Yukarı
185683

Ligin ilk galibi Medipol Başakşehir

12 Ağustos 2017 10:04

Süper Lig'de 2017-2018 İlhan Cavcav sezonunun perdesi Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında oynanan maçla açıldı.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.45'te başlayan mücadelede hakem Ümit Öztürk düdük çaldı. Karşılaşmada Medipol Başakşehir'in golünü 21'inci dakikada Visca'nın pası ile sağ çaprazda buluşan Elia kaydetti. 

İKİ TAKIMDA DA EKSİK ÇOK 

Medipol Başakşehir, yeni sezonun ilk maçına 4 eksik ile çıktı. Slovenya'da yapılan kampta sol ayak bileği kırılan ve ameliyat edilen Aurelien Chedjou ve adalesinde ağrı hisseden Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Egemen Korkmaz ile Mehmet Batdal, Bursaspor maçında forma bulamadı.  

Bursaspor'da ise geçtiğimiz sezondan sakatlıkları süren ve ameliyat olan Furkan Özçal, Serdar Kurtuluş ve Emre Taşdemir'in yanı sıra yeni sezon çalışmalarında sakatlanan Bilal Kısa ise Onur Atasaray, yeni sezonun ilk deplasmanında takımdaki yerlerini alamadı.

PAUL LE GUEN'İN İLK RESMİ MAÇI

Bursaspor'un Fransız teknik direktörü Paul Le Guen, ilk resmi maçına çıktı.

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Medipol Başakşehir mücadelesi ile ilk resmi maçında yeşil-beyazlı taraftarların önünde takımın başında yer aldı.

STAT DOLMADI

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan yeni sezonun ilk maçına beklenen ilgi gösterilmedi. Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında 17 bin 500 kişilik statta oynan açılış maçına her iki takım taraftarlarının yoğun katılımı bekleniyordu ancak ev sahibi ekipten yaklaşık 6 bin, konuk ekipten ise 500 kadar taraftar takımlarına destek oldular.

STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Asım Yusuf Öz, Osman Gökhan Bilir

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Epureanu, Attamah, Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca (Dk. 72 Tunay Torun), Mossoro (Dk. 72 Cikalleshi), Elia, Adebayor (Dk. 89 İrfan Can)

BURSASPOR: Harun Tekin, Barış Yardımcı (Dk. 82 Jorquera), Ekong, Titi, Aziz Eraltay, Agu (Dk. 84 Furkan Soyalp), Badu, John (Dk. 65 Kubilay Kanatsızkuş), Batalla, Deniz Yılmaz, Stancu

GOL: Dk. 21 Elia (Medipol Başakşehir)

SARI KARTLAR: Dk. 44 Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Dk. 83 Kubilay Kanatsızkuş (Bursaspor)

Süper Lig'de yeni sezonun ilk golü Elia'dan

Süper Lig 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında oynanan mücadeleyle birlikte başladı.

İstanbul ekibinin 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından yeni sezonun ilkleri de netleşti.

Yeni sezonun ilk golünü, maçın 21. dakikasında Edin Visca'nın pasında topla buluşan Başakşehir'in yeni transferlerinden Elia atarken, ilk asist de Edin Visca'dan gelmiş oldu.

Yeni sezonun ilk başlama vuruşu ise Medipol Başakşehir'den Adebayor ve Mossoro tarafından yapıldı.

2017-2018 sezonun ilkleri şu şekilde:

İlk gol: Elia - Medipol Başakşehir, İlk asist: Edin Visca - Medipol Başakşehir, İlk şut: Deniz Yılmaz - Bursaspor, İlk isabetli şut: Adebayor - Medipol Başakşehir, İlk korner: Batalla - Bursaspor, İlk galibiyet: Medipol Başakşehir.

Medipol Başakşehir-Bursaspor maçının ardından
 

Süper Lig'de 2017-2018 İlhan Cavcav sezonunun açılış maçında Medipol Başakşehir, Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Pasın şiddetini daha hızlı yapmak gerekiyordu. Rakibi devreye çok sokmadık, uzaktan attıkları bir şut vardı. Geçişlerde kaybettiğimiz toplar ve arkaya yapmadığımız koşularla rakibi oyunun içinde tuttuk. Bardağın dolu tarafı lige başlarken kazanabilmekti. Şampiyonlar Ligi'nden sonra bugün de gol yemeden kazanmak önemliydi. Topun oyunda kalma süresi 60-62 dakikaydı. Adebayor'un attığı sprintleri çok kullanamadık. Uzun zamandır ilk defa korner kullanmadık bu da bizim için olumsuzdu. Lige kazanarak ve gol yemeden başlamak önemliydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum'' dedi.

''BURSASPOR'U GEEN SENEKİ GİBİ BEKLEMİYORDUM''

Bursaspor'u geçen seneki gibi beklemediğini kaydeden Avcı, ''Kimse de beklemiyor. Bugün daha dirençli ve kompakt bir takım bekliyordum bence gelişebilecek de bir takım. Yeni oyuncuları vardı, takviyeler de yapacaklardır. Gene bildiğimiz Bursaspor sahada olacaktır. Oyunun hep içinde olan bir takımdı'' diye konuştu.

''EMRE'Yİ BUGÜN KULLANSAYDIK AĞUSTOS AYINDA KAYBEDEBİLİRDİK''

Bursaspor maçında forma giymeyen Emre Belözoğlu'nun sağlık durumu hakkında da bilgi veren Abdullah Avcı, ''Korumak amaçlı yaptık, aslında oynayabilirdi ama bu ay sıkı bir takvimimiz var, bugün kullansaydık, Ağustos ayını kaybedebilirdik, bu kadar Çarşamba günü büyük ihtimalle bizle beraber olacak'' şeklinde konuştu. 

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ PAUL LE GUEN: ''HAYAL KIRIKLIĞI OLDUĞUNU KABUL ETMEM GEREKİYOR''

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen ise "Sonucun takımımız için hayal kırıklığı olduğunu kabul etmem gerekiyor. Kaybetmemize rağmen, doğru yoldayız. Güçlü bir takım olmanın adayıyız. Önümüzdeki günlerde daha güçlü olacağımıza inanıyorum'' dedi.

''UYUM SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ''

Takımdaki uyumun en büyük eksiklikleri olduğunu kaydeden Paul Le Guen, '' Bu da doğal çünkü sahada 5 yeni oyuncumuz vardı. Takımın neredeyse yarısı. Önümüzdeki günlerde uyum sorununu çözmek için çalışacağız. Zor geçen bir sezonun ardından bu sezon başının da bizler için zor olacağını gözlemlemiştik. Yine de bugün sahada iyi bir takım vardı" diye konuştu.

''OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM''

Takımdaki oyuncu değişikliğini neden erken yapmadığı sorulan Paul Le Guen, ''Organizasyonu bozmak istemedim, oyuncularımın dakikalar geçtikçe daha iyi oynadığını gördüm. Oyuncularımız yeni ama iyi oyuncular. Onlara güveniyorum. Özellikle Badu ve Agu. Takımdaki gençlerin geleceğini de düşünüyorum. Furkan'ın oyunda kaldığı 10 dakikadan çok memnunum. Çok hırslı ve istekli bir oyuncu'' şeklinde konuştu.

''ÜSTEKİ TAKIMLARI RAHATSIZ EDECEK BİR TAKIM OLACAĞIZ''

Diğer takımlarla rekabet edemeyecek noktaları olduğunu dile getiren Fransız teknik adam, '' Mesela Clichy ve Adebayor'u transfer edecek noktada değiliz. Organizasyonumuzu daha iyi noktalara getirebiliriz ve akademimizi daha güçlü bir duruma getirmeliyiz. Üsteki takımları rahatsız edecek bir takım olacağız" dedi.

''VALBUENA BEĞENDİĞİM BİR OYUNCU''

Fenerbahçeli oyuncu Valbuena'yı nasıl bulduğu sorulan Paul Le Guen,''İyi bildiğim, beğendiğim bir oyuncu. Ben Fransızım, Fransa Milli Takımı'nda oynadığı dönemleri de biliyorum. Bu oyuncuya saygım olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında İstanbulspor, konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi ve bu sezon ligden düşmesi kesinleşen ilk takım oldu. Trendyol Süper Lig'in 33. haf...

Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu

Galatasaray Kulübü'nde başkanlık seçiminin yapılacağı olağan genel kurulun tarihi belli oldu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, olağan seçimli genel kurulun 18 Mayıs'ta, çoğunlu...


Fenerbahçe'nin tek hedefi kaldı: Süper Lig

Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan Fenerbahçe; şubatta Türkiye Kupası’na veda etti, nisan ayının ilk yarısında da önce Süper Kupa gitti, ardından Avrupa defteri kapandı. Fenerbahçe, 2023-24...

Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan: Tur için yeterli olmadı!

Yusuf Yazıcı'nın Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Lille formasıyla Aston Villa'ya karşı kaydettiği gol haftanın en iyisi seçildi.


İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı

Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı....

Türkiye Kupası'nda program açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının tüm programı, rövanş tarihlerinin de açıklanmasıyla belli oldu. Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirl...


Altay, futbol şubesini şirketleştirmek için çalışmalara başladı

Altay Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Süleyman Özkaral ile eski kulüp başkanları, divan başkanları ve yöneticilerin İzmir Ticaret Odasında bir araya geldiği belirtildi. "610...

''Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık''

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Fenerbahçe'yi penaltılarda eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe...


Kadıköy'deki penaltı atışları sonrası İsmail Kartal'ın sözleri akıllara geldi!

Fenerbahçe, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçta Olympiakos'a penaltılarda yenildi ve Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertlilerde yalnızca 2 penaltı atışının ağları bulması, İsmail K...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR