Yukarı
195362

Başkan Şahin'in 2019'daki hedefi yüzde 88

05 Aralık 2017 12:17

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ- CHP Narlıdere İlçe Kongresi öncesi, İlçe Başkanı ve adayı Şahin Fırat ile adaylığı, Narlıdere kongresi, tekrar başkan olması durumunda belirlediği hederler ve planlarla ilgili konuştuk.

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kurultay süreci kapsamında İzmir’de, ilçe kongreleri mesaisine 3’üncü haftasında devam ediyor.

9 Aralık’ta yapılacak Narlıdere İlçe Kongresi öncesi İlçe Başkanı ve adayı Şahin Fırat, Ege’nin Sesine özel bir röportaj verdi. Başkan Fırat, açıklamalarında tek hedefi olan 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bahsederken, Narlıdere’de seçimlerden beklediği oy oranının yüzde 88 ile 90 arasında olduğunu ilk kez ifade etti.

-Siyasete ne zaman atıldınız?

* 12 Eylül öncesi siyasetin içindeydik. Sonrasında devlet memurluğu görevimiz oldu, 2003’e kadar devam etti. Çalışma hayatımız boyunca hem Narlıdere siyasetini, hem de genel siyaseti takip etmeyi bırakmadık. Emekli olur olmaz da partimizin Narlıdere İlçe Örgütüne üye oldum. O günden itibaren de 4 dönem kongre delegeliği yaptık. Narlıdere’de yaklaşık 9’a yakın seçim geçirdik. Bu seçimlerin hepsinde de geliştirdiğimiz Narlıdere Seçim Koordinasyon Merkezi ile birlikte yürüttük. 2003 yılında kurduğumuz bu koordinasyon merkezinde; alandaki elde edilen bilgilerin hepsini oraya aktardık, gecelere kadar çalışıp, her bilgiyi taze taze girdik. Bu koordinasyon merkezi sayesinde elde ettiğimiz verilerle önümüzdeki seçimde ne kadar oy alacağımızı, ne kadar fark atacağımızı bildik. En son 16 Mart referandum seçimlerinden 3 ay önce de deklere ettiğimiz, yüzde 85 gibi bir sonucu açıkladık. Ve seçimde de bahsettiğimiz yüzde 85’i aldık.

-Tekrar aday olmaya nasıl karar verdiniz?

* Siyasette şöyle bir ifade vardır; bir yerde bir hizmeti yürüten biri varsa doğal adaydır. Devam etmek istiyorsa edebilir. Bu süreç içerisinde zaten başarısızsa, seçim dönemi gelmeden hissedersiniz. İlçe başkanlığının en fazla iki dönem yapılıp, bayrağın devredilmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Tekrar aday olmamdaki en büyük neden; ülkenin geldiği yön ve 2019 sürecinde yaşanacak olan özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer hiçbir seçime benzemiyor olması. Şimdiye kadar yapılan seçimler Cumhuriyet rejimi içinde yapıldı, hiçbirinde rejim değişmedi. 2019’da yönetim biçimi değişecek, başbakanlık ortadan kalkıyor, parlamento askıya alınmış pozisyona giriyor, memleketi idare edenler icraatlarından dolayı yargılanmayacak, OHAL ilan etmek yine bir kişinin iki dudağı arasında olacak. Durum bu kadar ciddiyken bizin görevden kaçma gibi bir lüksümüz yok. Bırakın ilçe başkanını bir ilçe yöneticisinin, belediye başkanının, belediye meclis üyelerinin, delegelerin, hiç kimsenin bu sorumluluktan kaçma lüksü yok. Burada işinizi düzgün ve güzel yapıyorsanız, herkesin takdirini de kazanmışsanız, sadece sağlık durumunuz el vermezse ayrılabilirsiniz. Bu süreçte öncelikler değiştiği için sadece biz değil, Cumhuriyetini seven, Atatürk’e bağlı, Laik düzenin muhafazasını isteyen herkes bu taşın altına elini koymak zorunda.

“ASIL HEDEF YERELDE İKTİDAR, GENELDE İKTİDAR”

-Tekrar başkan olmanız durumunda yapacağınız ilk iş nedir?

* Geçen dönem zor bir kongre yaşadık. Onu onarmak bizim epey bir zamanımızı aldı. Siyasi huzur her şeyden önemli. Parti içerisinde siyasi huzuru yakalayamazsanız, her zaman zorlanırsınız. O denemde de siyasi huzur bozuldu, siyasi alan agresifleşti. Biz de bu konuda deneyimli ve hoşgörülü olduğumuz için kongreye katılan bütün arkadaşlarımıza, bu konunun sükunet içerisinde, barışçıl yollarla çözüleceğine inandık. Bunu da başardık sayılır. Bu dönem bunlarla ilgilenecek vaktimiz de yok. bahsettiğimiz hedefe doğru gidebilmek adına bir arada olmak gerekiyor. Bizim de ilk işimiz bir arada olmayı sağlayıp, sokağı güçlendireceğiz. Bahsettiğim çalışmaya başladık, şimdi ise onu tamamlayacağız. En büyük projemiz de 2019 seçimlerine ve olası erken seçime yönelik referandumda yaşadığımız o manzarayı daha da güçlendirmek. Bu hedefe ulaşmak için Cumhuriyet Halk Partililer de üstün çaba ve gayret göstermeli, diğer siyasi partilerle diyalogların çok yapıcı olması lazım. Asıl hedef, asıl amaç 2019 seçimlerini almak, yerelde iktidar olmak, genelde iktidar olmak.

“KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLACAK”

-Narlıdere, iki adaylı bir kongreye sahne olacak. Delege seçimlerindeki barış ve sükunet havasını ilçe kongresinde de görecek miyiz?

* Kesinlikle göreceksiniz. Delege seçimleri bunun en büyük ispatı. Delege listelerini oluşturan mahallenin siyasi dinamikleri, mahalle örgütleri. Hepsi bir araya gelerek listeler oluşturuldu, altlarına imza atıldı. Kendi karar verdikleri listenin aynısını da sandıkta gördüler. Tabi ki dokunulmamış, gezilmemiş insanlarda olabilir, kırgınlıklar da yaşanmış olabilir. Ama takdir edersiniz ki 5110 civarında üyemiz var. Ve bu üyelerden sadece 290 kişi yazabiliyorsunuz. Onun için özellikle bu süreçte kimsenin alınganlık, kırılganlık göstermesine gerek yok.

Uzlaşıyla seçilmiş delegelerimiz, kongrede yine aynı sağduyuyu gösterip, tercihlerini yapacaklar. Gayet demokratik güzel bir kongre yapacağız kazanan kim olursa olsun arkasında durup, onların motivasyonunu arttırıp çalışacağız.

Diğer adayımız Bahar Hanım da çok nezih bir hanımefendi. Parti eğitmeni aynı zamanda. Kendisinden her yerde bir şekilde övgü ile bahsediyorum. Siyaset tabi deneyim işi. Ben kongrede çok güzel bir yarış olacağına inanıyorum. Sonuç kim olursa olsun kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak.

-Yeniden başkan olmanız durumunda yaptıklarınızın üstüne neler koyacaksınız?

* Siyasi huzurun muhafazasını sağlamak çok önemli. Bu huzuru bozacak ne varsa sistemin dışına çıkarmak, müsaade etmemek gerekiyor. Sevgiyi, huzuru, iç barışın ve çevre ile barışın arttırılması yönünde iyi niyetli çabalarımıza devam edeceğiz. Hem sahsım adına hem de örgüt adına bu çabalar sürecek. Eğer bunu sağlar ve yakalarsak gerisi geliyor. Seveceğiz, saygı göstereceğiz, omuz omuza vereceğiz mesafeleri kat edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim olmazsa olmazımız. Kendimize tek hedef olarak koyduk. Nedeni ise; orada 50+1 oy var. Bu çok önemli. Narlıdere’deki en ücra köşesinde bulunan seçmenin oyu dahi bizim için önemli. Cumhurbaşkanlığı diye bir makam test edilecek, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi diye bir sistem gelecek.  Biz bu sistemin gelmemesi için çabalayacağız. Yeniden demokratik parlamenter sistemin geri gelmesi için uğraşacağız.

Delege seçimlerinde tüzük gereği kadın ve genç kotaları neyse o uygulandı. Gençliğe her zaman önem veriyoruz, çünkü onların önünde daha zaman var. Yetişip, pişmesi lazım, her kademede görev almaları gerekiyor. Kadınlarımız ise, baş tacımız. Alanlarda emek verip, çabalıyorlar. Ama bu dönem hem geçlerimize hem kadınlarımıza hem de yetişkin partililerimize söylüyorum; fazla yer verme gibi bir lüksümüz yok. Bu dönem çalışacağız. Bu sinerjiyi sağlayacak, seçimlerde bize kim destek verecekse onunla çalışılacak. Yine de tüzüğe uyulacak ama önceliğimiz bu projeleri yürütecek, hedefimize yürümemizde yardımcı kim olacaksa onlarla çalışacağız.

“BU İŞİ KİM YAPIYORSA O OLACAK”

-‘Yönetimi hatırla değil, akılla yöneteceğiz’ sözünüzü açıklar mısınız?

* Aday olmadan önce size bir karne verirler. Bu karne kongrede belli olur. Ama kongreye gitmek için de aday olmanız lazım. Ben bu karneyi önceden görmek için bütün meclis üyelerini, mahalle muhtarlarını, delegeleri dolaştım. Bana önerilerde bulunmasını, benim yaptığım çalışmaları eleştirilmesini ve varsa yeni önerileri dinledim. O enerjiyi aldıktan sonra aday oldum. Orada dolaşırken bir meclis üyemiz bana ‘Hatırla değil, akılla olsun bu işler’ dedi. Ben de çok güzel bir laf dedim. Narlıdere için söylenen bir şey değil, genel bir tabir bu. Bizim hatırla iş yapacak zamanımız yok. Bu işi kim yapıyorsa o olacak. Kırılması, darılması yok.

 “2019’DA HEDEF YÜZDE 88-90”

-Narlıdere, olası erken seçime veya 2019’da yapılacak seçimlere hazır mı?

* Yarın seçim var deseler Narlıdere hazır. Şöyle hazır; alanı biliyorsunuz, alandaki hareketliliği biliyorsunuz ve yapılan seçimlerle örgüt; dinamik, aktif ve güncellenmiş vaziyette oluyor. Biz de sürekli alanda olduğumuz için, alandaki hareket kabiliyetlerini biliyoruz. Elde bulunan taze verilerle, mahallelerde sizi neyin beklediğini biliyor oluyorsunuz. Biz 2019 seçimleri için yüzde 88 ile 90 arasında bir başarı bekliyoruz. Bunu da şimdiden söylüyorum.

“BÖLÜNMENİN KİMSEYE FAYDASI YOK”

-İl başkanlığı seçimleri için neler söyleyeceksiniz?

* Biz böyle sandıkları kurmaya başladığımızda karpuz gibi yarılıp bölünüyoruz. Bu süreçte devlet olağan üstü yönetiliyor. Biz de olağan tüzükle, olağan çalışmalarla olağan üstü bir karar alalım ve demokrasiyle, uzlaşıyla bir aday belirlensin. Bu işi, bu süreci sağlıklı bir şekilde götürebilecek bir isim üzerinde durulsun. O adayda aranan şu olmalı; mutlaka siyasi deneyimi olacak, genel merkezle uyum içinde çalışacak, milletvekilleriyle uyum içinde çalışacak, örgütle uyumlu olacak. Bu kriterleri sağlayan bir aday da uzlaşıp, İzmir örgütümüzü ona teslim etmekte yarar var. Diğer türlü olduğunda ise onarması zor oluyor, ayrışmalar oluyor. Bölünmenin kimseye faydası yok. Alanlarda slogan atıyoruz ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ bunun hayata geçirilmesi lazım. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR