiz, Hint Denizi’nin en popüler ada devletlerinden biri olan Mauritius. Kişi başına düşen milli gelir 16 bin doların üzerinde. Fuara 59 firma ile katılacaklar. Bu yıl Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı anlaşmalardan dolayı Odak ülke olarak da Hindistan’ı belirledik. 1.3 milyara yaklaşan nüfusu ile Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan, 2005 yılında dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisiyken, şimdi Japonya’yı geçerek 3. sıraya yerleşti.  Fuara 56 firmayla katılacaklar. Mauritius ve Hindistan’dan sonra en yüksek katılım sağlayan ülkeler Polonya, Belarus ve Kuveyt. Onur konuğu illerimiz Diyarbakır ve Malatya.”

“Barışa harç olsun”

Çim konserleri, Özgür Mikrofon söyleşileri, Sinema Burada, Tiyatro Burada, Yöresel Lezzetler Festivali, sergiler ve çeşitli etkinliklerle yine dopdolu bir fuar hazırladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ülkede barışın kenetlenmesine harç olmasını diledi.

“Kimse fuara kem gözle bakmasın”

Gazetecilerin, daha önceki açılış törenlerinde yaşanan gerginliklerle ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Yanlış bir iş başladı ve bunu sürdürmek isteyenler oldu. İlk yanlışın yapıldığı gün benim tavrımı, düşüncemi, konuşmalarımız hepiniz biliyorsunuz. Tabi ki böyle bir şey istemiyoruz. Umuyor ve diliyorum ki, bir daha bu iş olmaz. Burada tedbir İzmirlidir, başka türlü tedbir almak doğru değildir. Tedbiri İzmirli hemşehrilerimiz alacaktır. Bu fuarın bir siyasi arena değil uluslararası bir etkinlik olduğu ve hiç kimsenin buna kem gözle bakmaması gerektiğinin altını çiziyorum” diye konuştu.

Girişler Kentkart’la

29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihlerinde açık kalacak İzmir Enternasyonal Fuarı; 10 gün süreyle düzenlenecek etkinliklerle kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak. Fuara girişlerde kentkart kullanılacak. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaret saatleri 16.00 – 23.00 olarak gerçekleşecek. Fuar süresince 930’u geçici olmak üzere yaklaşık 1200 personel görev yapacak.

İEF sosyal medyada

Sosyal medyaya yönelik hastag’lerin oluşturulduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak. Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler;  #fuardanhabervar başlığı altında, fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da #fuardanhaberver, #83ief, #ief  başlıklarında olacak. olacak.

20 farklı ürün grubu

İzmir Enternasyonal Fuarı’na yaklaşık 20 farklı ürün grubunda 303’ü yabancı toplam 1.132 katılımcı yer alacak. Bu yıl ki fuara, 60’ı aşkın ülkeden katılımcı bekleniyor. 83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda,  geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. 4 no’lu holde bu yıl da ikili görüşmeler için özel Vip Lounge salonu oluşturuldu.

Yaratıcı Düşünce ve Proje Yarışması

Fuar için uygulanabilir etkinlik, pazarlama, kültür sanat ve tanıtım içerikli fikir ve proje geliştirmek hedefiyle bu yıl  ulusal ölçekte, İEF Yaratıcı Düşünce ve Proje Yarışması düzenleniyor. Yarışmaya, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri, bireysel olarak yada en fazla 3 kişiden oluşan ekipler kurarak katılabilecek. Üniversitelerin açılmasıyla Ekim ayında başlayacak başvurular 9 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Yarışmada; dereceye girenlere parasal ödüllerin yanı sıra İZFAŞ bünyesinde, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda birebir çalışma imkânı, İZFAŞ’a ait fuarlarda staj yapma ve part-time olarak çalışma önceliği verilecek. Detaylı bilgi için “www.izfas.com.tr” adresi ziyaret edilebilir.

Sponsorlar İEF’nin gücüne güç katıyor

Fuarın tema sponsoru  “Lojistik” sponsoru DB Schenker Arkas olurken, etkinlik sponsorları Turkcell, Tansaş, Altınordu, Algida, Orkide, Redbull İzmir Enternasyonal Fuarı’nın gücüne güç katacak.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR