Yukarı
28136

Piriştina yine öfkesine yenik

24 Eylül 2014 13:26

Ege'nin Sesi- Koltuğu kendisi gibi CHP'li Ercan Tatı'dan devralan Levent Piriştina, geçen döneme ait iki önemli yatırımdan eski başkanın adını AKP'lilerin bile yapmayacağı bir kararla sildirdi. 

Buca'da CHP'nin yine yüzünü kızartacak bir karara imza atıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP'li personele uyguladığı kıyımdan sonra eski Başkan Ercan Tatı'nın geçen dönem hizmete açtığı iki önemli yatırımdan adını sildirdi.

Başkan Ercan Tatı'nın aday gösterilmemesinin ardından Bucalı Muhtarların da istemiyle Mart ayında hizmete giren Gediz Kültür Merkezi'ne Ercan Tatı'nın ismi yazılmıştı. İsim konusunda Belediye Meclis Kararı alınmamasından dolayı bu dönem bu ismin meclisçe tescil edilmesi beklenirken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Başkan Levent Piriştina yönetimi, bu merkezin çatısında yazılan Ercan Tatı Kültür Merkezi ismini kaldırttı.

Öfke bitmiyor

CHP'li Levent Piriştina bununla da kalmadı. Halen kendisinin de çocuklara yüzme kursu verdiği ve her fırsatta kendi yapmışçasına kullandığı İzmir'e örnek Olimpik yüzme Havuzu girişinde, "Bu tesis Ercan Tatı döneminde hizmete açılmıştır" ibaresini da sildirtti.  Piriştina ekibinin bu karara Buca CHP içerisinde tartışmalara neden oldu.

Kamuoyunun büyük bölümünün henüz haberdar olmadığı bu gelişmeyle ilgili olarak eski Başkan Ercan Tatı yorum yapmak istemezken, "Ben ismimin birçok noktaya verilmesi talebini geri çevirdim. Ancak yeniden görev almayacağım belli olunca Gediz'de Kültür Merkezi'ne ismimi muhtarlar vermeyi önerdiler" dedi. Tatı, kendisinden önce görev yapan Cemil Şeboy'un merkez bina girişi dahil birçok noktada isminin durduğunu da anımsatırken, "Yüzme Havuzu ve ek hizmet binamız herkesin gurur duyacağı bir yatırım. Bina girişinde küçük bir ibare yer alıyordu. Bunun silinmesi gerçekten üzücü. Daha fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.    



Yorumlar

  • YAHU ADAMIN İLK İCRAATI ESKİ BAŞKANIN ADINI SİLMEK OLMUŞ BELEDİYE SİTESİNE GİR PROJELERDE DEVAM EDEN VE YAPILACAK OLAN TOPLAMDA DÖRT PARK VAR BANA GÖRE PİRİŞTİNA KIYIMA DEVAM ETSİN ÖRNEĞİN BETONTAŞ PAZARYERİNİ YIKSIN HAVUZU YIKSIN ERCAN TATI KÜLTÜR MERKEZİNİ YIKSIN SEMT EVLERİNİ YIKSIN VE SREBRENİTSA ANITINI ÜÇ FİDAN ANITINI YIKSIN PARKLARI YAĞMALASIN YÖRÜK ALİ EFE PARKINA GİRSİN DOZERLERLE VE EN SONDA DİĞER KAPALI PAZAR YERLERİNİ KALDIRSIN İŞTE İCRAAT DAHA NE OLSUN (BAK EVLAT KOLTUKLAR GİDER İSİMLER KALIR AMA SANIRIM SENİN KOLTUK GİTTİĞİ GİBİ İSMİNDE SİLİNECEK GENÇSİN BABANIN ADIYLA ANNENİN İNADIYLA ORDASIN NE BABANIN ADINI NEDE ANNENİN ADINI KİRLET VE BU AYIPTAN BU YANLIŞTAN DÖN )
    HURŞİT MUSTAFA
    20 Ekim 2016 04:53
  • genel merkez uyuyor sanırım
    Durdu özpolat
    20 Ekim 2016 04:53
  • Pes yani.... Adından bile korkuyorsunuz... Bu haksızlığın hesabını vereceksiniz elbette ki. Göz göre göre hem Ercan Başkanımızın yaptıkları üzerinden prim yapmaya çalışın hemde adına saygısızlık yapın. Yüreğiniz gücünüz yetmez Ercan Başkanın ismini silmeye. Siz gidersiniz esameniz okunmaz sizin o kaldırdığınızı sandığınız ismi biz nasıl yazacağımızı iyi biliriz. Siz önce bir bucayı ve bucalıyı tanıyın....
    Aslı Korkmaz
    20 Ekim 2016 04:53
  • Bu habere yorum yazmaya gerek yok tek söylenecek şey yuh olsun
    Erdem kaya
    20 Ekim 2016 04:53
  • İLK İCRAATINI TEBRİK EDER DÖRT SENE SONRA EVİNE DÖNMENİ TEMENNİ EDERİM. YAHU BU PARTİNİN BİR İLÇE BAŞKANI BİR İL BAŞKANI YOKMU GENEL MERKEZ BU OLAYA BİRŞEY DEMEYECEK Mİ BU NE HADSİZLİKTİR. MAKAMLAR GEÇER UNUTMAYIN EFENDİLER.
    Akın GÜNEŞ
    20 Ekim 2016 04:53
  • cumhuriyet halk partisi bu kafayla bir yere gelemez yapılana bakın balık baştan kokmuş yazık emek verdiğimiz koşturduğumuz dedelerimizin bize aşıladığı partimize
    Serdar toprak
    20 Ekim 2016 04:53
  • Tatı gider adı kalır dostlar tatıyı hatırlar dört sene sonrada sen gidersin kinin kalır sen bile kendini tanımazsın
    davut turgut
    20 Ekim 2016 04:53
  • İŞTE BU YÜZDEN BİR ARPA BOYU YOL ALAMIYORUZ CHP OLARAK. YAPILAN İŞLERİ İCRAATLARI SAHİPLENMEKLE OLMAZ BU İŞLER ,BUCA NIN İHTİYAÇLARI BELLİDİR.İŞİNİ HAKKINI VEREREK YAPMIŞ İNSANLARIN İSİMLERİ TABELALARDA CAMLARDA AFİŞLERDE OLMASA DA GÖNÜLLERDE YERİ HEP AYRIDIR ,TABELA KALDIRMAKLA UNUTULMAZ. SAYGILAR...
    türkoğlu türk
    20 Ekim 2016 04:53
  • Ben kadir kıymet bilmeyen levoya sadece diyorum ki; keser döner sap döner bir gün hesap döner.sultan süleyman a kalmayan bu dünya makam sanada kalmaz..
    Ramazan öz
    20 Ekim 2016 04:53
  • Haber yapmışsınız fakat sayın tatıya sorsaydınız acaba meclis kararı varmı? diye hadi ona sormadınız siz araştırsaydınız.bu tür yerlere isim verilmesi meclis kararlarıyla hayata geçer.kamuoyuna yanılmayın. işte ilgili kanun hükmü. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Meclisin görev ve yetkileri baĢlıklı, 18 inci maddesinin (n) bendinde; “Meydan, cadde, sokak, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleĢtirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiĢtirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek.” hükmü, 5393 sayılı Kanunun Ad verme, tanıtıcı amblem ve flama kullanımı baĢlıklı 81 inci maddesinde; “Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine iliĢkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiĢtirilmesine iliĢkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülki idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer.”
    mcqenn
    20 Ekim 2016 04:53
  • sayın levent başkana tebrikler devlet yönetimi devamlılık esasıyla yönetilir belediye kurumları ve devlet kurumları kimsenin babasının malı ve çiftliği değildir kendişahsı egolarını tatmin etmek için bir kaç yandaşın önerdi diye ism yazılamaz isabetli bir karar teşekkürler sayın leven piriştina başkanım
    NECATİ ÜNAL
    20 Ekim 2016 04:53
  • İnsanlar biryerlere geldiklerinde ne verdiği sözü unutmalı.nede vefayı.ATATÜRKÜ,LAİKLİĞİ PARTİSİNİ SONUNA KADAR SAVUNAN VE YAPTIĞI İŞLERE İMZA ATAN ERCAN TATI ya genel merkez atamıyarak bir haksızlık etmiştir bence.BİZ chp ye gönül vermiş insanlar bu haksızlıkları görünce kafamız karışıyor ve levent piriştinanın yaptığı yanlışta partiye mal oluyor.Kendisine abilik yapmış aynı partinin geçmişteki belediye başkanına bu yapılmaz.UNUTULMASIN BÜYÜK İNSANLAR İŞLERLE UĞRAŞIR.levent beyde kişileri bırakmalı biran önce projeler üretmelidir cakla cukla zaman geçmemeli..
    MURAT DÖNMEZ
    20 Ekim 2016 04:53
  • Ayıp yaaa adam ne yaptı ki akp nin kalem dediği buca yi aldı güzelde işler yaptı haklıydı bir dönem dahayapmak hakkını yediler şimdide bu derler ya devrim önce kendi çocuğunu yemiş bu ona benzedi. Buaradaben buca da oturuyorum ama isim buca da bana soylermisiniz bu saçmalık ne
    Bilgen okur
    20 Ekim 2016 04:53
  • mutlumusun genel merkez böyle bir adamı bucaya oturtursan olacağı budur yazık ayıp hainlik...
    Bucalı erhan
    20 Ekim 2016 04:53
  • Levent piristina gerçekten CUMHURİYET HALK PARTILI MI ? Biz kime oy verdik ? Şeboyun bile isimleri dururken sen hangi hakla ercan Tatı nın ismini kaldırırsın ? Gerçek CUMHURİYET HALK PARTILI olarak niye hala ercan Tatı'dan bu kadar korktuğunuzu anlayamıyorum. Unutmayın ki BUCA chpli olmasaydı levent piristina asla bucada secilemezdi. Bence artık bu kadar zorlamasın ileriye yönelik CUMHURİYET HALK PARTİSİ ile siyasete devam etmek istiyorsa ve bucadan oy almayı istiyorsa şansını zorlamamasında yarar var !
    korkma
    20 Ekim 2016 04:53
  • Ercan Tatı adı bile rahatsızlık veriyor anlaşılan,hiç bir şey yapmayan ama Ercan Başkanın yaptıklarıyla ben yaptım (olimpik havuz )havasına giren ve övünen Levent Piriştina'ya.Bence isimlerle uğraşmak yerine,kendinden önceki başkanın ve ekibinin kendisine verdiği desteği hatırlamalı,en azından yapılan çalışmaları örnek alıp,kendi döneminin sonunda da kendi adıyla anılan hizmetler bırakmalı.Olimpik yüzme havuzunun Ercan Tatı'nın,çocuklara verdiği sözle yapıldığını buca biliyor, İzmir biliyor.İsmini silsenizde size mal edilmeyecek orası.Olimpik havuz Ercan Tatının hizmeti ve özellikle çocuklara hediyesidir.
    bucadan
    20 Ekim 2016 04:53
  • Levent Piriştina kadir kıymet bilmez çünki Ercan Tatı seçim döneminde bir partiliye yakışır biçimde çentilmenliğini gösterip seçim süresince destek verdi yardımlarını esirgemedi. bazı eski belediye başkanları gibi aday gösterilmedi diye ne oyları bölmek adına parti değiştirdi ne de partisine ihanet etti. Ama görüyoruz ki aynı parti aynı dava adına mücadele veren bazı kişiler egolarına yenik düşüyor. Her alimden bir zalim doğar gerçeğiyle gene karşı karşıyayız.
    murat atakan
    20 Ekim 2016 04:53
  • Çok yazık. Yeni Belediye Başkanı ileriye bakar. Sonra partilisi eski belediye başkanlarını saygıyla anar. Çok yazık. Önce fesat üreyecek ortamı yaratıyorlar. Sonra da partililer neden birbirini yiyor diyorlar? Bu adamlar oldukça partililer de birbirine düşer, partinin dışarıya imajı da kötü olur. 6. ayda arıza veren kalan 4.5 senede ne yapar göreceğiz. Çünkü siz seçtiniz. Hem de tıpış tıpış.
    lombak
    20 Ekim 2016 04:53
  • özlü sözler, zamanın imbiğinden süzülmüştür. Mesela en güzellerine bir örnek " dagdan gelip bağdakini kovalamak " geçende taşerona bağlı çalışanlarıyla " taşerona hayır" mitingine katılmıştı kendileri.. Mehmet Ali Erbil şovlarında görür oldum bu sıra buca belediyesini ..
    Hasan
    20 Ekim 2016 04:53
  • Bu haberin yalan olduğunu söyleyin yahu bu adam çıkıp oyum chpye demedimi levonun yanında durmadımı levo yanlış yoldasın evlat demek ki her oğul babaya benzemiyormuş sen hangi kinle yaptın bilemem ama bu kinin sonu kötü olur bilesin
    Kara fuat
    20 Ekim 2016 04:53
  • Levent piriştina bu ilçede seçim aldı ama nasıl aldı ona bakmak gerek onu tahlil edecek olanda halkın kendisidir bu önemli bir soru isim değiştirme veya kaldırma konusuna gelince büyük saygısızlık yapılmış ben BUCALI bir vatandaş olarak sn Ercan tatı başkanımızın sn PİRİŞTİNAYA verdigi destegi gözlerimle gördüm ve yakından takip ettim buna karşılık yapılanı BÜYÜK SAYGISIZLIK OLARAK NİTELENDİRİYORUM . Levent piriştina ya babasının oğludur diye oy verdik ama öyle yapmamak gerekiyormuş gerçi bu bizim hayatımız değil AKP ye kaptırmayalım dedik oy verdik CHP deki büyüklerde babadan oğula sistemini getirdi mantık olarak ve faşistlik noktasında CHP'nin AKP'den bir farkı kalmadığını düşünüyorum DENIZ BAYKAL A KIZARDIK ŞIMDI ISE ONU ARAR OLDUK !!!
    Yaylacıklı
    20 Ekim 2016 04:53
  • Yıllarca Cemil şeboy bu ilçeye hizmet etti iyi veya kötü orası tartışılır ak partili bir belediye başkanı olmasına rağmen hiç bir şekilde ismine dokunulmadı bu mu olması gerekirdi CHP li CHP liye ihanet ediyor yazık! SOYADINA YAKIŞIR HAREKET EDILMELI BENCE
    Partili
    20 Ekim 2016 04:53
  • BEN KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞINDA ORDAYDIM VE MUHTARLIK GÖREVİM DEVAM EDİYORDU. BİZ MUHTAR ARKADAŞLARLA FEN İŞLERİ MÜDÜRÜNE RİCA ETMİŞTİK ERCAN BAŞKANA SÜPRİZ OLSUN DİYE VE BİZİ KIRMADILAR. AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPARKEN BİLE ERCAN TATI ORAYA ADININ VERİLDİĞİNİ BİLMİYORDU KONUŞMASINDA GEDİZ KÜLTÜR MERKEZİMİZ DİYORDU İSMİNİM VERİLDĞİNİ BİLMEDİĞİ İÇİNDE ADI YAZILI OLAN ÖRTÜUÜ KAŞDIRMADAN GİTMİŞTİ. BİZ ERCAN TATIYI ÇOK İYİ TANIDIK ONUN BÜ TİP POLİMİKLERLE İŞİ OLMAZ AMA YENİ BAŞKAN HEM SAYIN TATI YA HEM MUHTARLARA AYIP ETMİŞTİR.
    muhtar
    20 Ekim 2016 04:53
  • gerçekten üzücü bir durum bucamız adına ..sonuçta hizmet verilmiş bucaya adanmış halkımızın kullanacağı bu 2 tesis kabul görmesede ercan başkan tarafından yapılmıştır..adının kalması ne kadar normalse silinmeside bir o kadar anormaldir.bu çirkin olayı kınıyorum ve bir daha asla piriştina diyorum
    MEHEMET ACAR
    20 Ekim 2016 04:53

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Ednan Arslan: Hamza Dağ ile Bakan Bayraktar ayrı telden çalıyor

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’e termik santral konusunda AKP’li isimlerin birbirini yalanladığını dikkat çekerek, “Termik santral konusunda AKP’nin logosuz takiyeci adayı Ham...

Menemen'de Başkan Pehlivan'dan Gövde Gösterisi

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçime günler kala ilçe merkezinde dev bir kortej yürüyüşü ve ardından miting düzenledi. On bini aşkın vatandaşın katılımıyla ve büyük bir coşkuyl...


Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...

AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...


Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “4. faz” ile gücüne güç katacak

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesi...

Akdeniz’den sandık mesajları

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; hemşehrilerini sandığa çağırarak; bir tek oyun bile çok değerli olduğunu vurguladı. İlçelerinin 5 yılda kaybettiği zamana dikkat çeken Akdeni...


Tunç’tan emeklilere bayram müjdesi

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’tan emeklilere müjde. Tunç, bayramda ilçede yaşayan emeklilere ayrım gözetmeksizin 10.000 TL’lik ikramiyesi ödeneceğinin taahhü...

Gaziemir’de belediyecilikte bir ilk

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ilçenin merkezinde bulunan eski Tansaş arazisinin yeri için verilecek sanat merkezi ya da rekreasyon alanı kararını halka soracaklarını açıkladı.


CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR