Yukarı
189432

Delege seçimlerinde 4.hafta heyecanı

30 Eylül 2017 09:36

EGENİNSESİ / KERİM UĞUR - CHP İzmir’de mahalle delege seçimlerinde 4’üncü haftaya gelindi. Bazı ilçeler seçimleri tartışmasız tamamlarken, bazı ilçelerde yaşanan tartışmalar ve kavgalar parti içinde eleştirilere neden oldu.

İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Seçimlerin 4’üncü haftasında yine bazı mahallelerde tek liste kararlılığı devam ederken bazı ilçelerin mahallelerinde iki liste rekabeti heyecanı doruklara çıkartıyor. Seçimlerin 4’üncü haftasında Bornova, Buca, Foça, Gaziemir, Karabağlar ve Karşıyaka’da üyeler sandık başına gidildi.

KARŞIYAKA BAHÇELİEVLER'DE MUHALİFLER GALİP

Karşıyaka ilçesinde gözler bugün Bahçelievler Mahallesi’ne çevrilmişti. İki muhalif grubun ortak hazırladığı sarı liste Bahçelievler de galibiyet elde etti. Seçim de sarı liste 262 oy alırken rakibi Beyaz liste ise 180 oyda kaldı.

Kazanan sarı listede Sarı liste ise; İl yöneticisi Dilek Bilgin Meclis üyesi Adem Şahin, Işıl Çoban, Seydi Önder, Vahdettin Batmaz, İsmail Horoz, Hüseyin Çoban, Sinan Demir, Mine Örgün, Tuğçe Varlık, Süleyman Horazcı, Melihat Çiftçi, Meliha Gayretli, Ali Eroğlu, Kazım Ertik, Saadet Özdemir, Hüseyin Başer, Nazım Topgül, İbrahim Naki Avşar, Ümmünaz Arıgümüş, Dilek Demirbaş, Emine Kamalı, Yunus Baki, Sedar Karabel, Semiha Yıldız, Metin Toker Umut, Cüneyt Demirbağ, Alev Ustan, Berna Bağ, Mustafa Onurtan, Sedat Kılıç, Cemal Topçu, Betül Baş, Buket Sezgin ve Merih Seven yer aldı. 

​Mevcut yönetimin karşısına bir çok mahallede muhalif liste ile çıkan Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen,  “Delege seçimleri hazırlık sürecinde partimizle ilgili endişelerimizi, önerilerimizi ve tavrımızı üyelerimize anlattık. Bugün ve yarın Karşıyaka’da gerçekleştirilecek seçimlerde düşünceler, endişeler ve partililerimiz yarışacaklar. Bu hafta ki seçimler genel de çift liste şeklinde olacak. Tek liste olanlarda atanan delegelerden değil mahallelerinde uzlaşan isimlerden oluşacak. Demokratik bir yarış dilerim belediye olanakları, araçları ve ekipleri ile gölgelenmez” temennisinde bulundu.

Mustafa Kemal Mahallesinde beyaz liste galip geldi

Kırmızı ve Beyaz listelerin yarıştığı Mustafa Kemal Mahallesinde ilçe yönetiminin desteklediği beyaz liste 108'e 67 oy ile sandıktan galip çıktı. Beyaz listede meclis üyesi Deniz Aydoğan, Nurcan talan, Yasemin Ataş, Atalay Düzgün, Alper Savcı, Bülent Odabaşı, İsmail Demirtaş, Olcay Cenik, Şahin Kaya, İzzet Zeki ve Ali Altun, muhalefetten oluşan kırmızı listede ise İsmet Ateş, Kazım Ünlü, Emine Güvendi, Mustafa Küçük, Fehmi Yılmaz, Cavidan Eraykutlar, Gülten Çınar, Nevin Kılıç, Gülnaz Ünal, Burak Güven ve İbrahim Güneş yer aldı.

Nergiz'de muhalifler kazandı

Nergiz Mahallesi’nde yaşanan çift listeli yarışta muhaliflerin Mavi listesi 115 oy alarak kazandı. Listede yer alan isimler ise şöyle: Hasan Koray Yıkar, Türker Türkoğlu, Ali Çavdar, Bedriye Keskindikkırıç, Emine Ruhan Özcan, Uğur Demir, Kaan Bayer, Kamer Demikkıran, Ezgi Hacıoğlu, Saliha Ersöz, Birol Aydemir yer aldı. 

Mavişehir'de çoğunluk sağlanamadı

3 listenin yarışması beklenen Mavişehir delege seçimlerinde muhalifler tek liste de birleşmesiyle Turuncu ve Pembe listeler yarıştı ancak Sandıklar 13:00 itibariyle kapandı. Seçim sonuçlanamadı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ekim Pazar günü (Yarın) sandık tekrar kurulacak. 

İmbatlı'da ve Demirköprü'de tek listeli seçim yapıldı

6 delege seçilen İmbatlı Mahallesi’nde tek liste çıktı. Geçtiğimiz günlerde Bayraklı’nın Emek Mahallesi’nde gerçekleşen seçimde İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den tokat yediğini iddia eden ve suç duyurusunda bulunan Bülent Ermeş ile Gürcan Bayrak, Mustafa Kaleli, Mukaddes Öztürk, Günay Türer, Hayati Doğan delege seçildi.

Öte yandan Seçimin tamamlandığı tek listeli Demirköprü'de, Beyaz Liste'de yer alan Fikret Ocak, Hülya Albuz, Binnaz Tokmak, Fatma Didar, Ayhan Özsepet, Cevat Yılmaz, Tamer Gazioğlu delege seçildi.

BUCA

Buca’da bugün Şirinkapı, Laleli, Güven ve Çağdaş mahallelerinde sandıklar kuruldu.

Çift liste heyecanının yaşandığı Çağdaş Mahallesinden galibiyet beyaz listenin oldu. 4 oy farkla kazanan beyaz liste de Timur Yıldız, Onur Kardeş, Ferhat Yıldırım ve Sevinç Hürmeydan yer aldı.   

Şirinkapı, Laleli ve Güven Mahallelerinde ise tek liste ile seçim gerçekleştirildi.  

 

FOÇA’DA ÇARŞAF LİSTE

Foça’da delege seçimleri bugün gerçekleştirilen seçimlerle başladı. İlçenin tüm mahallelerinde seçimler çarşaf liste yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Foça’da bugün Ilıpınar, Yeniköy, Cumhuriyet, Fatih, Kozbeyli mahallelerinde seçimler başlayacak.Gerçekleşen seçimlerde Ilıpınar'da 3, Yeniköy'de 2, Cumhuriyet'te 4, Fatih'te 3, Kozbeyli'de 3 delege çıktı. 

Çarşaf liste yöntemini Egenin Sesine değerlendiren CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, "Foça'nın bir farklılığı var. Çarşaf liste ile seçimlerimizi yapıyoruz bizim için çok önemli 30 yıldır yerelde iktidar olmamızın önemli ana unsurlarından biri üye arkadaşlarımız bireysel olarak üye olabiliyorlar ve üyelerimizden oy istiyorlar. Bu zamana kadar kaliteli bir seviye de oldu seçimlerimiz bugün itibariyle başlayacak foçamıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. 

KARABAĞLAR’DA SEÇİMLER SONA ERDİ

Karabağlar ilçesinde delege seçimlerinin sonuna gelindi. Karabağlar da seçimler bugün gerçekleştirilen Cennetçeşme, Gazi ve Devrim mahallelerinde yapılan seçimlerle sona erdi.

Cennetçeşme'de ilginç seçim

61 seçmenin bulundğu Karabağlar Cennetçeşme Mahallesinde ilginç bi seçim yaşanıyor. Tek ismin delege olarak çıkacağı yarışlara 3 isim aday oldu. Ancak son dakika da seçimlerden Dağıstan Okulmuş çekildi ve Bülent Çağlı ile Dönem Pasdemir yarışa girdi. Pasdemir seçimi 27 oy alarak kazandı.

GAZİEMİR’DE İLK KEZ OY KULLANILACAK

Foça’da olduğu gibi Gaziemir’in mahallelerinde de delege seçimleri bu hafta sonu ilk kez başlıyor. Gaziemir’de bugün  Aktepe, Emrez, Fatih, Menderes, Atatürk, Hürriyet ve Dokuz Eylül Mahallelerinde seçimler akşam saatlerinde yapılacak. Bugün tüm mahallelerde tek liste ile seçime gidilecek.

Öte yandan İzmir'de bugün sandık kurulacak diğer ilçeler ise şöyle;

Çeşme Musalla Mahallesi

Dikili; Gazipaşa

Ödemiş; Zafer, Hacıhasan, Kemer, Yılanlı, Su çıktı, Artıcak, Kemenler, Mescitli, Emirli

Tire; Dibekçile, Çeliközü Kburun, Yamandere, Çallık, Karacaali, Duatepe, Çukurköy, Kaplan. 

 

 ( Ayrıntılar geliyor)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...


Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR