Yukarı
70004

AKP kendi çalıp kendi oynayacak

29 Ekim 2014 14:14

İlk kez Çankaya Köşkü dışında bugün yapılacak 29 Ekim resepsiyonuna yaklaşık 4 bin davetlinin katılması bekleniyor. Ancak, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni sayfa açtığını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resepsiyon için Cumhuriyet’in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazete ve televizyonu görmezden geldi.

Fırat Kozok'un Cumhuriyet'te yer alan habere göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından AKP Genel Merkezi’nde yaptığı son “balkon konuşması”nda “toplumsal uzlaşma” mesajları vermişti. “Bugün sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, milli irade bir kez daha kazanmıştır. Sadece şahsıma oy verenler değil, oy vermeyenler de kazanmıştır” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kardeşlerim gönülden ifade ediyorum, bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Eski tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum. Gerilimleri, çatışma kültürünü, sanal sorunları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum.”

Erdoğan, Köşk’te yalnızca kendisine oy verenlerin değil 77 milyonun Ccumhurbaşkanı olarak görev yapacağını vurgulamıştı.

Cumhuriyet bayramında Cumhuriyet’e ambargo

Ancak Erdoğan, ev sahipliğinde yarın yapılacak ilk Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nda bu sözlerini unuttu. Erdoğan’ın ekibinin “Cumhurun resepsiyonu olacak” şeklinde yansıttığı resepsiyonda ilk etapta 3 bin kişilik bir davetli listesi öngörülmüştü. Ancak bu sayının yarın 4 bine çıkması bekleniyor. Bu çerçevede seçimlere katılan tüm siyasi partiler resepsiyona davet edildi. Bu yolla Erdoğan’ın tüm kesimleri “kucakladığı” mesajı verildi. Ancak, medyaya gönderilen davetiyelerde aynı hassasiyet gösterilmedi. Türkiye’nin en köklü kurumu olan ve Cumhuriyet’in ilanından aylar sonra Atatürk’ün talebiyle kurulan Cumhuriyetgazetesi, bu en anlamlı bayramda Köşk ambargosuna takıldı.

Yalnız Cumhuriyet değil, Fox TV, Halk TV, Birgün, Evrensel gazeteleri de resepsiyona davet edilmedi. Erdoğan, cemaatin yayın organları Zaman ve Bugün gazeteleri ile Kanaltürk ve Bugün TV’yi de resepsiyona çağırmadı.

Atlı birlikler karşılayacak

Bayramla birlikte ilk kez görücüye çıkacak olan yeni yerleşkede konuklar 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde başlatılan atlı birlik uygulamasıyla karşılanacak. Resepsiyon alanında klasik Türk müziği dinletisi sunulacak, görevlilerden bir kısmı folklorik kıyafetler giyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonuna muhalefet katılmayacak. Ak Saray olarak tanımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak 29 Ekim resepsiyonu böylece AKP döneminde ilk kez muhalefetin katılımı olmadan yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıktıktan sonra muhalefet partilerini kürsü ve meydanlarda hedef almasıyla tarafsızlığı kamuoyunda tartışılmaya başlanırken, muhalefet partileri Erdoğan döneminde ilk kez yapılacak 29 Ekim kutlamalarında Köşk’e tavır aldı. CHP, MHP ve HDP bu akşam düzenlenecek 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resepsiyonun Çankaya Köşkü yerine yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılmasını eleştirerek“Kaçak binada resepsiyona katılmayın. Gitmeyin, kirlenmeyin, gidenler kirlenecektir. Biz CHP olarak o binayı kullanmayacağız”ifadeleriyle CHP’nin resepsiyona katılmayacağını açıklamıştı.

Muhalefet katılmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 29 Ekim kutlamaları kapsamında Anıtkabir’de yer alacaklarını, resepsiyonda bulunmayacaklarını ifade ederek MHP’nin resepsiyona gitmeyeceğini söylemişti. HDP içinde resepsiyonuna katılım konusunda alınan herhangi bir karar olmamasına karşın, Erdoğan’ın Kobani eylemleri nedeniyle HDP’yi katil olmakla suçlamasının ardından HDP’den de katılım olmayacağı dile getirilmişti.

30 Ağustos’ta HDP katılmıştı

Erdoğan’ın ev sahipliğinde yapılan ilk resepsiyon olan 30 Ağustos resepsiyonuna CHP ve MHP’den katılım olmazken, HDP’yi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan temsil etmişti. Bu akşam yapılacak resepsiyona HDP’nin de katılmayacak olmasıyla birlikte 29 Ekim resepsiyonu muhalefetin katılımı olmadan yapılacak. Başka bir deyişle Ak Saray olarak tanımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleştirilecek resepsiyonda AKP yalnız kalacak.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR