Yukarı
28330

'Abdül Batur Suç İşliyor'

02 Ekim 2014 11:22

Narlıdere Belediyesi, bünyesinde görev yapan Tüm BEL-SEN üyelerini sürgün ettiği iddialarından sonra şimdi de mobbing uyguladığı söylentisi ile çalkalanıyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un Tüm BEL-SEN üyelerinin görüşme taleplerini kabul etmediği, sürülen işçilere ise psikolojik baskı uyguladığı iddia edildi. Belediyede çalışan sendika üyelerine hiç bir görev verilmediği ve garaj girişinde kart basmalarına rağmen, sabah, öğlen ve akşam içeride imza atmak zorunda bırakıldıkları söylendi.


İşte Tüm BEL-SEN'in o açıklaması;

Narlıdere Belediyesinde görev yapan üyelerimiz Vildan Çalıkoğlu, Zeynel Aslan, Alper Bektaş ve Aygül Baltacıoğlu Belediye Garajına sudan gerekçelerle sürgün edilmişti. Narlıdere Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur görüşme taleplerimizi reddetmiş ve bunun üzerine KESK İzmir Şubeler Platformu olarak sürgünleri belediye önünde yaptığımız basın açıklaması ile kınamıştık. Daha sonra sayın Abdül Batur ile TÜM BEL-SEN Genel Merkez yöneticilerimiz ile birlikte yapılan görüşmemizde, üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları anlatmış ve mahkeme süreci yaşanmadan üyelerimizin eski görev yerlerine dönmelerini istemiştik. Sayın Abdül Batur, "mahkeme sürecine gerek yok, bir süre sonra düzeltiriz" demişti. Ancak hiç bir gelişme olmadı. Arkadaşlarımızın durumunda değişiklik olmadığı gibi, psikolojik baskılar artarak açık bir mobbing uygulanmıştır. TÜM BEL-SEN olarak üyelerimizin talebi üzerine hukuki süreç başlatılmış ve yargı süreci devam etmektedir. Üyelerimize hiç bir görev verilmemekte, bir odada oturmaktadırlar. Garaj girişinde kart basmalarına rağmen, bir de içeride sabah, öğle ve akşam imza atmak zorunda bırakılmaktadırlar.




Üyelerimizin ziyaretçileri belediye garajına güvenlik görevlilerince alınmamaktadır. Şube Yönetimi ve Genel Merkez yöneticileri ile birlikte gittiğimizde benzer tutum bizlere de gösterilmiş, Sayın Abdül Batur'un talimatını uyguladığını söyleyen güvenlik görevlileri, yapılan görüşmeler sonucunda üyelerimizi ziyaret etmiştik.
Üyelerimize yapılan bu baskıları görüşmek ve ziyaret etmek amacı ile 01 Ekim 2014 tarihinde TÜM BEL-SEN yöneticileri olarak belediye garajına gittiğimizde, "sendikadan geliyoruz üyelerimizi ziyaret edeceğiz dediğimizde" güvenlikçiler bizleri içeri almadılar. Belediye başkanı sayın Abdül Batur'un açık bir suç işlediğini, böyle bir yetkisinin olmadığını söyledik. Güvenlikçiler, "biz emir kuluyuz. Talimat gelmeden sizi içeri alamayız dedi." Bunun üzerine üyelerimiz aşağı geldi ve kapı girişinde görüştük. TÜM BEL-SEN yöneticilerinin içeri alınmaması nedeniyle tutanak tutup, resimlerde de görüldüğü üzere imza altına aldık.

TÜM BEL-SEN olarak bir kez daha belirtmeyi görev biliyoruz. TÜM BEL SEN ve KESK tarihi, iktidar yandaşı sahte sendikaların boğaz tokluğuna lütuf dilenme ve bunun için işveren ne derse sineye çekme değil; insanca ve onurlu bir yaşamı kurmak, eşit, adil ve özgür bir ülkeyi bizden sonraki nesillere ve çocuklarımıza bırakma mücadelesidir.

TÜM BEL-SEN ve KESK'in tarihi; toplumda yaşanan acılara, ayrımcılıklara, baskılara ve şiddete sessiz kalma veya görmezden gelme değil; emekten yana demokratik bir ülkede bütün kimliklerin ve farklılıkların eşit ve özgür biçimde barış içinde birlikte yaşaması mücadelesinin tarihidir.

TÜM BEL-SEN ve KESK'in tarihi; üyelerimize ve sendikalarımıza karşı siyasi iktidarların baskı, sürgün, gözaltı, cezaevi, soruşturma, yıldırma, tehdit, şantaj ve hukuksuzluk tarihidir.

Sayın Abdül Batur'un üyelerimizi baskılama, mobbinge, psikolojik baskıya tabi tutma anlayışından vazgeçmeye çağırıyoruz. Sosyal demokrat bir parti olduğunu sürekli vurgulayan emekten, demokrasiden ve barıştan yana olduğunu söyleyen CHP'ye bu davranışlar zarar vermektedir. Sayın Abdül Batur'u bu emek düşmanı tavırdan vazgeçmeye ve üyelerimizin üzerindeki baskıları kaldırmaya çağırıyoruz. Aksi halde her türlü meşru ve demokratik hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.




Mobbinge Uğradıklarını İddia Eden Üyelerin İfadeleri;

Alper BEKTAŞ-Yüksek Elektrik-Elektronik Mühendisi
Narlıdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Yüksek Elektrik-Elektronik Mühendisi memur personel olarak çalışırken mevcut idareciler tarafından 2013 yılında yapılacak ihalelerin belirli firmalara verilmesine yönelik olarak baskı gördüm. Bu işleme karşı çıktığım için tehdit edildim, belediye garajına sürüldüm ve hakkımda uydurma senaryolarla soruşturmalar ve suç duyuruları yapıldı. Hakkımda açılan uydurma soruşturmalardan uyarı, kınama, aylıktan kesme gibi cezalar aldım. Hakkımda yapılan iki adet suç duyurusu bahane edilerek 6 ay içerisinde iki defa görevden uzaklaştırıldım. İdare Mahkemesine yaptığım itirazlar ile almış olduğum disiplin cezaları iptal edildi. Hakkımda yapılan iki ayrı suç duyurusunda ise birincisinde savcılık makamı takipsizlik verdi, ikincisinde ise kaymakamlık makamı soruşturmaya izin vermediğinden işime geri döndüm. Bu gün itibari ile yaklaşık iki yıldır halen belediye garajında masa sandalye dahi verilmeden boş olarak oturtulmaktayım. Benim yerime yasa dışı olarak tüm görevlerim ve ihaleler dahil olmak üzere belediye şirket işçisi bir personel imza atmaktadır. Tarafıma sürekli olarak mobbing uygulanmaktadır. Son olarak işe giriş çıkışlarda manyetik kart basmama ragmen ve garaj binası yenilenen kamera sistemleri ile 24 saat gözetlendiği halde, işçi bir personele control ettirilen günde 4 defa imza atacağım bir imza defterine mobbing amaçlı imza atmaya zorlanmaktayım.
Tüm bu yapılan yasadışı işlemler hakkında Narlıdere belediye başkanı başta olmak üzere bu yasadışı iş ve işlemleri yürütenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum ve bu soruşturmalar halen devam etmektedir.

Vildan ÇALIKOĞLU – İnşaat Teknikeri
Narlıdere Belediyesi İmar Müdürlüğünde görev yapmakta iken 2010 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden Belediye Garajına sürgün edildim . Burası ulaşım için ana arter yollardan yaklaşık üç kilometre mesafededir. Burada üç ay boyunca mahkeme kararı gelene kadar boş oturdum. İdare Mahkemesinden Yürütmeyi Durdurma kararı aldırdım. Eski görevime döndüğümde normalden daha fazla bir iş temposuyla çalıştırıldım. 2014 Mart seçim sonrası hiç bir gerekçe gösterilmeden yine belediye garajına sürüldüm. Tarafıma bu defa masa ve sandalye dahil olmak üzere hiç bir büro malzemesi dahi sağlanmamış olup altı aydır boş bulduğum bir sandalyede tarafıma hiç bir iş verilmeden oturmaktayım. İlk üç ay ana belediye bınasına girişim dahi yasaklanmıştı. Yeni iş yerim olan belediye garajında tarafıma ziyaretçi yasağı uygulanmaktadır. Bu yasağın gerekçesi ise Belediye Garajının çok tehlikeli bir yer olduğu Belediye Başkanınca tarafıma yazıyla bildirilmiştir. Son olarak işe giriş çıkışlarda manyetik kart basmama ragmen ve garaj binası yenilenen kamera sistemleri ile 24 saat gözetlendiği halde, işçi bir personele control ettirilen günde 4 defa imza atacağım bir imza defterine mobbing amaçlı imza atmaya zorlanmaktayım. Bu yapılanlar hakkında idare mahkemesinde dava açtım ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundum.

Zeynal ASLAN – Harita Mühendisi
Narlıdere Belediyesi İmar Müdürlüğünde görev yapmakta iken 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden Belediye Garajına sürgün edildim . Hakkımda iftira niteliği taşıyan suçlamalarla soruşturma açılmış ve baştan sona usul hataları ile dolu bir süreç izlenerek önce Kademe Durdurma olmayınca Maaştan Kesme cezası verilmiştir. Dilekçe hakkımı kullanmak için Belediye Binasına alınmadım, dilekçemi Narlıdere Kaymakamlık makamı aracılığı ile göndermek zorunda kaldım.
Sürgün olduğum Garaj Binası ana arter yollardan yaklaşık üç kilometre mesafededir. Tarafıma masa ve sandalye dahil olmak üzere hiç bir büro malzemesi dahi sağlanmamış olup altı aydır boş bulduğum bir sandalyede tarafıma hiç bir iş verilmeden oturmaktayım. Yeni iş yerim olan belediye garajında tarafıma ziyaretçi yasağı uygulanmaktadır. Son olarak işe giriş çıkışlarda manyetik kart basmama ragmen ve garaj binası yenilenen kamera sistemleri ile 24 saat gözetlendiği halde, işçi bir personele control ettirilen günde 4 defa imza atacağım bir imza defterine mobbing amaçlı imza atmaya zorlanmaktayım.

 



Yorumlar

  • Tüm bunları Anadoluda solcu memurlara AKP li Belediyeler yapıyor. Ben her zaman söylerim. Sağcı ve Faşist adamdan CHP Belediye Başkanı olmaz. Eri geci cinsine çeker.
    Ahmet ALP
    20 Ekim 2016 04:54
  • CHP yöneticileri harekete geçip mobbing uygulayan bu belediye başkanı hakkında disiplin soruşturması açmalıdır. Bunu yapmazlarsa faşist uygulamaların destekçisi konumuna düşerler...
    zülfikar ali
    20 Ekim 2016 04:54
  • sevgili dostlarım öncelikle geçmiş olsun diyorum. Dün bana, daha önce başkalarına yapılanlara seyirci kalıp kendini kurtarmaya çalışanlardan yardım isterken nasıl davrandıklarını görmek bizleri çok üzmüştü. bugün sizlere yapılanlara şimdi başkalarının hiç bir şey yapmadıklarını görmenin nasıl bir duygu olduğunu yaşamak zorunda kaldığınızı görmek beni çok üzdü.
    ali YAĞIZ
    20 Ekim 2016 04:54

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...


Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.

''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...


Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...

Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...


Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ait sosyal tesis ve kafeteryaları ziyaret etti. Kırkpınar, belediyeye ait tesislerin sayısını artıracağını ve bu...

Ahmet Aydın: "Yaptıklarımız ortada, sıra 31 Mart’tan sonra yapacaklarımızda"

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Yozgatlılar Derneği’...


Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanların acil müdahale gereksinimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sahips...