Yukarı
191250

Dev makinalar Minex'te

21 Ekim 2017 11:17

MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nda, yerli ve yabancı firmalar sektörde kullanılan dev maden makinalarini sergileme olanağı buldu. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirdi. 

Bitnel: Türkiye’de ilk kez MINEX’te 
Ankara’dan katılan, cevher hazırlama makinaları üreten Yılmaz Proses Teknolojileri’nin Genel Müdür Yardımcısı Fatih Bitnel, Exciter ismindeki elek makinasının ilgi çektiğini söyledi. 

Kili ve nemi yerçekiminin beş katı güç uygulayarak eleyip malzemenin en saf haliyle açığa çıkmasını sağlayan makinanın Türkiye’de ilk kez Minex’te sergilendiğine dikkat çeken Bitnel, şunları söyledi: 
“Bu makina bildiğim kadarıyla Türkiye’de ilk defa üretiliyor. Sektör için oldukça verimli olan bu makinayı tanıtmak ancak fuarlarda mümkün oluyor. İstanbul’da katıldığımız bir fuardan ne yazık ki kapı ölçüleri nedeniyle makinamızı geçirememiştik. Exciter Türkiye’de ilk kez Minex’te sergileniyor.” 
   
Fuar kapsamında düzenlenen IMMAT Kongesi’nin önemine değinen Bitnel, şunları kaydetti: 
“Bu tarz bilimsel buluşmalar bizim sektörümüzü besliyor. Cevher hazırlama konusunda son on yılda yapılan Ar-Ge çalışmaları sayesinde atık sorunu neredeyse ortadan kalkmış durumda. On yıl önce maden şirketlerinin atık barajlarına saldıkları ürünü şu anki teknolojiyle geri dönüşüme alabiliyoruz. Atık işleyen tesisler kurulmaya başladı artık. Bizim de üreticisi olduğumuz Lamella damıtıcı isimli makina katı sıvı ayrımında ortaya çıkan atık sorununu minimum seviyeye indiriyor. Sıvıdaki katı miktarını azaltarak suyu çökeltip dipte kalan suyu sisteminizde tekrar kullanabiliyorsunuz. Avrupa’da bu makina çok yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye’de de önümüzdeki yıllarda zorunlu hale gelir diye düşünüyorum.”

Altınok: Türk gücü sergiliyoruz 
“Yer Altında Türk Gücü” sloganıyla fuara katılan Alpin firmasının Yönetim Kurulu Danışmanı Mustafa Altınok, Türk Malı logolu makinalarını sergilediklerini ifade etti. 

Altınok şunları kaydetti: 
“Yeraltındaki makinaların büyük kısmı uluslararası üretim yapan firmalara aitti. Oyunun kurallarını onlar koyuyordu. Bizim madencilerimiz de sunulanı almak zorundaydı. Beş yıl evvel teknolojimizle uluslararası gücü kırmaya karar verdik ve bunu kırdık. Yabancı üreticilerin ürettikleri makinalardan bizim ürettiklerimiz daha üstün. Fiyatlarımız Türk lirası üzerinden hesaplanıyor, yüzde otuz daha aşağıda satıyoruz.” 

Ürettikleri makinaların performansının yüzde otuz daha yüksek olduğu gibi daha da ucuz olduğunu belirten Altınok, “Fuarda madenlerde kullanılan makinalarımızı sergiliyoruz. Dünyanın 54 ülkesinde tescili yapılmış, yüzde yüz Türk mühendislerinin patenti alınmış kamyonumuzu sergiliyoruz. Antalya’da madenle ilgili bir fuara katılmıştık ancak MINEX fuarından daha memnun kaldık. Organizasyon gerçekten çok güzel. Ticari ilişkilerimizi de geliştirdik, İsrail, Ürdün ve Sudanlılar geldi yabancı konuklarla sıcak temaslarımız oldu. Fuarda kendimizi tanıtıyoruz” dedi. 

Yakışır: Burada iş konuşuyoruz 
Yabancı katılımcıların en fazla ziyaret ettikleri stantlardan biri olan Labris firmasının Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Yakışır, “Son yıllarda yapılan tüm fuarlara katılıyoruz. Genel itibariyle iyi bir fuar oldu. Biz 25 yıldır madencilik sektöründeyiz. Yeraltı, tünel, cevher hazırlama, malzeme transfer, proje departmanıyla sektöre hizmet veriyoruz. Yeraltı madenciliğinde aklınıza gelebilecek tüm ürünleri sunuyoruz. Fuarda Ege Bölgesi’ndeki madencilerin yoğun ilgisi var. İlişkileri geliştiriyoruz, projeleri konuşmayı amaçlıyoruz. Burada iş konuşuluyor, ardından saha ziyaretleriyle detaylandırıyoruz. Bu şekilde iş yapabiliyoruz. İran, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya’da ziyaretçiler var” diye konuştu. 

Üç günde kuruldu 
İş görüşmelerinin yanı sıra teknolojik etkileşimin de olduğu MINEX’te, maden kazalarının önüne geçecek gaz ölçüm cihazları, yaşam odaları, kaçış tünelleri, havalandırmalar, yangınları önceden haber veren sistemler, yer hareketlerini gerçekleşmeden bildiren projeler bulunurken; maden çıkarmada, kurutmada ve işlemede kullanılan dev makineler de sergileniyor. 

Ankara’dan gelen Yılmaz Proses Teknolojileri firması, bünyesinde getirdiği dev makinaları fuarizmir’de ziyaretçilerle buluşturdu. Kurulumu üç gün süren elek makinası, damıtıcı, yıkama tamburu çalışmaya hazır halde sergilendi. 

Fuarda büyük bir alanda stant kuran ERKOM firmasının sergilediği maden ve çevresinde kullanılan makinalar de büyük ilgi çekti. Stantta bulunan iş makinaları, sergilenmenin yanı sıra ziyaretçi firmalar tarafından da alıcı buldu.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.

''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...


Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...

Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...


Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ait sosyal tesis ve kafeteryaları ziyaret etti. Kırkpınar, belediyeye ait tesislerin sayısını artıracağını ve bu...

Ahmet Aydın: "Yaptıklarımız ortada, sıra 31 Mart’tan sonra yapacaklarımızda"

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Yozgatlılar Derneği’...


Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanların acil müdahale gereksinimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sahips...

Çiftçioğlu Karşıyaka’da girişim ekosistemini  güçlendirecek

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu “Ekonomi İçin Doğru Projeler” kapsamında İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, ...


Türkmen Ve Tugay’a Kemalpaşa’da Yoğun İlgi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay’ın organize ettiği iftar organizasyonuna CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yı...