Yukarı
109261

İzmir Yine Toz Duman

07 Haziran 2013 13:10
Ege'nin Sesi-Ali Arda PERK/  Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi.
 
Buradaki eylemde polis herhangi bir müdahalede bulunmazken içlerinde KESK, Türkiye Komünist Partisi ve Halk Evleri’nin de  bulunduğu bazı gruplar Basmane Meydanı’ndaki AKP Konak İlçe Teşkilatı Binası’na doğru harekete geçti. 
 
Çoğunluk 16-20 Yaş Arası 
 
Kalabalık Alsancak’tan Fuar boyunca ilerleyerek saat 20.00 sularında Fuar’ın 9 Eylül Kapısı’na geldiğinde AKP İlçe Binası önünde konuçlanmış çevik kuvvet ve TOMA’larla karşılaştı. Doğrudan çevik kuvvet ekiplerine ve TOMA’lara taşlarla saldırarak Basmane Meydanı’nı ele geçirmeyen çalışan direnişçilere polisin müdahalesi gecikmedi. Göstericilere TOMA’lardan tazyikli su ve gaz bamboları sıkarak müdahale eden polis güçleri ve Gezi Parkı’na destek verenler arasındaki çatışmalar sonucunda birçok direnişçi yaralandı. Polisle çatışan grubun ise çoğunlukla 16 ve 20’li yaşlardaki gençlerden oluşması ise dikkat çekici diğer bir ayrıntı oldu. 
 
 
Çatışmalar Çankaya’ya uzanıyor
 
AKP İlçe Binası’nın arka sokakları çevik kuvvet ekipleri tarafından tutulurken 9 Eylül Meydan’na çıkan Gazi Bulvarı’nda ise yine gençlerden oluşan grup ön taraflardaki arkadaşlarına destek vermek için hazır bekledi. Ayrıca Basmane Garı’nın içinde de çevik kuvvetleri bulunurken Gaziler Caddesi’nin önünde de iki adet TOMA polis ekipleri tarafından hazırda tutuldu. Müdahaleden kaçan bir grup direnişçi Fuar'ın içine doğru yöneldi.
 
 
 
 
 
 
 
Kalabalık Grupla Polis Basmane’de Birbirine Girdi 
 
Basmane’de AKP Konak İlçe Başkanlığı’na saldıran grup yaklaşık 2 saat polisle çatıştı. Polisin biber gazı, tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık vermesinin ardından direnişçiler parçalar halinde farklı farklı caddelere dağıldı. Polis uzun süre eylemcilerle çatışırken olaylar kentte büyük hasarlara yol açtı. 
 
Bankalara Hasar Verildi 
 
Basmane’den dağılan grupla polis, Montrö ile Lozan Meydanı’nda birbirine girdi. Sokak ve cadde girişlerine ateş yakarak ekiplerin girmesini engelleyen gruplar, Basmane’de bulunan bir bankayı yağmaladı. Direnişçiler Gündoğdu Meydanı’na kadar gerilerken çevik kuvvet ekipleri hazırlıklarını tamamlayarak ‘Gözaltı’ emrini bekledi. 
 
Polisten Sert Müdahale 
 
Talatpaşa Bulvarı’nı kapatan ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan grubu çift taraflı bastıran TOMA’lara elleri sopalı sivil polisler ve çevik kuvvet de destek sağladı. Maskesiz polisler TOMA’nın sıktığı biber gazından etkilenerek yarı yolda kaldı. Talatpaşa Bulvarı üzerinde oturan kalabalığa polis çok sert müdahalede bulunurken birçok polis ile eylemci yaralandı. Öte yandan ellerinde sopa ile gezen sivil kıyafetlilerin sert müdahalede bulunması dikkatlerden kaçmadı. Kalabalık grupla polis Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde sık sık çatışırken direnişçilerin birçoğu evlere kaçtı. 
 
Müdahaleler sonucunda 110 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Öte yandan İzmir'in birçok semtinde halk balkonlarda ve kapı önlerinde tava-tencere çalarak hükümete istifa çağrısı yaptı. Karşıyaka, Hatay ve Bornova'da yapılan eyleme neredeyse her evden destek geldi.
 
 
 
 
 
 
 
 


İzmir Yine Savaş Alanına Döndü-1.Bölüm


İzmir Yine Savaş Alanına Döndü-2.Bölüm



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Denizlispor, Kubilay Aktaş'ı kadrosuna kattı

Daha önce Kasımpaşa, Boluspor ve İstanbulspor'da da oynayan, Süper Lig'de 18 maçta görev yapan Kubilay Aktaş, bu sezon 5 lig karşılaşmasında formasını giydiği Gaziantep FK ile sözleşmesin...

İzmir'de Dün Gece Bunlar Yaşandı!

Günün öğlen saatlerinde bir şölen havasıyla başlayan Taksim Gezi Park’na destek saat 19:00’da vatandaşların Alsancak Kıbrıs Şehirtleri’ndeki Starbucks’a saldırmalarıyla gerildi.


Kılıçdaroğlu Esnafın Sorunlarını Masaya Yatıracak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve esnaf teşkilatının onursal başkanı Mehmet Ali Susam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Haziran’daki İzmir programını anlattı, Türkiy...

Gündoğdu'da Karnaval Havası

Taksim’de başlayan Gezi Parkı olaylarına İzmir’de direniş tam gaz devam ediyor.


İzmir’deki olaylar: AKP ilçe binası ateşe verildi

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için İzmir'de üç gündür devam eden gösteriler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı eylemciler tarafından ateşe verildi.

Alsancak Savaş Alanı!

İzmir'de Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto eden grup, Konak yönüne yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü kesip gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Daha sonra B...


Taksim'in Ateşi İzmir’e Sıçradı

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gün önce başlayan direniş ateşi, bugün tüm Türkiye’ye birlikte İzmir’e de sıçradı.

Gezi Parkı eylemcilerine sınır ötesi destek

New York’taki Bryant Park’tan Taksim Gezi Parkı eylemcilerine öyle bir destek geldi ki… Bryant Park’ta çekilen videoda bakın neler söylüyorlar…


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Seren Serengil: Oyumu Ekrem İmamoğlu'na vereceğim

Şarkıcı Seren Serengil, 31 Mart seçimlerinde oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceğini açıkladı. "İstanbul'da doğdum, büyüdüm ve oyumu Ekrem İmamoğlu'na veriyorum. Karakterli olduğum için, yurdu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR