Yukarı
80157

Ali Ağaoğlu Maslak 1453'ü unuttu!

26 Ekim 2014 14:11

Ali Ağaoğlu, iş güvenliğiyle ilgili konuştu, "Gerekli önlemlerin alınmadığı şantiyedeki iş kazası cinayettir" dedi. Peki Maslak 1453'te ölen işçinin katili kim?AĞAOĞLU Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Gerekli önlemlerin olmadığı şantiyedeki ölümler kaza değil cinayettir. Biz her türlü maliyeti göze alıp yeni sistemler uygulamaya soktuk. İnsan hayatı hiçbir bedel ile kıyaslanamaz” dedi.

YILIN ilk 9 ayında şantiyelerde hayatını kaybeden işçi sayısı 1414’ü buldu. Geçtiğimiz ay Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybetmesi sonrası gündeme gelen iş güvenliği hala tartışılıyor.

İnşaat sektöründe çok sayıda firmanın yeterli önlemleri almadan faaliyetlere devam ettiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Biz milyonluk ek maliyetle güvenlikleri en üst seviyeye çıkardık. Hiçbir bedel insan canı ile kıyaslanmaz. Ancak pazarda iş güvenliği eğitimi vermeden ve işçisinin sigortasını dahi yapmadan iş yapan firmalar var. Bunlar da haksız rekabet yaratıyor” dedi. 

İŞÇİYİ NASIL KORUYORLAR

Ağaoğlu ve ekibi Maslak 1453 şantiyesinde Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'e konuştu. Söz konusu şantiyede sadece aylar önce üzerine malzeme düşen işçi hayatını kaybetmişti.

Ağaoğlu ve ekibi daha birkaç ay önce bir işçi şantiyede hayatını kaybetmemiş gibi iş güvenliğiyle ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye’de yeni olan sistemler hakkında Maslak 1453 gayrimenkul projesinin Genel Koordinatöre Mimar A. Murad Acar bilgi verdi.
Maslak’ta yükselen kulelerin etrafında sarı paneller dikkat çekiyor. Binanın tepesinde bulunan bu sistem yüksek binalarda uygulanması gereken bir iş güvenliği sistemi. Acar bu panelleri şöyle anlatıyor: “3 kat panellerde rüzgar etkisi ve düşme ihtimalleri sıfıra indiriliyor. Biz 50 kattan yüksek olacak 7 blokta bunu kullanacağız. Her bir panel için 600 bin Euro ödeniyor. Almanya’da fuarları, Rusya’da yüksek binaları inceleyerek bu sistemi satın aldık” dedi. Acar, panel dışında tüm binaları futbol sahalarındaki kalelerin arkasındaki filelere benzeyen bir ağ ile kapladıklarını belirtti. 200 kiloya kadar dayanan bu ağlar malzeme düşmesi sonucu olan iş kazalarını engelliyor. Binanın metrekaresine göre değişmekle birlikte her bir binanın ağ kaplaması için ortalama 40 bin lira harcanıyor. Acar diğer bir güvenlik unsuru ise vinç operatörleri için uygulandığını dile getirdi. 42 vinç bulunan şantiyede tüm vinçler takip ediliyor ve olası bir çarpışma engelleniyor.

RİSK HEP VAR 

Her türlü önlemlerin alındığı şantiyede dahi kaza riski olduğunu söyleyen Ağaoğlu, bunu insan faktörünün etkin olmasına bağlıyor. Firmaların riski düşürmek adına gerekli önlemleri almakla sorunlu olduğunu dile getiren Ağaoğlu, çalışanların eğitimine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Maslak1453 projesinin şantiye alanında yaklaşık 5 ay önce bir işçi hayatını kaybetti.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Ali Ağaoğlu, iş cinayetinin işçi hatasından kaynaklandığını öne sürerek, “Bilirkişi raporlarına göre işçimiz başka bir arkadaşının elindeki malzemeyi düşürmesi ile hayatını kaybetti. Yapılan söküm işleminde bir demir parçası, bareti olduğu halde o işçinin ölümüne neden oldu. Söküm işlemini yapan yüklenici bilgi vermeden işlem yaptığı için bu olay yaşandı. Biz işçinin ailesine sigorta ödemesi dışında yardımda bulunduk ama gerçek şu ki hiçbir güç onu geri getirmeye yetmez” dedi.

24 bina inşa edilecek proje alanında 50’ye yakın alt yüklenici ve 3 bin 200 işçi bulunuyor. Projede 137 iş güvenliği uzmanı çalıştırıldığı belirtiliyor. Şantiyede 4 doktor 2 de ambulans beklenildiği belirtiliyor.

GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Deutsche Bank'tan TCMB faiz tahmini

Mart ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışını öngören Deutsche Bank, nisan ayı toplantısında bankanın politika faizi için yeni tahminini açıkladı.

Kartlı ödemeler martta 1,2 trilyon TL'ye dayandı

Seçim ayı olan martta yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL'ye ulaştı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde büyü...


Küresel enflasyonda düşüş beklentisi

Ekonomistlerin küresel enflasyon beklentisi 2024 için yüzde 4,6'ya, gelecek yıl için yüzde 4,4'e geriledi. Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) ve İsviçre Ekonomi Politikası Enstitüsü ...

Gebze’de Mersen işçileri greve çıktı

X hesabından paylaşım yapan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, “Dünya çapında 33 ülkede 50 den fazla üretim tesisi bulunan Fransız şirketin işçileri yaklaşık  2 yıldır sendika ve...


Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayısta elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapmayacaklarını açıkladı. Doğalgaz desteğiyle ilgili de konuşan Bayraktar, "Sosyal açıd...

Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fo...


İsrail-İran geriliminin etkileri: Bitcoin 60 bin doların altını gördü

Kripto para birimi Bitcoin, İsrail ordusunun İran'a saldırı düzenlediği haberlerinin ardından 60 bin doların altını gördü.

34 internet sitesi için kapatma talebi

Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 34 internet sitesine erişimin engellenmesi ...


Şimşek: Harcamalarda kesintiye gideceğiz

Uluslararası Para Fonu-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Şimşek, "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz" dedi. Haz...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR