Yukarı
109256

Kadınlardan Gözü Yaşlı Tepki

29 Mayıs 2013 16:41

Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK/ CHP İzmir İk Kadın Kolları “Dikkat! Kadına Şiddete Alıştırılıyoruz’ adı altında, İzmir’in 30 ilçesinde eşinden şiddet gören kadınlara destek vermek amacıyla eş zamanlı imza kampanyası başlattı.

CHP İzmir İl Kadın Kolları bir türlü gündemden düşmeyen kadına karşı şiddete tepki koymak amacıyla imza kampanyası başlattı. Kocası tarafından kaynar suyla haşlanan Şeyda Gökçe’ye destek olmak amacıyla başlatılan imza kampanyası Karabağlar Aydın Erten Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Basın mensuplarının katlımı ve onlarca kadının desteğiyle başlatılan kampanyaya Şeyda Gökçe’nin annesi de Mürrüvet Kaplan da katıldı.

 



Utku; ‘’2013 İzmir’ine Yakışan Manzara Bu mu?’’

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, geçtiğimiz hafta uykusunda eşi tarafından yüzüne kaynar su dökülen Şeyda Gökçe’ye değinerek, olayın olmasından ancak bir hafta sonra gazetelere çıktığını söyledi. Atılacak adımlar ve tepkileri hakkında bir açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, kadına karşı şiddet olaylarında yaşanan artışa dikkat çekerek, “Her gün mutlaka basında en az bir kadına karşı şiddet olayı okuyor ya da izliyoruz. Geçtiğimiz Cumartesi günü de İzmir'de Şeyda Gökçe'nin yaşadığı şiddet haberiyle irkildik. CHP  İzmir İl Kadın Kolları olarak Pazar günü derhal Şeyda Gökçe'yi ziyaret etmek üzere tedavi gördüğü hastaneye gittik. 2013 yılında, İzmir'de, Karabağlar ilçemizdeki bir hastanede bir klasör dolusu kadına şiddet olayı var. Bir de bariz şekilde şiddet uygulanmış olup da gidecek yeri olmadığı için kendisini döven kocasını şikayet bile edemeyip onunla eve gidenler var.  2013 yılında İzmir'e yakışan manzara bu mu? Siz de kadına şiddet olmayan Türkiye görmek istemez misiniz?” diye konuştu.

‘’Bu Resmen Savaş!’’

Kadına karşı şiddetle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı rakamlarını örnek gösteren Başkan Utku, “Kadına uygulanan şiddetin "savaş" boyutuna vardığını bu rakamlar gözler önüne serdi. 2012'nin Ocak- Eylül döneminde aile içi şiddet nedeniyle 30 bin 254 kadın yaralandı, 125 kadın öldürüldü. Bu günde 110'dan fazla yaralama, ayda 14 ölüm yani gün aşırı bir ölüm demek” diyerek şiddetin savaş boyutunu aldığını söyledi.

 



“Kadına Şiddet Ne Zaman Duracak?”

“Kadına şiddet ne zaman duracak?” diye soran Utku sözlerine şöyle devam etti, “AKP 12 yıldır iktidarda. Peki kadına uygulanan şiddet için AKP'nin kalıcı bir önlem getirdiğini duyan oldu mu? Bu sorunu çözmek için bu güne kadar ne yaptı? Şiddetle yaşamak kadının kaderi değildir. Kadına şiddet AKP iktidarında %1400 arttı. Bu sorunu çözmek iktidarın görevidir. Ancak kadını 3-5 çocuk doğuran, çocuğu nasıl doğuracağına doktoruyla bile planlamasına izin verilmeyen, çocuğun doğmasında onu araç olarak gören kafalarla bu konu çözülebilir mi? Kadına şiddet kadını birey olarak gören, kadınla erkeği eşit tanımlayan, kadına gerekli durumlarda pozitif ayrımcılığı destekleyen algıyla çözülebilir.

Cumhuriyet Halk Partisi kadını birey olarak gören partidir. Peki, biz CHP'li kadınlar ne istiyoruz? Kadına şiddet uygulayan erkekler hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbiri alınsın.   Psikiyatrist bulunan Sağlık Kurulu tarafından toplum açısından tehlikeliliğin ortadan kalktığı raporlanmadan güvenlik tedbiri kaldırılmasın. Kadına şiddet uygulayan erkeklere hafifletici sebeplerle ceza indirimi yapılmasın. Kadın sığınma evindeki kadınlar iş bulmadan evden çıkarılmasın. Sığınma evinde kalma süreleri uzatılabilsin” diyerek taleplerini açıkladı.

CHP, kadınların yanında olamaya devam edecek

Sözlerinin sonsunda şiddet olaylarına tepkilerinin süreceğini de hatırlatan Utku, “Biz CHP'li kadınlar kadına şiddeti kanıksamadık. Kadına  şiddet uygulanmasına alışmadık, alışmayacağız. Cumhuriyet Halk partisi her zaman kadınların yanında oldu ve bundan böyle de yanında olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Yener: ‘’Erkeklerin Yüz Karasıdır!’’

Kadının erkeğin esiri olmadığının altını çizen Karabağlar Kadın Kolları Mahinur Yener, “Kadına şiddet yalnızca kadının sorunu değil, insanlık sorunudur. Bu konuda hassaslık gösteren herkesin sorunu. Bu durum aynı zamanda erkeklerin de yüz karasıdır. Şiddet yanlısı olan erkeklere evlilik izni verilmemeli, evlilik bir kadının kabusu olmamalı. Bireyler eğitilmeli, eğitime özen verilmelidir. Erkek çocuk yetiştirme yöntemi değiştirmelidir. Kadını erkeğin esiri gören zihniyete son verilmelidir. Kadın ve erkeğin bir bütün olduğu, eşit toplum istiyoruz” diye konuştu.

Anne Kaplan: ‘’Aşkın Gözü Kör, Siz de Kör Olmayın!’’

Şiddet olayına uğrayan ve şu hastanede tedavi altında olan Şeyda Gökçe’nin annesi Mürrüvet Kaplan çağrıda bulundu ve şöyle devam etti: “Çocuğumun hakkını aramak istiyorum. Ben kendim de şiddet mağduruyum. Aynı acıyı yıllarca çektim. Şeyda’nın bu sadist insanla beraber olmasını kanıksayamadım” dedi ve genç kızlara seslendi, “Aşkın gözü kör, siz bu kadar kör olmayın. Birbirinizi tanımadan evlilik yoluna gitmeyin. Kendim de bıçaklandım, şiddet gördüm. Çocuğumun mağduriyetinin peşinde koşuyorum. Beni dikkate alan olmadı. Ben hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Belki de hayatım pahasına olacak ama, kızımın davasını kazanmak istiyorum. Ben kızımı toparlamaya çalışıyorum, peki beni kim toparlayacak? Çocuğumu yaşatmak istiyorum. Benim kızım bu vahşeti hak etmedi. Desteğini esirgemeyen sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Yapılan basın açıklamasının ardından, kadın kolları üyeleri taleplerinin yazılı olduğu metni toplu olarak imzaladı. İmzalanan metinler kadına karşı şiddete yasa çıkartılması amacı ile TBMM’ye gönderilecek.


Dikkat! Kadına Şiddete Alıştırılıyoruz



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Denizlispor, Kubilay Aktaş'ı kadrosuna kattı

Daha önce Kasımpaşa, Boluspor ve İstanbulspor'da da oynayan, Süper Lig'de 18 maçta görev yapan Kubilay Aktaş, bu sezon 5 lig karşılaşmasında formasını giydiği Gaziantep FK ile sözleşmesin...

İzmir'de Dün Gece Bunlar Yaşandı!

Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi.


İzmir Yine Toz Duman

Ege'nin Sesi-Ali Arda PERK/ Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldı...

Kılıçdaroğlu Esnafın Sorunlarını Masaya Yatıracak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve esnaf teşkilatının onursal başkanı Mehmet Ali Susam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Haziran’daki İzmir programını anlattı, Türkiy...


Gündoğdu'da Karnaval Havası

Taksim’de başlayan Gezi Parkı olaylarına İzmir’de direniş tam gaz devam ediyor.

İzmir’deki olaylar: AKP ilçe binası ateşe verildi

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için İzmir'de üç gündür devam eden gösteriler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı eylemciler tarafından ateşe verildi.


Alsancak Savaş Alanı!

İzmir'de Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto eden grup, Konak yönüne yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü kesip gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Daha sonra B...

Taksim'in Ateşi İzmir’e Sıçradı

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gün önce başlayan direniş ateşi, bugün tüm Türkiye’ye birlikte İzmir’e de sıçradı.


Gezi Parkı eylemcilerine sınır ötesi destek

New York’taki Bryant Park’tan Taksim Gezi Parkı eylemcilerine öyle bir destek geldi ki… Bryant Park’ta çekilen videoda bakın neler söylüyorlar…

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR