Yukarı
199440

Suriye sınırında hareketlilik

15 Ocak 2018 18:38

Afrin'e yapılacak operasyon öncesi Suriye sınırında askeri hareketlilik sürüyor. Irak sınırındaki zırhlı araçlar TIR'larla Suriye sınırına gönderildi. Hawk füzeleri Afrin'e kilitlendi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Irak sınırına geçen yıl getirilerek 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın, 'Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'na konuşlandırılan zırhlı askeri araçlardan bir bölümü, bugün TIR'lara yüklenerek Hatay'a doğru gönderildi.

DHA'nın haberine göre; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Çankırı'da bulunan 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT) ile çok sayıda tank yüklü TIR, geçen yıl Irak sınırında bulunan Silopi ilçesine getirilerek 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı 'Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'na konuşlandırılmıştı. Türkiye-Suriye sınırının Afrin bölgesindeki gelişmeler nedeniyle dün çok sayıda boş TIR tarihi İpek yolu üzerinden Silopi ilçesine gönderildi. Silopi ilçesine getirilen TIR'lar ile bu sabah zırhlı personel taşıyıcıların bir kısmı yüklenerek Silopi'den Gaziantep ve Hatay tarafına gönderildi.

PERSONEL TAŞIYICILAR VE SİNYAL KESİCİ ARAÇLAR DA HATAY'A ULAŞTI

 

 

 

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen zırhlı personel taşıyıcıları ve sinyal kesici askeri araçlar Hatay'a ulaştı.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden tırlar üzerinde gönderilen 24 zırhlı personel taşıyıcı ve sinyal kesici askeri araç Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Güvenlik önlemleri altında Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen araçların, takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan, hudut birliklerinin Afrin sınırında, 24 saat zırhlı araçlarla sık sık devriye attığı ve kulelerden termal kameralarla sınır hattını izlediği öğrenilirken, sınıra yakın bazı noktalara beton bloklarla mevzi yapıldığı görüldü.

Kırıkhan ilçesi karşısındaki terör örgütü PYD/PKK kontrolünde yer alan Afrin'e bağlı Nesreyieh bölgesi yakınlarındaki birkaç noktada yoğun dumanların yükseldiği görüldü.

 

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Saldırgana sopayla meydan okumuştu...

Avustralya'da alışveriş merkezinde yaşanan bıçaklı saldırıda saldırganın karşısına sopayla dikilen Fransız işçi Damien Guerot, "kahraman" ilan edildi. Avustralya'nın Sydney kentinde cumar...

Suudi Arabistan İsrail’e destek verdi mi?

İsrail ve ABD medyasına göre İran’ın Cumartesi gecesi düzenlediği misilleme saldırısında İran'a karşı taraf olan bölge ülkeleri Ürdün’den ibaret değildi.


'Ukrayna 2024'te yenilebilir'

Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı son haftalarda şiddetini artırırken Rusya'nın hızlı ilerleyişi ve Ukrayna saflarındaki asker ve mühimmat eksikliği, Kiev'e destek veren Batılı ...

İsrail'den müttefiklik açıklaması

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail'in güneyindeki Beerşeba'da bulunan ve İran'dan düzenlenen saldırılarda zarar gören Nefatim Hava ...


Zelenski: İran’ın İHA’larını çok iyi biliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırıları kınayarak, Ukrayna’nın da benzer saldırılara maruz bırakıldığını ve Orta Doğu'da gerilimin daha da tırm...

Hamas lideri bir torununu daha kaybetti

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İsrail ordusunun Ramazan Bayramında düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Heniyye, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 


Gürcistan parlamentosu önünde protesto

Gürcistan'da ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve sivil toplum kuruluşlarını bastıracağı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl büyük tepki çeken "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısının yeniden ...

Orta Doğu diken üstünde.. Gözler, 'İran'a yanıt vereceğiz' diyen İsrail'de

İran'ın onlarca kamikaze İHA'sı ve füzeyle İsrail'i ilk kez doğrudan hedef alması sonrası Tel Aviv'de hazırlıklar sürüyor. İsrail ordusu tüm seçeneklerin masada olduğunu açıklarken, ABD b...


ABD'nin savaş mimarlarından Nuland’ın yerine atanmıştı, Türkiye’ye geliyor

ABD'nin Ukrayna'daki stratejisinin mimarlarından eski diplomat Victoria Nuland’ın istifasıyla yerine geçen John Bass yarın Dışişleri'nin daveti üzerine Türkiye'ye geliyor.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri'den birinci yıl kutlaması

Geçen ay Levent isimli sevgilisiyle evlenen Gonca Vuslateri, ilişkilerinin birinci yılında duygularını dile getirdi. Geçen ay Levent Bey ile nikâh masasına oturan 8 aylık hamile olan Gonc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR