Yukarı
144458

CHP İzmir'de 25 Aralık Telaşı

29 Kasım 2014 16:29

Ege’nin Sesi/Neşe Yavuz- CHP, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerektiğini kararlaştırdı. Bunun üzerine hareketlenen CHP İzmir’de aday adaylığı düşünen isimler sinyal vermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Ege’nin Sesi’ne konuşan Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı istifa ettiğini ve adaylığı düşündüğü  ifade etmişti. Bu isim üzerine istifa edeceğini açıklayan diğer isimler de şu şekilde, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Aslan ve Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege oldu.

İl Başkanı Ali Engin ise, milletvekilliğini düşündüğünü ifade etmiş ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra son kararını açıklayacağını söylemişti.

Partide adaylık için yeşil ışık yaktığı iddia edilen diğer  isimler ise şu şekilde; parti yönetiminden Yekta Varnalı, Altan İnanç, Sevda Erdan Kılınç, Dilek Bilgin, belediye meclis üyeleri arasından, Mehmet Aydoğan, İsmail Hakkı Bekiroğlu, Hatice Tatlı, Semra Aksu,  ilçe başkanlarından, Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül,  Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz,  Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran Ayrıca Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku ve Kadın Kolları Genel Merkez MYK Yedek Üyesi Tülay Bayır’ın da görevi bırakması bekleniyor.

Öte yandan partide şu an etkin görevi olmayan isimlerden, Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Taha Okan ve Karabağlar eski Meclis Üyesi  aday olacaklarını açıklarken, Karabağlar eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak, CHP İzmir eski Milletvekili Abdülrezzak Erten, Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Buca eski Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bayraklı eski Belediye Başkan Aday Adayı Murat Haluk Öncel ve Konak eski Belediye Başkan Aday Adayı Muhsin Kurt’un da adaylığı düşündükleri iddia ediliyor.



Yorumlar

  • Kerem ali kuru sıkı sallıyorsun. bahsettiğin kişini siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu.almanyadan ve çinden iki mastırı var. şimdi de izmirde çin konsolosluğunda çalışıyor. ne kariyerinden bahsediyorsun. adamın tuncelide hayatta olan 100 yaşındaki dedesinden başka kimse de yok. kuru sıkı sallayınca çok komik oluyorsunuz. şener akdemiri çekemiyorsunuz da ondan. biz onu vekil yapacağız.
    Kerem Ali'ye cevap
    20 Ekim 2016 05:04
  • ey laik yazarlar uyarıyorum.eger chp ye sahip cıkmazanız eger ataturkcu cizgisinden saparsa eger hdp ye yaklasırsa shp gibi laik cumhuriyetin sonu olur.düsünün chp 6 ok cizgsinden saparsa .halkın %15 ancak oy verir ne olur .f tibi 40 yıldır ataturkculugu yok edip pkk ya yakın solu palazlamak iin her tezgahı aptı yapıyor. IRAN ABAKIN NASIL DEVRİM OLMUŞ KOMİNİSTLERİ PALAZLAMIŞLAR VE İKİ SECENEK BIRAKMIŞLAR YA KOMİNİZİM YADA SİNSİCE İLERLEYEN HUMEYNİ.HALK KOMİNİZİM GELMESİN DİYE HUMEYNİYİ DESDEKLEMİS SAHI ISTEMEYENLER. AYNI TEZGAH TURKİYEDE DE İŞLİYR NİCE ATATURKCULER ÖLDÜRÜLDÜ NİYE AYNI IRAN GİBİ İKİ SECENEK YA DİNCİ KESİM YA SOL KEİM HALKTA MECBUREN SOL KESİM GELMESİN DİYE DİNCİ KESME YUKLENECEK.HALK MUHAFAZAKAR TURKİYEDE. ONUN İÇİN CHP YE SAHİP CIKIN YOKSA CANINIZ CEHENENME
    aydın
    20 Ekim 2016 05:04
  • İkinci Bölgenin kimseye dayanmayan,vakur vizyon sahibi entellektüel ve kalbi soldan atan insanların vekili olabilecek tek aday Basri Koyuncuoğullarıdır.İnanıyorum ki halkımız kendine sahip çıkacaktır
    cemal koseoğlu
    20 Ekim 2016 05:04
  • İzmir 2.Bölge mutlaka ithal aday değil has 2.Bölgede doğmuş çok değerli,donanımlı,ATATÜRK'ün ve CHP' nin ''6 OK'una''yürekten bağlı adaylarını çıkartırsa çok başarılı olacağına inanıyoruz.Biz Gurbetteki İzmirliler olarak..Özellikle BERGAMA'nın yetiştirdiği mücadele sembolü ''Prof.Dr.Birgül Ayman GÜLER'' gibileri desteklemek için seçimlere geleceğiz.. Doç.Dr.Deniz BERRAK.
    Deniz BERRAK
    20 Ekim 2016 05:04
  • İnşaatçı babası vekildi kendisi vekil aday idi sonra gitti Hülya güven e danışman oldu. O vekil adaylığı da tuncelideki akrabalarının kilicdarogluna baskıyla geldi. Otursun önce kariyerini tamamlasın. Ülkümün Rodoplu icin herkes icin acil vekil Derneği'ni kuralım
    Kerem Ali
    20 Ekim 2016 05:04
  • Bucamızda Ercan TATI'YI tercih ediyoruz.Ankarada İzmirimizi ve Bucamızı layıkıyla temsil edecektir.Ona inanıyoruz ona güveniyoruz.
    Pembegül
    20 Ekim 2016 05:04
  • dilek bilgin kesin olmalıdır herşeyi ile o makama yakışan bir ablamızdır
    delegeyiz
    20 Ekim 2016 05:04
  • Şener Akdemir gençliğin TEK adayıdır. Arkasına para babası iş adamlarını genel başkan yardımcılarını alanlar değil. Dersimin Devrimci Çocuğu Şener Akdemir tek ve vazgeçilmezdir. Isterse bin yere aday olsun yine Şener AKDEMİR. Yürü Şener Akdemir örgüt, gençlik seninle...Allah yardımcımız olsun...
    Sonuna kadar ŞENER AKDEMİR
    20 Ekim 2016 05:04
  • ÇOK BİLGİLİ BİRİKİMLİ KARŞIYAKALIYA CEVAP AKDEMİR ,İ BU KADAR ELEŞTİRİYORSAN VE BİLGİ SAHİBİ İSEN ÇIKAR SENDE ADAY OLURSUN BİRİKİMİNLE PARTİYE KATKIN OLUR BOŞUNA TELAŞLANMANA GEREK YOK.HERKES HER YERE ADAY OLMA HAKINA SAHİP KİMSEDE SENDE GÖRÜŞ ALACAK DEĞİL İSTEMEDİĞİN KİŞİYE OYUNU VERMESİN OKADAR BASİT.AKDEMİR DAHA ÇOK GENÇ GENÇLİK KOTASINDA SEÇİLİRSEDE BİLGİSİ İLE PARTİYE ÇOK FAYDALI BİR GENÇ OLUR.
    kuzen
    20 Ekim 2016 05:04
  • AKDEMİR, İ YAZAN KİŞİ PARTİLİ VE KARŞIYAKALI AYNI OLDUĞU BELİ AMA SEN DE ADAY OL PARTİLİ VE KARŞIYAKALI SANA OLMA DİYENMİ VAR YANLIŞ BİLGİLERLE KİMSEYİ ELEŞTİRMEYE HAKIN YOK
    DİNAMİK
    20 Ekim 2016 05:04
  • KARŞIYAKALI O KADAR ESKİ SİYASETÇİLER VAR HER YERE ADAY OLUYORLAR SİZDEKİ BU TELAŞ NİYE SADECE ŞENER AKDEMİR,İ ELEŞTİRMEK. YAŞLILARI VE HER DÖNEM HER YER ADAY OLANLARI YAZMIYORSUNUZ AKDEMİR ADAY OLACAK TAKDİR GENEL MERKEZİN KİMSEDE SEN ADAY OLMA DEME HAKINI KENDİNDE BULAMAZ.SENDE ADAY OLABİLİRSİN KARŞIYAKALI SENDE ADAY OLABİLİRSİN VE KİMSEDE SANA ADAY OLMA DİYEMEZ SENDE KİMSEYE DİYEMEZSİN AKDEMİR DAHA 29 YAŞINDA ÖNÜNDE YILLAR VAR VE SİYASETE HER ZAMAN OLACAK
    GENÇLİK LE YOL ALMAK
    20 Ekim 2016 05:04
  • Birgul Ayman Guler olmazsa olmazdir.İzmirliler onu liste basi gormek istiyor!
    halit
    20 Ekim 2016 05:04
  • GENÇLERİN ADAYI ŞENER AKDEMİR.PARTİLİ YAZMIŞ DİYE AKDEMİR ADAY OLMIYACAKMI ON NUMARA GENÇ GENÇ KARDEŞİMİZİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ
    GENÇ
    20 Ekim 2016 05:04
  • Birgül Ayman GÜLER,Kamil Oktay SINDIR,Osman ÖZGÜVEN,Feyiz ERDOĞAN 2.Bölgenin üyeler tarafından onaylanacağı belirlenen ATATÜRK'ün ve CUMHURİYET'in partide saygın temsilcileri olacak kişiler.
    Murat ORAL
    20 Ekim 2016 05:04
  • Bir yorumcu. Şener Akdemir ve Basri Koyuncuoğulları aday olsun diyorlar kişi olarak iyi insan olabilirler. Ancak Karşıyaka ilçeyi düşürmek için imza kampanyaları düzenleyenler bunlar diye konuşuluyor KArşıyaka'da ve sürekli CHP'yi eleştiriyorlarmış.Karşıyaka yı eleştirmekle beraber Genel merkez Tüzüğü uygulamıyor diye de Sosyal medya eleştiriyorlarmış.partiye katkıları ne olur tartışılır.Hayırlı olsun
    PARTİLİ
    20 Ekim 2016 05:04
  • Yorumlarda görüyorum Şener akdemir olsun diyorlar. Güzelde bir insanın hedefi olur. Şener Akdemir daha önce Milletvekili adayı.Seçilemedi.Sonra Karşıyaka Belediye Meclis Üye aday adayı oldu (temaül yoklamasına girmedi,Kontenjan aday adayı oldu). Bu arada PM ne de aday aldu.Şimdi Yeniden Milletvekili Aday adaylığı bu durum hoş değil Her yere aday olmak ne anlama geliyor.
    karşıyakalı
    20 Ekim 2016 05:04
  • Karşıyaka İlçe Başkanı Ali KAraege'nin ismini yazmayı unutmuşunuz.Gerçi yazsanızda aday olsada 50 oy alamaz. Fotoğrafçı Meclis üyesi ona 1 oy bile kazandıramaz. Çünkü Ali karaege'de Milletvekili olabilecek kapasite yok.Karşıyaka'da konuşuyorlar İl Başkanı Ali Engin ne derse onu yapıyor kendi istediği gibi davranmıyor.Ali engin'in şubesi gibi diyorlar.Şimdi Ali karaege Önseçimden çıkacağını zanediyorsa hata yapar. Oturduğu İlçe başkanlığı koltuğunu kaybettimi birdaha yönetimlere bile giremez. Bunu söylemiş olalım.Fotoğrafçısına inanmasın. Gaza hiç gelmesin çünkü karşıyakalı ona inanmıyor ve güvenmiyor. İlçe yönetimi parçalı bulutlu olmasının ana nedeni kendisi çünkü.Hata yapıp İlçe başkanlığından istifa etmesin İlçe Naşkanlığının tadını çıkarsın Harcıyacağı paralara yazık. Gerçi oradada para harcamaz. İlçe de bile çok az para harcadığı söyleniyor.
    PARTİLİ
    20 Ekim 2016 05:04
  • Tahir ŞAHİN'i göremedik.O bu fırsatı kaçırmaz,milletveki olmak için her türlü taklayı atardı ama sanırım adı gayrimeşru ilişkiye karıştığı belediye çalışanından ayrı kalmaya gönlü olmuyor.
    menemenli
    20 Ekim 2016 05:04
  • ADAYIMIZ ŞENER AKDEMİR YETENEKLİ EĞİTİMLİ HATİP YANİ TEK KELİME İLE MÜKEMEL YOLU AÇIK OLSUN
    K.YAKA
    20 Ekim 2016 05:04
  • GENÇLERİN SESİ OLARAK ŞENER AKDEMİR ADAYIMIZ SONUNA KADAR DESTEK YÜRÜ ŞENER GENÇLİK SENİNLE.
    gençlik
    20 Ekim 2016 05:04
  • örgütü bölüp parçalayan Polat Manduzdan milletvekilimi olurmuş.Chp şimdiden oy kaybetti demektir. ilçeyi dağıttı birde türkiyeyi darmadağın eder.rahatlar.
    mutlu
    20 Ekim 2016 05:04
  • Genç ve yetenekli dimağlara ihtiyaç var artık CHP'de Ednan Arslan,Sevda Erdan Kılınç gibi genç ve ileriye dönük partide emeği olmuş Dişiyle, tırnağıyla bu zamana kadar çaba göstermiş insanlar olmalı. Parti artık emek vermiş ama yeterince bu partide onurlandırılmış insanlara Gençler'e tecrübeleriyle yol gösterip Gençler'in arkasında durmasını söylemelidir.
    Mehmet Tok
    20 Ekim 2016 05:04
  • Dr. Erdal Duman mecliste olmalı
    Kerem öz
    20 Ekim 2016 05:04
  • CHP BU KİŞİLERLE YOLA ÇIKARSA İZMİR DEN HİÇ BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAZ
    KOYU CHP Lİ
    20 Ekim 2016 05:04
  • Karşıyaka da adayımız Basri Koyuncuoğulları dır.kendisi geçmiş birikimi vizyonu ile çok iyi bir aday olacaktır.Kendisi sol gelenekten gelip chp nin sola yatkın adaylarından biri olacaktır.
    hakan senarslan
    20 Ekim 2016 05:04
  • CHP nin Buca adayı gariban dostu,emekçi dostu,öğrenci dostu Ercan TATI.Buca Ercan Tatı'yı istiyor.
    Gençlik
    20 Ekim 2016 05:04
  • Bucada adayımız her zaman olduğu gibi ERCAN TATI.Oylarımız Ercan Tatı'lı CHP'ye...
    Ali Osman
    20 Ekim 2016 05:04
  • BIKTIK ARTIK BU ESKİ SİMALARDAN PARTİ YENİLENMELİ VE GENÇLEŞMELİ BU SİYASETÇİLER KENDİLERİ GÖREV YAPAN İSİMLER PARTİYE GENÇ KAZANDIRSALARDI YA ÖRNEĞİN KENDİ ÇOCUKLARI SİYASETE GENÇ YAŞTAN GİREBİLİRLER AYRICA GENÇLERİN ADAYI VAR ŞENER AKDEMİR ON NUMARA BİR GENÇ YOLU AÇIK OLSUN
    seçmen
    20 Ekim 2016 05:04

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İmamoğlu dünya çocuklarını ağırladı, barış çağrısı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için 15 farklı ülkeden İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’de ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ek...

İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...


Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...

CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...


Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR