Yukarı
199827

'Sadece seçmek değil, seçilmek de istiyoruz'

19 Ocak 2018 09:43

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İzmir İl başkanlığı yarışında saflar netleşti. Son dakikada yeni bir gelişme olmazsa, 3 adaylı bir seçimde karşı karşıya gelecek isimler son kozlarını paylaşmaya hazırlanıyorlar. Mevcut il başkanı Nurşen Balcı, eski başkan Özgün Utku ve Saniye Bora Fıçı arasında  geçecek bu heyecanlı yarışta, kulislerden sızan son bilgilere göre, ipi göğüslemeye en yakın kişi olarak Özgün Utku ismi dillendiriliyor.

21 ocak pazar günü yapılacak kongreye sayılı günler kala, Özgün Utku adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu...

- Özgün hanım, sizi kendi ağzınızdan tanıyabilir miyiz? Özgün Utku  kimdir?

-Özgün Utku: 1967 Burdur Yeşilova doğumluyum. Öğretmen bir anne ve babanın kızıyım. İlkokulu Yeşilova, Aydın ve Kırşehir’de okudum. 1978-85 yılları arasında Bursa Anadolu Lisesi’nde okudum. 1985-89 döneminde İstanbul Teknik Üniversite İnşaat Mühendisliği bölümünde öğrenim gördüm. 12 Eylül 1980 döneminde babamın meslekten uzaklaştırılmasıyla İzmir’e yerleştik. O günden bu yana İzmir’de yaşıyorum.

Mühendis ve yönetici olarak İzmir merkez, Özdere ve Seferihisar’da şantiye şefliği ve koordinatörlük yaptım. Şirket yöneticisi olarak Almaatı, Bakü, Mahaçkale ve Moskova’da bulundum. 

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nde İngilizce Okutmanlığı yaptım. 

İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyorum. İşlerim dolayısıyla Rusya’da bulunduğum için Rus alfabesiyle okuyup yazabiliyorum.

Engellilere eğitim veren bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin ortağı ve müdürü olarak çalıştım. Engelli bireylerin annelerinin eğitimi ve sosyal hayata kazandırılmasıyla ilgili yazdığım proje Avrupa Birliği tarafından “Özgün Proje” olarak seçildi. AB’nin davetlisi olarak çalışmamı Hırvatistan’da sundum. 

-Chp ile yollarınız nasıl kesişti? Örgütte ne gibi görevler aldınız?

-Özgün Utku: 1992’den bu yana CHP üyesiyim. Örgütümün bana verdiği tüm görevleri severek yaptım. Defalarca sandık sorumlusu oldum. Oturduğum Pirireis ‘te mahalle temsilciliği yaptım. Kuruluşundan iki ay sonra CHP İzmir İl Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyeliğine getirildim. BYKP Eğitim ve Engelli Çalışma Gruplarında çalıştım. Engelli Çalışma Grubu sorumluluğu görevini yürüttüm. Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesiydim. Engelsiz İzmir 2013 Konferanslığı Bilim Kurulu’nda görev aldım.

2012-2015 yılları arasında CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. 2012’de göreve aday olurken “Alkışlayan Değil Alkışlanan Olacağız” demiştik. 2012 Haziran’ında örgütüm beni CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı göreviyle onurlandırdı.

-Önceki dönemde başkanlık yaptığınız süreçte neler yaptınız, kısaca analatabilir misiniz?

Özgün Utku:

• Engellilerle ilgili yürüttüğümüz tüm çalışmalarda “CHP YANINIZDA!” sloganını kullandık. Göreve geldiğimiz gün engelli ve engelli aileleriyle koordinasyondan sorumlu bir İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu üyesi atadık. İlçelerle birlikte mavi kapak toplama kampanyası yürüttük. Görevde kaldığımız dönemde 31 tane tekerlekli sandalye teslim ettik.

• “Sofrada Bizim de Tuzumuz Olsun” dedik. 30 ilçede, görevde olduğumuz 2 Ramazan ayı boyunca, tercihen oyunu bize vermemiş ailelerin evine konuk olduk, onlarla iftar açtık, dertlerini dinledik. İlçe Kadın Kollarımızın yaptığı yemekleri yedik. Bazen yan komşular davet etti, onların çaylarını içtik. Böylece oyumuzun düşük olduğu evlerin kapıları İlçe Kadın Kolumuza açıldı.

• Sınıfında öldürülen Rabia Sevilay Durukan öğretmenimiz için 24 Kasım 2012’de imza kampanyası başlattık. 30.000 imza topladık. Bu imzalarla TBMM’ye başvurduk ve Rabi öğretmenimizin çocukları için ‘şehitlik’ hakkını aldık.

• 11 Nisan 2013 günü “Dostluğun Meyveleri” dedik. Üçyol-Üçkuyular arasında, 11 km’lik alanda, 1602 esnaf ve kentlimizle birebir görüşerek 6000 adet meyve ağacı fidanı dağıttık.

• Taksim Gezi Parkı olaylarının en sıcak olduğu günlerde Gündoğdu Meydanı’na CHP’li anneler olarak 2 büyük pankart açtık, alana çadır kurduk. Her ilçeyi nöbetleşe görevlendirerek akşamları gençlerimize “anne yemeği” ikram ettik, onların yanında olduk. 110 kadın kırmızılar giyip, önümüzde “Gavur İzmirli Çapulcular” yazısıyla CHP Grup toplantımıza katıldık. Gezinin 1. Yıldönümünde Gündoğdu’ya yeniden çadır kurup, kitap okuduk ve Gezi olaylarında yitirdiğimiz gençleri andık.

• “ÖSYM daha önce olduğu gibi bundan sonra da yaptığı tüm sınavlarda soru ve yanıtları açıklasın” dedik. Çocuklarımıza 23 Nisan hediyesi olarak bu talebimiz için imza kampanyası başlattık. Toplam 50.000 imzayı Genel Merkezimize ilettik. Genel Başkanlığımız konuyla ilgili Anayasa Mahkemesine başvururken CHP İzmir kadın örgütümüzün topladığı imzaları klasöre ekledi. Aralık 2014’de AYM talebimiz yönünde karar verdi. Biz kazandık, gençlerimiz kazandı.

• 2011 yılından beri restorasyon gerekçesiyle kapalı tutulan Atatürk Müzesi önünde 10 Kasım 2014’de basın açıklaması yaptık. Atatürk Müzesi Restorasyon takip gönüllülerini oluşturduk. Eylemimiz ve kamuoyunda oluşturduğumuz baskı sonucunda Atatürk Müzesi 19 Mayıs 2015’te yeniden ziyarete açıldı.

• “Kardeşime Kitabımı Gönderiyorum” dedik. Diyarbakır’da yanan okullar için 15.000 kitap topladık. 24 Kasım 2014, Öğretmenler Gününde, ellerinde olacak şekilde gönderdik. 

• “Kadınla erkeğin fıtratında eşitlik yoktur” diyenlere inat, ‘Kadın Erkek eşittir’ diyen Medeni Kanunumuza sahip çıktık. 30 ilçede eş zamanlı ve çok ses getiren imza kampanyası yürüttük. Bu vesileyle alanda özellikle partimizin kadınlarla ilgili projelerini anlattık.

• Sayısız kadın cinayeti ve kadına şiddet davasında mağdurun yanında olduk.

• Son yerel seçimlerde “Emeğimiz çok, sözümüz de olacak!” dedik. Türkiye genelinde Partimizden seçilen her 3 kadın Belediye Başkanından biri, her 4 kadın Belediye Meclis üyesinden biri İzmir’dendir. Bu İzmir tarihinde görülmemiş bir rekordur.

Sadece birkaçını saydığımız çabalarımızın başarıyla yürütülmesinde emek harcayan kadın örgütümüze çok teşekkür ederim.

-Yeniden kadın kolları il başkanı seçildiğiniz taktirde nasıl  bir politika izleyeceksiniz? Neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Özgün Utku: Kadın kolu çalışmalarımız planlı, düzenli, tüm ili kapsar nitelikte olacaktır.

Kadın örgütlenmesini birim bazında yapacağız. Alanda, yüz yüze, insanan dokunarak; apartman-site-sokak-mahallede örgütlenmeyi sağlayacağız.

Komisyonlar kurarak ve komisyonları etkin şekilde çalıştırarak partili üye kadınlarımızın fikirleriyle yönetimlere en yüksek sayıda katılımını özendireceğiz. 

Ülke gündeminde kadınlarımıza yönelik ötekileştirici, aşağılayıcı her türlü eylem ve söylemde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, alanlarda ses olacak, mücadelenin öncülüğünü yapacaktır.

Yurdumuzda demokrasi istiyorsak; parti içi demokrasiyi Kadın Kolları çalışmalarında ve partimizin tüm çalışmalarında etkin kılmak temel hedefimiz olmalıdır.

Bizler parti ve ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olmak istiyorsak; öncelikle kadınlarımızın partimize aktif katılımını sağlamak zorundayız.

Özgüveni yüksek, üretken, dinamik, kendine inanan, erkeğin arkasında değil, dimdik yanında duran kadın ve kadın kolları…

EMEĞİMİZ ÇOK, SÖZÜMÜZ DE OLACAK!

Çalışmalarımızda geniş halk kesimleri, sivil toplum örgütleri, sendikalarla iç içe olacağız.

Bilinçli, görev ve sorumluluklarının ayırdında, öneri ve eleştiri getirebilen özgür kadın üyeler yetiştirmek görevlerimizden biri olacaktır.

Kadınların; parti görevlerine, muhtarlık, belediye meclisiüyeliklerine, belediye başkanlıklarına ve milletvekilliklerineseçilmeleri için örgütsel gücümüzü kullanacağız.

ARTIK SADECE SEÇMEK DEĞİL, SEÇİLMEK DE İSTİYORUZ!

Siz değerli kadın üyelerimize ve partimize hizmet için ilimizin her alanını ve toplumun her kesimini temsil edebilecek seçkin üyelerden oluşan Yönetim Kurulumuzla Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları’nı yönetmeye hazırız.

Gelin bu yolu birlikte yürüyelim...

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR