Yukarı
182229

Adalet Yürüyüşü on dördüncü gününde

28 Haziran 2017 09:10

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on dördüncü gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.
Kılıçdaroğlu geceyi Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanında geçirdi. Kortej saat 08:15’de Sakarya’ya doğru yola çıktı.

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

KILIÇDAROĞLU: SOYLU VE HAKLI EYLEMDİR

Saat 17:50 – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, “Adalet için gerçekleştirdiğim yürüyüş, hak ve hukuku tanımayanların karalamasıyla kirlenemeyecek kadar soylu ve haklı bir eylemdir” dedi.

Saat 17:46 – İstanbul’a 180 kilometre mesafe kaldı.

Saat 17:45 – Adalet Yürüyüşü’nde 14. günün dördüncü etabı başladı.  Birinci etapta 5,3 kilometre yüründü, Düzce şehir merkezinde mola verildi. İkinci etapta 4,7 kilometre yürünürken, üçüncü etap  ise 5,3 kilometre yol katedildi.

Saat 17: 39 – İzmir Milletvekili Atila Sertel ise yürüyüşün 15. gününde (29 Haziran) 20 kilometre yürünmesinin planladığını söyledi.  Gazetemiz internet sorumlu haber müdürü Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu için adaletin tecelli etmesini isteyen Sertel, Gökmen ve Mediha’n8n gazeteci oldukları için tutuklu olduklarını kaydetti.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEZEK AÇIKLAMASI

Saat 17:30 – CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, tezek skandalı için “Düzce Belediyesi’nin bilgisi dışında olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Öte  yandan Düzce’de mola alanına dökülen tezekleri Mersin Yenişehir Belediye tarafından gönderilen temizlik ekibinin temizlediği öğrenildi.

– CHP, MYK’sı sona erdi. MYK sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Bülent Tezcan, 9 Temmuz’da İstanbul’da bir miting yapılacağını açıkladı.

12:30 – CHP, MYK toplantısı için yürüyüşte mola verildi. Toplantının ardından parti sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yapacak. Yürüyüş, öğleden sonra devam edecek.

12:00- Yürüyüşçüler Düzce çıkışında İhsaniye mevkisine yaklaşırken ‘Bozkurt’ işareti yapıp Atatürk fotoğrafı taşıyan bir kişi, MHP’li olduğunu, ancak Adalet Yürüyüşü’nü desteklediğini söyledi.

FOTO:DHA

FOTO:DHA

Kılıçdaroğlu, ‘Bozkurt’ işareti yapan başka bir gençle de bir süre yan yana yürüdü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 14’üncü günün ikinci etabını da tamamlayarak kent çıkışındaki İhsaniye mevkisinde mola verdi.

FOTO:DHA - Korteje laf atanüç kişiye polis ekipleri müdahale etti ve bölgeden uzaklaştırılmalarını sağladı.
FOTO:DHA – Korteje laf atanüç kişiye polis ekipleri müdahale etti ve bölgeden uzaklaştırılmalarını sağladı.

Saat: 10:30 Yürüyüşe katılanlar, ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları eşliğinde yürüyüşüne devam ediyor.

FOTO:DHA

İlk etabın sonuna doğru Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) lideri Alper Taş ile Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Saat: 10:15 – Kortej yeniden yürüyüşe geçti.

ayala

Tüm dünyadan 140’a yakın ülke, parti ve organizasyonun üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal adına Genel Sekreteri Luis Ayala da Düzce’ye gelerek korteje katıldı.

Saat 08:15’de yürüyüşe başlayan kortej saat 09:30 sıralarında ilk kısa molasını verdi.

Sözcü Gazetesi İstihbarat Şefi Bora Erdin yürüyüşü takip ediyor.

Sözcü Gazetesi İstihbarat Şefi Bora Erdin de yürüyüşü takip ediyor.

KILIÇDAROĞLU YİNE PROVOKASYON UYARISI YAPTI

14. gün etabının başında kısa bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu yine ‘provokasyon uyarısı’ yaptı. CHP lideri “Yine güzel bir gün. Güneşimiz var. Olağanüstü güzel bir doğamız var.  Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli bir hale daha güzel bir hale geliyor. Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak.

Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımız hep birlikte alkışlıyoruz. Güzel bir örnek olması için… Adalet adalet adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşe devam edeceğiz. İstanbul’a kadar yürüyüşümüze gülerek eğlenerek devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dün kortej için 12 maddelik provokasyon genelgesi yayımladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu “Her türlü provokasyona da hazırlıklıyız. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Bizi sevgiyle, hoşgörüyle karşılıyan Düzce halkına da teşekkür ediyorum” dedi. CHP lideri bugün öğleden sonra CHP’nin MYK toplantısının da güzergah üzerinde yapılacağını söyledi.

ÇİRKİN PROVOKASYON

Kılıçdaroğlu'nun, geceyi geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanını çirkin bir olaya sahne oldu. Kamp alanına bir kamyondan hayvan gübresi döküldü.  Aracın sürücüsü kaçtı.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Ümit Özlale’den taahhüt

İzmir, Türkiye'nin en dinamik kentlerinden biri olarak, genç nüfusunun enerjisini ve potansiyelini şehrin gelişimi için kullanma yolunda önemli bir adım attı. İzmir Kent Konseyi Gençlik M...

Başkan Adayı Bakıcı: ‘’Sözde değil özde Atatürkçüyüz’’

Selçuk, tarihi günlerden birisini daha yaşadı. Kent merkezinde düzenlenen mitingde konuşan Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Biz, sözde değil özde Atat...


İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı

Türk Kızılay Kadın İzmir'in katkılarıyla, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu tarafı...

CHP'li Ednan Arslan: Hamza Dağ ile Bakan Bayraktar ayrı telden çalıyor

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’e termik santral konusunda AKP’li isimlerin birbirini yalanladığını dikkat çekerek, “Termik santral konusunda AKP’nin logosuz takiyeci adayı Ham...


Menemen'de Başkan Pehlivan'dan Gövde Gösterisi

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçime günler kala ilçe merkezinde dev bir kortej yürüyüşü ve ardından miting düzenledi. On bini aşkın vatandaşın katılımıyla ve büyük bir coşkuyl...

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...


AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “4. faz” ile gücüne güç katacak

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesi...


Akdeniz’den sandık mesajları

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; hemşehrilerini sandığa çağırarak; bir tek oyun bile çok değerli olduğunu vurguladı. İlçelerinin 5 yılda kaybettiği zamana dikkat çeken Akdeni...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR