Yukarı
43805

Çıray'dan hakkında yapılan suçlamaya, 'Kocabıyık' salvosu!

29 Ağustos 2016 16:06

Ege’nin Sesi-Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında her gün yeni bir isim ortaya çıkarken, bugün ortaya atılan yeni bir iddia İzmir gündeminde bomba etkisi yarattı. Yeniasır gaztesi’nin yaptığı habere göre, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Cumhuriyet Halk Partisi Dilekçe Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın seçim zamanında şu anda tutuklu olarak yargılanan Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk’tan finansal destek aldığını iddia etti.

Mehmet Tozlu’nun yaptığı açıklamalara göre, Çıray'ın 2011 seçimlerindeki finansörünün Abdullah Kavuk olduğu ve bu konunun İzmir siyasetinde sık sık konuşulduğu belirtildi.  Tozlu, "Seçim kampanyası sırasında Çıray'ın yanında çalışanların maaşlarını Kavuklar'dan aldığı ifade ediliyor. Hatta Çıray'ın kampanyasında kullanılan araçların Kavuklar'a ait benzin istasyonlarında bedava yakıt aldığı da yine herkes tarafından biliniyor" diyerek, “Çıray'ın hakkında yapılan bu iddialarla birlikte, böylesi bir komisyonda yer almasının sakıncalı olacağını vurguladı.

Tozlu, şöyle konuştu: "Komisyonun, bu sinsi terör örgütünün hain darbe girişimini tüm detaylarıyla objektif bir şekilde ortaya koyması gerekiyor. Bu nedenle Çıray'dan da hakkındaki bu iddialarla ilgili bir an önce açıklama yapmasını bekliyoruz. Çıray, kamuoyuna bilgi vermek zorunda. Çıksın, FETÖ'ye finans desteği sağladığı suçlamasıyla tutuklanan Abdullah Kavuk ve FETÖ ile ne bağlantısı var açıklasın”

BİRLİKTE ADAY OLDULAR

Haberde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmadan önce merkez sağ olarak nitelendirilen ANAP’tan milletvekili adayı olan Çıray’ın, adaylık süresince Abdullah Kavuk ile birlikte çalışmalara katılarak bir çok etkinliği birlikte yürüttüğü,  Çıray'ın İzmir 2’nci bölge 2’nci sıradan aday olduğu seçimlere, Kavuk da yine bu bölgeden 4’ncü sıra adayı olduğu da belirtilmişti.

ÇIRAY’DAN İKİ AÇIKLAMA ÜST ÜSTE

Konuyla ilgili ilk olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Çıray, iddiaların tehdit amaçlı ve gözünü korkutmak adına yapıldığını söyledi. Çıray açıklamasında, “Önce tehdit edildim sonra da bugün @yeniasircomtr gazetesinde gözümü korkutmak için bir haber yapıldı. Hukuki girişim başlattım. Açıklanacak” ifadelerine yer verdi.

‘BİATÇILARA AÇIK CEVAP’

Aytun Çıray, daha sonra yazılı olarak kamouoyuna yaptığı açıklamada, “Bugün bir gazetede hakkımda yer alan akıl ve vicdan dışı yazı ile ilgili olarak değerli kamuoyuna açıklamada bulunma zorunluluğu doğmuştur;
Olağan bir dönemde, başlığı ve içeriğinden açıkça "karalama ve hedef saptırma" amacı güttüğü anlaşılan bu yazıyı ciddiye almam ve cevap vermem düşünülemez. Ancak gerçek suçluların perde arkasına saklanarak tetikçiler eliyle şahsım gibi geçmişinde en ufak bir leke bulunmayan dürüst siyasetçilere çamur atma yarışının yaşandığı bu günlerde, ülke olarak içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetini de dikkate alarak açıklama yapmanın gerekli olduğuna karar verdim. Bu açıklamam kesinlikle bir savunma değil, tam tersine yıllarca FETÖ elebaşına biat eden, FETÖ'nün himmet paralarıyla Amerika gezilerine katılıp maklubelere kaşık sallayan, gazete köşelerinde yağ çekip huzurda el pençe duran iki yüzlü sahtekarlara gerçeğin tokatı olarak kabul edilmelidir” dedi.

Çıray açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Hayatımın hiçbir döneminde, FETÖ dahil olmak üzere hiçbir suç örgütüyle en ufak bir ilgi ve irtibatım olmamıştır. Aksine, Devletime verdiğim onlarca yıllık bürokrasi hizmetimde ve sonrasında içinde bulunduğum siyaset dünyasında daima demokrasiye, hukuka, ahlaka ve milletime sadık kaldım. Bugün darbe mağduru olarak kendisine reklam yapmaya çalışan bir takım zevatın terör örgütüyle kol kola yürüdüğü yıllarda milletten başka hiçbir güce inanmadım. 2000'li yılların başında milletvekili adayı olduğum bir dönemde kendisiyle benimle aynı siyasi partiden aday olduğu için tanışıklık kurduğum bir iş adamının bugün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış olmasını üzerime çamur atma fırsatı olarak gören iftira çetesi, öncelikle hayal aleminden uyanmalı ve gerçek dünyaya dönmelidir.

Dönsünler ve gerçek dünyada onları bekleyen şu sorulara yanıt versinler:

1- Okurlarına hitaben kaleme aldığı pek çok köşe yazısında, FETÖ elebaşını ve FETÖ örgütünü yere göğe sığdıramayan, övgüyü aşan beğenilerini emsalsiz bir üslupla dile getiren AKP İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın TBMM çatısı altında kurulan FETÖ ve darbeleri araştırma komisyonunda yer bulması hakkında ne düşünüyorlar?

2- Hakkımdaki itibarsızlaştırma yazısını yayınlayan gazetenin başında bulunan Şebnem Bursalı'nın, dönemin başbakanı dönemin cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de çok kritik bir ameliyata giderken başlatılan Hakan Fidan'a yönelik operasyon sonrasında FETÖ'nün ininde ve FETÖ elebaşının huzurunda ellerini önünde kavuşturarak verdiği saygı pozu hakkında ne diyecekler?

3-Kısa bir süre öncesine kadar AKP İzmir il başkanlığının, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir iş adamının mülkü olan binada faaliyet göstermesini nasıl karşılıyorlar?

Daha onlarca soruya cevap vermesi gereken tetikçilerin, alınlarındaki kara lekeyi görmeden temiz ve dürüst insanlara çamur atma çabalarına Türk milleti ve bilhassa İzmir halkı itibar etmeyecektir.

Pervasızca haysiyet cellatlığı yapan kişi ve kurumların eylemlerinin karşılığı olan cezayı alacakları hukuki süreci başlattığımı da ayrıca ifade etmek isterim.

İZMİR’DEN ÇIKAN TEK ÜYE!

CHP’li Milletvekili Çıray, geçtiğimiz 2 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan duyuru ile oluşturulan TBMM 15 Temmuz FETÖ darbesini araştırma komisyonuna seçilen Cumhuriyet Halk Partili dört isimden biri olmuştu. Ayrıca Çıray, bu konuda İzmir’den çıkan tek isim olarak da dikkatleri çekmişti. Komisyonun görevi, darbe hakkında yapılanları ele alarak araştırma yapma ve önlem alma konusunda çalışma olarak belirlenmişti.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...

İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...


Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...


Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...

Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 


Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR