Yukarı
196719

Twitter sağcılığa geçit vermedi!

19 Aralık 2017 10:18
İngiltere'de İslam karşıtı aşırı sağcı "Britain First" adlı grubun Twitter sayfası ve grubun lideri Paul Golding ile yardımcısı Jayda Fransen'in Twitter hesapları, nefret söylemi sebebiyle askıya alındı.

Grubun sayfası ile yöneticilerin hesaplarının, Twitter yönetiminin,  nefret söylemlerine yönelik site kurallarını gözden geçirmesinin ardından kısa  süre sonra askıya alındığı vurgulandı.

Nefret söylemleriyle bağlantılı paylaşımlara ilişkin kurallarını  sıkılaştıracağını ekim ayında duyuran Twitter'ın bugünkü kararının ardından 3  hesaba erişim sağlanamazken, daha öncede yapılan paylaşımlara da ulaşılamıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen ay Twitter'dan paylaştığı  İslamofobik videolarla gündemde olan Golding ile Fransen, geçen hafta Kuzey  İrlanda'nın başkenti Belfast'ta bulundukları sırada gözaltına alınmıştı. İkili,  ağustos ayında Belfast'ta katıldıkları "Kuzey İrlanda Teröre Karşı" mitinginde  Fransen'in yaptığı konuşmayla bağlantılı olarak gözaltına alınmıştı.

- Fransen'den Trump'a "yardım et" çağrısı

ABD Başkanı Trump geçen ay Twitter hesabından Fransen'in yayınladığı 3  İslamofobik videoyu yaklaşık 45 milyon takipçisiyle paylaşmıştı.

Fransen de videolarını Twitter hesabından paylaşan Trump'a teşekkür  etmiş ve "Hapse atılmadan önce bana yardım etmenizi, müdahalede bulunmanızı  istiyorum." ifadesiyle Trump'tan yardım istemişti.

Fransen, geçen yıl da başörtülü bir kadına sözlü tacizden yargılanmış  ve "nefret suçu" işlediği sabit görülerek 2 bin sterlin cezaya çarptırılmıştı.?

- Britain First lideri Sadık Han'a rakip olmuştu

Bölünen Britanya Ulusal Partisinin üyelerince 2011'de kurulan Britain  First'ün yaklaşık 6 bin  üyesi bulunuyor.

Eylemleri için Müslümanların yoğun yaşadığı bölgeleri seçen Golding,  son Londra belediye başkanlığı seçiminde Sadık Han'ın rakipleri arasında yer  almıştı. Yüzde 1,2 (31 bin 372) oy toplayan Golding, sonuçlar açıklanırken kentin  ilk Müslüman belediye başkanı seçilen Han'a sırtını dönmesiyle dikkati çekmişti.

Britain First, Han'ın seçim zaferinden sonra Müslüman yetkililere  karşı "doğrudan militan eylem" tehdidinde bulunmuştu. Grup, internette paylaştığı  mesajda "İstihbari operasyonlarımız Müslüman yetkililerin nerede yaşadıkları,  çalıştıkları, ibadet ettikleri de dahil olmak üzere günlük yaşamları ve resmi  görevleri üzerine yoğunlaşacak." ifadesini kullanmıştı.

- "Britain First terör listesine alınsın" çağrısı

İngiliz parlamentosunda geçen ay aşırı sağ ile ilgili yapılan oturumda  bazı milletvekilleri, Britain First'ün terör listesine alınmasını istemişti.

İçişleri Bakanı Amber Rudd, listenin sürekli gözden geçirildiğini ve  kriterlere uyan başka örgütlerin de listeye girebileceğini kaydetmişti.

Geçen yıl haziranda uğradığı saldırıda hayatını kaybeden İşçi Partili  kadın milletvekili Jo Cox'un katili Thomas Mair'in saldırı sırasında defalarca  "önce Britanya" diye bağırdığı iddia edilmişti.

İngiltere, bu yıl "Ulusal Eylem" adlı aşırı sağcı grubu, terör  listesine almış, grubun aralarında askerlerin de olduğu bazı üyeleri  operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Ulusal Eylem'in Cox'un katili Mair ile bağlantılı olduğu tespit  edilmişti. Mair, ilk duruşmasında adını soran hakime "Hainlere ölüm, Britanya'ya  özgürlük" sözleriyle yanıt vermişti.

Uzmanlar, Ulusal Eylem gibi örgütlerin üyelerini, Britain First ve  benzeri gruplardan devşirdiğine ve aralarında bağlantılar bulunduğuna dikkati  çekiyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Vine geri mi geliyor? Musk düğmeye bastı

Tamindir'de yer alan habere göre, 2022'de Elon Musk, Twitter mühendislerine Vine'ı yeniden canlandırmalarını söylemişti. O dönemde, şu anda olduğu gibi "Vine geri mi geliyor?" sorusuyla k...

X, ücretli oluyor! Elon Musk doğruladı

Twitter veya yeni adıyla X, artık ücretsiz etkileşimlerin sona ereceği bir döneme giriyor. Yapılan bir güncellemeyle X'in yeni kullanıcılardan temel etkileşimler için ücret talep edeceği ...


Cep telefonunuzun ömrünü nasıl uzatabilirsiniz?

İşlerimizi artık cep telefonlarımız aracılığıyla halletme alışkanlığı edindik. Cep telefonları ne kadar dayanıklı ve güçlü olursa olsun, sürekli kullanımdan olumsuz etkileniyorlar. Eğer t...

Snapchat'ten direkt mesaj özelliği! Artık kaydedilebilecek

Son sızıntılara göre, Snapchat'in yeni güncellemesiyle "Sonsuz Bellek" adlı özelliğin sunulması bekleniyor. Bu özellik, artık önemli direkt mesajları kolaylıkla kaydetmemizi sağlayacak. A...


Apple, iMac'lere dokunmatik ekran ekleyebilir

Apple, Microsoft Surface Studio'ya benzer bir dokunmatik ekranlı iMac tasarımını içeren bir patent başvurusunda bulundu. Bu, şirketin önceki tutumunun aksine, dokunmatik ekran teknolojisi...

Huawei'den uygun fiyatlı akıllı saat! İşte özellikleri ve çıkış tarihi...

Huawei, giyilebilir teknoloji alanındaki çalışmalarını sürdürerek kullanıcıların beğenisine sunmak üzere Watch Fit 3'ü geliştirmeye hazırlanıyor. Şirket geçen yıl temmuz ayında ilk kez ak...


Google'dan hata bulan kullanıcılara büyük ödül: 10 milyon dolar dağıtıldı

Teknoloji devleri yıllardır güvenlik açıklarını bulanlara yönelik ödül programları düzenlerken, Google'ın 2023'teki programı büyük yankı uyandırdı. Şirket, geçtiğimiz yıl Güvenlik Açığı Ö...

Yapay zeka robotuna seçim yorumu yasağı

Google, "Gemini" adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun Hindistan, ABD ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu, bu yıl oy verilecek bazı ülkelerde, seçimlerle ilgili sorulara cevap vermes...


Whatsapp'a merakla beklenen çıkartma düzenleme özelliği geliyor

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre, en aktif kullanıcı sayısına sahip mesajlaşma uygulaması unvanını koruma hedefiyle hareket eden WhatsApp, şu anda test aşamasında olan yeni...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR