Yukarı
90024

Mersin Müzik Festivali için geri sayım

24 Nisan 2015 13:21

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli müzik festivallerinin başında gelen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 14. kez seyircileriyle buluşmak için gün sayıyor. 28 Nisan'da yapılacak basın toplantısı ile resmen başlayacak olan festival, 28 Nisan-24 Mayıs tarihleri arasında dünyanın gözünü Mersin'e çevirecek. Her yıl dünyadan ve ülkemizden birçok ünlü sanatçıyı ve orkestrayı ağırlayan festivalin bu yılki programı göz kamaştırıyor. Kapılarını 30 Nisan’da açacak olan festival bunu çok özel bir konserle yapıyor. Fazıl Say’ın eseri İstanbul Senfonisi ilk kez şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimiyle bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası tarafından seslendiriliyor.

MERSİN'E DÜNYADAN YILDIZ YAĞACAK

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası , Le DIV4S , Die Wiener Strauss Company , Pagagnini , Bahar Göksü , Dünya Bale Yıldızları , Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden Seçmeler , Uzak Doğu’dan Anadolu’ya Esintiler , Kucerova ve Bezdüz , Hakan Aysev , Kubat , Mersin Festival Orkestrası , Mersin Polifonik korolar şenliği , Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın yanı sıra Beste yarışmasına da ev sahipliği yapacak.

KLASİK MÜZİĞİN KALBİ VİYANA’DAN GELEN DIE WIENER STRAUSS COMPANY

Açılışın ardından 2 Mayıs Cumartesi günü Die Wiener Strauss Company sahne alacak. Viyana'dan gelecek olan topluluk Mozart ve Strauss esintilerini Mersin'li müzik severlerle paylaşacak.

EFSANE KEMAN VİRTÜÖZÜNÜN UNUTULMAZ ESERLERİ MERSİN’DE

Festival klasik müziğe yepyeni bir soluk getiren PAGAGNINI ile 3 Mayıs’da devam edecek. Efsane keman virtüözü Paganini'nin ruhu uluslar arası üne sahip 4 keman virtüözünün eğlenceli anlatımı ile Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne taşınacak.

UZAK DOĞU’NUN ESİNTİLERİ ANADOLU İLE BULUŞACAK

Dünyaca ünlü Kanun virtüözü ve Bestekar Göksel Baktagir ile Japon Koto sanatçısı Atsuko Suetomi’ye Neyi ile eşlik eden Eyüp Hamiş Uzak Doğu ile Anadolu'yu sanat ile birbirine bağlayacak.

4 İTALYAN SOPRANO DİNLEYİCİLERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATACAK

Festivalde, 10 Mayıs günü dünyaca ünlü 4 İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s topluluğu, bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Tarihin en büyük opera bestecilerinin ünlü operalarını yenilikçi bir yorumla seslendiren grubun repertuarının geri kalanı ünlü İtalyan ve uluslararası şarkılardan oluşacak.

DÜNYANIN YEREL MÜZİĞİ MERSİN'DE HAYAT BULACAK

12 Mayıs’da ise St.Paul Müzesi’nde ünlü virtüözler eşliğinde Dünyanın Yerel Müziği Mersinli klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

ARP’A CAN VEREN SANATÇI BAHAR GÖKSÜ

Festivalde Dünyaca ünlü Arp sanatçımız Bahar Göksu ve grubu, hem Refik Fersan ve Faize Ergin şarkılarını seslendirecek hem de Rüzgar Uyumuş albüm konseri verecek.

DÜNYANIN BALE YILDIZLARI MERSİN’DE

Baleye gönül verenler ise Tokyo Nasyonel Tiyatro , Moskova Bolşoy , Hollanda Kraliyet Balesi ve Portekiz National’den gelen dünya bale yıldızlarıyla Türk bale sanatçılarını 14 Mayıs akşamı izleme fırsatını bulabilecek.

ZEKİ MÜREN’İN ÖLÜMSÜZ ESERLERİNDE YERELDEN EVRENSELE YORUMLAR

Zeki Müren’in unutulmaz şarkıları batı enstrümanları ve Türk Müziği sazlarından oluşan bir orkestra için yeniden düzenlendi ve makamsal özellikleri ve tatları bozulmadan yeniden ele alınan bu şarkılar Yerelden Evrensele Klasik Türk Müziğinden seçmeler konseriyle 19 Mayıs akşamı müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

İKİ STAR BİR ARADA: KUCEROVA VE BEZDÜZ

Çek Cumhuriyeti'nin ünlü yıldızı Adriana Kucerova ile bizim starımız Grammy ödüllü Bülent Bezdüz 22 Mayıs akşamı Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve korosuyla unutulmaz bir gece yaşatacak.

KAPANIŞ : BİR CUMHURİYET KLASİĞİ

Dünyanın sayılı ve en eski orkestraları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni olan Selman Ada'nın şefliğinde ünlü şovmen Fransız piyanist Roberto d'Olbia eşliğinde 24 Mayıs akşamı Mersinlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

ÜNLÜ TENOR HAKAN AYSEV MERSİN'İ AYAĞA KALDIRACAK

Türkiye’nin en ünlü tenorü Hakan Aysev Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak ve 9-10 mayıs akşamları Mersinlilerle buluşacak.

KUBAT'IN YORUMUNA FOLKLORAMA ORKESTRASI EŞLİK EDECEK

14.Mersin Uluslararası Müzik Festivalinin “Ücretsiz Açık Hava Etkinlikleri” kapsamında sahne alacak olan, Türkiye’nin sesine hayran olduğu ünlü sanatçı Kubat ve Folklorama Mersin Festival Orkestrası ile birlikte 15,16 ve 17 Mayıs tarihlerinde tam 3 gece boyunca Mersinde bizlerle olacak.

KOROLAR ŞENLİĞİ YAŞANACAK

Mersin Polifonik korolar derneğinin her sene düzenlediği Korolar şenliği bu yıl festival bünyesine alındı ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen korolar 15,16 Mayıs tarihlerinde Mersinlilerle buluşacak.

MERSİN BESTESİNİ YARIŞMAYLA BULACAK

Festival kapsamında dört yıldır düzenlenmekte olan Beste Yarışması bu yıl beşinci kez organize edilecek ve kazanan 28 Nisan akşamı gerçekleştirilecek özel gecede belirlenecek.

FESTİVAL ÇITAYI HER YIL ARTIRIYOR

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantı ile basının karşısına geçen Mersin Uluslararası Müzik Festivali Komitesi, programın içeriğine dair bilgi verdi. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Bu yıl da çok güzel, özel ve dinamik bir festivalle karşınızda olacağız" diyerek festivalin her yıl başarı çıtasını yükselttiğini belirtti. Festivalin 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne girmeyi başardığını hatırlatan Yağcı, " Avrupa Birliği'ne henüz giremedik ama EFA'ya girebildik, bu bizim için çok güzel bir başarıdır" diye konuştu. Mersin'in bu çalışmaları fazlasıyla hak ettiğini kaydeden Yağcı sözlerine şöyle devam etti: "EFA'nın içerisinde yaklaşık 60 devlet bulunuyor. Onların da artık gözü üzerimizde. Dolayısıyla biz sizlerle her sene daha güzel fotoğraflar vermek durumundayız. Yalnız kentimiz için değil, ülkemiz için."

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali sayesinde Mersin’in sesi 14. kez tüm Dünyadan duyulacak.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Dünya Tiyatro Günü kutlandı

Tiyatro Eğitmeni Yönetmen Erdal Dinçer, oyun öncesinde iki geç öğrencisi ile sahneye gelerek salonu dolduran tiyatro severlere iyi seyirler diledi.

'Mucize Aynalar' filmi 5 Nisan'da vizyonda

Yönetmen Tolga Örnek'in 6 farklı Aziz Nesin öyküsünden uyarladığı 'Mucize Aynalar' adlı sinema filmi, 5 Nisan'da seyirciyle buluşacak. Komedi türündeki 'Mucize Aynalar' filmin oyuncu kadr...


Toplumcu yerel yönetimler ve kooperatifler belgeseli: Başka Bir Dünya

“Başka Bir Dünya” belgeseli, toplumcu belediyecilik deneyimlerini ve kooperatifçilik çalışmalarını inceliyor. Bu faaliyetlerin geçmişten günümüze yerelde yarattığı umudu, heyecanı ve başa...

Jean Michel Jarre, İstanbul'a geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali, 2-5 Mayıs'ta AKM'de gerçekleştirilecek.  Müziğe kattığı yeniliklerle dünya çapında tanınan ödüllü sanatç...


Ünlü oyuncu, X'i yerden yere vurdu: Haber kaynağı olmaktan çıktı

Ünlü oyuncu Mark Ruffalo, ABD'nin Maryland eyaletinde çöken Francis Scott Key Köprüsü ile ilgili olarak X platformunda yayılan dezenformasyona dikkat çekti. Ruffalo, “Elon Musk'ın sahibi ...

Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!

28 yıl önce aramızdan ayrılan “Sanat Güneşi” Zeki Müren’e İzmirli hayranları büyük vefa örneği gösterdi. Zeki Müren, İzmir Fuarı’nın yapıldığı Kültürpark içindeki yıkılan eski TRT stüdyol...


Nobel ödüllü yazar yaşamını yitirdi

Nobel ödüllü psikolog Daniel Kahneman'ın yaşamını yitirdiği açıklandı. 90 yaşında yaşamını yitiren Kahneman'ın ölüm haberini üvey kızı Deborah Treisman duyurdu. 27 Mart'ta hayata gözlerin...

Genç kemancının büyük başarısı

ÇEV Sanat'ın 17 yaşındaki keman sanatçısı Bade Daştan dünyanın en önemli müzik okullarından Amerika'daki Curtis Institute of Music'i birincilikle kazandı. Üstün yetenekli genç sanatçıları...


“Twilight” yıldızı Kristen Stewart evlilik ve çocuk planlarını açıkladı

“Twilight” (Alacakaranlık) serisiyle geniş kitlelerle tanınan Kristen Stewart, nişanlısıyla yumurtalarını dondurduklarını açıkladı. 33 yaşındaki ABD’li aktris Kristen Stewart, 36 yaşındak...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR