Yukarı
171482

'Paralel Devlet'ten farkı yok'

20 Şubat 2017 14:09

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Kardeş Kal Türkiye adlı oluşum, FETÖ'den boşaltılan alanı doldurmakla görevlendirilmiş. Yeni bir Bylock vakasıyla da karşı karşıyayız" dedi.

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ'NE GİTTİ

Sabah saatlerinde yakılan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Yarkadaş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Almanya'dan sabah saatlerinde geldiğini, uçaktan iner inmez sanat merkezinin yakıldığı haberini aldığını söyleten CHP'li vekil, şöyle konuştu:

"NAZİ DÖNEMİ GİBİ..."

"Dün Nazi Almanyası'nda yakılan tiyatro ve sanat merkezlerini gördüm. Bunların artık tarihteki yerini aldığını düşünürken, uçaktan indiğimde MÜjdat Geze Sanat Merkezi'nin yakıldığını öğrendim. Sanata, tiyatroya düşman olan gericiler, aydınlık Türkiye mücadelemizden bizi vazgeçilemez."

Yarkadaş, Müjdat Gezen'i hedef gösteren AKİT TV'yi RTÜK'e şikayet ettiğini de söyledi.

"YENİ PARALEL DEVLETİN İŞARETİ"

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde Sinan Tartanoğlu imzasıyla yer alan habere ilişkin de konuştu. Yarkadaş, "Yeni bir paralel devlet ile onun ordusu kuruluyor" dedi. CHP'li vekil şunları söyledi:

‘TEHLİKE SİNYALİ"

"Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetini dehşet içinde okudum. Tayyip Erdoğan’ın dünürü, Bilal Erdoğan’ın kayınpederi orhan Uzuner’in oluşturduğu Kardeş Kal Türkiye adlı oluşum, Türkiye’nin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığının en somut göstergesidir.

Haberde yer alan bilgiler, bizzat bu grubu kuran kişilerin ifadelerinden ve kendi çektikleri videolardan derlenerek ortaya konulmuştur.

"ALTERNATİF ORDU"

Bu bağlamda, Kardeş Kal Türkiye adlı oluşumun adeta alternatif bir ordu-güvenlik gücü misyonunu üstlendiği açıkça görülmektedir.

Bu oluşum Kardeş Kal Türkiye değil, bence paralel milis ordusu olarak adlandırılmalıdır. Yapılan açıkça bir milis gücü oluşturma çalışmasıdır. Olası darbe girişimlerini bahane ederek böyle bir güç oluşturmak hiçbir şekilde meşru da yasal da değildir.

"SUÇ İŞLİYORLAR"

Türkiye’de silah kullanma yetkisinin ve tekelinin kimde olduğu kanunlarda açıkça belirtilmiştir. Polis ve askerin dışında hiçbir oluşum, hiçbir parti, hiçbir dernek, hiçbir sivil toplum kuruluşu silahlanamaz, silah dağıtamaz, halkı silah kullanmaya teşvik edemez.

Orhan Uzuner’in liderliğinde oluşturulan bu grup açıkça suç işlemektedir. Cumhuriyet Savcılarının derhal soruşturma açması ve Kardeş Kal Türkiye adlı bu oluşumu mercek altına alması gerekir.

SAVCILAR İNCELEMELİ

Bu oluşumun kurucusu kimdir? Bu örgütün lideri, sorumlusu ve yöneticileri kimlerdir? Örgütün amacı ve çalışma alanları nelerdir? WhatsAPP üzerinden örgütlenildiği haberleşildiği söylenen bu örgüt herhangi bir eylem yapmış mıdır?

Orhan Uzuner’in "gerektiği zaman kullanacağımız silah var" ifadesinde geçen silahların türü ve menşei nedir, nereden temin edilmiştir? Bu silahlardan bu gününe kadar kaç tane edinilmiş ve ve kimlere dağıtılmıştır?

İnsansız hava aracı ve drone kullanma eğitimleri hangi yasaya göre bu grubun üyelerine verilmektedir?

YENİ BYLOCK VAKASI

Orhan Uzuner 4 ayrı WhatsApp grubundan bahsetmektedir. Bu grubun üyeleri birbirlerini tanımamamaktadır. Bu itiraflar yeni bir Bylock vakası ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Bilindiği üzere FETÖ’cüler de aynı yöntemi ByLock üzerinden kullanıyordu? Şimdi AKP yönetiminin cevap vermesi gereken bir soru vardır.

FETÖ'NÜN YERİNE YENİ YAPI

Yapılanların paralel devlet örgütlenmesinden bir farkı var mıdır? FETÖ’den boşaltılan yerler, Kardeş Kal Türkiye adlı örgüt ile mi doldurulacaktır? Açıkça "silahlanın" çağrısı yapan Orhan Uzuner, sizin iktidarından daha mı yetkilidir?

Orhan uzuner’in açıklamaları ile AKP Manisa il Başkan Yardımcısı’nın referandumu kaybedersek iç savaş çıkar sözü arasında bir bağlantı var mıdır?

HAYIR ÇIKARSA SOKAĞA MI İNECEKLER?

Kardeş Kal Türkiye grubunun örgütünün üyeleri sandıkalrdan hayır çıkması durumunda bunu da bir darbe girişimi olarak nitelendirip bu gerekçe ile sokağa dökülecek midir? Yoksa hazırlıklar buna göre mi yapılmaktadır?

Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu sorulara cevap vermesi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bu oluşuma karşı gereken soruşturmanın yapılabilmesi için savcılara özgürce çalışabilecekleri bir ortamı yaratması gerekir.

ATEŞLE OYNAMAYIN

iktidar ve uzantıları referendum öncesi ateşle oynamakta ve topluma gözdağı vermeye çalışmaktadırlar. "İçsavaş çıkarırı, silah kullanırız ve sokaklara dökülürüz" tehditleri referandumda hayır çıkmasını engelleyemeyecektir.

yapılanların tamamı iktidarı kaybetme korkusunun ifadesidir.

AKP demokratik yolla geldiği iktidarı hiçbir şeklide bırakmak istememekte; bıraktığı an yargı önüne çıkacağını görmektedir. Bu yüzden parti yöneticileri iç savaş çağrıları yapmakta kendilerine oy veren kitleleri fanatikleştirmeye ve milis gücü haline getirmeye çalışmaktadır.

Yaptıkları hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde meşru görülemez. Başta Orhan Uzuner ve ona akıl ve destek verenlere buradan bir çağrı yapıyoruz: Ateşle oynamayın, ve Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemeyin. Çünkü bu ateş herkesi yakar."

KOMİSYONDA DA GÜNDEME GETİRECEK

Öte yandan, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi olarak görev yapan Yarkadaş, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesiyle sordu. Yarkadaş, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun yapılacak ilk toplantısında da gündem maddelerinden birinin "Yeni Paralel Devlet" olacağını söyledi.​



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

Mansur Yavaş'tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye artık sadece göçmenler için bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp, bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursu...


İmamoğlu ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı ilçeye yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden sonra ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı Beyoğlu Belediyesi’ne yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’i makamında ziyaret eden İmamoğlu...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Çorlu tren katliamında karar çıktı

2018'de 7'si çocuk 25 kişinin can verdiği Çorlu'daki tren kazasına ilişkin davada karar duruşması bugün gerçekleşti. Dava sonucu Mümin Karasu 17 yıl 6 ay, Nihat Aslan 15 yıl, Levent Muamm...

Çöl tozu hava kalitesini bozdu

Meteoroloji'nin Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısının ardından birçok şehirde görüş mesafesi düştü, hava kalitesi azaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ...


Ali Erbaş’a Kuran’ın Türkçe mealini gönderdiler

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı Irak ziyareti sırasında muhabirin sorduğu Arapça soruyu anlamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini gönderdi. AKP’li...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR