Yukarı
164148

Ünlü şefler İzmir'e gelecek

03 Aralık 2016 10:21

8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında, Fuar İzmir’de düzenlenen 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile gastronominin turizme yansıması değerlendirilecek. Gastronomi uzmanları, eğitimciler ve tanınmış simaların katılacağı kongreye, ünlü şefler Mike Norman, Rudolf Van Nunen, Tolga Kamiloğlu ile Semen Öner lezzetli şovlarıyla renk katacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’in D holünde gerçekleştirilecek.

Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini Dünya Gurme Şehirler Ağı üyesi İzmir’de bir araya getirecek olan kongrede, Ege yemek kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve turizme yansıması tartışılacak. Oluşmuş ve oluşmakta olan gastro bölgeler, yeni gastronomi akımları ve gastronomi mirası konularının işleneceği kongre, 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Yapılacak çalışmalarla Türkiye’de oluşturulacak farkındalığın, turizme olumlu yönde etki etmesi hedefleniyor. 

KONGRE ÇOK RENKLİ OLACAK

8 Aralık 2016’da açılış oturumuyla başlayacak Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin ikinci gününde ilk olarak, Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk "Gastronomi ve Gastronomi Turizmi Çalışmaları” ile konuk olacak. Gonca Güzel Şahin, Dilşen Oktay, Marta Drozdowska, Magdalena Duda-Seifert, Esra Şahin, Fethullah Yıldız, Feray İrigüler, Nejat Yentürk, İbrahim T. Şeker, Mustafa Işkın ile Erkan Sağlık, gastronomi hakkındaki deneyimlerini ziyaretçilerle paylaşacak. Emmanuelle Dechelette, Sahrap Soysal, Dr. Pearl Lin ve Süleyman Dilsiz ise konuk konuşmacı olarak kongreye renk katacak.

Gastronomi konusunda uzman Turgay Bucak, Gözde Turkoz Bakırcı, Mustafa Tepeci, Zühal Özdemir, Sıdıka Bulduk, İbrahim Birkan, Bendegül Okumuş, Gülay Tohumoğlu ve Pınar Döğerli Başerkafaoğlu, 10 Aralık Cumartesi günü deneyimlerini paylaşacak. Kongrenin son gün konuk konuşmacıları ise Yrd. Doç. Dr. Pierre Raffard, Dr. Marta Drozdowska ile Şef Semen Öner olacak. 

ÜNLÜ İSİMLERLE PANELLER

Gastronomi tutkunları 9 Aralık 2016’da başlayacak panel programıyla da yeme kültürü ve turizminin zenginliğine tanıklık edecek. “Gastronomik Yaratıcı Şehirlerin Sürdürülebilir Turizm Stratejileri” panel başlığında Namık Kemal Döneleken, Reseau Delice-Dünya Gurme Şehirler Ağı Puebla-Meksika temsilcisi Pedro Berruecos ile şef ve program yapımcısı Maksut Aşkar ziyaretçilerle buluşacak.

“Uzmanlaşmış Gastronomi Turizmi Acentaları” konu başlığı ile düzenlenen diğer bir panelde ise sektör temsilcilerinden Hande Arslanalp ve Ömer Kartın, gastronominin turizm yansımasına dikkat çekecek. Avrupa ve Amerika’da yaygın olan gastronomi turizmini Türkiye’de yaygınlaştırmak için 110 destinasyonda hayata geçirdiği “Gezgin Damaklar” projesiyle bir ilke imza atan Ferzan Kırhan ile ünlü gurme ve yazar Mehmet Yaşin deneyimlerini keyifli sohbetleriyle taçlandıracak.

Kongrede, 9 Aralık Cuma günü “Gastronomi Destinasyonları” konu başlığı ile Can Ortabaş, Ebru Koralı ve Nedim Atilla panelist koltuğunda yer alacak. Prof. M. Alp Salman, Prof. Bülent Cihangir ve şef-gurme Ahmet Güzelyağdöken ise “Körfez, Deniz ve Deniz Ürünleri”  hakkında bilgi paylaşımında bulunacak.

10 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek panellerin ilkinde “Gastronomi Turizminin Gelişiminde Festivaller ve Yarışmalar” irdelenecek. Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Sırma Güven ile Agnes Caso, İzmir ve çevresindeki yemek festivallerini de değerlendirecek. “Yaratıcı Turizm ve Gastronomi Deneyimleri” ise Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan ve Yaratıcı Şehirler Ağı Avrupa ve Uluslararası Projeler Koordinatörü Dag Harman tarafından paylaşılacak.

Ünlü yazarlar Prof. Dr. Artun Ünsal ve Ahmet Örs ile Reseau Delice-Dünya Gurme Şehirler Ağı İzmir Temsilcisi Sırma Güven’in katılacağı “Yerel Kültürlerin Korunması ve Kaybolan Değerler” konu başlıklı panelde, ülkemizin zengin lezzet envanteri ve bu cevherin korunması için yapılması gerekenler değerlendirilecek. Panelde ayrıca kentsel markalaşmada lokantaların önemi ve “Lokanta İzmir Projesi”nden de bahsedilecek.

DAMAK TADINA HİTAP EDEN ŞOVLAR

2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin son panelinde ise Ebru Erke, Ahmet Güzelyağdöken ile Nejat Yentürk “Sokak Yemekleri” üzerine iştah açıcı bir sohbet gerçekleştirecek. Kongre ve panellerin yanı sıra İzmir Aşçılar Derneği ile Mike Norman, Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şeflerin yer alacağı gurme ve tadım şovları ile ziyaretçiler farklı lezzetler tadacak. 

3 gün sürecek 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi hakkında www.izmirgastrotourismcongress.com adresinden bilgi alınabilir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Menemen'de Başkan Pehlivan'dan Gövde Gösterisi

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçime günler kala ilçe merkezinde dev bir kortej yürüyüşü ve ardından miting düzenledi. On bini aşkın vatandaşın katılımıyla ve büyük bir coşkuyl...

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...


AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “4. faz” ile gücüne güç katacak

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesi...


Akdeniz’den sandık mesajları

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; hemşehrilerini sandığa çağırarak; bir tek oyun bile çok değerli olduğunu vurguladı. İlçelerinin 5 yılda kaybettiği zamana dikkat çeken Akdeni...

Tunç’tan emeklilere bayram müjdesi

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’tan emeklilere müjde. Tunç, bayramda ilçede yaşayan emeklilere ayrım gözetmeksizin 10.000 TL’lik ikramiyesi ödeneceğinin taahhü...


Gaziemir’de belediyecilikte bir ilk

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ilçenin merkezinde bulunan eski Tansaş arazisinin yeri için verilecek sanat merkezi ya da rekreasyon alanı kararını halka soracaklarını açıkladı.

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...


1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR