Yukarı
202327

Barolar Birliği'ne destek ziyareti

13 Şubat 2018 14:29

Anavatan Partisi ile Divriği Kültür Vakfı ve Divriği Kültür Derneği heyetleri Türkiye Barolar Birliği’ne destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye Barolar Birliği’ne destek ziyaretleri devam ediyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi başkanlığında Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret eden heyet, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile görüştü.

Feyzioğlu, Anavatan Partisi heyetine teşekkür ederek, “Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik proje sadece bize yönelik değildir, Türkiye’ye yöneliktir. Biz de Türkiye Barolar Birliği’ni, Türk Milleti’ne emanet etmiştik. Bugün Anavatan Partisi heyeti, bu cümlenin karşılığı olarak desteklerini ifade etmek için buradalar” dedi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BAROLAR O ZİNDANLARIN KAPISINI KIRDILAR

Afrin’de savaşan subayların üst kademesinin Balyoz ve Ergenekon zindanlarına atılanlar olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği ve barolar o zindanların kapısını kırdılar. Bu mücadele sonunda vatansever subaylar özgürlüklerine kavuştular. O dönemde kumpas davalarına her türlü desteği verenlerin bugün Türkiye Barolar Birliği ve barolara yönelik FETÖ projesini dile getirirken bir kere değil bin kere düşünmeleri gerekir” diye konuştu.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN HEDEF ALINMASI TESADÜF MÜ?

Türkiye, Afrin’de uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullanırken, dünyadaki kara propaganda merkezlerinin Türkiye’yi sivillere karşı savaş suçu ve soykırım yapmakla suçladıklarını kaydeden Feyzioğlu, “Bu kara propagandaya karşı gövdesini siper ederek Türkiye’yi savunan ve dünyada sözü dinlenen tek kurum olan Türkiye Barolar Birliği’nin hedef alınması tesadüf mü?” diye sordu.

PROJENİN AMACI, TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI CAMİADA SAVUNMASIZ BIRAKMAKTIR

Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk ordusunun uluslararası camiada hukuken savunmasız bırakmaktır. Büyük plan, barolarını kapatmış, Türkiye Barolar Birliği’ni kapatmış Türkiye’yi Saddam’ın Irak’ına, Kaddafi’nin Libya’sına, Esat’ın Suriye’sine benzetme planıdır. Küresel güçler bu FETÖ projesini Cumhurbaşkanına empoze edip, onun eliyle hayata geçirterek Türkiye’ye yönelik operasyon yapma hazırlığına girişmişlerdir.”

YÜZ BİNLERCE AVUKAT VE YAKINI İLE BİNLERCE BARO ÇALIŞANI MAĞDUR OLACAK

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik projenin vatandaşın savunmasız bırakılması anlamına geleceği gibi binlerce baro çalışanının işsiz bırakılması ve açlığa mahkum edilmesi, yüz binlerce avukat ve avukat yakının da sosyal yardımdan mahrum edilmesi olacağına dikkat çekerek, Türkiye Barolar Birliği’nin 106 bin avukata, 20 bin stajyer avukata ve onların yakınlarına devletten bir kuruş almaksızın sosyal yardım hizmeti verdiğini vurguladı. Feyzioğlu, “Bu proje, yüz binlerce insanı doğrudan ve dolaylı olarak mağdur ederek hem bize hem de Cumhurbaşkanına büyük bir darbe vurmayı amaçlamaktadır” dedi.

24 ŞUBAT’TA TÜM MİLLETİMİZİ DAYANIŞMAYA BEKLİYORUM

Feyzioğlu sözlerine şöyle son verdi:

“24 Şubat’ta tüm milletimizi, Ahmet Taner Kışlalı’da Türkiye Barolar Birliği ve barolarla dayanışmaya bekliyorum.”

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi de sözlerine, “Devlet aklına ihtiyacın çok yoğun olduğu bir dönemde Türkiye’nin kucaklayıcı yüzü olarak tanıdığım ender vatansever ve Atatürkçü Sevgili Başkanımız Metin Feyzioğlu’nun milliliğinden hiç şüphe duymuyorum” diyerek başladı. 

BU AKIL TUTULMASINDAN GERİ DÖNÜLMELİDİR

Afrin’de operasyonu yöneten komutanların Balyoz ve Ergenekon davalarında mağdur edilmiş kişiler olduğunu hatırlatan Çelebi, onların zincirlerinin kırılmasında, mağduriyetlerinin giderilmesinde Türkiye Barolar Birliği’nin çok büyük mücadele verdiğini ifade etti. Çelebi, 15 Temmuz ihanet kalkışmasında da Türkiye Barolar Birliği ve baroların her türlü tepki ve riski göze alarak Cumhurbaşkanı ile birlik beraberlik görüntüsü verdiğini kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği’nin yurt içinde ve yurt dışında Afrin operasyonuna sahip çıktığını ifade eden Çelebi, “Yerli ve milli arıyorsanız işte burada. Uluslararası alanda yalnızlaştığımız bir dönemde bu akıl tutulmasından bir geri dönüş olacağına inanmak istiyoruz. Türkiye Barolar Birliği’nin ve tüm avukat camiasının arkasındayız. 24 Şubat’ta Anavatan Partisi’nin Türkiye genelindeki tüm teşkilatları olarak orada olacağız” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ORTADAN KALKARSA 81 MİLYON VATANDAŞ KAMPLARA AYRILIR

Türkiye Barolar Birliği’ne destek ziyaretinde bulunan Divriği Kültür Vakfı Başkanı Dr. Muharrem Kara ve Divriği Kültür Derneği Başkanı Nurullah Esat Ünsal ile beraberlerindeki heyeti makamında kabul eden TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “81 milyon vatandaşımızı ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşit yapan ve kanunların da eşit uygulanmasını sağlayan hukukun üstünlüğüdür. Eğer hukukun üstünlüğü ortadan kalkarsa 81 milyon vatandaş; mezhebine, inancına, etnik kökenine, ana diline, cinsiyetine, siyasi düşüncesine göre kamplara ayrılır. Bu kamplara ayrılma bizim birbirimize düşmemiz, milli birliğimizin ve beraberliğimizin paramparça olması demektir” diye konuştu.

Hukukun üstünlüğünü her koşulda savunan Türkiye Barolar Birliği’nin hedef alınmasının aslında Türk Milletinin birliğinin hedef alınması olduğuna dikkat çeken Feyizoğlu, “Bu sebeple diyoruz ki ta 2009’da hazırlığına başlanan ve 2013’de, F tipi suç örgütüne siyasi iktidar her türlü desteği verirken Başbakanın önüne konan, 2014’te bu örgütle iktidar arasında büyük ayrılık ortaya çıktığında rafa kaldırılan proje, bugün bilinçli olarak raftan indirilmiştir. Bu projeyi raftan indirip Sayın Cumhurbaşkanının önüne koyanlar biliniz ki 81 milyon vatandaşımızı birbirinden ayırıp, birbirine düşürmek isteyenlerdir. Tipik bir kripto FETÖ projesidir, PKK projesidir.  O sebeple el birliğiyle, milletçe karşı çıkmamız zorunludur” uyarısında bulundu.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYE’DİR

Ayrımcılığa karşı en örgütlü, en etkili ve en milli mücadeleyi veren Divriği Kültür Vakfı ile Divriği Kültür Derneği başkan ve yöneticilerine, yönetimlerine duyarlılıkları ve dayanışmaları için teşekkür eden Feyzioğlu, “Biz birlikte Türkiye’yiz. Türkiye Barolar Birliği Türkiye’dir. Hukukun üstünlüğü savunmasında Türkiye’yi temsil etmektedir” dedi ve Divriği Kültür Vakfı ve Divriği Kültür Derneği mensuplarını 24 Şubat’ta Ahmet Taner Kışlalı’ya beklediğini söyledi.

Divriği Kültür Vakfı Başkanı Dr. Muharrem Köse, Türkiye Barolar Birliği’ne sadece meslek örgütü gözüyle bakmadıklarını söyleyerek, “Din, dil, ırk, cinsiyet ayırmadan herkese eşit mesafede ve herkese eşit uzaklıkta görev yaptığınızı, bu anlamda Türkiye’nin ana unsurlarından biri olduğunuzu düşünüyoruz ve sizin yanınızdayız” dedi.

Divriği Kültür Derneği Başkanı Nurullah Esat Ünsal da “Bizler de sizlerin yanındayız. Mücadeleniz hepimizin mücadelesi, sadece Türkiye Barolar Birliği’nin değil, Türkiye’nin mücadelesi olduğuna inandığımız için buradayız ve hep yanınızda olacağız” diye konuştu.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ve Erdoğan ilçe ilçe mitinglere başlıyor...

Rüzgarı bir türlü Kurum'dan yana döndüremeyen iktidar, durumu değiştirmek için bütün bakanları İstanbul'da sahaya sürdü. Ancak yarışın son virajına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İ...

CHP'nin seçim gecesi stratejisini açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sandık güvenliği ve veri akışı çalışmalarını anlattı. Sonuçlara dört farklı veri akışından ulaşacaklarını belirten Çelik "Seçim karargâhımızın bütün b...


Ahmet Türk: Kürtlerin bu seçimde mesaj vermesi gerekiyor

Ahmet Türk, yerel seçimler kapsamında Mardin ve köylerine gezdi. Türk, "İlk önceliğimiz bu topraklara barışın gelmesi" dedi. Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı ve Kürt siyasetinin ...

20 ilde FETÖ operasyonu: 70 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Kıskaç-11 operasyonunda 70 FETÖ şüphelisinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonda çok sayıda dijital materyal de ele geçi...


Bu illerde yaşayanlar dikkat... Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Antalya, Kastamonu ve...

Murat Kurum, DEM Parti seçmenine seslendi

Murat Kurum, Yeniden Refah seçmenin ardından DEM Parti seçmenine de seslendi. DEM Partililerin oy tercihi hakkında "Ya iş yapana verecektir ya da kendi ideolojisi, tabanı üzerinde tercihi...


Kırmızı bültenle aranan 2 kişi daha İstanbul’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol tarafından kırmızı bültenle “yasadışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık” suçundan aranan Talgat Baisaov ve “dolandırıcılık” suçundan uluslararası se...

Özgür Özel'den TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, Özel, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’...


Seçim öncesi İmamoğlu ve Yavaş'tan seçmene çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerle ilgili seçmene çağrı geldi. Sosyal medya hesa...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR