Yukarı
179755

LGBTİ bireyler tehdit altında

29 Mayıs 2017 12:50

Ülkenin liman kenti Tumaco’da bir haftada ikinci kez nefret cinayeti işlendi. Bu, LGBTİ bireylere yönelik sadece Tumaco’da 2011’den beri işlenen onbirinci  nefret cinayeti olarak kayıtlara geçti. Ülke genelinde ise sadece 2015’te 110 LGBTİ birey cinayete kurban gitti. LGBTİ aktivistleri hükümeti önlem almaya çağırdı.

Kolombiya’nın liman kenti Tumaco’da Kolombiya Gökkuşağı Koalisyonu’nun yöneticilerinden Carlos Augusto Paneso, evinden çıkarken paramiliter grupların saldırısına uğradı. Augusto, çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldü. Yine Tumaco’da 18 Mayıs’ta aynı koalisyondan Alex Aguino ölü olarak bulunmuştu.

LGBTİ aktivistleri cinayetlerin üzerine hükümeti ve yetkilileri  LGBTİ haklarının ve güvenliklerini garanti altına almaya çağırdı.

Sadece 2015’te 110 cinayet

LGBTİ Toplum merkezinden yapılan açıklamada, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile hükümet arasındaki 50 yıllık savaşı sonlandıran barış anlaşmasına atıfla "Barış anlaşması uygulanırken, istikrar ve kalıcı barış inşa edilirken hükümet Tumaco'daki gibi olayların devam etmesine izin vermemeli” denildi. 

LGBTİ Toplum Merkezinin verilerine göre 2011'den beri Tumaco’da 11 LGBTİ birey öldürüldü. Cinayetlerin ardından açılan soruşturmaların hiç birinde ise saldırganlara ulaşılamadı. Şubat ayında üç sivil toplum kuruluşu tarafından ortaklaşa hazırlanan rapora göre ise ülke genelinde sadece 2015’te 110 LGBTİ birey cinayete kurban gitti. Rapor, LGBTİ bireylere karşı topluma dağıtılan broşürler de dahil olmak üzere, LGBTİ bireylerin tehdit edildiği ve şiddete maruz kaldığı yerlerin, genellikle paramiliter grupların ve suç çetelerinin faaliyet yürüttüğü bölgeler olduğunu vurguluyor.

Kaynak: DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

FBI uyardı: Saldırı için pusuda bekliyorlar

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Çin bağlantılı bilgisayar korsanlarının ülkesinin kritik altyapısına saldırmak için pusuda beklediklerini bildirdi. Wray, Ç...

İran-İsrail gerilimi: Orta Doğu'da uçaklar rota değiştiriyor

İsrail'in İran'ın İsfahan kentine hava saldırısı düzenlediği haberlerinin ardından birçok havayolu şirketi uçuş rotalarını değiştirme kararı aldı. İsrail saldırısı iddiasını reddeden İran...


ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...

İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.


Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Stavropol Krayı’nda bir Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağının teknik arıza yüzünden düştüğünü duyurdu.

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi.


Rusya Karabağ'dan çekiliyor! Bölgesel gerilim tırmanacak mı?

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Karabağ'daki Rus barış gücü askerleri hakkında açıklamada bulundu. Peskov'a, Rus birliklerinin Karabağ'dan çekilmeye başladığına dair haberler soruldu. Pesk...

Magnum dondurmaları iki ülkede toplatılıyor

İngiltere merkezli hızlı tüketim devi Unilever, Magnum'un bademli dondurmasını geri çağırdı. 100 gramlık ve 3'lü paketler şeklinde satılan ürünlerde, olası plastik ve metal parça bulunma ...


Kırgızistan’dan Tik Tok kararı

Kırgızistan Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına yönelik alınan kararın uygulamaya konulduğunu duyurdu.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'60 günde 20 kilo verdi' dendi, ünlü oyuncu isyan etti

Oyuncu Ezgi Mola'nın 60 günde 20 kilo verdiği iddia edildi. Mola hakkında çıkan habere tepki gösterdi. Ezgi Mola işletmeci Mustafa Aksallı ile 8 Mayıs 2023'te sade bir törenle dünyaevine ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR