Yukarı
195750

CHP İzmir'de 6 ilçede başkanlarını seçti

09 Aralık 2017 10:10

EGE'NİN SESİ- CHP İzmir'de, bugün 6 ilçenin ilçe kongresi tamamlandı.  Delegelerin sandık başına gittiği ilçeler ise şöyle: Karabağlar, Narlıdere, Kemalpaşa, Menemen, Selçuk ve Aliağa.

CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin 3'üncü haftasında, yoğun bir hafta sonu mesaisi yaşandı. Bugün, Karabağlar, Narlıdere, Kemalpaşa, Menemen, Selçuk ve Aliağa'da delegeler sandık başına giderken, yarın ise Buca, Bayraklı, Karşıyaka, Balçova, Bergama, Beydağ, Gaziemir ve Foça'da kongreler tamamlanacak.  

İşte ilçe ilçe sonuçlar:

KEMALPAŞA'DA AYÇİL İLÇE BAŞKANI OLDU

Kongrede mevcut ilçe başkanı Ulviye Üreten,  eski ilçe başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Ayçil ile yarıştı. Nefes kesen yarışı 144'e 131 oyluk sonuçla Ayçil kazandı.

Kongrenin divan başkanlığını CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu'nun yaptığı kongrenin galibi Ayçil oldu.

LİSTELER BELLİ OLDU

Üreten’in yönetim listesinde Nazmi Akar, Miktat Atmaca, Ahmet Cemil Balyeli, Hamza Bilir, Gamze Burç, Fatma Cengiz, Ali Özdeğer, Nevzat Efe, Hasan Er, Mithat Kahya, Ebru Kasap, Mustafa Taşan, Tülay Türk, Cemal Yeşilırmak, Ahmet Yılmaz ve Recep Zünbül yer aldı. Üreten’in il delege listesi kendisinin yanı sıra ise Ünsal Atmaca, Salih Çokdar, Süleyman Ergüner, Koray Gerem, Ali Gevran, Sevinç Gönülbağı, İbrahim Kabasakal, İbrahim Kandemirli, Neşe Öztürk ve Ahmet Yıldırım’ından oluştu.

Ayçil’in yönetim listesine Ferah Adar, Mehmet Rıfat Baykal, Nilgün Coşkun, Yüksel Çelik, Volkan Dönmez, Mustafa Güneş, Hülya Kara, Meltem Kaya, Esat Kırşehirli, Osman Oray, Kadem Özarslan, Ufuk Koçak Özcan, Hüsamettin Saydam, Engin Şahin, Kenan Ürem ve Şahin Üstündağ girdi. Ayçil’in il delege listesi ise kendisinin yanı sıra şu isimlerden oluştu: Özkan Ataman, Hamdi Bulut, Yüksel Çelik, Suna Çetin, Sevim Dalgıç, Rıza Günak, Burhan Güneş, Kerim Kurnaz, Talat Özışık, Bülent Yavuz

ALİAĞA'DA DURMAZ YENİDEN BAŞKAN OLDU

Bugün Aliağa'da yapılan ilçe kongresinde İlçe Başkanı Özcan Durmaz güven tazelemek için delegelerin karşısına çıktı. Durmaz, 230 delegeden 167 tanesi sandık başına gitti. Durmaz 165 geçerli oyun tamamını alarak güven tazeledi.

MENEMEN'DE İLÇE BAŞKANI GÜVEN TAZELEDİ

Menemen'de de Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongrede tek adayla seçime gidildi. İlçe Başkanı ve adayı Hürol Taklak, güven tazeledi. 

Divan başkanlığını Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak'ın yaptığı kongrede güven tazeleyen Taklak’ın yeni yönetim listesi Ufuk Anık, Funda Barut, Mehmet Ekinci, Berna Eyinç, Zuhal Güç, Sebahattin İpektepe, Alev Kılıçarslan, Nusret Özbent, Fatih Sabancı, Mustafa Sevinç, Orçun Soysal, Birgül Soytürk, İrfan Şahin, Ercan Şenel, Hakan Taşkıntuna ve İmam Yıldırım’dan oluştu.   

İl delege listesinde Taklak ve Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra İl Genel Meclisi Eski Başkanı Serdar Değirmenci, Yağmur Aşkın, Cengiz Cangüder, Nezahat Esen, Büşra Kayaoğ, Recai Önal, İsmail Polat, Mustafa Sevinç, Sadık Tanrıverdi, Bülent Uzun, Kader Yayla, Kemal Yıldız ve Gökhan Yılmaz yer aldı.

SELÇUK’TA SON DAKİKA SÜRPRİZİ

CHP Selçuk kongresine bir gün kala, adaylığını ilan eden İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Merve Çalışkan, seçimden zaferle çıktı. Çalışkan'ın listesinde, Belediye Eski Başkanı Vefa Ülgür de yer alıyor.

NARLIDERE’DE FIRAT’IN RAKİBİ ÖZGÖREN

Narlıdere’de de 2 adaylı bir yarış var. Mevcut ilçe başkanı Şahin Fırat güven tazelemek için delegelerinin karşısına çıkacak. Fırat’a sandıkta rakip olan isim ise parti eğitmeni Bahar Özgören oldu. Narlıdere’de sandık Atatürk Kültür Merkezi’nde kuruldu.

Kongrenin Divan Başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in yapması bekleniyor. Divan Başkan Yardımcılıklarını ise Yücel Okutan ve Narlıdere Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hasan Aydoğan yapacak.

KONGREDE GERGİN DAKİKALAR

CHP Narlıdere İlçe Kongresi'nde konuşmasını yapan mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat'ın bir delegenin kadınkolları üyesi için 'konsomatris' ifadesini kullandığını belirtip, bunu izin vermeyeceğini söylemesi üzerine sinirler gerildi. Ardından ayağa kalkan bazı delegeler ile Şahin Fırat taraftarı partili ve delegeler arasında kısa süreli bir arbede ve birbiri üzerine yürüme olayı yaşandı.​

Şahin Fırat'ın bu konuşması üzerine Bahar Özgören'i destekleyen ekipte bulunan ve kongrenin başından beri eleştirilerde bulunan Mehmet Gültekin başta olmak üzere Fırat tarafının üzerine yürüdü. iki tarafın da birbirinin üzerine yürümesi üzerine salonda arbede yaşandı. 

Araya CHP İzmir İl Yöneticisi Celal Yıldız, CHP YDK Üyesi Şehrazat Mercan ve diğer partililer ve parti yöneticileri girdi. 

Belediye Başkanı Batur, kendisini listesinde il delegesi olarak yazan aday Özgören’in jestine olumsuz karşılık verdi. Batur, Divan’a dilekçe vererek listeden adını çıkarttı

LİSTELER BELLİ OLDU

Beyaz listede İlçe Başkanı Şahin Fırat

Sarı listede İlçe Başkan adayı Bahar Özgören

OY VERME İŞLEMİNE GEÇİLDİ

CHP Narlıdere İlçe Kongresi’nde adayların konuşması bitti. Sıra oy verme işlemine geldi. 

Oy verme işlemi 18.00'de son bulacak. 

KİMLER VAR?

Kongre salonuna gelen isimler ise,CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit ve Özcan Purçu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP İzmir İl Yöneticisi Celal Yıldız, CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl eski Başkanvekili Barış Erel, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Çetinkaya, CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, CHP İzmir İl Saymanı Hüseyin Çimenli, CHP Narlıdere İlçe eski Başkanı Cafer Esen, CHP Narlıdere Belediye eski Başkanı Mustafa Karahan ve İshan Erbakış, CHP İzmir İl Gençlik Kolları yöneticisi Mert Anıl Akgül, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Asker Güneş oldu.

LİSTE ÖNERİSİ OYLANDI

Divan Başkanı Milletvekili Ali Yiğit, blok ve çarşaf liste önerisini oyladı. 68 oyla blok yapılması önergesi oylandı. Çarşaf ve blok liste olmasının oylanması sırasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Divan başkanı Ali Yiğit, blok liste için yeterli oy olduğunu belirtirken, karşı görüş belirtenler oylama için el kaldıranların tek tek sayılması konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine Divan Başkan Yardımcıları salonda el kaldıranları tek tek saydı. Blok liste yöntemiyle kongreye gidilmesine karar verildi.

"Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi"

Kura sonucu ilk konuşan başkan adayı ve CHP mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat oldu. Başkan Şahin Fırat, 

“Mahalle örgütlerini göreve geldiğimizde sokağa inmenin tek koşul olduğunu aktardım. Her hafta mahalle örgütleri mahalle örgütleri dedim. Üç kişilik mahalle örgütlerimiz vardı. Mahallenin sorunlarını daha geniş platformlarda çözelim dedik. Genişletilmiş mahalle örgütleri kurmaya çalıştık. Hemen akabinde sokak örgütlenmesine geçecektik. Sokağa inmemiz gerekiyor. Tek hedefimiz sokak. Bunu ivedilikle hayata geçirmeliyiz. Başka da çaremiz yok. Koltuk, makam peşinde gitmeyelim. Yarın kimsenin koltuğunun ne olacağı belli değil. Bizim birbirimizi kırmamamız, üzmememiz lazım. Paylaşamayacağım bir şey yok. Üst değerlerde buluşalım. Önümüzdeki süreçte yerel seçimlerle ilgili olarak  bir tasarrufumuz yok. Kendi dinamikleri içinde gider. Milletvekili seçimleri de kendi dinamikleri içinde gidecektir. Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi" dedi.

"Gece ve gündüz çalışacağıma söz veriyorum"

Bahar Özgören ise,“Sürekli halkın içinde olacağız. Her iki ayda bir ayın ilk toplantı gününde genişletilmiş olarak toplanır der parti tüzüğümüz. Bu maddenin gereği bizim yönetimimizce yapılacaktır. Nasıl bir ilçe başkanı olacağımı anlatayım; toplumsal değerlere saygılı, adil ve katılımcı ve demokratik bir düzen kurulmasını taahhüt eden partim için direngen ve mücadeleci bir ilçe başkanı olacağım. Üyelerin tümünün temel siyasi eğitimden geçirilerek donanımlı ve üretken olması için çaba sarf edeceğim. Partiyi bir siyaset okuluna dönüştüreceğiz adeta. Hiçbir bireyi ve grubu ötekileştirmeden-küçümsemeden-önemseyerek ve kucaklayarak partimizin mücadelesine katacağız. Aynı örgüt içinde üyelerimizin birbirlerine selam vermekten çekindiği ortamı kaldırıp parti içinde huzurun sağlanmasını sağlayacağız. Belediye başkanı ve meclis üyeleriyle uyumlu olup partimize yakışır biçimde tutacağız. İş ve güç birliği içinde olacağız. Parti programımız da rehberimiz olacak. Hedefim partimizin yerel ve genel seçimlerde iktidar olmasında mücadelesine güç katarak yüksek olan gücünü daha da yükseklere çıkarmak. Kuvay-i Milliye ruhu ile demokratik-laik-hukuk ve sosyal devlet ilkesine bağlılıkla aydınlık yarınlara gitmek için yılgınlık göstermeden, gece ve gündüz çalışacağıma söz veriyorum" diye konuştu.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR