Yukarı
178914

Sözcü'ye FETÖ operasyonu

19 Mayıs 2017 11:28

Sözcü gazetesine yönelik düzenlenen FETÖ operasyonuyla ilgili Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen,açıklama yaptı. Aralarında Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve Ege bölgesi Sözcü muhabiri Gökmen Ulu hakkında "arama ve el koyma kararı bulunduğunu" söyledi.

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen, kurumumuza yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı. Ülgen “Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor” dedi. Diğer avukatımız İsmail Yılmaz da İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu" söyledi.

Sözcü Gazetesi binası önünde konuşan Ülgen, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken çıkış yolunu başlattığı gün, böyle bir günde Sözcü Gazetesi'nin sahibi, sayın Burak Akbay ve Sözcü Gazetesi'nde 3 kişi hakkında arama ve el koyma uygulanırken haberimiz oldu. Derhal olay yerine gittik.  Kararı okudum. Son derece absürt, akla ziyan ve hukuki yönden tartışılacak hiçbir yönü olmayan mantığa aykırı bir karar ile karşılaştım. Kararda, dijital belgelere el koyulması hükmü de vardı. Bu kapsamda Burak Akbay'ın evinde yapılan aramada hiçbir şey bulunmadı. Sadece mini ipad bulundu ve el konuldu. Arabası arandı herhangi bir şeye el konulmadı. Eş zamanlı olarak Sözcü Gazetesi'nin mali işlerden sorumlu müdürü Yonca hanım hakkında ve ayrıca internet sorumlu müdürü hakkında ve bir muhabir hakkında aynı amaçlı kararlar çıktığını öğrendik" diye konuştu.

"BURADAN KESİNLİKLE BİR FETÖ'CÜ ÇIKMAZ. FETÖ'NÜN DÜŞMANLARINI ARAMAK İSTİYORLARSA BURADAYIZ"     

Celal Ülgen, "Açıkça söyleyebilirim. Buradan kesinlikle bir FETÖ'cü çıkmaz. Sözcü Gazetesi'nde FETÖ yandaşı çıkmaz. FETÖ'nün karşıtlarını, düşmanlarını aramak istiyorlarsa buradayız. FETÖ'nün düşmanı olduğumuz için FETÖ'ya bu kadar zaman kök söktürdüğümüz için bize el koymak istiyorlarsa buradayız" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE MUSTAFA KEMAL ÜLKÜSÜNÜ SÜRDÜRMEK SUÇSA BURADAYIZ"

Avukat Ülgen, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Mustafa Kemal ülküsünü sürdürmek, yaşatmak bir suçsa bunu sorguluyorlarsa, buradayız. Biz, Sözcü yıkılmayacak. Sözcü'nün Mustafa Kemal sevdası, aşkı,  FETÖ düşmanlığı yıkılmayacak. Kimi kripto FETÖ'cülerın Sözcü'yü hedef göstermesi, Sözcü'yü bugüne kadar taşıdığı işlevinden yıldırmayacak. Devam edeceğiz" dedi.

"KENDİ AYAĞINIZA KURŞUN SIKTIĞINIZ ORTAYA ÇIKACAK MAHCUP OLACAKSINIZ"

Celal Ülgen, "Arama, el koyma operasyonun sonucunda ortaya kocamaman bir hiç çıkacağını düşünüyor ve inanıyorum. Abdestimizden eminiz kendimize güveniyoruz. Bu ülkede anlatmak istediğimiz önemli bir husus var; eğer bize yaptığınız uygulamayı FETÖ'cülere da yapıyorsanız kendi delilinizi kendiniz karatıyorsunuz dedik polislere. Çünkü dijital verilere el konulurken imaj mutlaka alınması gerekir. Ama polis arkadaşlar imaj gerekli olmadığı kanısında. Cumhuriyet savcılarının ve yargıçların bu konuda titiz olması gerekir. Çünkü ileride bu işin AİHM, AYM çıktığında o kanalda imajı alınmamış deliller ile FETÖ'cüleri mahkum etmeniz halinde kendi ayağınıza kurşun sıktığınız ortaya çıkacak mahcup olacaksınız" açıklamasında bulundu.

"POLİSLERİ, SAVCILARI UYARIYORUM, KENDİ AYAĞINIZA KURŞUN SIKMAYIN"

Celal Ülgen, "Polisleri, savcıları uyarıyorum; bizden bir şey çıkmaz. Bir şey  çıkacak olanlarda da delillerinizi karartmayın. Kendi ayağınıza kurşun sıkmayın" dedi.

"ŞU ANA KADAR GÖZALTI KARARI YOK. FİİLİ BİR GÖZALTI KARARI UYGULAMASI VAR"

Avukat Ülgen, "Şu ana kadar gözaltı kararı yok. Fiili bir gözaltı kararı uygulaması var. Gözaltı kararını savcılar verir. Ama bize ulaşmış olan Yonca hamın evine giden arkadaşlarda gözaltı kararı görmedik" dedi.

"5 GÜN ÖNCE BURAK AKBAY TÜRKİYE'DEYDİ"

Celal Ülgen, "Murat beyin evine gelen arkadaşlar da gözaltı kararı görmedik. Biraz önce sayın başsavcı, bir açıklama yaptı. Sözcünün sahibini firari olduğunu söyledi. Ya sayın başsavcı ceza muhakemesi usul kanunundaki firari tanımını bilmiyor ya da kasıtlı davranıyor kamuoyu yaratmak istiyor. Herhangi bir hakkında yakalama kararı olmayan kimseye karşı  firari kelimesi kullanılması suçtur. Daha 5 gün önce Burak Akbay Türkiye'deydi.  THY'den giriş ve çıkışlarını kontrol etmesini öneririm.  Türkiye'ye rahatça gelen, giden bir kişini kaçak olarak nitelendirilmesini kamuoyunun ve basının takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gerçkleştirilen soruşturmada elde edilen yeni bilgiler:

"BANA ULAŞAN BİR BİLGİ YOK"

Sözcü Gazetesi'ne yapılan operasyonda, adı gözaltı listesinde olduğu belirtilen İzmir muhabiri Gökmen Ulu, gelişmeleri basından öğrendiğini ve henüz kendisine ulaşan bir bilgi olmadığını belirtti.

Evinde şu anda beklediğini kaydeden Ulu, "Şu ana kadar gelen giden yok. Bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, tertemiz yaşayan, tertemiz ölecek olan gazetecileriz. Gazetecilik suç değildir. Hepsine, spekülasyonların daha fazlasına, biz gereken cevapları zaten verdik. Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ, bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında biz gazeteciler olarak bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı insanlar, haklarında çıkan kararları. Haberleri yoktu. Benim hiçbirşeyden haberim yok, sizlerle beraber bekliyorum" dedi. (DHA)

Sözcü Gazetesi'ne yapılan operasyonda, adı gözaltı listesinde olduğu belirtilen İzmir muhabiri Gökmen Ulu, gelişmeleri basından öğrendiğini ve henüz kendisine ulaşan bir bilgi olmadığını belirtti.

Evinde şu anda beklediğini kaydeden Ulu, "Şu ana kadar gelen giden yok. Bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, tertemiz yaşayan, tertemiz ölecek olan gazetecileriz. Gazetecilik suç değildir. Hepsine, spekülasyonların daha fazlasına, biz gereken cevapları zaten verdik. Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ, bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında biz gazeteciler olarak bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı insanlar, haklarında çıkan kararları. Haberleri yoktu. Benim hiçbirşeyden haberim yok, sizlerle beraber bekliyorum" dedi.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın evinde aramanın devam ettiği öğrenildi. Evde bir iPad'e el konduğu belirtiliyor.

MEDİHA OLGUN GÖZALTINA ALINDI

Yılmaz aramalarda Burak Akbay’ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli’nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu’nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun’un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. DHA'nın geçtiği haber şöyle: Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi. Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

 BASIN KONSEYİ: 'ANLAMIŞ DEĞİLİZ'

Basın Konseyi operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: 19 Mayısın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsunda, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik.Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayısın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir"
 

HÜRRİYET



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Karaburun’da Yarımada kadar güzel 23 Nisan

Karaburun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Mordoğan Atatürk İlkokulu’ndan Karaburun Cumhuriyet Meydanı’na ve Karaburun Gençlik Merkezi’ne, bayramın her adr...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR