Yukarı
146133

Derin çatlak gün yüzüne çıktı

22 Ocak 2015 16:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’nda dört eski bakan hakkında yapılan Yüce Divan oylamasıyla ilgili, “Önemli sayıda AKP’li milletvekilinin de dört eski bakan aleyhinde tutum takınması mühim bir gelişmedir. Böylelikle AKP’de derin, alttan alta kaynayan, örtülemez, geçiştirilemez, bastırılamaz çatlak ve çatışmaların varlığı gün yüzüne çıkmıştır” dedi.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, 17-25 Aralık 2013 tarihindeki hukuki süreçleri kapsamında, yakayı ele veren, foyası ortaya çıkan AK Partili dört eski bakanla ilgili Genel Kurulu oylamasının sonuçlandığını anımsattı. Yakın tarihin en ağır, en vahim, en korkunç rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adı karışan malum şahısların, iradelerinin haczedildiği, baskı ve şantaj altında kaldığı AK Partili milletvekilleri tarafından kurtarıldıklarını ifade eden Bahçeli, “Görünen odur ki AKP, hukuk devleti ilkesini tasfiye edip her türlü hukuksuzluğu inşa ve ihya amacını siyasi misyon olarak seçmiştir. Gazi Meclis hiç bu kadar yara almamış, hiç bu kadar ilkesizliğe ve itibarsızlığa mahkum edilmemiştir” dedi.

-“ANAYASA, MİLLİ AHLAK FELÇ EDİLMİŞTİR”-

Bu dört eski bakanı adaletten kaçırma ve yargıdan uzak tutma operasyonuna destek veren herkesin vicdanen suç işlediğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Yaşananlar neresinden bakılırsa bakılsın bir zillettir ve zilletten gurur duymak, zillete bel bağlamak ve buna da milli irade demek akıl, izan ve maneviyatla bağdaşmayacaktır. Esasen, TBMM’de rüşvet ve yolsuzluk zanlıları aklanmamış; yasa, Anayasa, milli ruh ve milli ahlak felç edilmiştir.

Dört eski bakan temize çıkmamış, üzerlerinde atılı duran pek çok ithamlardan arınmamış, buna karşılık dürüstlük ve namuslu olmak yeniden ağır bir hasar almıştır. Rüşvete onay verenler onca rezilliğe geçer not vermişlerdir. Hırsızlığı savunmak için el kaldıranlar, soygunu selamlamak amacıyla el sallayanlar demokrasiyi baltalamış, milli ve manevi değerleri temelinden dinamitlemişlerdir.”

-“ARTIK 17-25 ARALIK MIZRAĞI ÇUVALA SIĞMAMAKTADIR”-

TBMM’de hukuk ve haysiyete kast edenlerin, temiz siyaset ve temiz yönetime sırt çevirenlerin her şeyden önce aziz milletin emanetini çiğnediğini belirten Bahçeli, “sağlam irade” yalanlarıyla siyasi vesayet makamı olanların Türkiye’nin geleceğini karalamak için olağanüstü gayret gösterdiklerini ifade etti.

Türk milletinin belgeli, delilli ve her yönüyle somut olan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını ve taraflarını Yüce Divan’a göndermeyip suça ortak olan AK Parti’yi ibret, esef ve teessüfle izlediğini kaydeden Bahçeli, “Artık 17-25 Aralık mızrağı çuvala sığmamaktadır. Türkiye’nin ibresi tam anlamıyla adaletsizliğe çevrilmiş, çıkarlarına hizmet eden siyasi çete ve uzantıları zulme bir kez daha ortak olmuştur. Ayrıca TBMM’deki oylamada vicdanının sesini dinleyen, faziletin yörüngesinden çıkmayan, hukuka saygı ve riayetin çekim alanından ayrılmayan milletvekillerinin yanı sıra, önemli sayıda AKP’li milletvekilinin de dört eski bakan aleyhinde tutum takınması mühim bir gelişmedir. Böylelikle AKP’de derin, alttan alta kaynayan, örtülemez, geçiştirilemez, bastırılamaz çatlak ve çatışmaların varlığı gün yüzüne çıkmıştır” dedi.

-“62. HÜKÜMET SİYASETEN ENKAZA DÖNÜŞMÜŞTÜR”-

Dört eski bakan hakkında verilen Yüce Divan’a sevke ilişkin önergelerin gizli oylama safhasında, yalnızca Erdoğan Bayraktar’la ilgili 276 sınırının aşıldığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“Ne var ki, diğer üç bakanla ilgili önergeleri de reddeden AKP’li milletvekillerinin toplam sayısı 276 eşiğinin altında kalmıştır. Bu demektir ki AKP Meclis parti grubu Hükümete güven vermemiş, arkasında durmamış, soruşturma komisyonu raporuna, paralel ve darbe safsatalarına itibar etmemiştir. Öyle ki, AKP milletvekillerindeki fire 48’i bulmuş, böylece muhalefet bloğunun tezleri iktidar grubundan sağduyulu ve ahlak sahibi değerli isimler tarafından haklı bulunmuş ve teyit edilmiştir. Nitekim Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. Hükümet fiilen, fikren ve zihnen düşmüş, siyaseten enkaza dönüşmüştür. Bu çok önemsenmesi, üzerinde düşünülmesi gereken siyasi bir travmadır ki bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.”

-“MHP HESAPLAŞMA İÇİN SABIRSIZ VE HEYECANLIDIR”-

Bahçeli, oylamadan sonra AK Parti Hükümeti’nin meşruiyetinin artan ölçüde sorgulanacağını ve hakkındaki soru işaretlerinin katlanarak devam edeceğini belirtirken şöyle devam etti:

“Bunca tahribattan sonra, TBMM’de tehdit ve baskı mekanizmasıyla Yüce Divan’a gönderilmeyen eski bakanların ve 17-25 Aralığın saraya saklanan failinin hesap vermesi kaçınılmaz bir zarurettir. Bu kokuşmuşluğun hesabını MHP soracak, KPSS imtihanlarına kadar sıçrayan yolsuzluk kanserinin üstesinden MHP gelecektir. Bu ertelenmiş adalet ve temizlik hareketini Türk milleti mutlaka yapacaktır.

Gün gelecek 17-25 Aralık’ta suçüstü basılanların başı öne eğilecek, yasa ve ahlak dışı tüm iş ve ilişkiler mahkeme önüne çıkarılacaktır. Bunun için de 7 Haziran 2015 tarihi bir dönüm, hayati bir kavşaktır. İnanç ve iddiayla söylemek isterim ki, MHP bu milli ve kaçınılmaz hesaplaşma için sabırsız ve heyecanlıdır.”

(ANKA)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasına ilişkin Vali Gül'den açıklama

Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kayması ile ilgili İstanbul Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu. İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün akşam toprak kayması meydana geldi. Şans eseri ...

Bakan Yerlikaya duyurdu... 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman merkezli 8 ilde düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında 34 şüphelinin yakalanmasıyla 'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini ...


AKP’li Arınç, MHP’li adayın desteklenmesini eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Toplantısı’nda, MKYK üyelerinin yerel seçimlerdeki yenilgi ile ilgili “Küskün AKP’liler...

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazetede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Zül...


Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İmamoğlu dünya çocuklarını ağırladı, barış çağrısı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için 15 farklı ülkeden İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’de ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ek...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gülşen Bubikoğlu Türker İnanoğlu ile '50 yıllık dans...'ını andı

Ünlü oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık eşi Türker İnanoğlu'nun vefatından sonra eski bir dans fotoğraflarını paylaştı. Oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık evliliklerinin anısına geçtiğimi...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR