Yukarı
202434

Ege Bölgesi'nin en iddialı tarım fuarı

14 Şubat 2018 17:05

Orion Fuarcılık tarafından 28 Şubat – 04 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Sektörün büyük buluşmasına ilişkin danışma kurulu toplantısı Richmond Pamukkale Thermal Otel’de gerçekleşti.

Toplantıya; Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Keskin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Hay-Koop, Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Ege Tohumcular Platformu Başkanı Dr. Kadir Kıran, ilçe ziraat odası başkanları ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan’ın gerçekleştirdiği toplantıda 14. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili görüşler ve öneriler değerlendirilirken, Denizli tarım sektörü ile ilgili önemli konular da gündeme getirildi.

Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan Denizli’nin sektördeki son yeniliklerin sergileneceği “Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacağını ifade eden Fatih Tan; “Yepyeni teknolojileri çiftçilerimizin ayağına getirme konusunda Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en büyük dördüncü, dünyanın ise en büyük 6'ncı fuarını dünya çapında 2000 ünlü marka ile geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştiren Orion FUARCILIK, orada edindiği yepyeni teknoloji firmalarını Denizli Fuarında da Denizli tarım sevdalılarının ayağına getirecektir. Bu olay çevre il tarım fuarlarının asla erişemeyeceği bir hedeftir.” diye konuştu.

5 gün sürecek olan Denizli Tarım Fuarı’nın sadece tarım sektörüne değil, tüm bölge esnafına, turizm merkezlerine ve tüm şehre ekonomik anlamda kazanç sağlayacağını belirten Tan; “ Bu kazançtan en büyük payı tarım sektörü alacak. Fuarımız, ziyaretçinin aradığı ürüne; bol çeşit arasından kolayca ulaşabilme, ürünlerin özelliklerini kıyaslayıp kendisine en uygun olanı seçebilme avantajı sağlamaktadır. Yeni teknoloji, yeni yöntem ve yeni ürünlerle tanışıp geleceği yakından yakalama fırsatı vermektedir. Denizli bölgesi ve çevre illerde tarımla uğraşan insanların tarım teknolojileri konusunda büyük gelişmeler sağlayabilmesi adına Denizli Tarım Fuarımız en önemli yapı taşlarından birisidir.” dedi.

Toplantıda söz alan Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş; “Denizli tarım sektörüne ciddi anlamda kazanç sağlayan ve çiftçimizi teknolojiyle buluşturan bu fuar için emek veren herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Denizli üreten bir yer. Üretimin tüketimin üstünde olduğu ender şehirlerden biri. Bu ilin kıymetini bilmek gerekiyor. “ diye konuştu.

14 yıl önce başlayan bu fuarın zamanla ne kadar büyüdüğünü ve sektöre ne gibi kazançlar sağladığını gözlemlemekten gurur duyduğunu ifade eden Denizli Hayvancılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Varol; “Yıllar önce hep birlikte emek vererek başladığımız bu fuarda hedeflediğimiz noktaya geldik. Hem katılımcı hem de ziyaretçi sayımız diğer fuarlara göre çok yüksek. Bu başarı hepimizin. Hep birlikte başardık. “ dedi.

Sarayköy Ziraat Odası Başkanı Halil Aktım ise “Çiftçi olarak fuarı 4 gün boyunca gezdiğim günleri hatırlıyorum. Bu 14 yıllık geçmişe çiftçi gözüyle bakmak gerçekten çok önemli.  Çiftçimizin fuara gelip yeni makineleri görmesi, tüm sistemleri aynı yerde tanıma fırsatını yaşaması çok heyecan verici. Hep birlikte daha güzel yerlere gelmeyi temenni ediyorum. “ diye konuştu.

Denizli’nin tarım sektöründe geldiği noktada fuarın öneminin çok büyük olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı; Türkiye tarım sektörünün fuarlar sayesinde kalite yükselttiğini bu nedenle fuarlara verilen önemin de artması gerektiğinin altını çizdi.

Hamdi Gemici; “ Ege Tarım Fuarı, tarımdaki yenilikleri insanımızla buluşturuyor.”

Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici; “Tarıma ve hayvancılığa gönül veren tarım dostları olarak kutsal bir iş yapıyoruz. Yaptığımız üretim, insana yönelik bir üretim. İnsanı doyurmak için üretim yapıyoruz. Çıktığımız yolda yaşadığımız her türlü sıkıntıya rağmen yapılan fedakarlıklar ve verilen emeklerle bu fuarı sürdürülebilir bir organizasyon haline getirdik. Fuarlar, tarımdaki yenilikleri insanımızla buluşturan çok ender yerlerden biri. Bu nedenle çok önemli. Emek veren tüm sektör paydaşlarına teşekkür ediyorum. Bu fuarın başta Denizli’de ki tüm çiftçimize ve sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.

Yusuf Gülsever, “Denizli tarımı, bu fuar sayesinde Türkiye’nin her yerinde konuşuluyor.”

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever; “Denizli’de tarım bundan 20 yıl önce kendi kaderinde ve ön planda olmayan bir uğraştı. Ama şu an şehrimiz, tarımın her alanında mesafe kat etti.  Denizli tarımı Türkiye’nin her yerinde konuşuluyor. Bu başarı hepimizi gururlandırıyor. Denizli tarımını bulunduğu noktadan ileriye nasıl taşıyabiliriz diye çok konuştuk, çok emek verdik. Çünkü büyük bir potansiyel var. Ege Tarım Fuarı’nın Denizli’nin ekonomisine, ticaretine, gelişmişliğine çok büyük katkılar koyacağına inanıyorum. Biz bunu yaşadığımız sürece sahipleneceğiz. “ diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Keskin; “Büyükşehir belediyesi kırsal hizmetler dairesi olarak çiftçilerimize tarımsal ihtiyaçları konusunda destekler veriyoruz. Sulama ve makineleşme bizim için çok önemli konular. Denizli Tarım Fuarı’nda çiftçilerimizin bu teknolojilerle buluşması, sektörün gelişmesi adına çok önemli bir adımdır.” dedi.

Tarım ve hayvancılığın Denizli’de baş döndürücü bir hızla geliştiğini ifade eden Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya ise bu gelişmede Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi,  oda başkanlıkları ve Orion Fuarcılık’ın çok büyük katkısı olduğunu belirtti.  Erkaya, “Bu yıl 14. kez gerçekleşecek olan bu fuarın daha da gelişmesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız. “ dedi.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan,  28 Şubat – 04 Mart tarihleri arasında EGS Park Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Denizli Tarım Fuarı’nın sektörde tüm gözlerin Denizli’ye çevrilmesine neden olacağını ifade etti.   






 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Edremit’te bozuk yollar düzeltiliyor

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başladıktan sonra kent genelindeki bozuk yolların düzenlenmesi için ekiplere talimat verdi. Seçim sürecinde doğalgaz başta olmak üzere farklı...

Mesut Ergin: Ayvalık, Balıkesir Büyükşehir’e Ahmet Akın Başkanımız ile artık çok yakın

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 1950 yılında yapılan seçimlerde Balıkesir'i kaybeden ve bir daha da kazanamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 74 yıl sonra kazandığı Balıkesir Büyükşeh...


Edremit’te parklara bahar bakımı

Edremit Belediyesi, ilkbaharın gelmesiyle birlikte kent genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım çalışmalarına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Faruk Serpil Parkı'nda yaba...

Büyükşehir Evde Bakım Hizmeti ile Reçete Yazmaya Başladı

​Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet verdiği, yatağa bağımlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçete yazabilecek. Büyükşehir Belediyesinde görevli he...


Korhan Berzeg'in kızından DNA örneği alınacak

Balıkesir'de kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'den ilk ize, 312 gün sonra ulaşıldı. Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçaları bulundu. Berzeg'in İ...

‘’Her 100 Liralık Bütçe Harcamasının 24 Lirası Borçlanmayla Yapılıyor!’’

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin her 100 liralık bütçe harcamasının yaklaşık 24 lirasını borçlanarak karşılamak zorunda olduğu bir noktaya getirildiğini söyledi. Arpacı,...


 Edremit'te 23 Nisan törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda gerçekleşti. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer’in öğrencilerle birlikte Atatürk anıt...

Başkan Aras Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘’Tarih boyunca zorların, yokların ve yoklukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhuyla gelen aziz milletimiz, imkânsız denilenlerin nasıl ...


Köy Enstitüleri  fikir ve kültür günleri  4. Kez Ayvalık’ta

Köy Enstitüleri üzerine Türkiye'nin en önemli etkinlik dizisi olan "Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri" 19-21 Nisan tarihlerinde dördüncü kez Ayvalık'ta gerçekleştirildi. Ayvalık Bel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR