Yukarı
196516

Çiğli’de rekabet beyaz liste arasında yaşanacak

17 Aralık 2017 10:09

EGE'NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ- CHP Çiğli İlçe Kongresi bugün Paşakule Düğün Salonu’nda gerçekleşecek. Divan başkanlığını PM Üyesi Özkan Yıldızın yaptığı kongrenin şuan için iki adayı var.

CHP, olağan kurultay takviminin ikinci adımı olan ilçe kongrelerini bugün İzmir’de tamamlıyor. Çiğli’de yapılacak olan son kongrenin tarafları; mahalle delege seçimlerinden galip çıkan beyaz liste delegelerinden İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Erkan Akar. Paşakule Düğün Salonu’nda yapılacak kongrenin divan başkanlığını PM Üyesi Özkan Yıldız yapacak. 

Saat 11.00'da yeter sayının sağlanmasıyla başlayan kongrede divan seçimi yapıldı.

"Türkiye, özgürlük ve demokrasi istiyor"

Ardından kürsüye çıkıp, açıkış konuşmasını yapan Divan Başkanı PM Üyesi Özkan Yıldız; "Çok kritik bir süreçteyiz. Türkiye aslında tarihinin çok derin bir krizini yaşıyor. Bu kriz aslında bir demokrasi krizi.  Hukuk devletinin yargının yerlerde süründüğü, kuvvetler ayrılığının tek adam rejiminin otoriter bir toplum yaratma amacını taşıdığını görüyoruz. Özgürlükler yok. Muhalif ses kısılıyor. Medya özgür değil, STK’lar üniversiteler özgür değil. Bu kesimler sindirilme politikasıyla karşı karşıya. Bu krizi aşmak gerekiyor. CHP’nin çabası referandumda bir umut verdi. Türkiye, özgürlük ve demokrasi istiyor. İnsanlar birbirlerine güvenmek ve huzur içinde yaşamak istiyor" şeklinde konuştu.

"Parti içi kişisel hırsları bırakmamız gerekiyor"

Sözü alan mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ise, "Ülkemize karabasan gibi çöken çağdışı iktidar nedeniyle Cumhuriyet tehlike altındadır. AKP devletin kurumlarını kullanarak baskıcı anlayışıyla muhalefeti sindirmeye çalışıyor. Bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında bir adam çıktı. Benim bir canım var o da memlekete feda olsun deyip 432 kilometreyi yürüyerek hak, hukuk, adalet sloganlarıyla mücadelemizi aydınlatmıştır. 2019 kavganın yılına giderken parti içi kişisel hırsları bırakmamız gerekiyor. OHAL ile birlikte devrimci, solcu, Atatürkçü yoldaşlarımız ya işinden ediliyor, ya cezaevine atılıyor. 

Kılıçdaroğlu’nu iktidara taşıyıp parlamenter sisteme döneceğimize inancım tamdır. Buradan çoğalıp çıkacağız. Kazanan kadar kaybedenin de kendine güvendiği bir şekilde iktidara yürüyeceğiz. Tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak iktidara odaklanmış örgüt yapısından geçmektedir. Bugün ilçe başkan adaylarımız Erkan Akar ve Utku Gümrükçü’ye başarılar diliyorum” dedi.

"O dirilişi tekrarlayacağız”

Selamlama konuşması yapmak üzere söz alan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Bu kongrenin Çiğli’mize hayırlı olsun. Allah korusun bir an Çiğli Belediyemizi kaybettiğimizi farz edin! Devlet kurumları içinde ayakta kalan tek kurum CHP’dir. Hepinizi bu bilinçle hareket etmeye çağırıyorum. Biz bu ülke böyle yönetilir diyeceğiz. Bunun hazırlıklarını yapmamız lazım. Referandumda hayır çıkardık. Sandık oyunları önemli değil. O dirilişi tekrarlayacağız” ifadelerini kullandı.

Salona gelen Gümrükçü ve Akar birlik pozu verdi.

"İzmir insanının siyaset yapma hakkını elinden almayın"

İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, "Beni milletvekili siz yaptınız. Örgütün oylarıyla seçildim. İnsanların seçerken ne kadar dikkatli olduğunu, özgür iradesini sandığa nasıl yansıttığını gördüm. Ön seçimin önemini bir kez daha vurguluyorum. Verdiğiniz helal oylar karşısında size yakışan bir milletvekilliği yapmaya çalışıyorum. Bunlar 2019’da gidiyor. Kimseye verecek tek bir vaatleri kalmadı. Çiğli emeğin başkenti. Gelişen, büyüyen ve gelecekte İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olacak. Çiğli’nin bizde yeri ayrı. Bunda hepimizin payı var. Gelin önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde birinci bölgeye bir, ikinci bölgeye bir kontenjan koyun. Asla ve asla birilerini oraya göndermeyi iyi olarak görmeyin. İzmir insanının siyaset yapma hakkını elinden almayın. O zaman 7 değil, 8,9 milletvekili çıkarmazsak gelin bizden hesap sorun. Belediye başkanlarını bütün üyelerimiz seçsin. İzmir’de 120 bin üyemiz sandığa gitsin büyükşehir belediye başkanımızı belirlesin. Çiğli’deki üyelerimiz gitsin ilçe belediye başkanımızı ve belediye meclis üyelerini belirlesin. Önce kendi içimizde hak, hukuk, adalet demeliyiz. Böyle olursa 30 ilçenin 30’unda belediye başkanlarımız halka bağlı belediye başkanlığı yapar. Büyükşehir de öyle olur. Halkın seçtiği belediyeler halk için hizmet yapar” şeklinde konuştu.

"2 yol arkadaşım ben ikisine de başarılar diliyorum"

İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı konuşmada,  tüm hizmetlerde parti kurumsal kimliğini ön plana aldıklarını belirterek “Bilmeden bir hata yaptıysak affola” dedi. Güven, birlik beraberlik mesajı vererek “Kongre ve kurultaylarımızla partimiz büyüyerek 2019 hedefine kilitlenmiş olacaktır. Bu konuda Çiğli’nin görev ve sorumluluğunu layıkıyla yapıp kongreden güçlü bir yapıyla genel başkanı ve iline bağlı bir yapıyla çıkacağına inanıyorum. Benimle çalışmış Çiğli’nin 2 yıldır sorumluluğunu yerine getirmiş örgüt ve ilçe başkanı ve yöneticilerini yürekten kutluyorum. Çok güzel hizmetler verdiler. Yeni seçilecek yönetimle birlikte omuz omuza yürüyeceklerinden, 2019’da iktidara taşıyacaklarından şüphem yoktur gözlerinden öpüyorum. Sağımda Utku Gümrükçü, sol yanımda Erkan Akar arkadaşım. 2 yol arkadaşım ben ikisine de başarılar diliyorum. Mücadelelerinde başarılar diliyor inanıyorum ki, burada yapılan yarışın asla kaybedeni yoktur" dedi.

"Onlarla beraber disiplin içinde çalışacağımızın vaadini veriyorum"

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, “4 yıldır görev yapıyorum. 3 tane ilçe başkanıyla çalıştım. Son olarak Zeynel Mertoğlu ile beraberdik. Kendisi ilçeye sıfır binek araç kazandırdılar. Tüm ilçe başkanlarımızı kutladığım gibi Mertoğlu’nu da kutluyorum. Belediyeyle uyum içinde çalıştılar. Mertoğlu ve arkadaşları görevlerini başka arkadaşa demokrasi gereği devretme kararı aldılar. Ben Utku Gümrükçü’yü de yeni yüz olan Erkan Akar’ı da kutluyorum. Bu bir cesarettir. Ben yeni yüz Akar’ı da kutluyorum. 

 Örgütümüzde görev yapan arkadaşlarımız gönül bağıyla yapıyorlar. Birileri yatağında uyurken, tatile giderken çalışarak gayret gösteriyorlar. Bu kongreden sonra seçilecek arkadaşlarımız da aynı özveriyle hizmet verecekler. Belediye ve örgüt iş birliğinin faydalarını görelim. 2014 seçimlerde 9 bin oy farkla aldığımız belediyeyi örgütün desteğiyle 25 bin oy farka çıkardık. Referandum seçimlerinde hayır oylarımız 96 bine çıktı. 3 buçuk kata çıkarmışız.

 Yeni ilçe başkanımızla uyumlu çalıştığımız taktirde meclis üyesi sayılarımızı da arttıracağız. ‘Rövanş alalım’ demek yanlış bir şey. Kimse belediyeyi yıpratmak için görevlere talip olmasın.  Beyaz listeden iki tane arkadaşımız aday oldu. 417 delege bugün bu arkadaşlarımızı oylayacağız. Onlarla beraber disiplin içinde çalışacağımızın vaadini veriyorum” ifadelerine yer verdi.

"Utku benim ilk göz ağrım"

Konuşmacılardan bir diğer isim de Ali Rıza Koçer idi. Koçer açıklamasında şu ifadeleri kıullandı:

"Bizim siyaset anlayışımız halktır. Bunu yaparsak başarılı olur iktidara geliriz. Hedef bu. Gerçekten göreve yeni gelen dostlarımı kutluyorum ikisi de canım ciğerim. İkisiylede yürüyoruz. İkisini de seviyorum. Ama Utku benim ilk göz ağrım onu biz yetiştirdik. 99'da 19 yaşında iken yanıma geldi. Bugünlere getirdik. İzmir’i Çiğli'yi emanet ettik. Onu da ailesini de çok seviyorum. Kaybeden yok. Kazanan var. Asla hiç birisi kaybetmiyor. Yarında omuz omuza olacağız. Hedef 2019’da faşizmin gelişine 'dur' diyeceğiz. Bunu başarmak zorundayız. Emanet gereği yapacağız. Ben başarılar dilerken şunu istiyorum. Yerel seçimler var. Önseçim diyoruz. Vekillerimizi belediye başkanlarımızı izin verin de biz seçelim. Önseçim dinamiktir. Örgütün iradesidir. Örgütten gelen başkanın. Gönlü açık olur. Halka dokunmak zorunda. Atarsan öyle olmaz, aşmalıyız. Tüm kapıları açmalıyız. 2019’da bu büyük ivme getirir. Zeynel Mertoğlu ve yönetim kuruluna yürekten teşekkür ediyorum. Bu yönetimin ne kadar zor olduğunu çileli olduğunu iyi biliyorum. Onurlu görevlerdir. Torunlarımıza bırakacağımız en güzel mirastır. İki liste yarışıyor. İkisi de beyaz. Karışıklık olacak. Bir an önce seçime gitmemiz lazım. 2 liste de beyaz olduğu için karışıklığa dikkat etmek lazım. Hepinizi yürekten kutluyorum."

Konuşmaların spna ermesinin ardından divan başkanı Yıldız, İlçe başkan adaylarını sahneye davet etti. Adaylar sahnedeki yerini alıken, Erkan Akar ilk konuyşmayı Utku Gümrükçü'nün yapmasında bir sakınca olmadığını ifade etti. Ardından Gümrükçü konuşmasını yapmak üzere sahnedeki yerini aldı. 

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 80’e çıkaracağız”

Çiğli İlçe Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Çiğli için çalışacağını belirterek yeniden görev alması halinde yapacaklarını anlattı. Coşkulu bir salona konuşan Gümrükçü “Kongre sürecinde birçok ilçeye gittim. Çiğli’nin farkını bir kere daha gördüm. Birçok ilçede konuşma bu kadar fazla değil. Bizim kalbimizdeki parti ile ilgili söylemek istediklerimiz fırsat bulduğumuz kongreler çok kıymetli. Burada konuşan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Fikir ve önerileri çok önemli. Hepsini bana görev verirseniz uygulama fırsatı bulacağım. 

Bu partide yöneticilik yapmak zor bir görev. Buna talip olan Erkan arkadaşımı da kutluyorum. Ateşten gömlek. Bu parti savaş meydanlarında kuruldu. Proje olarak ortaya konulmadı. Devrimci, cumhuriyetçilerin, laiklerin, Mustafa Kemal Atatük’ün partisi. Bana görev verdiğiniz 15 ayda esnafı gezdik, kapı kapı dolaştık. Aynı inançla daha da bilenmiş olarak gerçekten Çiğli sokaklarında CHP fırtınası estireceğiz hep birlikte. Çiğli 72 milletten insan barındırıyor. Gücü buradan geliyor. Kardeşliği, yoldaşlığı güzel. Oylarımız hala yüzde 50’lerde. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 80’e çıkaracağız” dedi. Kürsüde dağ başını duman almış marşını söyledi.

Ardından kürsüye çıkan Çiğli İlçe Başkan adayı Erkan Akar ise, "Yola çıktığımız ilk günden beri tek hayalimiz vardı. AK Parti İktidarına son vermek. Ne olursa olsun bireysel çıkarlardan uzaklaşarak 2019 başkanlık seçimini kazanmak için mücadele ediyoruz. Bu konuda bireysel çıkarlarımdan vazgeçtim. Toplum olarak kazanmak istiyoruz. Bunu davamız olarak gördük. Değerli delegasyonunda desteğini alarak bu yolda ilerlemek istiyoruz. 1 sayısal olarak başta gelir ama 5 birden büyüktür. Biz birleşe birleşe bir davaya inandık. Toplum ve delegasyondan aldığımız güçle bu kürsüye çıktım ve huzurunuzdayım. 7 ay önce biz Küçük Çiğli'den bir meşale yaktık. Bu umut verdi. Bu umutların yeşermesini sağlayacağız ve kimsenin adamı olmayacağız. Kimseye biat etmeden bu yolu ilerleyeceğiz. 

Son günlerde Genel Başkanımız önemli belgeler açıkladı. Pek çok gittiği toplantıda soruyorum TV’ler konuşuyor. radyolarda konuşuyor. Sosyal medya konuşuyor. Bunlardan yüzde kaçı AK Parti'ye MHP’ye oy veren seçmene ulaşıyor. Maalesef sosyal medya hesaplarında yaptığımız çalışmaları yine CHP’liler görüyor. Kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz. Artık kamuoyuna sunulan belgeleri ev ev, kapı kapı dolaşarak, sokak toplantılarında anlatmalıyız. İrade, güç ve bilgi birikimine sahibiz.  Eksikleri kapatarak halkla sokağa ineceğiz. Delegasyondan  rica ediyorum biz değerli başkan adayım Utku Gümrükçü ile kolkolayız. Bu parti içi yarıştır. Biz bu yola anamızın ak sütü gibi tertemiz ve bembeyaz çıktık. Beyaz leke kabul etmez, dün de gösterir, bugün de gösterir. Yarında gösteririr. Çirkin sözler oldu. Bunları saygıyla karşılıyorum. Bu anlamda delegasyona gidemedik. Her türlü soru ve şikayeti dinleriz. Bu anlamda bana fırsat verilmesini ve bu davaya sahip çıkılmasını istiyorum. AK Parti İktidarına uzlaşı ile son vereceğiz" şeklinde konuştu.

LİSTELER BELLİ OLDU!

Utku Gümrükçü’nün listesi:

İlçe Yönetim Kurulu: Bilgül Akkaya, Turna Bilgen, Ergin Gökçen, Veli Karataş, Kadim Kızıltepe, Yeşim Koçhan, Behçet Köymen, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Mazlum Metin, Garip Odabaşı, Ali Özbalık, Mert Özcan, Ali Sağlam, Çiçek Tunçay, Ali Üstün

İl delege: Semra Aksu, Yüksel Arduç, Nihal Dilek Avdan, Yaşar Avşar, Gürbüz Bal, Şeref Bektaş, Deniz Bektaş, Aziz Buğa, Asuman Bulut, Lütfü Çevik, Yusuf Çoban, Tolga Çobanoğlu, Ayhan Doğan, Cemile Mete Efe, Nihat Gültekin, Nazlı Kılıç, Ezgi Kolbaşı, Veli Kolbaşı, Süheyla Korkut, Diren Okur, Turgay Pektaş, Filiz Sagular, Musa Sever, Hasibe Şenkul, Makbule Şimşek, Aslı Balcı Tamtürk, Bülent Tokyürek, Demir Ünver,

Erkan Akar’ın listesi:

İlçe Yönetim Kurulu: Sadık Aktaş, Sedat Arslan, Tuncel Atalay, Sevda Bilgehan, Nursel Çam, Özge Elveran, Bülent Eroğlu, Yeşim Neval Göğebakan, Okan Irgat, Cemile İlhan, Yaşar Kabaker, Doğan Kurban, Hasan Özdem, Kazım Şimşek, Yüksel Uğur, Songül Yılmaz

İl delege: Cihan Ağgül, Muhteşem Kadir Akdağ, Özlem Akyıldız, Ebru Altun, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Vezir Aslan, Doğan Beyazgül, Asuman Bulut, Hasan Çevik, Hıdır Çoban, Günel Doğan, Sevda Elveran, Yavuz Evren, Naci Güneş, Sultan Işıldak, Dursun Ali Kazar, Cemile Koçlar, Ezgi Küçükşahin, Engin Oral, İbrahim Özdemir, Binali Öztürk, Ülkümen Rodoplu, Cazim Şahin, Erdal Taner, Münüfer Taş, Şengül Topçu, Esra Uysal, Doğan Yaşar

Listelerde dikkat çeken detay ise, Utku Gümrükçü'nün Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı listesine yazmamış olması oldu. Eğer Gümrükçü ilçe başkanı olursa Arslan il delegesi olamayacak. 

KİMLER KATILDI?

CHP Çiğli İlçe Kongresi'ni takip eden isimler arasında, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İzmir Milletvekillerinden Mustafa Balbay ve Atilla Sertel, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP İzmir İl Yöneticileri Salih Özçiftçi, Şirin Akgül, Serpil Yıldırım, Mustafa Moroğlu, Urla eski İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Gaziemir İlçe eski Başkan Umut Tekin, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Öskan,  Alper Bilgin yer alırken, Beyaz liste temsilcilerinden Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer de salonda yerlerini aldı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR