Yukarı
178388

Feci kazada 23 kişi hayatını kaybetti

13 Mayıs 2017 15:03

Marmaris'ten üzücü bir son dakika haberi geldi.. Mgünü birlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris’e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı araç, hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada 23 kişi hayatını kaybetti, 11 kişinin de durumu ağır. Buca'dan kalkan tur otobüsünün anneler kutlaması için yola çıktığı öğrenildi. Muğla Valisi Çiçek "İlk belirlemelere göre aracın freni patlamış gözüküyor" dedi.

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada çok sayıda ölü olduğu belirtilirken olay yerine ambulanslar ve sağlık ekibiyle, itfaiye ekipleri de sevk edildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada çoğunluğu kadın ve çocuk 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Vali, daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı. Saat 14 50'de yapılan açıklamada ise ölü sayısının 23'ye yükseldiği belirtildi.  Vali'nin verdiği bilgiye göre tur otobüsü yerli turistleri taşıyordu. Muğla Valisi Çiçek "İlk belirlemelere göre aracın frenleri patlamış" dedi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, günü birlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris’e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı araç, hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. 

İLK BELİRLEMELERE GÖRE FRENİ PATLAMIŞ

Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada 17 kişinin öldüğünü söyledi. Yaralılar arasında durumu kritik olanlardan 3 kişi daha hastane yolunda hayatını kaybetti. Ancak acı haber bununla da bitmedi. 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı. Ölü sayısı 23'e yükseldi. 11 kişinin ise durumu ağır. Çiçek, "Başımız sağolsun. Bu yarım otobüs. Tur otobüsü. İçlerinde yabancı turist yok. Kazanın nedeni inceliniyor. İlk belirlemelere göre aracın frenleri patlamış" dedi.

KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu. Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

'SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar  "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ

Kaza yapan otobüsteki yolcuların İzmir’den Marmaris’e ‘Anneler Günü’ dolayısıyla düzenlenen programa gittikleri öğrenildi. Grubun iki midibüs ile art arda İzmir’den yola çıktıkları kaza yapan 03 FR 247 plakalı midibüste ise 34 kişinin bulunduğu bildirildi.  Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu. 


 

BUCA'DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Muğla-Marmaris karayolunda kontrolden çıkarak alt yola düşen midibüsün hareket ettiği İzmir'in Buca İlçesi Yaylacık Mahallesi'ndeki, Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği önünde hareketlilik yaşanıyor.

Kazada kimlerin öldüğünü öğrenmek için dernek binasına gelen kazazedelerin yakınları, büyük üzüntü yaşıyor. Buca Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masasında da ailelere kazayla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Kaymakamlıktaki kriz masasında Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve ilgili birimlerin temsilcileri bulunuyor.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Yaylacık'taki derneğe giderek burada toplanan vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti. Vali Ayyıldız, Dernek Başkanı Ali Kara'dan, kendilerine bilgi almaya gelen vatandaşları Kaymakamlıktaki kriz masasına yönlendirmelerini istedi. Muğla Valisi ile görüştüğünü, gerekli işlemler için her türlü organizasyonu birlikte yapacaklarını belirten Vali Ayyıldız, "Her türlü hazırlığı yapıyoruz. İhtiyaçlarınızı bize bildirin. Her türlü bilgiyi de biz vereceğiz" dedi.

Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina da Yaylacık Mahallesi'nde daha önce de turlar düzenleyen bir kadının girişimiyle bir araya gelenlerin, 2 midibüsle sabah yola çıktığını söyledi. Piriştina, "Vatandaşlar endişe içinde yakınlarından haber almaya çalışıyor. Bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Midibüste kimlerin bulunduğunu öğrenme çabası içindeyiz. Başımız sağ olsun" dedi.

DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir'de 'Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı' yapıldı

İZMİR'de Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD ve Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAK-TİM) iş birliğinde Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, iguana, kuzu, keçi, kedi,...

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...


İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...


Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....


Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...

Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...


Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR