Yukarı
97378

Trabzonspor: 3 - Metalits Kharkiv: 1

27 Kasım 2014 23:56

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndan Trabzonspor ile Ukrayna temsilcisi Metalits Kharkiv arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maç Trabzonspor'un 3-1 galibiyeti imle sona erdi.

Bu galibiyetle puanın 10'u çıkartan Trabzonspor, son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi. Bordo-mavililer, son maçını grup lideri Legia Varşova ile deplasmanda oynayacak.

Trabzonspor'da kaleci Onur Kıvrak, Kevin Constant ve Deniz Yılmaz sakıtlıkları, Özer Hurmacı, Serdar Gürler, Ferhat Yazgan ile Mustafa Akbaş ise UEFA listesinde yer almadıkları için maç kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımın başında ikinci kaçına çıkan teknik direktör Ersun Yanal, Galatasaray maçının 11'ine göre kadroda büyük revizyan yaptı. Yanal, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Constant dışında elindeki tüm yabancıları ilk 11'de sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın en radikal değişikliği Yusuf Erdoğan oldu. Başarılı kanat oyuncusunu savunmanın solunda görevlendiren Yanal, Galatasaray maçında stoperde oynadığı Medjani'yi ise ön bileroorta sahaya sürdü. Yanal, Constant ve Özer'in yokluğunda orta alanda Medjani'nin yanında Soner ve Mehmet Ekici'ye forma verdi. Hücum ağırlıklı bir 11 oluşturan başarılı teknik adam, ileride yine Cardozo'yu görevlendirdi. Sağ kanatteki Yatabare ve soldaki Waris de Yanal'ın diğer gol umutlarıydı.

ONUR VE JAJA'YA SEVGİ SELİ

Trabzonsporlu taraftarlar, maç öncesi takımlar ısınırken sahaya gelen kaptanleri kaleci Onur Kıvrak'a sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarların isteğini kırmayan tecrübeli kaleci, tribünlerin önüne kadar giderek taraftarları selamladı. Bordo-mavili taraftarlar, daha önce takımlarında forma giyen Metalitsli futbolcu Jaja'ya da sevgi gösterilerinde bulundu. Tecrübeli futbolcu da Trabzonspor taraftarının tezahüratlarına il sallayarak karşılık verdi.

ÖĞRETMENLER ÜCRETSİZ İZLEDİ

Trabzonspor taraftarlarının diğer maçlara oranla daha fazla ilgi gösterdiği müsabakayı, öğretmenler ise ücretsiz izledi. Bordo-mavili yönetimin Öğretmenler Günü nedeniyle aldığı karar doğrultusunda, öğretmenlere özel biletler hazırlandı. Özel belitleri ile stada giren eğitimciler, takımlarına destek oldu.

24. dakikada Trabzonspor ağında Cardozo'nun ceza sahası önünden sert vurdu, kaleci topu kornere yumrukladı.

35. dakikada Pshenychnykh'in soldan ceza sahasına gönderdiği topu ceza sahası içerisined kafayla Homenyuk dukundu, meyin yuvarlak kaleci Fatih'te kaldı.

36. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı köşe atışında ön direkte kafayı vuran Belkalem, topu filelere gönderdi: 1-0.

45 dakikada iki takımında rakip kalelerde çok fazla etkili olamadığı müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'n 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

46. dakikkada gelişen atakta misafir takım Metalits Kpharkiv net bir gol fırsatından yararlanamadı. Sağdan ceza sahasına giren altı pasa kadar inen Jaja, pasını Rebenok'a aktardı. Ancak bu futbolcu kale önünden kötü bir vuruşla topu boş kale yerine üstten auta gönderdi.

53. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası önünden şutunda kaleci topu kornere çeldi.

57. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan ceza sahasına gönderdiği topa kimse dokunamayınca, meşin yuvarlak kaleye paralel auta çıktı.

62. dakikada Bosingwa'nın sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde Mehmet kafayı vurdu, top kalecide kaldı.

68.Rebenok'un soldan ceza sahasına gönderdiği topa altı pas önünde Homenyuk vurdu, kaleci Fatih'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.

81. dakikada Bosingwa'nın sağdan ceza sahasına gönderdiği topu Sefa aşırdı, altı pas önünden Yatabare'nin şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

87. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Ekici yerden vurdu, top direğin dibinden filelere gitti: 2-1.

90+5. dakikada gelişen Trabzonspor atağından soldan cçeza sahasına giren Sefa topu filelere gönderdi: 3-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka Trabzonspor'un 3-1 galibiyeti ile sona erdi.

 

Evrensel



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Hawks, Celtics'i son saniye basketiyle yıktı!

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Atlanta Hawks, uzatmaya giden maçta Boston Celtics'i 123-122 yendi. NBA'e iki maçla devam edildi. Sahasında Doğu Konferansı lideri Celtics'i ağırlayan Ha...

Çağlar Söyüncü'den fedakarlık

Fenerbahçe'ye ara transfer döneminde Atletico Madrid'den 6 aylığına kiralık olarak katılan Çağlar Söyüncü, kısa süre içinde hem camia hem taraftarlarla yakınlık kurdu.


Ali Koç'a futbol takımından net mesaj: "Ligden çekilmeyelim"

Fenerbahçe camiası 2 Nisan’daki olağanüstü genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertli yönetim, ligden çekilme, futbol şubesini bir sene dondurma ve başka bir ligden takım alma gibi pek çok op...

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu belli oldu.


Mauro Icardi'nin gözü rekorda: 3 gole daha katkı verirse...

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, gol yollarındaki etkili performansını bu sezon da sürdürüyor. Icardi, 3 gole daha etki ederse kariyerinin en skorer sezonun...

F1'de Toto Wolff açıkladı: 'Hamilton sonrası ilk seçeneğimiz...'

Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, gelecek sezon Ferrari ile yarışacağını açıklamıştı. Alman ekibin patronu Toto Wolff, Hamilton'ın ayrılığı sonrası Mercedes koltuğuna ilk ...


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Futbolu dondururuz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gazetecilerle yaptığı sohbette gündemi değerlendirip Erden Timur ve Mehmet Büyükekşi için sert ifadeler kullandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stad...

Altay'da sürpriz aday

Altay'da cuma günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi Süleyman Özkaral'dan sonra eski yönetici Nami Aslanoğlu da başkanlığa aday olma kararı aldı. 1'inci Lig'de kümede kalma mücadele...


Ali Koç: Önümüzdeki sezon biz yokuz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Fenerbahçe Opet oyuncularına övgü dolu sözleri ve 'önümüzdeki sezon biz yokuz' açıklaması gündem yarattı. Ali Koç, 2 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR