Yukarı
176190

Yunanistan’ın en büyük adası: Girit

19 Nisan 2017 11:39

Girit Ege Denizi'nin güney tarafında yer alan, Yunanistan'ın en büyük Akdeniz’in ise 5. büyük adası ve en popüler turistik destinasyonlarından biri. Uzun tarihi Yunan adasında çok belirgin izler bırakan Girit, dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Minoan Uygarlığı’nın da merkezi olmuştur.​

Girit’te Venedik dönemlerine ait eserlerin bulunduğu iki büyük modern şehir bulunmaktadır. Venedik döneminden kalan Hanya şehri ve limanı, Resmo'da bulunan Venedik Kalesi, Samara Kanyonu, Elafonisi, Gramvusa, Minos Sarayları, Osmanlı camileri, Spinalonga Adaları ve daha bir çok yer bu adayı popüler kılıyor. Burada muhteşem medeniyetlerin kalıntılarına, el değmemiş büyüleyici plajlarına ve doğa harikası kanyonlarına hayran kalabilir ve gastronomik kültürünün bir parçası olabilirsiniz.

Hanya ve Kandiye (Heraklion)

Hanya, Girit'in 2. büyük ve en güzel şehridir. Burada Bizans, Arap, Venedik ve Osmanlı dönemlerini, Minoan ve Doryan medeniyetlerinin kalıntılarını görebilirsiniz. Kandiye ise Girit'in en büyük ve önemli sahil kentidir. Avrupa'nın en eski antik şehrinin kalıntıları da burada bulunmaktadır.

heraklion

Yunanistan'ın en önemli müzelerinden biri olan Heraklion Arkeoloji Müzesi Kandiye'de olup, Girit Neolitik döneminden Roma İmparatorluğu döneminin tüm kalıntılarını sergilemektedir. Şehrin bir çok yerindeki kafeler, tavernalar ve restoranları yemek ve eğlence seçeneklerini sınırsız kılmaktadır.

GİRİT’İN EN GÜZEL PLAJLARI

Balos

balos


Hanya'da bulunan Balos Plajı Girit'in kuzeybatısında harika bir konumda yer alır. Bu muhteşem plaj Girit'in Karayipleri gibidir. Egzotik denizi yumuşacık beyaz kumu ile tüm ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır.

Elafonissi

ella

Girit'in güneybatı tarafında bulunan Elafonissi, egzotik kristal suları ile muhteşem bir kumsala sahiptir. Burası, yumuşak beyaz ve pembe kumları ve kıyı şeridine ulaşan sedir ağaçlarıyla adeta dünyadaki cennettir. Girit'teki geziniz sırasında kaçırılmaması gereken büyülü bir yerdir.

Vai Plajı

vai

Girit'in kuzey doğu yakasında, Lassithi bölgesinde, Vai adlı muhteşem bir plajdır. Bu kumsalın en büyük özelliği, Avrupa'daki en büyük palmiye ağacı ormanı olmasıdır. Bu orman 5000 ağaçtan oluşmaktadır. Yumuşak kumu, kristal suyu ve doğal güzellikleri ile bu plaj özellikle aileler için muhteşem bir yerdir.

Falassarna Plajı

falasarna

Falassarna, Girit'in batı tarafında Kissamos kasabasına yakın bir mesafede bulunan geniş bir kumsala sahiptir.

Kedrodasos Plajı

kale

Adanın Güney Batı köşesinde Elafonisi lagünün 1 km batısında yer almaktadır. Lübnan'ın tropik plajlarını anımsatan sedir ağacı ve kum tepeleri gibi ardıç ağaçlarıyla dolu bir başka muhteşem plajıdır.

Girit Lezzetleri

Girit adasının tarihi ve muhteşem plajları kadar leziz yemekleri de bu adayı oldukça popüler hale getirmektedir. Aslında bizim yemeklerimize çok benzer bir mutfağı var Girit'in. En farklı özelliği ise yabani otlardan yapılan çok çeşitli yemekleridir.

gyemek

Girit mutfağı Akdeniz tarzı beslenme alışkanlığının çıkış noktasıdır. Girit'in daracık sokakları ve yan yana sıralanmış tavernaları adaya özgü lezzetleri ile birleşince oldukça keyifli bir atmosfer oluşuyor, uçsuz bucaksız mavi denizi ve muhteşem tarihi ile sizi eşsiz bir yolculuğa davet ediyor.

sokaks

Kaynak: TatilSepeti



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Bir bireyin zeka düzeyi genellikle 100 puan olarak kabul edilir. Bu değerin üzerinde olanlar genellikle ortalamanın üstünde, altında olanlar ise ortalamanın altında kabul edilir. Zeka Quo...

Araştırma: İstanbulluların ömrünün 3,5 yılı trafikte geçiyor

rta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler, İstanbul trafiğini 9 yıl boyunca analiz ede...


Deprem bölgelerinde oturanlara uyarı: 'Suyun kokusu ve tadı böyleyse tüketmeyin'

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yer altı sularına ve olası tehlikelere dikkat çekti.

Kedilerin insanları 'dinlediği' bilimsel olarak kanıtlandı

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını tespit etmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladık...


Yılın ikinci Güneş tutulması bugün

Bu yıl ikinci kez parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma bugün Avrupa, kuzeydoğu Afrika ve Orta Asya'dan görüntülenebilecek. 2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. G...

Buzullar için korkutan rapor: Artık çok geç

Bilim insanları, hangi iklim eyleminin yapıldığına bakılmaksızın, Grönland buzulundaki kaybın, deniz seviyesinde minimum 27 santimetrelik bir artışa katkıda bulunacağını keşfetti.


Caretta caretta yuvasını kürekle açtı, yavrular öldü: 'Yavruların çıkmasına yardım ettim' savunması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir plaj işletmesinde çalışan görevli, sahilde şezlonglar arasında bulunan caretta caretta yuvasını kürekle açarak yavru carettaların ölmesine neden oldu.

Araştırma: Evli ve üniversite mezunu erkekler daha uzun yaşıyor

1751-2020 yılları arasındaki veriler incelendi. Yapılan bir araştırmada, özellikle evli ve üniversite mezunu erkeklerin, uzun yaşama ihtimalinin yüksek olabileceği sonucuna varıldı.


İşitme kaybı bebeklerde agresifliğe yol açabilir

Koklear implant ameliyatı sonrası oğullarının duymaya başladığını aktaran baba Bilgin, duyup, kendini ifade edebilmesi ile hırçınlığının yok olduğunu, şu an 15 yaşında olan Ege'nin normal...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR