Yukarı
182142

'Adalet Yürüyüşü’nde 12. gün...

26 Haziran 2017 10:06

Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde bayramlaşmalar nedeniyle 11 kilometre yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu bugün yürüyüşüne devam ediyor. 12. günde 17-18 kilometre yürümesi planlanan Kılıçdaroğlu, kamp alanında kısa bir açıklama yaptıktan sonra yürüyüşüne başladı. Kortejin bugün 'en kalabalık halinde' olduğu gözlendi.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Öte yandan Bolu Dağı'nda yürüyüşe katılanlar ile kendilerine tepki gösteren bazı kişiler arasında gerginlik yaşandı. Polis olaya müdahale ederek provokatörleri uzaklaştırdı. 

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on ikinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne başladı.

25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün on bir günü geride kaldı.

Kortej bugün en kalabalık gününde.

Kılıçdaroğlu yaklaşık 181 kilometreyi geride bıraktı.

Dün 11 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu’nun bugün 17-18 kilometre yürümesi bekleniyor.

CHP Lideri’nin bugün akşam saatlerinde Bolu Dağı eteklerine varması planlanıyor.

‘MALTEPE CEZAEVİNDE ODA HAZIRLANMIŞ’

CHP lideri, yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı. Maltepe Cezaevi’nde Enis Berberoğlu’na yönelik tutuklama kararı öncesinde hazırlık yapıldığına dair duyum aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu “Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi” diye konuştu.

CHP Lideri açıklamasında, “Düşünün bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi’nde oda hazırlanıyor. Odanın eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu durum, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Kararı yürütme organı belirliyor, mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 12. gününde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

11. GÜNDE 11 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ;Yürüyüşü’nün 11. gününe Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Karacaağaç Köyü'ndeki camide bayram namazını kılarak başladı. Cami cemaatiyle bayramlaşan Kılıçdaroğlu, kamp alanına giderek yürüyüşü katılanlarla bayramlaştı. Kampta basın mensuplarının karşısına çıkan CHP Lideri, rahatsızlık geçiren Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ramazan Bayramı’nın 1. günü olması nedeniyle yürüyüşe saat 15:00’te başlayan kortej, 11 kilometre yürüyerek Bolu’daki bulunan spor kompleksindeki kamp alanına geldi.

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

17:10 Konaklama alanına varıldı. 

16:45 Yol kenarında bekleyen küçük bir kız çocuğu Kılıçdaroğlu'nu bozkurt işaretiyle selamlarken, babası da "Sizi destekliyoruz, arkanızdayız" diye seslendi. Kılıçdaroğlu da kıza bozkurt işareti yaparak karşılık verdi.

16:15 Kılıçdaroğlu'na yürüyüşün 12. gününün 3. etabında AKP’yi kuran çekirdek kadrodan Abdüllatif Şener ve Prof. İbrahim Kaboğlu da eşlik etti. 

15:30 Yürüyüş saat 16.00'da başlayacak. Yürüyüşün başlamasından önce otobüsten provokasyon uyarıları yapıldı. Otobüsten tekrarlanan anonsta, karşıt da olsa siyasi işaretlerin tamamına alkışla karşılık verilmesi istendi ve protestocularla ilgili olarak, "Onları utandırın" çağrısında bulunuldu.

13:40 Bolu Dağı Köroğlu Tesisleri'nde mola verildi.

13:21 Adalet Yürüyüşü Bolu Dağı'nı aştı.

112-001.jpg

Kılıçdaroğlu toplamda bugün yaklaşık 190 kilometreyi geride bıraktı.

12:54 Yol üzerinde yürüyüşün yan şeridinden giden bir aracın camı açarak küfretmesinin ardından gerginlik yaşandı. Yürüyüşçüler araç şoförüne tepki gösterirken, atılan şişeler sebebiyle aracın ön camı çatladı. Sürücü polis tarafından araçtan çıkarılarak uzaklaştırılırken, araba görevlilerden biri tarafından güvenli bir alana alındı.

12.30 Barış Anneleri de 'Adalet Yürüyüşü'nde

21-006.jpg

12:27 Köroğlu tesislerindeki ana mola yerine varıldı. Kılıçdaroğlu dinlenmek için karavanına çekildi.

12:13 Adalet yürüyüşçüleri 900 metre yüksekliğindeki Bolu Dağı'nda...

12:04 Ankara Kadın Platformu, "Eşitlik, özgürlük, barış için adalet istiyoruz" yazan bir pankartla yürüyüşe katıldı.  

11:33 Yol üzerindeki üst geçitlerin birinden Türk bayrağı sarkıtan bir grup Rabia işaretleriyle yürüyüşü protesto etti. Yürüyüşe katılanlar ise "Adalet" sloganları ve alkışlarla cevap verdi. Yol kenarından Rabia işareti yaparak "AKP" diye slogan atan bir kişi korumalar ve polisler tarafından uzaklaştırıldı.

111-001.jpg

11:18 Yol üzerindeki Erdoğan posterleri, herhangi bir gerginlik yaşanmaması için otobüslerle perdelendi. Öte yandan İstanbul'a 226 kilometre kaldı.

10:28 Yürüyüş, Abant sapağında mola verdi. 12. günün etabına saat 11.00'de devam edilecek. İlk etapta 5.5 kilometre yüründü.

09:30 En kalabalık günlerinden birini yaşayan yürüyüşe katılım, yoldan eklenenlerle artıyor. Yaklaşık 10 bin kişi yürüyüşe katılıyor.

09:20 Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 12. günü başladı

09:13 Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Düşünün bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde oda hazırlanıyor. Odanın eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu durum, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Kararı yürütme organı belirliyor, mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 12. gününde yolumuza devam ediyoruz. 

Turgut ERAT, Ömer ULUHAN / Sozcu.com.tr



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İmamoğlu dünya çocuklarını ağırladı, barış çağrısı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için 15 farklı ülkeden İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’de ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ek...

İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...


Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...

CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...


Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR