Yukarı
98436

Marko Marin'den ilk açıklamalar

26 Ağustos 2015 15:41

 Marko Marin, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, kulüp sportif direktörü  Süleyman Hurma'nın hazır bulunduğu törende, kendisini sezon sonuna kadar kiralık  olarak bordo-mavi renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Hurma, imza töreninde yaptığı açıklamada, kulübün hedefleri  doğrultusunda önemli, değerli bir oyuncu transfer ettiklerini belirterek,  "Geçmişte önemli işler yaptı, genç yaşta ciddi kariyeri var. Trabzonspor'da  bulacağı güzel ortamda benzer işleri yapacaktır. Hem oyuncumuza hem Trabzonspor'a  hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Transferde 1-2 oyuncu daha almayı planladıklarını dile getiren Hurma,   şöyle devam etti:

"Alternatifli kadro oluşturmalıyız. Büyük hedeflere gitmek kolay  değil. Burada değerli oyuncuların yanına yeni oyuncular takviye yaptığımızda  hepimizin arzu ettiği Trabzonspor ortaya çıkacaktır. Bütün transferleri daha  güçlü olabilmek için yapıyoruz. Zaman zaman birtakım kararlar alıyoruz. Umut  ediyorum aldığımız kararların hepsi doğru çıkar. 1-2 transfer daha düşünüyoruz  ama yapmak zorunda değiliz. Kulübün şartları, imkanları uygun olursa yapacağız."

Hurma, takımdan ayrılmaları gündemde olan oyuncuların kendilerine bir  kulüp bulamamaları halinde aynı şartlarda pilot takımları 1461 Trabzon'da forma  giyebeleceğini anlattı.

Daha önce de bordo-mavili kulüpte görev aldığını dile getiren Süleyman  Hurma, taraftar desteğinin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Önceden  Trabzonspor'un oyuncusunun Avni Aker'de çıkış tünelinde burnunun ucu gözüktüğünde  stat yıkılırdı. Aynı coşkuyu yine yaşamak istiyoruz. Hocamız da bu durumu  anlattı. Böyle olursa iç sahada kesinlikle puan kaybetmeyiz, dış sahada gücümüzle iyi işler yaparız. Trabzonspor'un en büyük oyuncusu Avni Aker'de oluşacak  atmosfer" ifadelerini kullandı.

"DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ..."

Marko Marin ise Trabzon gibi çok büyük bir kulübe geldiği için çok  mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu sezon kulübün nihai amacı olan şampiyonluğa  katkı sağlamak için buradayım. Buradaki bulunma amacım budur. Çok değerli ve  kıymetli oyunculara sahip bir kulüp. Bu sene güzel bir başlangıç yaptık. Ümit  ediyorum ki çok daha iyisini yapacağız. Tüm takım taşın altına elimizi sokarak en  iyisini yapacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'un gelecek sezon yeni bir stada sahip olacağını vurgulayan  Marin, "Büyük başarılar hedefleyen bir kulüp burası. Bu yüzden burada olduğumdan  mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

"MBIA VE MEHMET EKİCİ İLE GÖRÜŞTÜM..."

Trabzonspor'a geliş sürecinde Mbia ve Mehmet Ekici ile görüştüğünü  belirten Alman futbolcu, şöyle devam etti:


"Mbia ile Sevilla'da beraber oynadık, UEFA Kupası'nı kaldırma şansını  yakaladık. Çok önemli, kariyerli, değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.  Beraber, burada iyi vakit geçiriyoruz, oradayken de sürekli ilişkimizi yürüttük.  İmzadan önce bireysel temasımız oldu. Kulübün hedefleri konusunda bilgi  alışverişinde bulundum. Bana pozitif şeyler söyledi, kararı almamda bana yardımcı oldu. Ondan güzel geri bildirim geldiği için bu kararı aldım. Hocamızın da  'modern futbol oynatamaya çalışan bir hoca olduğunu, onunla birlikte çalışmaktan  çok memnun olduğunu' söyledi. Bu önemli kritirdi. Mehmet Ekici ile de birlikte  oynadık. Uzun süre ilişkimi yürüttüğüm bir arkadaşımdı. Ondan da güzel şeyler  duydum."

Almanya'da Frankfurt şehrinde yaşadığını ifade eden Marin, "Orada  yaşadığım bölgede çok Türk arkadaşım var. Bana Trabzonspor'un çok büyük bir camia  olduğunu, her zaman şampiyonluk için savaşan bir takım olduğunu söylediler.  Bunların hepsini topladım mı karar aşamasında işimi kolaylaştırdı."

"KALİTEMİ ORTAYA ÇIKARACAĞIM"

Marin, Chelsea'ye gittiği zaman iyi işler ortaya çıkardığını  kaydederek, "Bir sene sonra kupa kaldırdım. Sevilla'da Avrupa şampiyonu olduk,  başarılı olduk. Genel anlamda geçen seneyi saymıyorum, sakatlıklardan dolayı çok  iyi performans ortaya koyamadım ama hep kupa kaldıran takımlarda bulundum.  Yaptığım işlerden memnun olduğumu söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni bir hedef doğrultusunda Trabzonspor'da olduğunu söyleyen Marin,  şunları kaydetti:

"Geçen sezona kıyasla kendimi daha iyi hissedebileceğim bir futbol  atmosferinde kendi kalitemi daha iyi ortaya çıkaracağımı düşünüyorum. Ofansta  kendimi ve takım arkadaşlarımı oyuna sokup biraz daha kaliteli, yetenekli işler  yapacağımı düşündüğüm için burayı tercih ettim. Trabzonspor'u ofansta bir vites  daha yukarı alabilmek, boşlukları doldurmak, üretkenliğimizi artırmak için  buradayım. Belki geçen sezon düzenli maç sayısına ulaşamadım, maç eksiğim var  ancak fit olmak, fiziksel olarak hazır olmak konusunda sıkıntım yok. Maç  oynadıkça eski ritmimi yakalayacağım ve ciddi katkı sağlayacağım."

Bordo-mavili kulüp, satın alma opsiyonlu olarak sözleşme imzaladığı  oyuncunun bonservisini almak istemesi halinde İngiliz kulübüne 4 milyon avro  ödeyeceğini açıklanmıştı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Fenerbahçe'nin tek hedefi kaldı: Süper Lig

Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan Fenerbahçe; şubatta Türkiye Kupası’na veda etti, nisan ayının ilk yarısında da önce Süper Kupa gitti, ardından Avrupa defteri kapandı. Fenerbahçe, 2023-24...

Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan: Tur için yeterli olmadı!

Yusuf Yazıcı'nın Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Lille formasıyla Aston Villa'ya karşı kaydettiği gol haftanın en iyisi seçildi.


İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı

Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı....

Türkiye Kupası'nda program açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının tüm programı, rövanş tarihlerinin de açıklanmasıyla belli oldu. Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirl...


Altay, futbol şubesini şirketleştirmek için çalışmalara başladı

Altay Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Süleyman Özkaral ile eski kulüp başkanları, divan başkanları ve yöneticilerin İzmir Ticaret Odasında bir araya geldiği belirtildi. "610...

''Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık''

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Fenerbahçe'yi penaltılarda eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe...


Kadıköy'deki penaltı atışları sonrası İsmail Kartal'ın sözleri akıllara geldi!

Fenerbahçe, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçta Olympiakos'a penaltılarda yenildi ve Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertlilerde yalnızca 2 penaltı atışının ağları bulması, İsmail K...

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi...

Trendyol Süper Lig’de 34. Ve 35. Hafta müsabakalarının programı belli oldu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Trendyol Süper Lig'in 34 ve 35. haftasında oynan...


Sokol Cikalleshi, Konyaspor tarihinin en iyi yabancı golcüsü

Konyaspor'un Süper Lig'deki performansını yükselten yabancı santrfor Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı takımda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını kazandı. Takımının ligdeki 15. sıradak...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR