Yukarı
27991

Tire'de Ortalık Karıştı!

18 Eylül 2014 15:53

İzmir bir süredir Valililik tarafından maliyeye devredilen ‘özel idare mallarını’ tartışırken ilçe belediyelerine devredilen köy tüzel kişiliği malları Tire’de gündemi karıştırdı, isyan bayrakları çekildi.

EGE’NİN SESİ-  Tire Belediye Meclisi, valiliğin belediyeye bıraktığı 64 köydeki taşınmazların satışı için CHP’li Tayfur Çiçek’e yetki verince hem AK Parti hem de CHP’de ipler gerildi. Tapuda ‘incir bahçesi’ olarak geçen ama mezarlık olarak kullanılan bir arazinin de aralarında bulunduğu satış kararı Tire’nin eski köy yeni mahallerini de isyan ettirdi. Konu ile ilgili Tire’yi İl Genel Meclisi’nde temsil eden, İzmir Eski İl Sekreteri ve Tire Eski İlçe Başkanı Yücel Özen de yazılı bir açıklama yaptı. Özen açıklamasında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Kocaoğlu’nu yerden yere vurdu.

İŞTE ÖZEN’İN O AÇIKLAMALARI;

Başta Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek olmak üzere Tire’de 60 yıl sonra CHP’li belediye yaratmanın onurunu bizlere yaşatan herkese teşekkürü borç biliriz.
AKP iktidarının Bütünşehir yasası ile ne yazık ki tüm köylerimiz tüzel kişiliklerini kaybederek Tire Belediyesi’ne bağlı bir mahalleye dönüşmüştür.
Daha önce köylere hizmet götüren İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, AKP iktidarının tüm itirazlara rağmen hayata geçirdiği Bütünşehir Yasası ile kapatılmıştır.

Bu durumun köylerimizde yaratacağı olumsuzluklar partimiz CHP tarafından her platformda yüksek sesle dile getirilmiş hatta Anayasa Mahkemesi’nde yasanın iptali için dava açılmıştır. Ancak haklı itirazlarımızdan ne yazık ki bir sonuç alamadık ve de köylerimizin, beldelerimizin kapatılmasına engel olamadık.

Kamuoyunun yakından takip ettiği, son günlerde İzmir’de de yoğun tartışmalara neden olan İl Özel İdaresi’nin malları AKP’li belediyelerin olduğu kentlerde belediyelere verilirken İzmir gibi CHP’li yönetimin hakim olduğu kentlerde maliyeye devredilerek, İzmir’in malları İzmirlilerden kaçırılmıştır.

Bizler bir yandan İzmir Özel İdaresi’nin, kentin birikimleriyle elde ettiği gayrimenkullere sahip çıkmaya çalışırken bir yandan da kapatılan köylerimizin mallarının köylünün kullanımında kalacağının garantisini vermeye çalıştık.



Görev yaptığı 10 yılı aşkın süredir tek bir metrekare belediye arazisi satmayan Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinden önce ziyaret ettiği her köyde köy tüzel kişiliklerinden belediyelere devredilen malların yine köyde, köylüde kalacağının garantisini veriyordu.

CHP’li Başkan Kocaoğlu’nun köylü tarafından ayakta alkışlanan bu duruşu, başta Tire olmak üzere pek çok ilçede ilk kez ‘belediye ve Büyükşehir’e oy kullanan köylü üzerinde de önemli bir etki bırakmıştır.
Ancak Tire Belediyemizin Ağustos ayı meclisinde CHP’li meclis üyelerinin ve Sayın Başkan Tayfur Çiçek’in önerisi, MHP’lilerin de desteğiyle kabul edilen bir karar Tiremizin 64 köy ve mahalleye dönüştürülen Gökçen Beldesi’nde hayal kırıklığına yol açmıştır. 
Bizleri de derin bir üzüntüye sevk eden bu karar ne yazık ki 65 mahalleden belediyeye geçen bin 300 parça tapulu gayrimenkulün satış kararıdır.

Cumhuriyetimizin köy muhtarlıklarına armağanı olan ve o köyde yaşayanların kullanımındaki bu arazi ve mülkler CHP’li bir belediye tarafından asla satılamaz, satılmamalıdır.

Partimizin belediye başkanına, meclis üyelerine ve CHP ilçe başkanına çağrımız; alınan bu talihsiz meclis kararının derhal geri çekilmesi ve de iptal edilmesidir.

Partimize seçimden önce katılarak güç veren Sayın Tayfur Çiçek bilmelidir ki; CHP üyeliği başka parti üyeliklerine benzemez.
CHP’li belediye demek kentin ve kırsalın ekonomik gelişimini ortak akılla planlamak demektir.
CHP’li belediye demek kentin kimsesizlerine, esnafına, köylüsüne, emeklisine, emekçisine, memuruna, doğaya ve çevreye sahip çıkmak demektir.
CHP’li belediye demek halkın vergileriyle oluşan bütçesine kuruşuna kadar sahip çıkarak şeffaflığı, halk önceliklerini, en öncelikli iş saymak demektir.

Ayrıca İlçe Başkanımız Sayın Şenol Sardoğan da bilmelidir ki;
CHP üyeliği başka parti üyeliklerine benzemez.
CHP’nin hiçbir il ve ilçe başkanı kendi il ve ilçesindeki belediyelerle ihale ve ekonomik ilişkiye girmemiştir.
Partimizin bu etik kuralı Tire ilçesinde de işletilmeli ve belediye meclisinin doğal grup başkanı sıfatını da taşıyan Sayın İlçe Başkanı, ya ilçe başkanlığından ayrılmalı ya da belediye ile halen süren ekonomik bağını kesmelidir.


Örgütümüzü, seçmenlerimizi ve binlerce köylümüzü hayal kırıklığına uğratan bu gelişmeleri, Tire’de 6,5 yıl ilçe başkanlığı yapan, 10 yılı aşkın süre il genel meclis üyesi sıfatıyla 64 köye hizmet götüren, partimizin İzmir İl Sekreterliği, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği gibi onurlu görevlerde bulunan bir CHP’li olarak kamuoyu ile paylaşmayı bir parti sorumluluğu ve de zorunluluk olarak değerlendiriyorum.

Yücel Özen

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir'de 'Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı' yapıldı

İZMİR'de Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD ve Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAK-TİM) iş birliğinde Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, iguana, kuzu, keçi, kedi,...

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...


İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...


Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....


Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...

Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...


Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR