Yukarı
188611

'AKP ve MEB laikliğe savaş açtı'

20 Eylül 2017 12:42
İstanbul'daki bir özel okulda çekilen görüntüleri Meclis'e taşıyan Yarkadaş, "AKP ve MEB tarikatların emir kulu haline geldi" dedi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Okullar MEB eliyle gericiliğin laboratuvarı haline getirildi. AKP bir kuşağı yok ediyor. Buna karşı laikliği kararlılıkla savunacağız" ifadesini kullandı. Yarkadaş, AKP ile MEB'in Atatürkçülüğü yok etmek için eşgüdüm içinde hareket ettiğini de savundu.
 
İSMET YILMAZ'A SORDU
 
İstanbul'da okulların açıldığı gün çekilen bir videoda öğrencilerin tekbir getirdiği görüntüler TBMM'ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yönelttiği soru önergesinde "Bu uygulama İçin siz mi talimat verdiniz? Okul müdürleri laiklik karşıtı eylemler için cesareti sizden mi alıyor?" sorusunu yöneltti.
 
Okulların AKP'nin gerici ve çağdışı uygulamalarının laboratuvarı haline geldiğini belirten Yarkadaş, "AKP iktidarı, sorunları çözemeyince dizginlerinden boşaldı ve din sömürüsünü zirveye taşıdı" dedi.
 
"MALEZYA MODELİ"
 
Okulda çekilen görüntülerin tüm yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten Yarkadaş, "Türkiye'ye AKP eliyle Malezya modeli dayatılıyor. Buna tüm gücümüzle direnecek, Türkiye'nin geleceği olan çocukları tarikat ve cemaatlere yem etmeyeceğiz" diye konuştu. 
 
Evrim'e ilişkin derslerin kaldırılıp zorunlu din dersi saatlerinin artırıldığını da hatırlatan Yarkadaş, "Okullarda bilim sıfırlandı. Müfredattan Atatürk çıkarıldı.  Bilimden boşaltılan alan hurafelerle dolduruldu. AKP ve MEB, bilime, laikliğe ve dolayısıyla demokrasi ve özgürlüklere savaş açtı" ifadesini kullandı. 
 
"SÖYLEYECEK SÖZLERİ KALMAYINCA..."
 
MEB'in, AKP'nin gerici ve çağdışı politikalarının taşıyıcısı olduğunu da belirten Yarkadaş, "Halka söyleyecek sözler kalmadığı İçin, amansız bir din sömürüsüne giriştiler. Çoluk çocuğa musallat oldular. FETÖ'den boşalan yerleri başka cemaat ve tarikatlara teslim ettiler. Gerici bir zaman dilimine soktular Türkiye'yi... Ama buna teslim olmayacak, laiklikten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
AKP'nin tüm okulları arka bahçesi haline getirmek için uğraştığını belirten Yarkadaş, "Okulları kendilerine taban yaratacak bir alan olarak görüyorlar. Bu yüzden artık kontrolsüz bir şekilde hareket ediyor ve laikliği bilmeyen / tanımayan ve ona düşman olan kuşaklar yetiştirmek istiyorlar"  diye konuştu.
 
"SAVCILAR NEYİ BEKLİYOR?"
 
Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağıran Yarkadaş, "İstanbul'da bir özel okulda çekilen görüntüler, anayasayı ayaklar altına almaktır. Görevinizi yapın ve sorumlular hakkında soruşturma açın! Sizler cumhuriyetin değerlerini korumakla yükümlüsünüz" dedi.
 
Yarkadaş ailelere de seslenerek "Gericiliğin, aydınlığa savaş açtığı bir dönemden geçiyoruz. Çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin tuzağına düşmemesi için birlikte mücadele edelim" ifadesini kullandı.
 
Yarkadaş, AKP'li Bakan İsmet Yılmaz'a "Ettiğin yemine bağlı kalmamakta kararlı isen istifa et" çağrısında da bulundu. CHP'li vekil, AKP'yi de uyararak "Gün gelir laikliği ve demokrasiyi çok ararsınız" uyarısında da bulundu.
 
AKP'Yİ UYARDI
 
AKP'ye "Türkiye'ye Malezya modelini dayatarak büyük kötülük yapıyorsunuz" diye seslenen Yarkadaş şöyle konuştu:
 
"Laikliği yok etmek, size hiçbir şey kazandırmadığı gibi; Türkiye'ye de çok şey kaybettirir. Evet farkındayız; işsizliği çözemiyorsunuz; dünyadan izole oldunuz. Halka söyleyecek bir sözünüz de kalmadı. Bu yüzden sözde İslami eğitimle kitleleri yanınızda tutmaya çalışıyor, tarikat ve cemaatler ne derse onu yapıyorsunuz. Ama unutmayın ki; çıkış burada değil, laiklik ve demokrasidedir. Çocuklarımızdan elinizi çekin. Onların bilimsel ve demokratik bir eğitim almasını sağlayın."



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...


''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...

Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.


Erbakan'dan Erdoğan'a: Sadaka ekonomisini bırakın

Erbakan, eski ortağına yönelik eleştirilerini sürdürüyor. YRP lideri, son olarak Erdoğan'a "Sadaka ekonomisini artık bırakın. Biraz da 'önce imtiyazlılar' demek yerine 'önce millet' deyin...

Jahrein'e kötü haber: Kılıçdaroğlu'na 20 bin TL tazminat ödeyecek

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik söylemleri nedeniyle sosyal medyada 'Jahrein' olarak bilinen fenomen Ahmet Sonuç'a açtığı tazminat davasını kazandı. Davaya Kılıç...


TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Sol yancılıktan vazgeçmeli

 Sosyal demokrasinin ve düzen siyasetinin solu yedeklemeye çalıştığını belirten Okuyan "Burada ortaya çıkan fırsatı siyasal alanda değerlendirmeye çalışırsak hapı yutarız, figüran oluruz"...