Yukarı
37458

Büyükşehir’de Gergin Oturum

26 Kasım 2015 00:19

Ender Gündüz/Ege’nin Sesi – İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, komisyon tarafından oyçokluğuyla kabul edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Performans Programı ile Gelir-Gider Bütçesi tartışması damgasını vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 Mali Yılı Gider Bütçesi 4 milyar 485 milyon, Gelir Bütçesi ise 3 milyar 850 milyon lira olarak belirlendi.

Meclis oturumuna AKP’li Doğan, zararı zamla karşılayan bir belediyecilik anlayışının olduğunu söyleyerek, “Zamlara karşı ret diyoruz. Keşke evet diyebilseydik. Bu hafta içinde 3.kez hayal kırıklığına uğrattınız. İzmirlinin bize verdiği muhalefet görevini yerine getiriyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu ise, AKP’li meclis üyelerinin yapılacak yatırım ve işlerin 2019 yılına kadar bitmeyeceği sözleri üzerine “2029 yılına kadar buradayım” dedi. AKP’li Haspolat ise kentsel dönüşümü gündeme getirdi.

Ayrıca, AKP’li Fazla, CHP’li üyelerin hakaret ettiğini ve Kocaoğlu’nun buna müdahale etmediğini söyleyerek kürsü önüne kadar geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Performans Programı ve Gelir-Gider Bütçesi AKP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP ve MHP’li üyelerin evet oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

YÜCEL PROJELERİ ANLATTI

CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, 2016 Mali Yılı Performans ve Gelir-Gider Bütçesi hakkında ,“2016 yılı mali bütçe tasarısı ve performans programı 248 proje ve faaliyetle hizmet vereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi katılımcı faaliyetlerine devam ederken, en iyi araçları kullanmaktadır. 500 muhtarlığımıza bilgisayar ve yazıcı dağıtılacak. Kent konseyi kapsamında 230 etkinlik yapılacak. Uluslararası kredi notumuzun 2016 yılında daha ileriye taşınması hedeflenmektedir. Daha temiz bir İzmir için çevre yönetimi programlarına hız kesmeden devam edecektir. İzmir Doğal Yaşam Parkı’na 4 tür dâhil edilecektir. Hayvan bakımevi de tamamlanacaktır. 10 bin ağaç dikilecek. 100 bin metrekare alan kamulaştırılacak. Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam edecek. Ulaşımda daha güvenli daha konforlu çalışmalara devam edecektir. En büyük pay ulaşımda olup 679 milyon ödeneğe sahip. Bornova-Evka 3 metro hattının yüzde 20’si tamamlanacak. İzmir’de kent içi ulaşımın alternatifleri arttırılacak. Sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok hizmete devam edecektir. Halk için yönetim anlayışına uygun bütçe olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“ZARARI ZAMLA KARŞILAYAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VAR”

AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan, grup olarak ret oyu vereceklerini ifade ederek, 2016 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi’nin birbirini tutmadığını söyledi. Bütçedeki 635 milyonluk bir kısmın İzmirlilere yansıyacağını iddia eden Doğan, “Yine borçlu çıkan bu bütçedeki 635 milyonluk açığın ise, vatandaşlara yapılacak zamlarla karşılanacak ve zararı zamla karşılayan bir belediyecilik anlayışı görüyoruz” dedi.

BİNALI YILDIRIM’IN SÖZÜNÜ ÖRNEK GÖSTERDİ

Binalı Yıldırım’ın ‘İzmir artık İstanbul’la yarışması gerek’ sözlerini örnek gösteren Doğan, “A’dan Z’ye zammını uygulamaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 666 milyon lira sabit giderlere ayrılmıştır. Bunca zararlara rağmen temsil ve giderlere 19 milyon ayrılması dikkatimizi çekti. Bütçede borç verilmesi gereken bedel ise 700 milyon lira, hem borç vereceksiniz hem zarar edeceksiniz. Bu bütçede İzmirlinin derdine çara yok, zam var. Altyapı iyileştirilmesi, geleceğe dönük yatırım yok, sosyal belediyecilik yok. 4 milyon İzmirlinin sesi yok. Kentin kangren olmuş sıkıntılarına ilaç yok, zam var. İzmirliler yeni bir zam yağmuruyla karşı karşıya. Her fırsat övündüğünüz kredi notunun alınabilmesi için 210 milyon harcandığından İzmirlinin haberi var mı?” diye sordu.

“LAF ÇOK İCRAAT YOK”

Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Otoparklarla ilgili fiyat politikası önemlidir. Senelerdir otopark yapın derken, yine zam yaptınız. Göreviniz süresince 4 tesis açmanıza karşın 10 yılda 4 lira zam yaptınız. Otoparklarda uygulanan bu politika öyle bir hale geldi ki, korsan otoparkçılarla yarışır hale geldi. Ne kadar yatırım yaptınız bunun karşılığında. Otopark fonunda ne kadar para birikti? Bu para ile kaç tane otopark yapılabilir? Başka hizmetlere mi ayrıldı? Görüyoruz ki yine laf çok ama icraat yok. İzmirlileri adına bu konu adına memnun değiliz. Sokaklara bel bağlanmasıyla kendisini göstermesidir”

“BÜYÜKŞEHİR ÖNÜMÜZDEKİ YILI LALE DEVRİ Mİ İLAN ETTİ?”

“Yeşil alanlarla ilgili, bu rakamları görünce hayret ettik. Yoksa Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki yılı lale devri mi ilan etti? İzmir’de bu bütçenin bazı ilçe belediyelerinin bütçesini geçmiş durumda. Yolu asfaltlanmayan mahalle ve köylerden haberi vardır umarım Aziz Kocaoğlu’nun. Karabağlar’a da bir park yapın. Bir metre dahi yeşil alanı olmayan mahallelerden haberiniz yok. Bu para yine Kordon’daki çürük çimlerdeki gibi toprağa gömülmez. İzmir’in kanayan yarası haline gelen, Buca Kaynaklar için 6 milyon lirayı gözden çıkardığınızı söylemiştiniz, koca İzmir Büyükşehir’in mezbaha için 3 milyon liranın neresi için ayrıldığını bilmek istiyoruz. İmar müdürlüğüne ayrılan 4 milyon ödenek yetersiz ve küçük bir rakam. 30 ilçeye ulaşan sınırlar içerisinde yeni imar ve planlar için biraz daha çaba gösterilmesini isteriz. Kentsel dönüşüm konusunda Ege Mahallesi’nin dışında bir çalışma görünmüyor. Büyükşehir Belediyesi vazgeçti mi yoksa? 1 kuruşluk mal satmadık diye demeç vermiştiniz, değeri 33 milyon liraya ulaşan arsa değeri hakkında bilgi istiyoruz. Bu taşınmazlar nedir, kimlere satılacaktır? İç ve dış bankalardan olmak üzere 445 milyon lira parayı ulaşım ve raylı sistem dışında başka işler için de mi kullanacaktır? Karayollarında yapılacak alt ve üst geçit projelerinde kullanacak belediye her zaman su basan, yürütmeyen yürüyen belediyeye mi harcayacak? Altınyol’daki trafiğin yeraltına alınmasıyla ilgili hiçbir ize rastlamadık”

SORU YAĞMURUNA TUTTU

“Yeni transfer istasyonlarına 2 milyon liralık proje ayrılmış, Harmandalı çöp tesisin düzeltilmesi ve yeni bertaraf için ayrılan bütçe nereye yetecek, İzmir’in çöpüne yine yer yok. Kan ağlayan esnafımız artık somut bir şeyler görmek istiyor. Kemeraltı kan ağlıyor. Biraz daha gecikirseniz Kemeraltı artık kalmayacak. Bayraklı’ya gösterdiğiniz ilgili, Kemeraltı’na da gösteriniz. Kent konseyine yaklaşık 1 milyon kaynak gördük. Acaba Kent Konseyi doğrudan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı da haberimiz mi yok? Kendi halinde kurum mudur, belediyeye bağlı mıdır? Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na yapılan zamların da yapılmamasını istiyoruz. Seçim bildirgenizde İzmir’i kültür ve sanatın başkenti yapacağız dediniz. Öyle bir zam yaptınız ki evlere şenlik. Ahmed Adnan Saygun Merkezi’ne yapılacak 5 liralık zammı da İzmirlilere reva gördünüz. Hadi biletlere zam yaptınız, borç öğrencilerden ne istediniz? Huzur evinde yangın çıkıyor. Oda ücretlerine zam geliyor. Yangınları yaşlılara mı reva gördünüz. Yaşlılarımıza zam yapmayınız. Siz de ben de esnafım, ruhsat müdürlüğünün zamlarına dur deyin, yüzde 10 zam çok. Fiyatları aşağıya çekin. Sebze haline yapılan zam da esnafımızı üzecektir. Yapılacak zamlarla kayıp dışı ekonominin ve merdiven altının önünün açılmaması gerek”

“MUHALEFET GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

“Zamlara karşı ret diyoruz” diyen Doğan, “Keşke evet diyebilseydik. Bu hafta içinde 3.kez hayal kırıklığına uğrattınız. İzmirlinin bize verdiği muhalefet görevini yerine getiriyoruz”

AYDOĞAN’DAN İLGİNÇ BENZETME

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Sak üstünde damdağan vur beline kazmayı. Bu söylediklerini inanarak yazdıysa üzülürüm. Hepsi ters. İzmir Büyükşehir bütçesi ve yatırımlarımız belli. Öyle şeyler söyledi, gülmek istiyoruz. Biz mal satmadık. O paraların nereden geldiğini biliyor. Arsa problemleri çözüyoruz. Vatandaşın malını almıyoruz, gasp etmiyoruz. Belediye başkanı bir mal gördüğü zaman bunu nasıl satarım demez, halkıma nasıl kazandırabilirim diye düşünür, siz bu işi yapıyorsunuz. Ciddi sabit kalıcı bir eser yapsa iyi görünür. Kent ormanlarından başlarsam Homeras’a çıkarsam, Doğal Yaşam Parkı’na gidersem sizin İzmir’e uzun yıllar kullanacağı işleri siz yaptınız. Böyle bir geçmiş ve bütçeye eleştiri olabilir. Eleştirileri dinlerim ama insaf biraz da, dinin yarısı insaf. Bu belediyenin mali yapısı dünyaca ünlüdür. Takdir etmek lazım. İnsan bir defa söyler, bu iyi diye. Biz hiçbir zaman ağlamadık. Belediyeye geldiğimiz zaman, 2 katrilyona yakın borcumuz vardı, hepsini ödedik.  Bu mecliste particilik olmaz. Hepimiz ilçesi ve partisi var ama bu kapıdan girdiğimizde eğriye eğri doğruya doğru demek lazım. Şimdi Sayın Doğan’ı dinledim ama anlamadım bir şey. Sizin yaptığınız belediyecilik örnek belediyeciliktir. Bu yönden sizi ve yöneticilerinizi kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

“DOĞAN’DAN FIRSAT KALMIYOR”

MHP Grup Başkanvekili Remzi Taktakoğlu ise, muhalefet yapmak istediklerini ama AKP’li Bilal Doğan’dan fırsat kalmadığını söyledi. Taktakoğlu, ”Mali bütçenin uygulanabilirliği önemli, biz de uygulanabilirlik oranını yüksek görüyoruz ve olumlu oy vereceğiz” dedi.

“40 AYDIR YETKİ SİZDE”

AKP’li Çağlar Haspolat da, “İzmir’de kentsel dönüşüm Bakanlar Kurulu kararıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi, Bayraklı’da bu yetkiyi mecliste alınan kararla, kentsel dönüşüm yapacağız dediniz, İzmir’de Bakanlar Kurulu’yla 5 yerde yetki aldınız. İzmir’de çok büyük bir alan, 300 hektara yakın bir alan kentsel dönüşüm bekliyor. 40 aydır bu yetki sizde ama bir şey yapılmadı. Kentsel dönüşüme bel bağlayıp bir şeyler bekleyen var. Siyasi kimliğimi bir yere bırakıp, bu meclisin kentsel dönüşme çare bulmasını istiyorum. Vatandaşlar evlerine çivi çakamıyorlar, yenileyemiyorlar. Yüzde 20 sıhhatli evlerde oturuyor, yüzde 80’i kötü koşullu evlerde oturuyor. Çözüm bulmak zorundayız. 3 senedir ciddi bir zaman geçti, ne yapması gerekiyorsa yapsın, bizler de taşın altına elimizi koyalım. İzmir’in sahip olduğu güzel coğrafyaya sahip çıkılmıyor. Plansızlık sorunuyla ilgili, ekonominin lokomotif sektörü de Anadolu’ya göre geride. Bu planlamaları ilçe belediyelerine verelim ve İzmir’i bu şekilde kurtaralım. Arsa ve hak sahibi insanların mağdur olmaması için yetki ilçe belediyelere verilmeli. İnşaat sektörünün önü açılıp, imar izni verilip halk kendi kentsel dönüşümünü kendisi yapsın. Gücümüz yetmeyebilir. Bunu en kısa yolla, imar planını düzeltip vatandaşa sunmamız gerekir” şeklinde konuştu.

“2029 YILINA KADAR BURADAYIM”

Başkan Kocaoğlu da AKP’li Doğan’ın soru eleştirileri karşılık olarak, “12 senedir borçsuz belediye demedim. Gözümün içine baka baka söylemediğin bir şeyi söylersen kabullenmiş olacağım. Altınyol-Bayraklı sahili yolunun 2019 yılına kadar alta alınacağı hakkında konuşmadım. 2029’a kadar buradayım. İzmir’in valisi bu memleketin mallarını sattı, onlara niye başınız kel demediniz. İnsaflı olun. Sizin de kimsenin de bana ayrım yaptı deme gücünüz yok. Ayrım yapmadan geldim, öyle gideceğim” dedi.

“LALE DEVRİ İSTANBUL’DA YAŞANDI”

Başkan Kocaoğlu, AKP’li meclis üyelerinin eleştiri ve sorularına şöyle yanıt verdi: “Yetersiz bütçe, öngörüsüz bütçe her şey vizyonsuz ESHOT, İZSU ve bütçe. İzmirlinin derdine çareden uzak gibi eleştiriler gayet normal. Lale devri bizim işimiz değil, lale devri İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da dikiliyor. Biz paramızı realiteyle kullanıyoruz. Mezbaha konusunda geçen dün de söyledim. Çalışma yapalım, şu Tansaş Mezbahası çürümesin, Büyükşehir’in, İzmir’in parası çürüyor. Niye çürüyor? Mezbaha yaptırılıyor. Yahu yaptırılmış. Niye çürütüyoruz? Birisi bana izahat etsin. Burada duruyor, arıtması da var. Kendi paramızla yapılan mezbahaya bekçi dikip arıtmasını yapıyoruz. Bu mezbahada kasapların işi görülse ne olur? Allah rızası için. Ne diyeyim. İzmir Büyükşehir Belediyesi, zorunlu olarak yaptığı etkinlikler var. 4.5 milyarlık bütçede 7 milyon binde kaç yapar, bakarsınız. Diğer belediyelere uyar mı, uymaz mı bakarsınız”

“İKİ BAŞLI GİDİYORUZ”

“Kentsel dönüşümde problem belli. İki başlı gidiyoruz. Biz bir yerde Kadifekale’de heyelan bölgesi olduğu için yüzümmüzün akıyla çıktık. Olmasaydı çıkamazdık. Uzlaşıyla belirli bir yerde belli noktaya geldik. Türkiye’de kentsel dönüşüm örneği yok.  Kentsel dönüşüm büyükşehirlerde yapıldı. Ankara’da yapıldı, tamamen TOKİ tarafından yapıldı. İstanbul’da halk ile müteahhitleri karşı karşıya getirdiler. İzmir’de 6 bölgemizde çalışıyoruz ve çok zorluk çekiyoruz. Uzlaşı ile ikna ile halletmeye çalışıyoruz. 5393 yasayla, 6630 yasa ile biz 300 hektarlık bir alanla uğraşıyoruz. Bizim en çok çalıştığımız Cennetçeşmede, 531 hektar 5310 dönüm, ilk çalışmayı buradan yaptığımız alan, orayı içine alan, ihaleye çıkıldı vesaire, uygulanamayacağı görüldü. Uygulaması da mümkün değil. 5 bin dönümde kaç bina var, 40 bin bina. 40 bin binayı burası riskli diye nasıl sökeceksiniz. Mümkün değil ki bu. Riskli yapı kararı alındıktan sonra, 2 ay sonra boşaltıp yıkılması ve yıkım bedelinin halka verilmesi gerekiyordu. Tek tek binalarda müteahhitleirn işine yaradı. Doğru bir yasa çıkarılır, halkın hakkı korunur ise olur. Diğer türlü uygulaması kolay değildir. Ben de bir daire fazla almak isterim. Gök bedava diye yukarı çıkıldığı zaman yer çatlıyor. Ona göre yapılır kentsel dönüşüm. Herkesin gönlü olsun denildiği zaman, bugünkü sağlıksız kentleşmeden daha büyük problemler olur”

“FİNANS DENGESİ NASIL KURULACAK İYİ BİLİRİM”

“Borçsuz belediye demedim, demiyorum. Kredi seviyesi yüksek belediye diyorum. Ben ticaret adamıyım, sanayiciyim. Finansman dengesini nasıl kullanacağımı iyi bilirim. 12 senedir, sistemi götürüyorum. Bu konuda, finans yönetiminde, ne yaptıklarımız, herkesin malumudur, Maliye Bakanlığı ve Hazine’nin de malumudur. Trafik konusunda, tatbikî araçlar çıkıyor, belli saatlerde sıkıntı var. biz de onları çözmek için çalışıyoruz. Bu kentte, yoğun saatlerde trafik polisi göremiyorum. Trafik polisi bu kentte yeteri kadar çalışmıyor. Gayrimenkul satmadık, o rakam Uzundere’de aldığımız TOKİ’den söz verdiği halde, yazılı protokol yaptığımız halde verdiği rakam. Kendi ürettiğimi satıyorum, servet kaybetmiyorum. Belli bir amaç için alıp yapmışım. Satıyorsam da satıyorum, suç değil”

“TAPULU MALA GİRİLMEZ Mİ?”

“Asansör ve yürüyen merdivenin bakımının zor olduğunu biliyoruz. Onlar hor kullanacak, yıkılacak zarar görecek biliyoruz ama yapacağız. Arkadaşlar gidince yapılıyor. Katı atığa 200 bin lira ayrılması ayrı bir şeydir, katı bertarafa ayrılan para ayrı şeydir. İkiçeşmelik sıkıntılıdır. Eskisinden iyidir ama istediğimiz şekilde değildir. Agora’yı ayağa kaldırmak için ve korumak için demir korkuluk yaptık, burayı bunu yapamazsınız dediler, yahu tapulu malımız. Her sene kazıya destek veriyoruz. Sene bitti. Kazı yapılsın diye verdiğimiz bir para var, imzalanmadı. 11 aydır imzalanmadı ve biz o parayı veremedik. Büyükşehir belediyesi buraya giremez, şu kadar para harcayıp açtığı antik kent tiyatrosuna giremez diye, insan tapulu malına giremez mi?”

“DÜNYA SÖYLÜYOR”

“Bu bütçe konunun uzmanları tarafından incelenir, irdelenir gereken şekli de verilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı işler ve bütçesiyle Türkiye’de örnek bir belediyedir. Bunu ben söylesem bir anlam ifade etmiyor. Dünya söylüyor, dünyadan aldığımız ödüller söylüyor. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”

FAZLA KÜRSÜNÜN ÖNÜNE GELDİ

Ayrıca, AKP’li Azad Fazla, CHP’li üyelerin kendilerine hakaret ettiğini iddia ederek kürsünün önüne kadar geldi. Fazla, Kocaoğlu’nun bu hakaretlere kayıtsız kaldığını ve meclis başkanı olarak görevini yapmadığını söyledi. Tartışmanın yaşandığı olayda, Kocaoğlu, Fazla’ya ya yerine oturmasını ya da dışarı çıkmasını söyledi, bunun üzerine Fazla tekrar yerine geçerken, isim üzerinden bütçe oylamasına geçildi.



Yorumlar

  • Büyükşehir Belediye Meclisinin seviyesi yerlerde! Eleştiri adı altında boş muhabbet yapıp, sonra çıkışta güle oynaya evine giden meclis üyeleri ne iş yapar ki? Bürokrat önüne herşeyi hazırlar o elini kaldırır indirir, parasını alır, caka satar, ahkam keser, kibirli kibirli gezer! Yazıklar olsun...
    İzmirli
    20 Ekim 2016 05:38

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR