Yukarı
188646

Koza-İpek davasında Erdoğan'lı savunma

20 Eylül 2017 16:12

Cafer Tekin İpek: "Cumhurbaşkanımızın talimatına uymakla suçlanacaksam evet ben bu yardımı yaptım."

Aralarında FETÖ çatı davasının firari sanığı Hamdi Akın İpek, annesi Melek İpek ve kardeşi Cafer Tekin İpek'in de bulunduğu; haklarında silahlı 'terör örgütüne üye olmak' ve 'vergi usul kanununa muhalefet etmek' suçlamasıyla dava açılan Koza-İpek çalışanı 45 kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Savunmasını yapan ve 90 yıla kadar hapis cezası istenen Cafer Tekin İpek'in, annesiyle ilgili sözleri salonda bulunan Melek İpek'i ağlattı.   

Cafer Tekin İpek, şirketlerine yönelik yapılan ilk vergi incelemesinde hiçbir suç unsurunun tespit edilemediğini söyledi. Daha sonra isimsiz ihbar mektubuyla ikinci kez şirkete inceleme başlatıldığını anlatan İpek, "MASAK'a yapılan isimsiz bir ihbarın ardından ikinci bir inceleme başladı. Suç unsuru bulunmadığını bilmesine rağmen soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla çok sayıda polisle ikinci kez baskın yapıldı. Sonrasında gerçekdışı, uydurma bilirkişi raporlarıyla dava açıldı" diye konuştu.

"SAVCILARIN İZLEDİĞİ YOL, TAMEMEN SUÇTUR"

Şirkete yönelik bütün tebligatlara yasal çerçevede ve süresinde cevaplar verildiğini, cumhuriyet savcısının tüm talimatlarını yerine getirdiklerini savunan İpek, "Anayasal suçları soruşturmakla görevli cumhuriyet savcısının, halka açık şirketleri resen soruşturma yetkisi yoktur. Savcı beyin resen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kanunu'na aykırılıktan soruşturma açma yetkisi de yoktur. Savcıların izlediği yol tamamen suçtur" dedi.

İpek, cumhuriyet savcısının iddialarının, şirkete kayyum atanmasını gerektirecek iddialar olmadığını da sözlerine ekledi.

"SAVCI, AĞABEYİM FİRARİ OLDUĞU İÇİN TUTUKLANDIĞIMI SÖYLEDİ"

Haksız yere, 510 gündür tutuklu olduğunu söyleyen sanık İpek, şöyle devam etti:

"Savcı bey bana, 'biz senin hiçbir şeyini bulamadık, sadece ağabeyin firarda olduğu için tutuklamaya sevk ediyorum' dedi ve bu talep üzerine tutuklandım. Ağabeyimin suçu sabit mi, sabit bile olsa suçu bana sirayet eder mi? Bir savcı, 'senin bir şeyin yok, ağabeyin firarda olduğu için tutuklatıyorum' der mi? Buna savcılık sorguma giren 3 avukat, zabıt katibi ve savcı bey şahittir"

Şahsi servetlerinin ve Koza Altın A.Ş.'nin tüm hesaplarının MASAK tarafından incelendiğini ve tek bir şüpheli işlem bulunmadığını savunan İpek, MASAK'ın temiz raporunu cumhuriyet savcısına iletmelerine rağmen tutuklu kalmasana anlam veremediğini dile getirdi.

ANNESİYLE İLGİLİ KONUŞURKEN, ÖNCE SESİ TİTREDİ SONRA AĞLADI

'ByLock' kullanmadığını, bu programın yüklü olduğu iddia edilen telefonun şirket çalışanlarından ve davanın tutuklu sanığı Hasan Burak Sertcan tarafından kullanıldığını iddia eden İpek, tüm ailesinin cezalandırıldığını ileri sürdü. Annesinin de terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılandığını belirten sanık İpek, "Benimle ilgili her türlü suçlama yapılabilir. Belki tahliye edileceğim belki edilmeyeceğim. Belki uzun yıllar hapiste yatacağım. Ama böyle bir insana yöneltilen bu suçlama kabul edilemez" dedi.

Savunmasında annesiyle ilgili konuşurken, sesi titreyen İpek, bir süre sonra gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada, salonda bulunan Melek İpek'in de bir mendille gözyaşlarını sildiği görüldü.

'KİMSE YOK MU' DERNEĞİNE YAPTIĞI BAĞIŞ SORULDU

Mahkeme Başkanı, sanık Cafer Tekin İpek'e FETÖ ile bağlantısı nedeniyle kapatılan 'Kimse Yok mu?' derneğine yaptığı para yardımlarını sordu. Sanık İpek de birçok derneğe ve vakfa yıllar içerisinde, toplamda 25 milyon liraya yakın bağış ve yardımda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, ailemizin dostuydu. Cumhurbaşkanımız da televizyondan 'Kimse Yok Mu derneği hayırsever bir kurum, herkes yardım yapsın' dedi. Ben, Cumhurbaşkanımızın talimatına uymakla suçlanacaksam evet ben bu yardımı yaptım. Sadece o derneğe de değil birçok derneğe yardımda bulundum"

Sanık İpek, polisin araması sırasında ev ve iş yerinde kendisine ait ele geçirilen dijital verilerde de herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığını söyleyerek, tahliyesini istedi.

NE OLMUŞTU?

ERDOĞAN, FETÖ'NÜN KANALINDA CANLI YAYINDA FETÖ'NÜN DERNEĞİ'NIN YARDIM KAMPANYASINA BÖYLE DESTEK OLMUŞTU:

2011 yılında Cemaat’in kapatılan yayın organı Samanyolu TV ve Kimse Yok Mu Derneği“İnsanlık Ölmedi” başlığıyla Somali’ye “yardım” kampanyası başlattı. 2011’in Ağustos ayında Samanyolu TV’de bir “yardım” programı düzenlendi. Dönemin AKP Milletvekili, Cemaat’in firari ismi Hakan Şükür’ün ve birçok ünlü ismin katıldığı programa dönemin Başbakan’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla bağlandı. Samanyolu TV’ye teşekkür eden Erdoğan, Cemaat’in kampanyasına da destek verdi ve vatandaşları yardım yapmaya çağırdı.

Cemaat’in o programında rekor bağışlar da yapılmıştı. En yüksek bağışı 750 bin lirayla Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk yaptı.  Metro Turizm adına Galip Öztürk 500 bin lira ile bu rekoru takip etti. Fetih Koleji 300 bin TL, Bank Asya 250 bin TL, iş adamı Ali Ağaoğlu 250 bin TL, iş adamı Celal Oruç 250 bin TL, iş adamı Suat Sancak 200 bin TL, Hidayet Türkoğlu önderliğindeki basketbol milli takımı 150 bin TL, Fatih Terim 100 bin TL, iş adamı Fettah Tamince 100 bin TL, Gaziantep Sunguroğlu Koleji Mezunları Derneği 100 bin TL, Menajer Polat Yağcı 100 bin TL, iş adamı Abdurrahim Albayrak 50 bin TL, Acun Ilıcalı 50 bin TL, Murat Doğanay 50 bin TL, Fatih Üniversitesi 30 bin TL vermişti.

(Gerçekgündem)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İmamoğlu dünya çocuklarını ağırladı, barış çağrısı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için 15 farklı ülkeden İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’de ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ek...

İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...


Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...

CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...


Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR