Yukarı
179581

Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı

26 Mayıs 2017 23:43

FETÖ suçlamasıyla 19 Mayıs günü gözaltına alınma kararı verilen 3 arkadaşımız Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcılıkta ifadeleri alınan arkadaşlarımız haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Ancak savcı, 3 arkadaşımız için tutuklama istedi ve mahkemeye sevk etti. Mahkeme ifadesini aldığı İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, İzmir Muhabiri Gökmen Ulu tutuklanırken, Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

tutuklma

SÖZCÜ GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ METİN YILMAZ’DAN İLK AÇIKLAMA

Mediha Olgun ve Gökmen Ulu için verilen tutuklama kararı ile ilgili konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ‘İnşallah bu yanlıştan da dönülür’ dedi.  İşte o açıklama: Maalesef iki arkadaşımız haber yaptıklarından dolayı tutuklama kararı verildi. Tahmin ediyorum, avukatların söylemesine göre, bu suçlamadan da kurtulacağız. Çünkü yöneltilen suçlamalarda bir şey yok. Gökmen’i suikasta ortak olma ile suçluyorlar. Mediha da sadece orada sorumlu haber müdürü, başka hiçbir şeyle alakası yok. Çok acı, çok üzücü bir şey. Umarım adalet yerini bulur, biz adalete güveniyoruz. Hukukun ileride yine işleyeceğini ve adaletin basından ve çalışandan yana olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yanlıştan da dönülür. Arkadaşlarımız da tekrar serbest kalır. Başka gazeteci arkadaşlar da inşallah haberlerinden dolayı tutuklanmaz. Biz kimseyi karalamaya çalışmıyoruz. Biz habercilik yapıyoruz, yapacak da başka bir işimiz yok.

UĞUR DÜNDAR

Metin Yılmaz’ın ardından Halk TV canlı yayınına bağlanan Uğur Dündar, algı operasyonu sonucu verilen tutuklama kararlarına ilişkin şunları söyledi: Bizler neyi savunuyoruz? Bu gazete neyi savunuyor? Biz Sözcü çalışanına ‘Sözcü neyi savunuyor’ diye sorduğunuzda. Sözcü okuru tereddütsüz ‘Atatürkçü, laik Türkiye Cumhuriyeti savunucusu olduğunu söyleyecektir.’ Bakın en basitinden kendimden örnek vereyim. Eğer bu hainler başarılı olsaydı. Bizi infaz edeceklerdi. Bu gazetenin kçşe yazarları, Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan… Siz bunları FETÖ ile nasıl suçlayabilirsiniz? Bizleri bu örgütle nasıl bağlantılı çalışıyor diye düşünebilirsiniz? Bu gazeteyi sağdan girseniz, soldan dalsanız yukarıdan her türlü operasyonu yapsanız. Elinize Atatürkçülük gelir, demokrasi gelir, laiklik gelir. Bu gazetenin yazarları ülke için canlarını feda etmek için hazırdır. Biz burada FETÖ’yü de yazarız, iktidarı da yazarız. Gerekirse muhalefeti de eleştiririz. Yargıya olan umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bir yerlerden talimatla bu operasyonu yaptıkları izlemini ortadan kaldırmaları gerekiyor. Bu iş burada bitmez, bir yargıdaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

SÖZCÜ GAZETESİ AVUKATI CELAL ÜLGEN

Sözcü Gazetesi Avukatı Celal Ülgen, verilen karar sonrası Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Ülgen, “Bugün uzun ve yorucu savunma aşamasından sonra gözaltına alınan 3 arkadaşımızdan Yonca Yücekaleli’nin serbest bırakılmasına ama 2 arkadaşımızın da tutuklanmasıyla sonuçlanan bir süreç gelişti. Bu kadar absürt suçlamalarla karşılaşmamıştım. Şimdi bunu söyleyince siz de çok yadırgayacaksınız. Sayın Savcı, Gökmen Ulu ve Mediha Olgun isimli arkadaşımızı, ‘Cumhurbaşkanına suikast yaptığı iddiasında bulundu. Ayrıca hükümete karşı isyan suçlamasında bulundu. Hayal bile edemezsiniz. Eğer bu suçları bu arkadaşlarımız işlemişse bunlara kocaman bir günaydın demek lazım. 15 Temmuz’un üzerinden 11 ay geçti hiç soruşturma yapmadınız. Şimdi yapıyorsunuz. Pes diyoruz başka da bir şey diyemiyoruz. Yargıç, bu iddiaları reddetti, bu iddialarla ilgili herhangi bir tutuklama olmamasına karar verdi. Bir tek tutuklama olarak Gökmen Ulu’nun haberi gösterildi. Bu haber gazetecilik başarısıdır. Cumhurbaşkanlarının nerede tatil yaptığı her zaman merak konusudur. Tek şanssızlıkları, yaptıkları haber sonrası darbe girişiminin olmasıdır. Bu kişilerin geçmişlerine bakmak lazım. Gökmen, Atatürkçü ve FETÖ karşıtı bilinir. Örneğin Mediha Hanım, Mavi Marmara’da bulunmuş ve orada mahsur kalıp bunu kitaplaştırmıştır. Bu çok aşağılayıcı durumdur. Böyle bir geceden, böyle bir sabaha uyanacağız. Savunmada da söyledim, Sözcü benim inancımdır. Sözcü’nün bütün davasına ben yürekten katılıyorum. Sözcü Mustafa Kemal’in kalp atışlarıdır. Hiçbir Fetö’cünün davasını almadım. Sözcü’yü sonsuza kadar savunacağım. ” ifadelerini kullandı.

BUGÜN YAŞANANLAR….

Adliye’deki demokrasi nöbeti sürüyor. İşte Sözcü’ye yönelik algı operasyonundan dakika dakika gelişmeler ve arkadaşlarımız için son durum;

Aralarında CHP, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İstanbul Barosu’nun da bulunduğu çok sayıda siyasi parti, kurum ve sivil toplum kuruluşu da Sözcü’ye destek olmak için sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Sözcü Avukatı Celal Ülgen’in basın açıklaması öncesi konuşan siyasiler ve STK temsilcileri destek mesajları verdi.

CHP’li Barış Yarkadaş “Bugün burada yargılanmak istenen gazeteciliktir. Efendim neymiş darbeciler Sözcü’nün haberinden Cumhurbaşkanı’nın yerini öğrenmiş…
İki mesele var. Sözcü’yü kapatıp muhalefetin sesini kısmak herkesi havuz medyasına mahkum bırakmak istiyorlar. Sözcü gazetecilik yapmıştır. Sözcü iktidarın önünde düğme iliklemediği için susturmak istiyorlar.
Sözcü gazetecilik yapıyor ve bundan sonra yapacak” dedi.

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce de “Darbeyi eniştesinden öğrenenler Sözcü’yü suçluyorlar. Bizler arkadaşlarımızla birlikte destek için buraya geldik. 17 Aralık’tan sonra arabulucu olanlar bugün tanık olarak konuşuyorlar. Bu geçmişte çok görüldü. Ne gizli tanıklar vardı… Bugünleri el birliğiyle aşacağız” dedi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu da “Gözdağı verilmek isteniyor. Sözcü okurlarıyla ayakta duran yandaş olmayan bir gazetedir. Halen de onu yapmaya çalışıyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da susturamayacaklar” dedi.

Aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda vatandaş Sözcü'ye destek için Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda vatandaş Sözcü’ye destek için Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Gökmen Ulu’nun babası Mehmet Ulu da “Oğlumun ve arkaşlarının arkasındayım. Biz ayaktayız. Hem de dimdik ayaktayız. Atatürçülüğü savunmayı da daima yapacağız” dedi.  Gökmen Ulu’nun kendisi gibi gazeteci olan ağabeyi Oben Ulu da “Dimdik ayaktayız. Ona yapılan yakıştırmaları asla kabul etmiyoruz. Gazetecilik suç değildir. Sözcü susarsa Türkiye susar” diye konuştu.


CHP’li Umut Oran da “Sözcü gazetesi rehin alınmıştır. Arkadaşların serbest kalmasını bekliyoruz. Bugüne kadar FETÖ’den beslenenler Sözcü’yü içeriye alarak bu davanın çözümü konusunda gerçekçi olmadıklarını ortaya koymuşlardır” dedi.

FOTO:SÖZCÜ - Sözcü Gazetesi Genel Yayın Metin YIlmaz

FOTO:SÖZCÜ – Sözcü Gazetesi Genel Yayın Metin YIlmaz “FETÖ ile anılmak bizi üzüyor” dedi.

METİN YILMAZ:  FETÖ İLE ANILMAK BİZİ ÜZÜYOR

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da Sözcü için adliyeye gelen herkese teşekkür etti. Yılmaz “Buraya kadar gelen siyasilere, okurlarımıza herkese teşekkür ediyorum. Birkaç gündür bu acı olayla uğraşıyoruz. Bu bizi çok üzüyor. Bunlar bize yapışacak bize yakışan suçlamalar değil. FETÖ ile anılmak bizi üzüyor. Asla kabul etmiyoruz. Bu operasyon, muhalefet ettiğimiz için muhalif haberler yaptığımız için yapılmışsa boynumuz o zaman kıldan incedir. Adalete inanıyoruz. Çünkü hukuk biterse her şey biter. Biz arkadaşlarımızı bugün alkışlarla karşılamak istiyoruz” diye konuştu.

Foto: SÖZCÜ - Gözaltındaki muhabirimiz Gökmen Ulu'nun eşi Burcu Ulu

Foto: SÖZCÜ – Gözaltındaki muhabirimiz Gökmen Ulu’nun eşi Burcu Ulu

Sözcü yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar ise “Buraya birçok yerden bize destek vermeye geldiler. Onlar da biliyorlar ki SÖZCÜ susarsa Türkiye susar, onlar da bizi yalnız bırakmıyor.  Hayatımız FETÖ’yle mücadeleyle geçti. Kimse FETÖ’den bahsetmezken biz MİT’in FETÖ raporunu yayınladık. Biz şimdi çalıştığımız gazetenin FETÖ’yle alakası olmadığını kanıtlamak zorunda bırakılıyoruz” dedi.

celal-ulgen

CELAL ÜLGEN: BU ÇAMUR YAPIŞMAZ

Sözcü avukatı Celal Ülgen de konuşmaların ardından basın açıklamasını okudu. Ülgen şunları söyledi “Bugün bir hafta süren soruşturma sürecinin sonuna gelmiş durumdayız. Bu iddiaların Sözcü’ye yapışmayacağını biliyoruz. 45 yıllık meslek hayatı deneyimimde çıkarttığım sonuç, yargıca gitmeden bu arkadaşlarımızın serbet bırakılacağıdır. Ancak yargının içerisinde bulunduğu durumu düşünerek gene de bir pay bırakmak istiyorum. Soruşturma bir absürtlükle başlamıştı ve devam ediyor… Gerçekten Burak Akbay’ın FETÖ okullarında yetiştiği konusunda sık sık yandaş medyada fotomontajlar yayımlanıyordu.  Bu işin ilk tetikçiliğiydi. Sonrasında da bu iddialarla karşılaştık. Geçtiğimiz günlerde Burak Akbay’ın babası çok detaylı bir açıklama yapıp oğlunun FETÖ ile ilgisi olmadığını söyledi. Ne acı bir durum… Ancak bir çelişkiyi anlatmak istiyorum. 17 ve 25 Aralık’ı birileri milat kabul etmişti. Hani o tarihe kadar FETÖ ile olan dostuklarını sorgulamayacaklardı da o tarihten sonrakini sorgulayacaklardı. Biz abdestimizden eminiz. Biz FETÖ karşıtlığı ile tanınıyoruz. O halde bugün geçmişte cemaat okullarında okuduğu iddiasıyla bu operasyon niçin yapılıyor. Siz düne kadar ortaktınız. FETÖ bu ülkenin tüm kurumlarının kılcal damarlarına işledi. Hiç ses çıkartmadınız hatta mutluluk duydunuz.  Bu ironi bu alay etme nedir? Sözcü Mustafa Kemal’in izinde bir gazetedir. Sözcü susmayacak. Sözcü susturulmayacak. Tüm Sözcü çalışanları dik duruşunu sürdürecek ve muhalefetine devam edecek. Bugün saat 2’den sonraki süreçte olaylar ve sonuç da meydana çıkacak. Tekrar söylüyorum Sözcü tavrından emindir. Sözcü’ye atılan bu leke asla yapışmayacaktır ancak Sözcü de bunun peşini bırakmayacaktır”

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu Sözcü'ye yönelik operasyona tepki gösterdi.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu Sözcü’ye yönelik operasyona tepki gösterdi.

“BUGÜN YARGI KENDİSİNİ YARGILAYACAK”

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da SÖZCÜ'ye yapılan algı operasyonuna tepki gösterdi. Durakoğlu “Bugün ortaya çıkacak olan karar Sözcü'nün yargılanması gibi görünse de aslında yargının kendisi ile ilgili bir durumdur. bugün yargı kendisini yargılayacaktır” dedi. Durakoğlu şunları söyledi: “Değerli basın bugun sıradan bir olayla karşı karşıya değiliz. Yargı siyasal tefecilerin parçası olmaya dönüşmüştür. Siyaset yargı ile kendi strateji uygulamaya başladı. Çok uzun zamandır devam eden bu süreç etkisini artırmıştır. Sözcü, ne olduğu ne yaptığı nasıl düşündüğü yazarlarıyla belli olan bir gazetedir. İstanbul Barosu olarak biz herkez cemaatle işbirliği içerisindeyken Sözcü gazetesini yanımızda hissetmiştik. Sözcü ile birlikte mücadele yürütmüştük. Özellikle kumpas davalarından Sözcü en başından beri bizim yanımızdaydı. Bugün ortaya çıkacak olan karar Sözcü'nün yargılanması gibi görünse de aslında yargının kendisi ile ilgili bir durumdur. Bugün yargı kendisini yargılayacaktır. Yargı ne kadar bağımsız olabildiğini, ne kadar tarafsız olabildiğini ortaya koyacaktır. Dava bunun için de önemlidir. Biz İstanbul Barosu olarak her haksızlığın karşısında olduğumuz gibi Sözcü'ye yapılan haksızlığın da karşısında olmak için buradayız. Ve burada olmaya da devam edeceğiz. Biz hukuk kurumu olarak bu hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün Sözcü nasıl ve ne biçim bir olguyla karşı karşıya kalırsa kalsın bizim beynimizde aynı kalacaktır.”

ARKADAŞLARIMIZ ADLİYEDE

Konuşmaların ardından Çağlayan Adliyesi önündeki açıklamanın ardından Sözcü’ye destek veren isimler adliye içindeki baro odasında gözaltındaki gazetecilerin getirilmesini beklemeye başladı. Arkadaşlarımız saat 15:00’da Çağlayan’daki Adliye Sarayı’na getirildi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 4 terörist yakalandı

MSB: Ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan birinin PKK birinin de D...

MSB: Gara bölgesinde 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun detaylarını paylaştı.


Yargıtay Başkanı 17. turda da belirlenemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 17. turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Mehmet Akarca, Yargıtay...

O illerde yaşayanlar dikkat! Lodos ve çığ tehlikesi...

Meteoroloji, 16 Nisan 2024 Salı gününe ilişkin hava durumunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye genelinde yağış beklenmezken, Kıyı Ege ve Marmara'da kuvvetli lodos etkili olacak, Doğu Anadolu...


Tolga Akalın: Partimizi Erdoğan’a 2. kez kaptırmayacağız!

Genel başkanlığa aday olan Tolga Akalın “Bu, ne söylediğimi bilerek ve arkasında durarak kurduğum bir cümledir” dedi... 27 NISAN’da yapılacak iyi Parti Kongresi için adaylığını açıklayanl...

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle dolandırıcılık, sarı bülteniyle de 2 ayrı hırsızlık suçundan uluslararası seviyede aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'...


Türkiye'ye en fazla turist nereden geldi?

ültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm istatistiklerine göre, 2023 yılında Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 56 milyon 693 bin 837 olarak kaydedildi. Bu sayının içinde, 49 milyon 20...

AK Parti'de 'ıstakoz' kavgası: Paylaştıysanız istifa edeceksiniz

AK Parti Milletvekili Şebnem Bursalı’nın paylaştığı 'Monaco Yat Kulübü’nde ıstakoz ziyafeti' AK Parti'yi karıştırdı. Mücahit Birinci "Partimizden defolup gidin kardeşim" dedi.


AKP itiraz etti, YSK karar verdi: Mazbatanın AKP'li adaya verilmesi onaylandı

İl, ilçe ve belde olmak üzere yüzlerce belediye kaybeden AKP, kaybettiği belediyelerin bazılarında da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazlarda bulunarak, seçimlerin tekrarlanmasını, iptal...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri'den birinci yıl kutlaması

Geçen ay Levent isimli sevgilisiyle evlenen Gonca Vuslateri, ilişkilerinin birinci yılında duygularını dile getirdi. Geçen ay Levent Bey ile nikâh masasına oturan 8 aylık hamile olan Gonc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR